Feirense – Rio Ave 1:0 (kon.) | Setúbal – Marítimo 3:1 (kon.) | Porto – FC Ferreira 6:1 (kon.)
konec
FC Porto
6:1 (4:1)
FC Paços Ferreira
Sobota 21.10.2017, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (23:23:12)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:20.
     
    Fotbalisté Porta si v dnešním utkání nepřidělaly žádné starosti a díky pohodlnému vítězství 6:1 si připisují další velmi cenné tři body. Ferreira byla po celý zápas velmi zoufalá, což jednoznačně nemohlo stačit na ve formě hrající Porto.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Brahimi se dostal do samostatného úprku, na poslední chvíli byl ale doběhnut. Slabá střela tak neměla šanci na úspěch.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    88
    Utkání se spíše už jen dohrává, o vítězi už je rozhodnuto od prvního poločasu. Ferreira se jistě ještě pokusí o snížení nepříznivého výsledku.
     
    87
    Welthon si v osobním souboji s Andrém způsobil nějaké menší zranění. Hostující hráč ale bude muset dohrát zápas, neboť trenér Ferreiry už třikrát střídal.
     
    86
    Kulatý nesmysl se dostal také do moci znuděného brankáře Josého Sá, který se s ním na okamžik pomazlil a poté ho odehrál do strany.
     
    85
    Ferreira je směrem dopředu naprosto zoufalá. Hosté sice mají územní převahu, ta ale pokaždé končí ještě před pokutovým územím.
     
    84
    Dnes jediný hostující střelec Welhton si sebíhal na vzdušný balón, který nakonec pouze proletél na jeho hlavou.
     
    83
    Porto zahrávalo hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Oba sice skončili zakončením, avšak hodně nepovedeným.
     
    82
    Nepříjemnou ránou se prezentoval střídající Hernani, který si potáhl balón na levačku a poté vyprodukoval skákavou střelu. Brankář měl velké problémy.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky. Ve druhém dějství sledujeme o poznání nudnější průběh, neboť o vítězi je už dávno rozhodnuto.
     
    80
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Moussa Marega, přichází Rodrigues do Nascimento Galeno.
     
    76
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Hernâni.
     
    75
    Střídající André strčil nohu do kombinace soupeře a pro svůj celek tak vybojoval balón. Hosté ale vybojovali hrací předmět zpět na své kopačky.
     
    74
    Tak tohle už musí být hodně studená sprcha pro Ferreiru. Ta zatím obdržela šest branek, přičemž do konce utkání stále zbývá ještě dostatek času.
    73. Vincent ABOUBAKAR - 6:1
     
    73
    Porto právě vstřelilo branku!
    VINCENT ABOUBAKAR nejdříve v první stoprocentní šanci nastřelil pouze Felgueirase, poté obdržel balón před odkrytou branku, odkud se logicky nemýlil.
     
    73
    Porto se v posledních momentech soustřeďuje spíše na poctivou defenzívu. Hosté tak vycítili šanci na další branku, nicméně nesmí zapomínat na zadní vrátka.
     
    72
    Hendrio tak dlouho motal hlavu protihráče, nakonec se ale o centr nepřihlásil. Ferreira se tak vrací zpět s nepořízenou.
     
    71
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází André André.
     
    70
    Hostující lodivod už sáhl ke všem třem střídání, naopak trenér domácího celku má k dispozici stále ještě všechny možnosti.
     
    69
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Mateus da Silva, přichází Hendrio.
     
    68
    Corona si seběhl na hranici pokutového území a poté odcentroval. Lehký vysoký balón zaplul pouze do rukavic brankáře Felgueirase.
     
    67
    Domácí sice nachvíli polevili, to jim ale nemusí vůbec vadit. Přišla totiž pátá trefa a o vítězi tohoto klání je už rozhodnuto.
    66. Jesús Manuel Corona - 5:1
     
    66
    Porto právě vstřelilo branku!
    Máme tu pověstného bůra! Nejdříve v zakončení selhal Aboubakar, balón se odrazil přímo k volnému JESÚSI MANUELOVI CORONOVI, který se už nemýlil.
     
    66
    V posledních okamžicích mají více ze hry hosté, kteří už opět okupují útočno zónu. Naopak Porto je hodně zbrklé.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Héctor Herrera (FC Porto).
     
    62
    Žlutou kartu dostává Felipe (FC Porto).
     
    61
    Ricardo doslova sestřelil Vieiru, který tento střet nenese zrovna nejlépe. I přesto se nepíská a Ferreira bude pouze vhazovat.
     
    60
    To nebylo vůbec špatné. Kousek za šestnáctkou napřáhl Xavier a jeho technicka rána skončila jen pár čísel vedle vzdálenější tyče.
     
    59
    Hracího předmětu si momentálně užívají také hostující hráči, avšak stále daleko od branky svého soupeře. Míč je momentálně na kopačce Vieiry.
     
    58
    Domácí se radovali z další branky. Zprvu to vypadalo, že bude uznána, po konzultaci hlavního rozhodčího s pomezním ale byla branka označená jako neplatná.
    57. Hostující obrana opět zaspala.
     
    57
    Obrana Ferreiry nyní naprosto nezvládla defenzivní činnost! V pokutovém území si na přihrávku totiž sebíhala snad čtveřice protihráčů, přičemž zakončoval Danilo těsně nad branku.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Ricardo (FC Paços Ferreira).
     
    56
    Aktivní Telles zahrával takový vylepšený rohový kop. Střílený polovysoký centr ale nenašel nikoho v pruhovaných dresech.
     
    55
    Balón se ještě odrazil před branku, kde do něj stačil šťouchnout Marega. Slaboučké zakončení stačil vykopnout z malého vápna Costa.
     
    54
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Vasco Rocha, přichází Bruno Moreira.
     
    53
    Dle výroku rozhodčí si Ricardo počínal v souboji v rámci pravidel. Hraniční zákrok přišel o několik vteřinek později, penalta se ve prospěch Porta ale nebude pískat.
     
    52
    Hlavní sudí tahá druhou žlutou kartu. Obdržel jí další hostující zadák, tentokráte Costa, který nevybíravě sestřelil Coronu.
     
    51
    Ten byl zahrán opravdu prachbídně a hosté se řítili do rychlého kontru! Až vracející se čtverice domácích zastavila nebezpečnou situaci.
     
    50
    K míči si opět seběhl Pereira, jehož centr před branku zablokoval jeden z hostů. Fotbalisté Porta se tak ujmou rohového kopu.
     
    49
    Danilo přenesl hru na levou stranu na Brahimiho, který se nezištnou přihrávkou pokoušel vysunout Tellese. Záměr mu ale překazil Afonso.
     
    48
    Porto se hned zkraje dostalo k standarndí situaci. Tu zakončoval Marcano vysoko nad branku. Felgueiras se již chystá k výkopu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost hosté. Ti budou hrát tentokráte zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl pět branek a o čtyři z nich se dle očekávání postarali domácí hráči. Porto bylo v úvodním dějství jednoznačně lepším celkem a jeho aktivita byla korunována hezkými brankami. V domácím táboře to mohlo být ještě radostnější, další stoprocentní šance ale zůstaly nevyužity.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Sledujeme poměrně hluchou pasáž utkání, která se odehrává mezi oběma šestnáctkama. Vypadá to, že na další branku si budeme muset počkat až do druhého poločasu.
     
    42
    Přenesení hry mířilo přesně na kopačku Brahimiho, který se na levém křídle ale nepohodl s Tellesem. Porto zůstává i nadále u míče.
     
    41
    Střela alžírského záložníka nakonec byla ještě tečována a následoval tak rohový kop. Ten doplachtil na hlavu Marcana, proti jehož střele skvěle reagoval Felgueiras.
     
    40
    Málem jsme byli svědky páté branky domácích! Brahimi byl na penaltovém puntíku zcela osamocen, i přesto ale zamířil vedle tyče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    38
    Do pokutového území Porta přiletěl střílený centr. Ten byl zřejmě tečován k tyči, kam na poslední chvíli připlachtil pozorný Jose Sá.
     
    37
    Velmi dobře to nyní udělal Telles, který ještě zastihl balón na hrací ploše a následně si hodil míč kolem protihráče. Poté ale neměl v šestnáctce vůbec žádný prostor.
     
    36
    Hra je v prvním poločase hodně často kouskována. Nedovoleným zákrokem se prezentoval Costa Baixinho, naopak na zemi skončil Marega.
    33. Moussa MAREGA - 4:1
     
    33
    Porto právě vstřelilo branku!
    Tohle vypadá na pořádný debakl! MOUSSA MAREGA si počíhal na vzdálenější tyči na centr, který ve skluzu stačil usměrnit za Felgueirase.
     
    31
    Hostující lodivod musel sáhnout hned k prvnímu vynucenému střídání. To určitě není zrovna příjemné, neboť uběhla teprv půl hodina utkání.
     
    30
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Rui Correia, přichází Ricardo.
     
    29
    Ani centr v podání hostujících fotbalistů se nesetkal s úspěšnou realizací. Ferreira i přesto zůstává v držení balónu.
     
    28
    Alex Telles zahrával standardní situaci z levé strany, kterou nasměroval přímo na hlavu Pereiry. Domácí záložník mířil v záklonu vedle tyče.
     
    27
    Máme za sebou necelých pětadvacet minut utkání a zatím jsme byli svědky čtyřech branek. Dle očekávání se o většinu z nich postaralo Porto.
     
    26
    První žlutý kartónek utkání obdržel hostující zadák Correia, který nedovoleně zastavil aktivního Brahimiho.
    25. Moussa MAREGA - 3:1
     
    25
    Porto právě vstřelilo branku!
    Máme tu další branku v hostující síti! Aboubakar vysunul na hranici ofsajdu MOUSSU MAREGU, který se tváří v tvář brankáři už nemýlil.
     
    24
    Aboubakar si chtěl narazit na pravou stranu s Herrerou, který se v době přihrávky pohyboval za obranou. Je máván ofsajd.
     
    23
    Velmi důležitý obranný zákrok předvedl Correia, který musel řešit slibně vypadající akci Porta. Hosté jsou nyní zatlačeni.
     
    22
    Nicméně odkop od branky v podání hostujícího brankáře byl mizerný. Hrací předmět doputoval pouze do území, kde se pohyboval Danilo.
     
    21
    Brahimi zkoušel oslovit Maregu, který na jeho nabídku zareagoval až příliš pozdě. Pro míč si tak seběhl Felgueiras.
     
    20
    Nedovleným zákrokem si pomohl jeden z hostů, který taháním skolil k zemi maličkého Brahimiho. Standardka zhruba ze třiceti metrů.
     
    19
    Vycházkové tempo dnešního utkání zatím plně stačí na dosavadní vítězný výsledek. Favorit uktání je i nadále u balónu.
    18. FELIPE - 2:1
     
    18
    Porto právě vstřelilo branku!
    Tak to byla parádní branka! Za obranou Fereiry se zjevili zcela volní dva hráči, odpovědnost na sebe vzal FELIPE, který mířil přesně k tyči.
     
    14
    Na zeleném pažitu se ocitl Marega, který byl zastaven v rámci pravidel. Baixinho si tak oddechl, neboť pískat se vůbec nebude.
     
    13
    Hra se nyní odvíjí ve středu hrací plochy, kde oba celky sváděly několik soubojů. Ferreira nakonec bude vhazovat u půlící čáry.
     
    12
    Následovala kolmice za obranu na Aboubakara, který mohl pelášit sám na brankáře. Jeho záměr ale zmařil praporek pomezního.
     
    11
    Výkop umístil přímo na halvu Aboubakara, který okamžitě posunul balón zpět ke svým zadákům. Následovat bude klidná kombinace.
     
    10
    Poslední minutky nenabízejí nic zajímavého. Balón je momentálně až u brankáře Felgueirase, který bude vykopávat od branky.
     
    9
    Úvodní desetiminutovce nechybí vůbec nic. Nejen, že jsme viděli dvě branky, navíc sledujeme poměrně hodně ofenzivní podívanou.
    8. WELTHON - 1:1
     
    8
    Ferreira právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a máme vyrovnáno! FIEL SAMPAIO WELTHON se průnikem dostal až do střelecké pozice, odkud přesně zacílil k tyči.
     
    7
    Na první branku dnenšího utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Favorit zápasu se dle očekávání dostal do vedení.
     
    6
    V úvodních minutách se neděje nic zajímavého. Stále sledujeme poměrně klidnou kombinační hru vedenou po pravém křídle.
     
    5
    Tohle už hostům ale neprošlo. Ve středu hrací plochy byl faulován Danilo, který tento střet nese velmi těžce.
    4. Ricardo PEREIRA - 1:0
     
    4
    Porto právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! RICARDO PEREIRA si seběhl na zteč do šestnáctky, kde obdržel přihrávku a poté trochu kostrbatě prostřelil brankáře.
     
    4
    Marega byl dle výroku hlavního sudího zastaven v rámci pravidel. Následně Ricardo ještě zastihl balón ve vymezném prostoru.
     
    3
    Porto začalo dnešního utkání klasickou kombinací. S míčem se sžila většina hráčů v pruhovaných dresech. Těžiště je nyní až u Marcana.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: J. Sá – R. Pereira, Felipe, Marcano, Telles – H Herrera, D. Pereira, Brahimi – J. M. Corona, Aboubakar, Marega.
    Náhradníci: Casillas – A. André, Maxi Pereira, D. Reyes, Hernâni, Ó. Torres.

    FC Paços Ferreira: Felgueiras – Afonso, Correia, Baixinho, M. Vieira – Mateus da Silva, Leão, V. Rocha – A. Xavier, Welthon, Pedrinho.
    Náhradníci: Rafael Defendi – Hendrio, G. Martins, Mabil, Ricardo, Phellype, B. Moreira..
     
    FC Paços Ferreira

    Na druhé straně stojí Ferreira, tedy celek, který se nachází těsně nad polovinou tabulky. Ferreira zatím získala celkem devět bodů, přičemž dokázala dvakrát zvítězit a třikrát remizovat. Hosté se zároveň nachází ve slušném rozpoložení, neboť z posledních pěti utkání prohráli pouze v jednom případě a celkem si připsali osm bodů.
     
    FC Porto

    Fotbalisté Porta začali letošní ročník opravdu skvostně. Po nezdarech z minulých sezón se portugalský gigant opět dostal na první pozici. Porto zaznamenalo svojí první ztrátu až v minulém kole, kdy na hřišti nevyzpytatelného Sportingu uhrálo remízou 0:0. Domácí celek dnešního utkání se může spoléhat na velmi dobrou ofenzívu, která vévodí celé lize. Dosti podobným způsobem funguje defenzivní vazba, jenž je taktéž nejméně propustnou Primeira Ligy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi FC Porto a FC Paços Ferreira.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    David Suchý

    Branky: 4. R. Pereira, 18. Felipe, 25. Marega, 33. Marega, 66. J. M. Corona, 73. Aboubakar – 8. Welthon

    Karty:   62. Felipe (PRT), 64. H Herrera (PRT) – 26. Correia (FER), 52. Baixinho (FER), 56. Ricardo (FER)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:20.
    FC Porto: J. Sá – R. Pereira, Felipe, Marcano, Telles – H Herrera, D. Pereira (71. A. André), Brahimi – J. M. Corona (76. Hernâni), Aboubakar, Marega (80. do Nascimento Galeno).
    Náhradníci: Casillas – A. André, Maxi Pereira, D. Reyes, Hernâni, Ó. Torres, do Nascimento Galeno.

    FC Paços Ferreira: Felgueiras – Afonso, Correia (30. Ricardo), Baixinho, M. Vieira – Mateus da Silva (69. Hendrio), Leão, V. Rocha (54. B. Moreira) – A. Xavier, Welthon, Pedrinho.
    Náhradníci: Rafael Defendi – Hendrio, G. Martins, Mabil, Ricardo, Phellype, B. Moreira.
    thejrc.org