Dunajská Streda – Trenčín 1:2 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.) | Trnava – Podbrezová 2:0 (kon.)
Senica – Ružomberok 0:3 (kon.) | Zlaté Moravce – Slovan Bratislava 3:2 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:0 (0:0)
FC Nitra
sk Sobota 21.10.2017, 17:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu trinásteho kola Fortuna ligy, v ktorom proti sebe nastúpia MFK Zemplín Michalovce a FC Nitra.

    Michalovce prehrali pred reprezentačnou prestávkou navzdory solídnym výkonom tri zápasy po sebe, keď podľahli Slovanu, Dunajskej Strede a Žiline. Preto sa v klube chceli zamerať najmä na získavanie bodov, ktoré stratili v dobre rozohraných dueloch. Po reprezentačnej pauze však neprišli lepšie výsledky ani kvalitnejšia hra. Zemplínčania podľahli v lige Trnave a figurujú na deviatej priečke tabuľky so ziskom desiatich bodov v dvanástich vystúpeniach a nepriaznivým skóre 10:17. Navyše, počas týždňa vypadli aj zo Slovnaft Cupu, kde ich zastavili Borčice. Treťoligista vyhral na vlastnom trávniku prekvapivo 2:0 a vyradil favorita.

    Nitra stále patrí do elitnej šestky slovenskej najvyššej súťaže, keďže sa nachádza na piatej priečke. Nováčik získal v dvanástich súbojoch dvadsaťjeden bodov a má lichotivé skóre 14:8. Zverenci trénera Galáda sa však po výbornom štarte sezóny postupne prepadajú tabuľkou a na víťazstvo čakajú už viac ako mesiac. Nitrania zaznamenali v ostatných štyroch ligových stretnutiach len dva body, keď remizovali so Slovanom a Ružomberkom. V ďalších dvoch súbojoch podľahli Trenčínu a Žiline. Vo všetkých prípadoch však išlo o kluby s najvyššími ambíciami. Nitra podobne ako Michalovce skončila v Slovenskom pohári. V osemfinále narazila na obhajcu trofeje a v hlavnom meste podľahla Slovanu Bratislava 1:3.

    Prvý vzájomný zápas Nitry a Michaloviec v aktuálnej sezóne priniesol deľbu bodov. Pod Zoborom sa zrodil nerozhodný výsledok 0:0.
     
    V Michalovciach je všetko pripravené na štart zápasu trinásteho kola. Na Zemplíne dnes nevládne ideálne počasie. Nad trávnikom sa vznáša hmla.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Smolák fúkol do píšťalky, čím dal pokyn na úvodný výkop. Michalovce dnes nastúpili v žltých dresoch, Nitra v bielo-modrých.
     
    2
    Martin Koscelník sa rozbehol po pravom krídle, prišiel až ku hranici pokutového územia, ale potom bol čisto atakovaný Chovancom.
     
    3
    Nitrania prežili prvý rohový kop domáceho tímu. Macdonald Niba úspešne odkopol loptu spred brány a pomohol Hroššovi.
     
    4
    Zemplínčania dostali výhodu ďalšej štandardnej situácie. Center Igora Žofčáka však smeroval iba do priestoru, kde stáli hostia.
     
    5
    Futbalisti Nitry prvýkrát prenikli hlbšie na polovicu svojho súpera, ale Fábrymu ušla lopta za čiaru.
     
    6
    Nebezpečný center z ľavého krídla preletel až do pokutového územia, kde sa snažil o zakončenie Róbert Valenta. Jeho hlavička nebola presná.
     
    7
    Lukáš Hroššo chcel prekvapiť domácu defenzívu dlhým výkopom na voľného Filipa Balaja, ale toho lopta preskočila.
     
    8
    Andrej Ivančík si vypýtal loptu na ľavom krídle, spoluhráč mu ju tam hodil, ale v súboji s michalovským zadákom nebol úspešný.
     
    9
    Filip Balaj predviedol sympatickú individuálnu akciu. Loptu si potiahol zo stredu poľa až na hranicu pokutového územia, ale jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    10
    Nitrania nevyužili ponúknutý rohový kop. O strelu spoza šestnástky sa snažil Róbert Valenta, ale lopta mu nesadla.
     
    11
    Prudký center z ľavej strany Nitranom vôbec nevyšiel. Lopta letela veľmi vysoko a navyše do priestoru, kde nikto nestál.
     
    12
    Michalovčania takmer ohrozili bránu súpera po rohovom kope. Po centri Žofčáka lopta spadla do päťky, ale nikto z domácich ju nedokázal poslať do siete.
     
    13
    Zemplínčania mali výhodu ďalšieho rohového kopu. Tentoraz z pravej strany centroval Miroslav Božok, no trafil iba bočnú sieť.
     
    14
    Nitrania rozohrávali štandardku z ľavej strany. Centrovaná lopta sa však odrazila na nohy michalovských futbalistov.
     
    15
    Séria štandardných situácií pokračuje. Igor Žofčák rozohral rohový kop, ale loptu namieril presne do náručia Lukáša Hrošša.
     
    16
    Michalovce zostávajú naďalej v útoku. Rohový kop z ľavej strany však zase putoval len do priestoru, kde bol pripravený Hroššo.
     
    17
    Milan Šimčák využil otvorený priestor, potiahol si loptu až na hranicu šestnástky, no tam si ho počkali viacerí hráči v bielo-modrom.
     
    18
    Ján Chovanec sa ťažko zdvíhal po zrážke v pokutovom území, keď ho nechtiac atakoval brankár Lukáš Hroššo.
     
    19
    Domáci futbalisti zahrali nacvičený signál po autovom vhadzovaní. Danko sklepol loptu Koscelníkovi, ale jeho center nemal potrebnú presnosť.
     
    20
    Úvodných dvadsať minút neprinieslo ani jednu gólovú šancu či strelu do priestoru brány. Aktívnejší sú domáci, ale defenzíva Nitry pracuje veľmi dobre.
     
    21
    Michalovce mali problém s rozohrávkou a napokon aj stratili loptu. Andrej Ivančík sa však nedostal do zakončenia z približne dvadsiatich metrov.
     
    22
    Igor Žofčák bol atakovaný v šestnástke pri snahe odcentrovať. Domáci si pýtali penaltu, ale rozhodca im prisúdil iba roh, ktorý nevyužili.
     
    23
    Brankári na oboch stranách nemali vážnejšiu prácu. Zamestnanejší je Lukáš Hroššo, ktorý rieši časté centre z krídelných priestorov.
     
    24
    Sadam Sulley bol vytlačený mimo ideálnej streleckej pozície, a tak získal aspoň rohový kop. Michalovciam však štandardky nevychádzajú.
     
    25
    Milan Šimčák sa dostal dvakrát do dobrej pozície na ľavom krídle a v druhom prípade dokázal vystreliť. Lukáš Hroššo si pripísal prvý úspešný zákrok.
    25. Šimčák trafil iba Hrošša
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Michalovce majú naďalej hernú prevahu, ale zatiaľ si nedokážu vypracovať šance, ktoré by sa dali nazývať gólové.
     
    28
    Nitrania sa presadzujú ešte ťažšie. Nevedia udržať loptu na kopačkách počas dlhšieho časového úseku a Kiru ešte nezamestnali.
     
    30
    Domáci kapitán Igor Žofčák si našiel miesto na center z ľavej strany. Lukáš Hroššo je však vo vzduchu zatiaľ dominantný.
     
    31
    Martin Kolesár (Michalovce) je prvým hráčom, ktorý dnes dostal žltú kartu. Pri lopte bol neskoro a v sklze nepríjemne zasiahol Nibu.
     
    32
    Podobná situácia sa opakovala aj tábore hostí. Matúš Kuník (Nitra) zahral proti pravidlám a hlavný rozhodca mu ukázal žltú kartu.
     
    33
    Igor Žofčák mal úplne voľný priestor na ľavom krídle, chcel prihrávať pred bránu, ale Lukáš Hroššo jeho zámer prečítal.
     
    34
    Žofčák opäť centroval z ľavej strany. Tentoraz z rohového kopu. Na vysokú loptu si počkal jeden z domácich hráčov, no jeho pokus nemal potrebnú razanciu, a tak Hroššo pokojne zasiahol.
     
    36
    Matúš Kira si po dlhšom čase prezrel loptu zblízka, no len preto, že ho spoluhráči zapojili do rozohrávky.
     
    37
    Michalovce neúnavne tvoria hru a tlačia sa smerom dopredu. Proti ním ale stojí dobre sformovaná defenzíva Nitry.
     
    38
    Kira si vyslúžil potlesk michalovských fanúšikov, pretože sa kľučkou zbavil napádajúcich hráčov a pomohol domácim v rozohrávke.
     
    39
    Nitre sa naskytol priestor na rýchly brejk, ktorý ťahal Tomáš Kóňa. Valentovi však prihral na päty a celú akciu spomalil.
     
    40
    Miroslav Božok sympaticky vbehol do pokutového územia Nitry, ale bol postupne vytlačený k čiare a napokon nedokázal prihrať ani vystreliť.
     
    41
    Igor Žofčák rozohral zaujímavú štandardku z hranice pokutového územia. Loptu zakrútil na bránu, ale Lukáš Hroššo si ju bez problémov našiel.
    41. Žofčákov priamy kop
    Zdroj: www.huste.tv
     
    42
    Sadam Sulley bol dobre postavený pred šestnástkou, už dostával prihrávku do šance, ale v poslednej chvíli mu zobral loptu jeden z Nitranov.
     
    43
    Lukáš Hroššo zachytil centrovanú loptu smerujúcu do šestnástky, ale podľa rozhodcov s ňou stál za čiarou, takže nasleduje roh domácich.
     
    44
    Lukáš Hroššo zvládol reparát. Po rohovom kope takisto stiahol do svojich rukavíc vysokú loptu a eliminoval nebezpečenstvo.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca nepridal ani jednu minútu navyše, takže hráči odchádzajú do šatní. Spokojnosť nemôže vládnuť ani v jednom tábore. Michalovce napriek aktívnej hre nedokázali skórovať a Nitra smerom dopredu nič neukázala. Preto je stav bezgólový.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia uviedli loptu do pohybu, takže duel pokračuje druhým dejstvom, do ktorého vstúpili oba tímy bez zmien v základných zostavách.
     
    47
    Michalovce pokračujú v útočnej nálade z prvého polčasu. Ihneď pretlačili loptu do šestnástky a v skrumáži chceli ohroziť Hrošša.
     
    48
    Andrej Ivančík skúsil individuálny prienik, ale narazil na pozorných Michalovčanov, ktorí ho nepustili do zakončenia.
     
    49
    Stanislav Danko bol zrazený na trávnik tesne pred šestnástkou, ale rozhodca stál blízko a posúdil tento zákrok ako čistý.
     
    50
    Martin Koscelník udržal loptu pod tlakom, otočil sa s ňou vo vnútri pokutového územia, ale jeho strela skončila iba na bočnej sieti.
     
    51
    Michalovce zahrávali dva rohy po sebe a ten druhý bol oveľa nebezpečnejší. Prízemný center preletel popred Hrošša a brankár Nitry bol rád, že loptu nikto nezasiahol.
     
    52
    Nitriansky tréner Galád sa rozhodol urobiť prvé striedanie dnešného duelu. Na ihrisko prišiel Aurelien Ngeyitala, ktorý vymenil Róberta Valentu.
     
    53
    Lukáš Hroššo si pripísal dva úspešné zákroky v krátkom časovom slede. Najskôr kryl prudkú strelu z pravej strany od Koscelníka a potom schoval do rukavíc hlavičku Božoka.
    53. Koscelník preveril Hrošša
    Zdroj: www.huste.tv
     
    55
    Nitrania pohrozili po štandardnej situácii. Center z pravej strany našiel hlavu jedného z hráčov v bielo-modrom, ktorý tesne minul bránu.
     
    56
    Sadam Sulley dosiahol na center z pravého krídla, ale v sklze nedokázal ohroziť brankára Lukáša Hrošša.
     
    57
    Domácim zase vyšla rýchla akcia po pravej strane. Prudká prihrávka našla v šestnástke voľného hráča v žltom drese, ktorý zakončoval pohotovo, ale nad bránu.
     
    58
    Matúš Kira sa drží za pravú ruku a musí nútene opustiť ihrisko. Anton Šoltis pošle do brány jeho náhradníka Gerarda Bieszczada.
     
    59
    Kira dnes nemal veľa práce. Nepripísal si na svoje konto ani jeden zákrok proti priamej strele, no privodil si nepríjemné zranenie ruky.
     
    61
    Momentálne sa nehrá. Gerard Bieszczad nečakal, že pôjde na trávnik po hodine hry, a tak mu chvíľu trvalo, aby sa adekvátne pripravil. Matúš Kira je už dávnejšie v útrobách štadiónu.
     
    62
    Lukáš Hroššo vybehol vysoko z brány, aby zastavil rozbehnutého Sadama Sulleya. Podarilo sa mu to, pretože loptu odkopol do autu.
     
    64
    Hroššo nebol dostatočne aktívny vo svojej šestnástke, Carrilllo nebezpečne vracal loptu pred bránu, ale nemal tam spoluhráčov.
     
    65
    Krátka pauza počas striedania brankárov nepomohla ani jednému z tímov. Tempo upadlo a futbalisti na oboch stranách sa nevedia dostať do herného rytmu.
     
    66
    Igor Žofčák má na starosti rozohrávku rohových kopov z ľavej strany. Jeho prudký center smeroval priamo do rukavíc Lukáša Hrošša.
     
    67
    Chovancov center síce nezužitkoval Balaj, ale pristavil loptu voľnému Andrejovi Fábrymu, ktorý mohol z desiatich metrov skórovať volejom. V koncovke však zlyhal a neohrozil Bieszczada.
     
    69
    Gerard Bieszczad sa trošku pohral s nervami divákov aj spoluhráčov. V rozohrávke dlho váhal a takmer napálil loptu do napádajúceho Balaja.
     
    70
    Igor Žofčák zostal voľný v pokutovom území a chrbtom k bráne sa oprel do lopty hlavou. Lukáš Hroššo bol na správnom mieste a zasiahol.
     
    71
    Nitriansky tréner chce oživiť ofenzívu svojho tímu. V dnešnom zápase dohral Andrej Fábry, ktorého nahradil Márius Charizopulos. V domácom tíme zišiel z ihriska Sadam Sulley a jeho miesto zaujal Vladislav Bragin.
     
    72
    Michalovce sú aktívnejšie aj po zmene strán. V dnešnom stretnutí ohrozili bránu Lukáša Hrošša už siedmimi strelami, ale o gólových šanciach nemožno hovoriť.
     
    73
    Igor Žofčák si pripravil loptu na hranici pokutového územia, kvalitne vystrelil, ale iba do priestoru, kde stál neomylný Lukáš Hroššo.
    73. Žofčákov pokus z hranice šestnástky
    Zdroj: www.huste.tv
     
    74
    Martin Koscelník zostal na chvíľu ležať v pokutovom území hostí, ale nešlo o nič vážne a už sa zapojil do hry. Michalovce pokračujú v útočení.
     
    76
    Striedajúci Márius Charizopulos dostal dobrú prihrávku do pokutového územia, ale jeho krížna strela z pravej strany netrafila cieľ.
     
    77
    Michalovskí brankári dnes čakajú na prvý zákrok. Kira sa ho nedočkal ani po hodine pobytu na ihrisku, Bieszczad takisto nemusel zasahovať.
     
    78
    Stanislav Danko v páde posielal loptu do behu na Vladislava Bragina, ale legionár v domácom drese na to nedokázal zareagovať.
     
    79
    Koscelník vybojoval rohový kop, ktorý rozohral domáci kapitán Igor Žofčák. Jeho center však našiel iba hráčov Nitry.
     
    80
    Vladislav Bragin vletel do šestnástky, vložil nohu do prudkej prihrávky z pravého krídla, ale pohotovou koncovkou minul bránu.
     
    80
    Anton Šoltis urobil tretiu zmenu v zostave. Zápas dopozerá na lavičke Martin Koscelník, na ihrisko vybehol Martin Regáli.
     
    81
    Aktívny Balaj narobil problémy dvojici michalovských obrancov. Do situácie však vstúpil Gerard Bieszczad a loptu schoval v náručí.
     
    82
    Filip Balaj dal o sebe zase vedieť. Spadol tesne pred pokutovým územím a pýtal si štandardku, ale neúspešne.
     
    83
    Miroslav Božok mal veľa času aj priestoru na to, aby odcentroval. Loptu síce poslal do šestnástky, ale iba k hráčom v bielom-modrom.
     
    84
    Martin Regáli nepotešil domácich priaznivcov. V súboji jedného proti jednému sa zbavil Chovanca, ale jeho krížna strela nesmerovala na bránu.
     
    85
    Miroslav Božok zabojoval o loptu v útoku, ale Križan ochotne spadol na trávnik a vypýtal si faul, čím prerušil akciu Zemplínčanov.
     
    86
    Nitra sa dostala na dostrel domácej brány. Jaroslav Machovec bol s loptou v šestnástke, no potom mu ju odkopol od nohy jeden z domácich futbalistov.
     
    87
    Ostrý súboj o loptu nedopadol najlepšie pre Macdonalda Nibu. Obranca hostí bol nepríjemne zasiahnutý do nohy a ťažko sa zdvíhal.
     
    88
    Jakub Grič (Michalovce) zastavil rýchly protiútok hostí, keď ťahal za ruku rozbehnutého protihráča a dostal žltú kartu. Diváci mu však zatlieskali, pretože išlo o dobrý taktický faul.
     
    89
    Andrej Ivančík zostal ležať na trávnik, ale domáci futbalisti pokračovali v útočnej akcii. Danko získal iba rohový kop.
     
    90
    Igor Žofčák poslal prudký center do pokutového územia, ktorý jeho spoluhráči nezužitkovali. K lopte sa ešte dostal Stanislav Danko, no jeho strela neohrozila bránu.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času rozohrali rohový kop hostia. Gerard Bieszczad výborne vyskočil do vzduchu a vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    90+2
    Nitrania si odložili posledné striedanie do úplného záveru stretnutia. Andrej Ivančík prenechal miesto Patrikovi Abrahámovi.
     
    90+3
    Michalovskí fanúšikovia tlačia svojich hráčov za troma bodmi, ale momentálne to vyzerá na remízu, ktorá bude viac vyhovovať hosťom.
     
    90+4
    Nitra mohla udrieť v úplnom závere. Tomáš Kóňa zostal nepokrytý v pokutovom území, ale strela mu vôbec nevyšla a nepresné boli aj koncovky Ngeyitalu a Balaja.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Michalovce nezužitkovali hernú a streleckú prevahu v zápase proti Nitre a doma získali iba bod po bezgólovej remíze. Zemplínčania predviedli na vlastnom trávniku kvalitný výkon, boli počas celého duelu aktívnejší, Hrošša zamestnávali strelami aj centrami, ale v koncovke zlyhávali. Nitra vsadila na defenzívu a do útoku sa púšťala len sporadicky, čoho výsledkom je rovnako nula v počte strelených gólov. (18:53:00)

    Tomáš Lengyel

    Branky:

    Karty:   31. Kolesár (MIC), 88. Grič (MIC) – 32. Kuník (NIT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:14.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira (61. Bieszczad) – Kolesár, Bednár, Carrillo, Šimčák – Grič – Koscelník (80. Regáli), Žofčák (C), Danko, Božok – Sulley (71. Bragin).
    Náhradníci: Bieszczad – Kolesár, Turik, Regáli, Antonov, Sviarčinskij, Bragin.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Kóňa (C), Fábry (71. Charizopulos), Machovec – Balaj, Valenta (52. Ngeyitala), Ivančík (90+2. Abrahám).
    Náhradníci: Kolmokov – Fabiš, Ngeyitala, Kotrík, Vencl, Abrahám, Charizopulos.

    Rozhodčí: Smolák – Hancko, Bednár
    thejrc.org