L. Mikuláš – Lok. Košice 1:2 (kon.) | Spiš. N. Ves – Žilina B 2:0 (kon.) | MFK Zvolen – Šamorín 1:0 (kon.)
Poprad – Skalica 0:0 (kon.)
konec
FK Poprad
0:0 (0:0)
MFK Skalica
sk Sobota 21.10.2017, 15:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol dramatický a napínavý, hralo sa zo strany na stranu. Gól sme napokon nevideli, no zrodila sa naozaj spravodlivá remíza. Oba tímy teda dostávajú po jednom bode.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok dňa! (16:49:06)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Tomovič vysunul po pravej strane Šebestu, ktorý bol z ostrého uhla, no napokon vystrelil. Malec nemal problém so zachytením tejto strely.
     
    90
    Malec loptu odkopol ďaleko na útočnú polovicu. Holišovi sa ju nepodarilo spracovať, ale Jakubek ju poslal pod tlakom za postrannú čiaru. Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    89
    Šebesta sa už tlačil do šesnástky, no napokn ho domáci zablokovali. Následne z ľavej strany centroval Mizerák, no Popradčania sa dokázali ubrániť.
     
    87
    Kukoľov pokus síce dorazil k vzdialenejšej žrdi na hlavičku Šestáka, ale ten mal jednoznačne problém so zakončením. Skaličania sa dokázali ubrániť.
     
    86
    Medakov center z pravej strany smeroval iba na kopačku Jána Mizeráka. Lopta mu odskočila a Poprad bude zahrávať ďalší roh.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Opiela (MFK Skalica).
     
    85
    Domáci si vytvorili dobrú príležitosť. Gallovič manévroval s loptou v okolí šestnástky, napokon ju dobre prihral Šestákovi, ktorý mohol už hneď strieľať, no ešte sa priblížil a to už bolo veľa. Protihráč jeho pokus zblokoval.
     
    82
    Šesták vybojoval loptu v pokutovom území, ešte ju posunul Holišovi, no ten vypáli iba do obetavého Jánošíka.
     
    81
    Duje Medak štartoval s loptou dopredu, Lipták ho fauloval, no na žltú kartu to takisto nebolo. Poprad pokračuje s loptou na kopačkách.
     
    80
    Kukoľ na ľavej strane faulom poslal k zemi Lukáša Švrčeka. Už sa veľmi obával, pretože jednu žltú kartu na konte už má. Hlavný rozhodca však neodmenil tento zákrok kartou, a tak Kukoľ môže spokojne pokračovať v zápase.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Michal Horodník, prichádza Duje Medak.
     
    77
    Podtatranci mali teraz obrovské šťastie! Skaličania boli už v šestnástke, spoza malého vápna pálil Lukáš Hruška. Lopta letela do pravej žrde, následne späť na jeho kopačku, ale potom už rozhodca hru prerušil.
     
    76
    Gallovič prihral pred šestnástkou Holišovi, no toho podkopol Jakubek a popradská akcia už bola zbrzdená. Dopredu teda vyrazili hostia, no strela Filipa Tomoviča letela ďaleko vedľa.
     
    74
    Skaličania sa dostali pred šestnástku, Hruška presunul hru na opačnú stranu ku Švrčekovi. Jeho delovku jeden z Popradčanov zablokoval.
     
    73
    Popradčania trošku pochybili v rozohrávke. Záhoráci získali loptu pred šestnástkou, Tomovič ju posunul Hruškovi, ktorý vystrelil hneď z otočky, no trochu to odflákol. Pre Maleca to bola čistá robota.
     
    71
    Žltú kartu hlavný rozhodca vytiahol aj proti Kamilovi Kopúnekovi, ktorý sa tiež dopustil nedovoleného zákroku.
     
    70
    Pred Danielom Šebestom sa otváral priestor znovu. Skalický hráč sa dostal už do šestnástky, no Popradčania tam boli v trojici a stihli eliminovať protihráča.
     
    69
    Opiela posúval na pravú stranu Šebestovi, no Popradčania následný pohyb súpera vystihli a nedovolili Záhorákom pokračovať ďalej v ich akcii.
     
    68
    Popradčania zahrávali dva rohové kopy. Oba mal na starosti Kukoľ. Po prvom sa lopta odrazila ku žrdi, ale nikto ju nestihol zasunúť do brány a druhý Skaličania s prehľadom zblokovali.
     
    66
    Kukoľ už štartoval dopredu a chcel prihrávať Hatokovi. Dopustil sa však takého útočného faulu. Rukou zasiahol do tváre Mizeráka a inkasoval žltú kartu.
     
    65
    Opäť trošku iniciatívu prebrali hostia. Mizerák dlhým centrom z ľavej strany hľadal krížom Lukáša Hrušku. Bola to však pridlhá lopta, ktorú nestihol dobehnúť.
     
    63
    Holiš sa šikovne zbavil jedného protihráča a potom vysúval do medzierky Stanislava Šestáka. Ku lopte však skôr dobehol brankár Čikoš-Pavličko a zmaril akciu Podtatrancov.
     
    62
    Haša vyrážal do šestnástky so Šebestom, snažili sa vymeniť si loptu. Dozadu sa však pohotovo vrátil Kukoľ a zablokoval druhú prihrávku.
     
    61
    Vladimír Kukoľ to skúsil individuálne. Z pravej strany prebehol po šírke ihriska až na os a odtiaľ pálil ľavačkou. Strela mu vôbec nesadla, letela ďaleko vedľa troch žrdí.
     
    59
    Šikovná akcia domácich. Hatok preniesol hru na ľavú stranu ku Horodníkovi. Ten následne dobrým centrom hľadal v malom vápne Šestáka, ktorý loptu nedobehol a nezakončil iba o centimetre.
     
    58
    Priamy kop Skaličanov nebol veľmi prospešný. Hostia sa to snažili zahrať signálom cez Jánošíka, ten však letiacu loptu k opačnej žrdi nestihol dobehnúť.
     
    56
    Hráči už rozhodovanie hlavného arbitra začínajú mať plné zuby. Náhradný rozhodca videl atak Štefana Holiša na Petra Liptáka, ktorý hlavný rozhodca nezaregistroval. Po krátkom dialógu rozhodcov hlavný rozhodca Mastiš udelil žltú kartu Holišovi.
     
    55
    Nasledujúci incident Šestáka s Mizerákom bol o niečo tvrdší. Šesták to schytal následne aj do citlivých partií a trochu to musí rozbehať.
     
    54
    Šesták si chcel vypýtať faul v pokutovom území po súboji so Šebestom. Situácia to bola naozaj diskutabilná, Šesták síce spadol, no či zavinene alebo nezavinene, podľa hlavného rozhodcu nezavinene.
     
    53
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Denis Jančo, prichádza Štefan Holiš.
     
    52
    Opiela to chcel urobiť veľmi rýchlo. Krížom rozbehol na opačnej strane šestnástky Mizeráka. Ten však jeho jemný center nedobehol a Podtatranci teda môžu rozohrávať.
     
    51
    Hostia zahrávali rohový kop, ale streleckú príležitosť si nevytvorili. Loptu zo šestnástky odhlavičkoval domáci Palša. Skaličania však tlačia na súpera naďalej.
     
    50
    Záhoráci pokračujú vo svojom ťažení. Hruška šikovne otočil hru a prihral loptu Šebestovi pred šestnástkou. Jeho delovka bola veľmi prudká a letela tesne vedľa pravej žrde!
     
    48
    Popradčania sú zatiaľ na začiatku druhého polčasu trošku dezorientovaní. Teraz Palša v zadných radoch mierne zakixoval a uvoľnil sa priestor pre Hrušku. Ten však ku lopte pribehol neskoro.
     
    47
    Skaličania zahrávali štandardku. Lukáš Hruška sa rozhodol pre priamu strelu. Popradčania však dobre postavili múr a v trojici zablokovali jeho pokus.
     
    46
    Tréneri oboch celkov sa cez prestávku nerozhodli pre striedanie, a tak pokračujeme v pôvodnom zložení zo začiatku zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas bol vyrovnaný a priniesol viacero šancí. Bližšie ku gólu boli Skaličania, no napokon sa sieť ani raz nerozvlnila.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Vyzerá to tak, že hráči už v nadstavenej minúte veľa riskovať nechcú. Skaličania sú pri lopte a čakajú na polčasový hvizd.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    44
    Urbaničov center z ľavej strany bol tečovaný a nedorazil tam, kde to Urbanič zamýšľal. Skaličania sa teda opäť ubránili.
     
    42
    Kopúnekovi nevyšla prihrávka na Kukoľa a domáci nemohli ďalej pokračovať vo svojej akcii. Skaličania sa hrnuli dopredu, ale tiež sa trochu prerátali.
     
    41
    Popradčanom akcia z pravej strany teraz nevyšla. Záhoráci dobre prehustili tento priestor a nenechali voľnú žiadnu z ciest.
     
    39
    Hatok z pravej strany odcentroval loptu, no nedokázal nájsť v šestnástke Šestáka. Skaličania si dobre pokryli svojich protihráčov.
     
    37
    Skaličania si teraz dávajú menšiu pauzičku, keďže na trávniku prebieha rýchle ošetrovanie Jána Mizeráka. Mal by však byť v poriadku, lekár hostí ho doopatruje mimo ihriska.
     
    36
    Poprad opäť musel hasiť na bránkovej čiare. Tentokrát po strele Švrčeka z pravej strany bol v správny čas na správnom mieste Jakub Hric a doslova vykopol loptu z bránkovej čiary.
     
    34
    Tak toto bola veľká šanca pre Skaličanov! Z ľavej strany najprv vypálil Švrček a následne Švrček prihral na pravú stranu voľnému Mizerákovi. Ten už mohol zakončovať do odkrytej brány, no jeho strelu skvelo vyrazil ľavačkou Palša a zachránil tak svoj tím od inkasovaného gólu!
     
    33
    Michal Jakubek si po viacerých napomenutiach už napokon "vypýtal" aj žltú kartu. Dostal ju po faule na Šestáka.
     
    32
    Tomovič posunul pred šestnástkou Mizerákovi, pred ktorým sa otvoril priestor na strelu. Mizerák to vyskúšal, no jeho strelu zblokoval Hatok.
     
    30
    Michal Horodník získal loptu na hranici šestnástky, bol v dobrej pozícii, pripravil si ju na strelu, no tá mu napokon veľmi nesadla. Čikoš-Pavličko si však pripísal zákrok.
     
    29
    Opiela vysunul na pravej strane Švrčeka. Ten chcel odcentrovať, no napálil to iba priamo do stehna Lukáša Urbaniča.
     
    27
    Tak toto bola zaujímavá šanca pre Záhorákov. V šestnástke Hruška posunul loptu Hašovi, ktorý skúsil vypáliť. Lopta letela tesne vedľa žrde a ešte aj nepríjemne skákala. Napokon ju Malec vytlačil.
     
    25
    Šesták si spracoval loptu na útočnej polovici a do zakončenia musel ísť iba sám. Pripravil si loptu na hranici vápna, vystrelil no Jakubek mu ju stihol zblokovať.
     
    24
    Skaličania po dlhšom čase predviedli niečo útočné. Michal Jakubek skúsil vypáliť aj z väčšej vzdialenosti. Bola to celkom razantná delovka, ktorú však Malec zachytil bez problémov do svojich rúk.
     
    22
    Jančo sa snažil preniesť hru na ľavú stranu, kde si hľadal miesto Horodník, ale napokon od Janča dostal pridlhý center.
     
    20
    Kukoľ a ani Hatok z pravej strany úspešne neodcentrovali. Podarilo sa to Kukoľovi až na ďalší raz, keď dobre našiel Šestáka v pokutovom území. Ten sa zrazil s brankárom Čikošom-Pavličkom a lopta smerovala mimo brány.
     
    18
    Jančo poslal ku hranici vápna loptu Vladimírovi Kukoľovi, ktorý to skúsil vypáliť. Vyslal naozaj prudkú strelu, no až k bránke nedošla. Zablokoval ju jeden zo Skaličanov.
     
    17
    Skaličanom sa črtala možnosť na rýchly protiútok. Prihrávka Hrušku však nebola dostačujúca. Kopúnek sa vrátil dozadu a sklzom ju zlikvidoval.
     
    16
    Skaličania si teraz asi na trikrát prehrali na milimetre. Popradčania sa snažili, no loptu sa im aj tak nepodarilo vystihnúť len o stotiny sekundy.
     
    15
    Kukoľ to chcel teraz v nasledujúcom súboji Tomovičovi asi vrátiť. Iba jemne ho však podkopol a hlavný rozhodca kartu nevyťahoval.
     
    14
    Kukoľ sa rozbehol po pravej strane, no nepríjemným faulom ho odstavil hosťujúci Filip Tomovič. Hlavný rozhodca mu udelil žltú kartu.
     
    12
    Horodník z ľavej strany šikovným centrom hľadal v pokutovom území pripraveného Šestáka. Ten skákal po lopte, ako len mohol, no aj tak napokon na ňu nesiahol.
     
    11
    Rohový kop z kopačky Šebestu dorazil na hlavičku Petra Jánošíka, ktorému lopta aj celkom sadla, no mieril vysoko nad bránku.
     
    9
    Skaličania zrýchlili útok. Tomovič centrom vysúval dopredu Šebestu, ktorému sa však už nepodarilo dobehnúť túto loptu.
     
    8
    Urbanič na ľavej strane prenechal loptu Horodníkovi, ktorý chcel centrovať. Aj odcentroval, lopta však letela zaujímavo a dopadla na brvno.
     
    7
    Šesták získal loptu sklzom, následne chcel vysunúť po pravej strane Kukoľa, no veľmi sa mu to nepodarilo. Loptu zachytil ako prvý Mizerák a posunul ju dopredu.
     
    6
    Lukáš Hruška už prenikal do šestnástky a hľadal nejakého spoluhráča, ktorému by prihral. Obrancovia domáceho celku ho však zastavili a nenechali mu priestor.
     
    4
    Urbanič to skúsil individuálnym prienikom smerom na stred poľa, ale bol zľahka faulovaný. Lopta pre Poprad
     
    3
    Šesták na útočnej polovici zlikvidoval Švrčeka. Lopta následne odišla za postrannú čiaru a aut mali k dispozícii hostia.
     
    2
    Urbanič pod tlakom prihrával iba dozadu na Maleca, ktorý taktiež musel rozohrávať veľmi rýchlo a loptu iba odkopol za postrannú čiaru.
     
    1
    Skaličania zahájili úvodným výkopom toto stretnutie. Hostia začínajú vlastnou rozohrávkou na obrannej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Zo šatní na trávnik už vychádzajú hráči. Popradčania budú hrať v tmavomodrých dresoch a Skaličania v bielo-zelených.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Urbanič, Kopúnek, Kukoľ, Gallovič, Jančo, Horodník, Šesták
    Náhradníci: Knurovský, Daško, Šuľa, Holiš, Lukáč, Dubec, Medak

    MFK Skalica: Čikoš-Pavličko – Švrček, Jakubek (C), Jánošík, Lipták, Opiela, Tomovič, Šebesta, Mizerák, Hruška, Haša
    Náhradníci: Ulrich, Fukna, Vrábel, Čtvrtníček, Fišan

    Rozhodca: Mastiš – Pozor, Borsányi.
     
    Prajem vám príjemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo šlágra 13. kola futbalovej 2. ligy, v ktorom domáci FK Poprad privíta v NTC Poprad MFK Skalica. Stretnutie sa začína o 15:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti sú momentálne v dobrej forme a patrí im 4. pozícia v tabuľke ligy so ziskom 23 bodov. Na vedúcu Lokomotívu Košice strácajú 5 bodov a pred piatou Žilinou majú náskok jeden bod a skóre 25:9. Popradčania mali tento týždeň pestrejší, keďže hrali aj osemfinálový zápas Slovenského pohára. Inter vyradili po domácom víťazstve 1:0. V lige naposledy získali víťazstvo na trávniku Nového Mesta 0:2, predtým triumfovali aj v Komárne vysoko 0:4, no zase prehrali v Trebišove nešťastne 3:2. Aktuálne sú však na víťaznej vlne a pred domácim publikom budú hrať ligový zápas po viac než mesiaci.

    MFK Skalica

    Futbalový klub zo Skalice je na tom ešte mierne tabuľkovo lepšie ako Poprad. Skaličania sa nachádzajú na 3. mieste so ziskom 25 bodov a skóre 17:9. Skaličania predviedli v lige naposledy dobrý výkon v zápase so Zvolenom , ktorý porazili 3:0. Predtým ich však mrzela prehra v Spišskej Novej Vsi 1:0, no zase potešilo víťazstvo nad Pohroním 1:0. Skaličania v stredu hrali taktiež osemfinále Slovenského pohára. Na domácom trávniku privítali prvoligový MFK Ružomberok. Proti silnejšiemu súperovi odohrali síce vyrovnaný zápas, no do štvrťfinále nepostúpili, keďže prehrali 0:1.

    Vzájomné zápasy v minulej sezóne
    V minulej sezóne ešte nebola druhá liga celoslovenská, ale delila sa na východný a západný blok. Napriek tomu sa Poprad a Skalica dokázali stretnúť, a to v semifinále Slovenského pohára. Poprad doma prvý zápas vyhral 1:0, no následne boli Záhoráci na domácom trávniku tiež stopercentní a zdolali Podtatrancov 2:0, a tak po súčte strelených a inkasovaných gólov získali miestenku do finále.

    Pod Tatrami budeme určite sledovať zaujímavý súboj, ktorý určí pozície v hornej časti tabuľky. Popradčania po výhre môžu Skalicu predbehnúť, naopak, Skalica sa taktiež môže vyšvihnúť vyššie a oddialiť sa od Popradu. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky:

    Karty:   56. Holiš (PPD), 66. Kukoľ (PPD), 71. Kopúnek (PPD) – 14. Tomovič (SKA), 33. Jakubek (SKA), 85. Opiela (SKA)


    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Urbanič, Kopúnek, Kukoľ, Gallovič, Jančo, Horodník, Šesták
    Náhradníci: Knurovský, Daško, Šuľa, Holiš, Lukáč, Dubec, Medak

    MFK Skalica: Čikoš-Pavličko – Švrček, Jakubek (C), Jánošík, Lipták, Opiela, Tomovič, Šebesta, Mizerák, Hruška, Haša
    Náhradníci: Ulrich, Fukna, Vrábel, Čtvrtníček, Fišan

    Rozhodčí: Mastiš – Pozor, Borsányi
    thejrc.org