Sturm Graz – Mattersburg 3:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Wolfsberger 3:2 (kon.) | St. Pölten – Linz 0:1 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
3:2 (1:1)
SV BauWelt Koch Mattersburg
Sobota 21.10.2017, 16:00 • UPC-Arena, Graz • Rakouská Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Všechny fotbalové fanoušky vítám u dvanáctého kola rakouské Tipico Bundesligy. V jeho rámci spolu srovnají síly dva celky z odlišných konců tabulky. SK Sturm Graz přivítá na svém hřišti tým SV BauWelt Koch Mattersburg. Úvodní výkop je naplánován na 16:00, buďte u toho s námi!
     
    SK Sturm Graz zažívá snový start do nové sezóny. Po 11 odehraných zápasech jim totiž, sice jen s jednobodovým náskokem, ale patří první příčka! Se ziskem 25 bodů a skórem 22:12, tak dominují tamní nejvyšší fotbalové lize. Síla je na jejich straně především v domácích zápasech, z dosavadních pěti ztratili body pouze Altachem, se kterým překvapivě remizovali 0:0. Před tím si poradili se Salcburkem, poté i s vídeňskou Austrií a do dnešního utkání tak půjdou rozhodně s chutí, jako správní favorité!

    Poslední utkání odehráli hráči Sturmu právě na své stadionu proti Austrii Vídeň, kterou po přesvědčivém výkonu porazili pohodovým poměrem 3:0! Hosty možná trochu svazoval i nadcházející zápas Evropské Ligy, tento tradiční účastník nejvyšší soutěže, by si zřejmě ale měl poradit vždy. Hvězdou utkání byl jednoznačně domácí Alar, který kromě dvou vstřelených branek, stihl i neproměnit pokutový kop.

    Svůj celek táhne v cestě za titulem především právě zmiňovaný Deni Alar, který dokázal, za dosavadně odehraných jedenáct utkání, vstřelit už 8 branek!
     
    SV BauWelt Koch Mattersburg nepočal letošní sezónu rozhodně podle svých představ. Po jedenácti zápasech jim totiž patří beznadějně předposlední příčka, se ziskem pouhých sedmi bodů! Na poslední příčku, která mimo jiné zajišťuje i baráž o udržení se v nejvyšší rakouské soutěži, kde se nachází St. Polten, mají ale hráči Mattersburgu zatím komfortní náskok pěti bodů.

    Mattersburg odehrál poslední utkání na hřišti týmu AC Wolfsberger, ze kterého si nakonec odvezli cenný bod za remízu 2:2! Hosté rozhodně nebyli lepším celkem, dvě branky Maliče v rozmezí sedmi minut, jim ale tento výsledek zajistily.

    Tým táhne ze dna především rakouský útočník Stefan Maierhofer, který zároveň se třemi vstřelenými brankami vládne statistikám Mattersburgu.
     
    Tyto dva celky se naposled potkali začátkem srpna letošního roku v rámci třetího kola Tipico Bundesligy. Na hřišti Mattersburgu tehdy dokázali hráči Sturmu Graz vybojovat všechny 3 body a bylo to utkání se vším všudy. 5 branek, 7 žlutých karet a 3900 přihlížejících diváků! Domácí se sice díky brance Pinka z desáté minuty ujali vedení, hned 7 minut na to ale bylo vyrovnáno a o to se postaral Lykogiannis. Do druhého poločasu vstoupili značně lépe hosté, kteří se po brankách Huspeka a Rochera, dostali do dvoubrankového vedení. Až v samotném závěru utkání ještě korigoval skóre Maierhofer, který neměl potíže s proměněním pokutového kopu.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Maresic, Schulz, Lykogiannis – Zulj, Jeggo – Huspek, Hierländer, Potzmann – Zulechner.
    Náhradníci: Gratzei – Alar, Friday, Lovric, Puchegger, Röcher, Schoissengeyr.

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Rath – Erhardt, Jano – Gruber, Perlak, Renner – Bürger.
    Náhradníci: Casali – Ertlthaler, Sánchez, Maierhofer, Pink, Prevljak, Sittsam..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Tak tohle je opravdu překvapující! Domácí začali utkání celkem pasivně, načež už ve čtvrté minutě inkasují! Branku vsítil JANO VELASCO!
    4. JANO - 0:1
     
    6
    Domácí jsou nyní u míče na vlastní polovině, kde si kombinací tvoří volný prostor pro případné útočné akce.
     
    7
    Hosté ale zatím hrají v obranné fázi velmi pozorně, takřka ihned obírají soupeře o míč a pokračují v kombinační hře.
     
    8
    Obrovskou šanci měli na kopačkách domácí hráči Sturmu Graz! Jeden z jejich borců se totiž prodral do vápna soupeře, načež se snažil centrovat do úrovně malého vápna. Tam ale nejvýše vyskočil jediný obránce z řad hostujícího celku, který uklidil míč do bezpečí.
     
    9
    Vyznamenat se nyní musel také hostující brankář Kuster, který byl nucen akrobaticky zachytit míč po odehrání standardní situace domácího celku.
     
    10
    Zajímavou příležitost na navýšení vedení budou mít také hosté, kteří budou zahrávat standardní situaci z nějakých dvaceti metrů od Seibenhandlovy svatyně! Fauloval domácí Erhardt.
     
    11
    K její exekuci se postavil zřejmě Burger, který se rozhodl pálit přímo na soupeřovu bránu. Míč byl tečovaný zdí, navíc minul svatyni domácího brankáře pouze o pár centimetrů!
     
    12
    Z následného rohového kopu se žádné větší pozdvižení nekonalo. Nyní se po jednom ze vzdušných soubojů ocitl na zemi Jano, hra je tedy na malou chvíli přerušena.
     
    13
    I přes jednobrankové manko jejich týmu, jsou domácí příznivci velmi slyšet. Všemu také rozhodně dodává první pozice v tabulce, kterou ale dnes musí hájit.
     
    14
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    A taky možná že obhájí! Obrovskou chybu v rozehrávce hostujícího celku vystihl domácí PHILIPP HUSPEK, po následných dvou krocích s míčem se odhodlal ke střele šajtlí, kterou vymetl pravý horní roh Kusterovy svatyně!
    14. Philipp HUSPEK - 1:1
     
    16
    Tak teď mají domácí příznivci navíc důvod, proč ještě hlasitěji podpořit svůj milovaný klub. Ten je navíc na míči ve vlastní polovině.
     
    17
    Domácí se po pohledné kombinaci na pravém křídle dostali i k centru do vápna soupeře, na přední tyči byl ale jediný obránce hostů, kterému nedělalo potíže odvrátit míč do bezpečí.
     
    18
    Ven z brány a i ze svého pokutového území musel hostující brankář Kuster, který poté senzačně překazil domácím vynikající přihrávku za posledního obránce. Drží tak svůj celek v šanci na vedení!
     
    19
    Hostující Holler nyní zatáhl za ruku nabíhajícího soupeře, který měl zřejmě v úmyslu projít středem hřiště. Zákrok to byl opravdu nevybíravý a hráč Mattersburgu může být rád, že nebyl odměněn žlutým kartónkem.
     
    20
    Domácí navíc po dalším faulu na jejich hráče, budou mít možnost zajímavé standardní situace z pravého křídla.
     
    21
    Z tě ale nic nebylo, jeden z hostujících obránců s klidem odhlavičkoval míč do bezpečné vzdálenosti od Kusterovy brány.
     
    22
    Hostům se nyní v útočné fázi vůbec nedaří a nemohou si na soupeřově polovině vyvinout nějaký souvislý tlak. Obrana domácích je po inkasované brance jako obměněná.
     
    23
    Domácí jsou v polovině prvního dějství rozhodně aktivnějším týmem, ani po ztrátě míče téměř nepouštějí soupeře z jejich poloviny ven!
     
    24
    Teď se to ale jednomu z jejich hráčů povedlo, vynikajícími kličkami si obešel dva soupeře, poté ale přihrával Rathovi, který nedokázal přesně odcentrovat do vápna Sturmu.
     
    25
    Centr do vápna domácího celku odhlavičkoval zřejmě Marešič, ani z této šance tak hosté nedokázali nic vydolovat. U míče pokračují domácí.
     
    26
    Opravdu tvrdě hraje na polovině hřiště hostující Holler, který nyní přejel jednoho ze soupeřů. Sudí jasně naznačuje, že je to poslední varování před trestem!
     
    27
    Přetažený centr našel na pravé straně vápna hostů domácí Potzmann, následně se odhodlal ke střele a bránu Kustera minul jen o pár centimetrů!
     
    28
    Hostům nyní dělá největší potíže přechod na útočnou polovinu, další z takových promarnil Perlak, kterého obrala domácí obrana o míč naprosto čistě.
     
    29
    Útočné akce hostujícího celku ústí jen v rychlé brejky soupeře, po jednom takovém musel nyní ven z brány Kuster, na zemi ale zachytil míč bez větších potíží.
     
    30
    O centr za obranu domácích se postaral Huspek, jeho nabídku ale přijal pouze jeden z obránců Sturmu, který následně odkopl míč až někam na polovinu hrací plochy.
     
    31
    I domácím ale nyní chyběl potřebný klid při kombinaci na soupeřově polovině. Poté, co se dostal míč z jejich kopaček do zámezí, mohou rozjet další akci jejich soupeři Mattersburgu.
     
    32
    Po pohledné kombinaci se domácí dostali i k centru do vápna soupeře, tam se míč po pár odrazech dostal až k Zulechnerovi, ten ale nedokázal míč dobře zpracovat, natož tak vystřelit.
     
    33
    Velmi důrazně se nyní zlobí směrem k sudímu hostující Renner, který byl zřejmě nedovoleně bráněn při útočné akci u levého rohového praporku. Hlavní arbitr dnešního utkání ale zatím zůstává klidným.
     
    34
    Domácí obránci si nyní bez větších potíží poradili i s centrem z levého křídla, u míče ale stále pokračují hosté, kteří jej ihned po ztrátě získali.
     
    35
    Oba celky si nic nedarují a nebojí se ani v soubojích přitvrdit. Je tak celkem zázrakem, že ještě nebyla udělena žlutá karta, nebo dokonce nejvyšší trest v podobě karty červené.
     
    36
    Domácí celek nyní trápí obrovská nepřesnost v kombinacích na soupeřově polovině, ten se tak dostává často a lehce k míči. Hosté budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    37
    Malič se nejprve pokoušel o nákop do soupeřova vápna, následně ale sám na útočné polovině fauloval a zadarmo tak odevzdal míč domácím hráčům Sturmu Graz.
     
    38
    Těm se ale za posledních 10 minut nepodařila téměř žádná přihrávka na útočné polovině a opět míč ztrácí.
     
    39
    Tentokrát se ale hráči Sturmu dostali až k centru do vápna soupeře, tam ale úřadoval jeden z obránců Mattersburgu a odvrátil míč na roh.
     
    40
    Nyní se hraje opravdu stylem nahoru a dolů, ani jeden z týmů si však nemůže v posledních chvílích vypracovat nějakou vyloženou šanci. Další rychlý brejk domácích zastavil pomezní sudí, který správně odmával ofsajdové postavení.
     
    41
    A další ofsajd v podání domácích borců, tentokrát se v něm ocitl útočník Zulechner, pro kterého je to už druhý stejný prohřešek v dnešním utkání.
     
    42
    Vynikajícím zákrokem nyní zneškodnil šanci domácích jeden z hostujících hráčů. Kdyby přihrávka za obranu prošla, dost možná bychom se dočkali obratu z pohledu domácích už v prvním poločase.
     
    43
    Ani domácí hráči nejsou stoprocentní v obranné fázi, po další jejich chybě se hrnul do útoku Renner, tomu se ale míč u autové čáry zamotal mezi nohy a následně doputoval až za pomezní čáru.
     
    44
    Hosté měli příležitost standardní situace z poloviny hřiště, po rozehrávce na krátko se jeden z jejich hráčů pokusil o dalekonosný centr do vápna soupeře. Z této akce se ale také žádné větší pozdvižení nekonalo, zastavil ji útočný faul.
     
    45
    Po vynikajícím uvolnění se o střelu ze střední vzdálenosti pokoušel zřejmě Zulj, jeho přízemní a skákavá rána ale minula Kusterovu svatyni.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Sudí nenastavili ani chvíli na rámec žádné hrací doby prvního poločasu a ten je tak minulostí. Už ve čtvrté minutě se dostali hostující hráči do překvapivého vedení, poté ale domácí favorité zlepšili kombinační hru a dostávali se do vícero šancí. Za obrovskou aktivitu na útočné polovině také přišla odměna v podobě vyrovnávací branky, kterou dokázal vsítit ve 14. minutě Huspek. I přes mnoho dalších šancí, ze kterých mimochodem nebyla žádná stoprocentní, se ani jeden z celků nedokázal prosadit podruhé, do kabin se tak jde za remízového stavu 1:1!

    Druhý poločas začne přibližně v 17:00, zůstaňte u toho s námi!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Na polovině hřiště byl nyní faulován hostující Jano, uvidíme, zda se hosté pokusí opět o přímý nákop do vápna soupeře...
     
    48
    A také že ano, pokusili. Z tohoto centru se ale žádné pozdvižení nekonalo, jeden z domácích obránců jej totiž uklidil do bezpečného prostoru, čímž navíc vyslal jednoho ze spoluhráčů do nadějného brejku.
     
    49
    Domácí se snažil vyvinout souvislý tlak na útočné polovině hřiště, to se jim ale nepovedlo, navíc poté fauloval jeden z domácích borců a u míče tak budou pokračovat hosté z Mattersburgu.
     
    50
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    A máme tu podobný scénář, jako na začátku utkání! Hosté se totiž dokázali takřka prosadit z ničeho nic a to pouhých 5 minut po příchodu z kabin! PATRICK BURGER si počkal na centr z pravé strany u vzdálenější tyče, tam mu také míč i přispěním jednoho z obránců, doputoval přímo na nohu. Na dvakrát a to dokonce v leže, dokázal překonat domácího brankáře a vrátil tak vedení svému celku!
    50. Patrick BÜRGER - 1:2
     
    52
    Necelé dvě minuty na to vstřelili hosté další branku! Hlavou překonal brankáře domácích po druhé Burger, všemu ale přecházel útočný faul jednoho z hostů, který nebyl upřen očím hlavního arbitra!
     
    54
    O samostatný průnik se pokusil také hostující Rath, ztroskotal ale na téměř posledním obránci soupeře, který mu míč ukopl do zámezí.
     
    55
    Hosté jsou nyní v útočné fázi velmi efektivní, další z jejich akcí, kdy se dokonce tři hráči dostali za obranu domácích, překazilo ofsajdové postavení.
     
    56
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Fabian Koch, přichází Thorsten Röcher.
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Philipp Huspek, přichází Deni Alar.
     
    58
    Ani další útočná akce se domácímu celku nevyvedla dle jejich představ, u míče navíc mohou pokračovat hosté, kteří začínají ze své polovině hřiště rozvážnou kombinací.
     
    59
    Tentokrát se ale domácí hráči dostali do vápna soupeře, po sraženém centru z pravé strany pokutového území, předvedl hostující brankář Kuster další vynikající zákrok a zhatil tak svému soupeři možnost na vyrovnání.
     
    60
    Na polovině hřiště byl tvrdě atakován Jano, hosté tak budou pokračovat další standardní situací.
     
    61
    Tu ale nevyřešili dobře, po následném nákopu na pravé křídlo ztratili míč. Domácí pokračují kombinací na vlastní polovině hřiště.
     
    62
    Domácí se dostali k centru z levého křídla, tento přetažený míč měl na dosah domácí útočník Zulechner, který byl ale nedovoleně stažen na zem a sudí správně odpískal pokutový kop!
    62.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Nedeljko Malic (SV BauWelt Koch Mattersburg).
     
    63
    Žlutou kartu dostává Andreas Gruber (SV BauWelt Koch Mattersburg).
     
    64
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil domácí PETER ZULJ, jenž po zpomalení běhu dokázal nechytatelně poslat míč na pravou stranu Kusterovy svatyně!
    64. Peter ZULJ - 2:2
     
    66
    A domácí příznivci jsou opět ve svém živlu, stadionem se rozléhá jeden z jejich nejznámějších chorálů, při kterém budou sledovat například následující rohový kop jejich celku.
     
    67
    Hosté se chvílemi stahují k pasivnímu bránění u vlastní šestnáctky, což rozhodně jejich hře nepřispěje.
     
    68
    Přes celé vápno se pokoušel centrovat domácí Marešič, přetažený míč z jeho kopačky ale doletěl pouze do zámezí, pokračovat tak mohou hosté.
     
    69
    Po další nepovedené útočné akci hostujícího celku, se dostali do rychlého brejku hráči Sturmu Graz. Vše ale končí pouze u rohového praporku.
     
    70
    Na druhé straně se v podobné situaci objevili i dva hostující hráči, přihrávající ale nedokázal svůj přízemní pas dostat přes celou šíři hřiště na nabíhajícího soupeře, kterému chtěl vylepšit pozici.
     
    72
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Alois Höller, přichází Fran Sánchez.
     
    73
    Domácí jsou na útočné polovině stále aktivnějším týmem, jejich další akce ale končí útočným faulem. Rozehrávat od své branky tak bude hostující brankář Kuster.
     
    75
    Patrick Burger se pokusil i přímou střelu ze standardní situace, bránu sice trefil, Siebenhandla ale nepřekonal. Pokračovat mohou domácí.
     
    77
    Hosté se vehementně snaží o vrácení si vedení, v útočné fázi jim ale chybí potřebná efektivita. Myslím, že tohle ale není výsledek, který by stačil ani domácímu celku. Takhle si první tým tabulky svoji pozici zřejmě neudrží.
     
    78
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Philipp Zulechner, přichází Emeka Friday.
     
    79
    Jeden z domácích borců se pokusil o centr do úrovně malého vápna soupeře, míč jej ale neposlechl a skončil nikým nedotknutelný u přední tyče.
     
    80
    Po jednom z tvrdých soubojů zůstal na trávníku ležet hostující Gruber, sudí přesto přerušil hru až po nějakých dvou minutách. Hráč Mattersburgu zřejmě ale nebude schopen pokračovat.
     
    81
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Andreas Gruber, přichází Markus Pink.
     
    82
    Tohle byla ale vynikající šance domácího celku! Jeden z jejich hráčů se totiž ve vápně soupeře perfektně uvolnil, poté ještě centroval do malého vápna na nabíhajícího spoluhráče, ten ale na centr nedosáhl!
     
    84
    Možnost vidět jsme měli tvrdý souboj dvou střídajících borců. Pink tvrdě přišlápl kotník Fridayovi, sudí ale tento zákrok přehlédl a i přesto, že se hráč skácel na zem, hru nepřerušil.
     
    85
    Sledujeme opravdu nevybíravé zákroky od obou celků, což se zřejmě na konci utkání dá očekávat. Ani jeden z týmů nechce připustit ztrátu bodu.
     
    86
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Tu ale nyní připustili hosté z Mattersburgu, kteří si nechali otočit dobře vyvíjené skóre a už o jednu branku zaostávají! K míči se u poloviny hřiště dostal střídající Friday, naběhl si do vápna soupeře, vynikajícím uvolněním se dostal až k brankové čáře, od které následně přihrál na úroveň pokutového puntíku STEFANU HIERLÄNDEROVI a ten si s překonáním bezmocného Kustera velkou hlavu nedělal!
    86. Stefan HIERLÄNDER - 3:2
     
    87
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Michael Perlak, přichází Stefan Maierhofer.
     
    88
    Domácí rozhodně obrat v utkání nakopl, nyní se opět hrnou do předu a snaží se v tomto směru něco dalšího vymyslet.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Peter Zulj (SK Sturm Graz).
     
    90
    Hosté se dostali až do soupeřova vápna, tam byli ale odkopem o míč obráni. Pokračovat u něj budou stále, další útočnou akci ale musejí rozvinout až z vlastní poloviny.
     
    90+1
    Domácí budou mít ještě možnost další standardní situace v podobě rohové kopu a s jeho zahráním rozhodně nespěchají. To je při náskoku jedné branky ovšem pochopitelné.
     
    90+2
    Zulj se po nijak tvrdém zákroku stále nemůže zvednout ze země, tento taktický tah byl ale znát tak, že mu na pomoc vstát přiběhli i soupeři.
     
    90+3
    Hosté se ještě v samotném závěru nastěhovali na soupeřovu polovinu, následně ale přišel střelecký pokus jednoho z jejich hráčů, který skončil až na posledním očku sítě za brankou.
     
    90+4
    Míč se dostal znovu k hostujícímu brankáři, který jej dlouhým výkopem dostal až k vápnu soupeře. Po zisku míče se ale na trávník položil faulovaný Friday, který už se z něj zřejmě do odpískání nezvedne.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání dvanáctého kola rakouské Tipico Bundesligy, mezi celky Sturmu Graz a Kochu Matterburg, je minulostí! Domácí si po tuhém boji nakonec doma nechávají všechny 3 body za vítězství 3:2 a v tabulce budou i po dvanáctém kole držet první pozici!

    Do druhé půle vstoupili lépe hostující hráči, kteří se brankou Burgera z 51. minuty dostali do slibného jednobrankového vedení. O 11 minut poté se ale hosté provinili faulem ve vlastním vápně, načež nabídnutou šanci v podobě pokutového kopu proměnil Zulj. Když už to vypadalo, že se týmy rozejdou smírně, dostal vynikající přihrávku do středu vápna nikým nehlídaný Hierlander a bez potíží uklidil míč do sítě!
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:19.
     
    První celek tabulky a dnešní vítěz SK Sturm Graz, zajíždí k příštímu utkání na hřiště osmého Wolfsbergeru, Mattersburg doma přivítá beznadějně poslední St. Polten a právě v tomto utkání si, v případě dobrého výkonu, jako předváděli dnes, mohou spravit chuť a náladu.
     
    Ode mne je to pro tohle utkání vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. Pro fotbalové fanatiky tu mám ještě jednu pozvánku na utkání stejné ligy mezi týmy St. Polten a LASK Linz. Úvodní výkop je naplánován už na 18:30 a utkáním vás provedu také já. (17:58:08)

    Daniel Bertók

    Branky: 14. Huspek, 64. Zulj, 86. Hierländer – 4. Jano, 50. Bürger

    Karty:   89. Zulj (STG) – 63. Malic (MTT), 63. Gruber (MTT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:19.
    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch (56. Röcher), Maresic, Schulz, Lykogiannis – Zulj, Jeggo – Huspek (56. Alar), Hierländer, Potzmann – Zulechner (78. Friday).
    Náhradníci: Gratzei – Alar, Friday, Lovric, Puchegger, Röcher, Schoissengeyr.

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller (72. Sánchez), Malic, Mahrer, Rath – Erhardt, Jano – Gruber (81. Pink), Perlak (87. Maierhofer), Renner – Bürger.
    Náhradníci: Casali – Ertlthaler, Sánchez, Maierhofer, Pink, Prevljak, Sittsam.
    thejrc.org