Dunajská Streda – Trenčín 1:2 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.) | Trnava – Podbrezová 2:0 (kon.)
Senica – Ružomberok 0:3 (kon.) | Zlaté Moravce – Slovan Bratislava 3:2 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:0 (0:0)
FC Nitra
sk Sobota 21.10.2017, 17:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Michalovce nezužitkovali hernú a streleckú prevahu v zápase proti Nitre a doma získali iba bod po bezgólovej remíze. Zemplínčania predviedli na vlastnom trávniku kvalitný výkon, boli počas celého duelu aktívnejší, Hrošša zamestnávali strelami aj centrami, ale v koncovke zlyhávali. Nitra vsadila na defenzívu a do útoku sa púšťala len sporadicky, čoho výsledkom je rovnako nula v počte strelených gólov. (18:53:00)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nitra mohla udrieť v úplnom závere. Tomáš Kóňa zostal nepokrytý v pokutovom území, ale strela mu vôbec nevyšla a nepresné boli aj koncovky Ngeyitalu a Balaja.
     
    90+3
    Michalovskí fanúšikovia tlačia svojich hráčov za troma bodmi, ale momentálne to vyzerá na remízu, ktorá bude viac vyhovovať hosťom.
     
    90+2
    Nitrania si odložili posledné striedanie do úplného záveru stretnutia. Andrej Ivančík prenechal miesto Patrikovi Abrahámovi.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času rozohrali rohový kop hostia. Gerard Bieszczad výborne vyskočil do vzduchu a vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    90
    Igor Žofčák poslal prudký center do pokutového územia, ktorý jeho spoluhráči nezužitkovali. K lopte sa ešte dostal Stanislav Danko, no jeho strela neohrozila bránu.
     
    89
    Andrej Ivančík zostal ležať na trávnik, ale domáci futbalisti pokračovali v útočnej akcii. Danko získal iba rohový kop.
     
    88
    Jakub Grič (Michalovce) zastavil rýchly protiútok hostí, keď ťahal za ruku rozbehnutého protihráča a dostal žltú kartu. Diváci mu však zatlieskali, pretože išlo o dobrý taktický faul.
     
    87
    Ostrý súboj o loptu nedopadol najlepšie pre Macdonalda Nibu. Obranca hostí bol nepríjemne zasiahnutý do nohy a ťažko sa zdvíhal.
     
    86
    Nitra sa dostala na dostrel domácej brány. Jaroslav Machovec bol s loptou v šestnástke, no potom mu ju odkopol od nohy jeden z domácich futbalistov.
     
    85
    Miroslav Božok zabojoval o loptu v útoku, ale Križan ochotne spadol na trávnik a vypýtal si faul, čím prerušil akciu Zemplínčanov.
     
    84
    Martin Regáli nepotešil domácich priaznivcov. V súboji jedného proti jednému sa zbavil Chovanca, ale jeho krížna strela nesmerovala na bránu.
     
    83
    Miroslav Božok mal veľa času aj priestoru na to, aby odcentroval. Loptu síce poslal do šestnástky, ale iba k hráčom v bielom-modrom.
     
    82
    Filip Balaj dal o sebe zase vedieť. Spadol tesne pred pokutovým územím a pýtal si štandardku, ale neúspešne.
     
    81
    Aktívny Balaj narobil problémy dvojici michalovských obrancov. Do situácie však vstúpil Gerard Bieszczad a loptu schoval v náručí.
     
    80
    Anton Šoltis urobil tretiu zmenu v zostave. Zápas dopozerá na lavičke Martin Koscelník, na ihrisko vybehol Martin Regáli.
     
    80
    Vladislav Bragin vletel do šestnástky, vložil nohu do prudkej prihrávky z pravého krídla, ale pohotovou koncovkou minul bránu.
     
    79
    Koscelník vybojoval rohový kop, ktorý rozohral domáci kapitán Igor Žofčák. Jeho center však našiel iba hráčov Nitry.

    Tomáš Lengyel

    Branky:

    Karty:   31. Kolesár (MIC), 88. Grič (MIC) – 32. Kuník (NIT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:14.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira (61. Bieszczad) – Kolesár, Bednár, Carrillo, Šimčák – Grič – Koscelník (80. Regáli), Žofčák (C), Danko, Božok – Sulley (71. Bragin).
    Náhradníci: Bieszczad – Kolesár, Turik, Regáli, Antonov, Sviarčinskij, Bragin.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Kóňa (C), Fábry (71. Charizopulos), Machovec – Balaj, Valenta (52. Ngeyitala), Ivančík (90+2. Abrahám).
    Náhradníci: Kolmokov – Fabiš, Ngeyitala, Kotrík, Vencl, Abrahám, Charizopulos.

    Rozhodčí: Smolák – Hancko, Bednár
    thejrc.org