Ural – Groznyj 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Zenit 0:0 (kon.) | Machačkala – Arsenal Tula 3:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
0:0 (0:0)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 22.10.2017, 15:30 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Rozběhla se už poslední minuta základní hrací doby, kdy CSKA sáhlo k druhému střídání. Na úkor značně vyčerpaného Vitinha si zahraje útočník Timur Žamaletdinov.
    83. Alexandr Kokorin (PET)
     
    83
    Několikátá velká možnost Zenitu! Dzjuba využil své výšky a hlavou přesměroval nákop z půlící čáry do pokutového území, kde míč překvapivě přešel přes Vasina až ke Kokorinovi, kterého ve vyložené šanci skvěle vychytal Akinfejev, jenž mu výrazně zmenšil střelecký úhel.
    72. Alexandr Kokorin (PET)
     
    72
    Zničehonic tu byla velká šance Zenitu! V hlavní roli se ocitl Alexandr Kokorin, který převzal přihrávku na osu hřiště a zhruba z pětadvaceti metrů natáhl ke střele, která minula z jeho pohledu pravou tyč jen o několik málo centimetrů!
     
    71
    První střídání CSKA na sebe přesto nenechalo dlouho čekat. Pro dnešek má dopracovaného izraelský záložník Bibras Natcho, kterého nahrazuje o něco ofenzivnější Astemir Gorďušenko.
     
    70
    Zatímco Moskvané ještě nestřídali, tak Petrohrad už mění sestavu naposledy. Za Emiliana Rigoniho naskakuje Matías Kranevitter.
     
    66
    Hlavní rozhodčí nakonec ukázal čtyři žluté karty. Do největší šarvátky se dostali Natcho s Paredesem, ovšem pozor si od teď musí dávat také Dzjuba a domácí záložník Wernbloom.
     
    58
    Arťom Dzjuba už je na hrací ploše, kterou naopak opustil Dmitrij Poloz. Ten toho za necelou hodinu hry moc nevymyslel a jen párkrát se nachomýtl v zakončení, která ale nebyla přesná.
    50. Emiliano Rigoni (PET)
     
    50
    Leandro Parades narýsoval nádhernou kolmou přihrávku, na kterou si naběhl Emiliano Rigoni. Ten se ocitl v zatím největší šanci Zenitu, ale z úhlu na pozorného Akinfejeva nevyzrál.
     
    46
    Petrohrad udělal během přestávky jednu změnu. Zraněného brankáře Andreje Luneva nahradila ikona klubu v podobě Jurije Lodygina!
     
    43
    Zcela po právu vidí žlutou kartu zatím zcela odříznutý Emiliano Rigoni, který ve středu pole evidentně podrazil jednoho z protihráčů.
     
    32
    Další napomenutí žlutou kartu na sebe nenechalo dlouho čekat. Tentokrát je potrestán hostující obránce Mevlja, který uprostřed pole zastavil rozběhnutého Golovina.
     
    30
    Domácí tým dostává během první půlhodiny už čtvrtou žlutou kartu! Alexandr Kokorin se na poslední chvíli dostal před pomalejšího Alexeje Berezuckého a ten jednoznačně fauloval.
    23. Mammana hlavičkou vystrašil vlastního brankáře.
     
    23
    Vitinho si připravil míč třiatřicet metrů od branky. Místo střely pro změnu zvolil centr, který směřoval na obránce Mammanu. Ten předvedl perfektní hlavičku na vlastní bránu, nicméně Lunev dával pozor a zakončení vlastního spoluhráče zastavil.
     
    11
    Kromě Fernandese dostal žlutou kartu už jenom Igor Akinfejev, který vysprintoval z vlastního vápna až na druhou polovinu, aby si důrazně popovídal s hlavním arbitrem.
     
    6
    Jeden z domácích hráčů předvedl rychlý výpad a zleva přihrál do vápna Vitinhovi. Jeho pokus byl zablokován k mnohem volnějšímu Fernandesovi, který rovněž trefil obránce a Lunev měl co dělat, aby padající míč vyrazil pár centimetrů před brankovou čárou! Situaci mu možná zkomplikoval Mevlja, který mu dost překážel.
     
    5
    Nepříjemnost pro domácího obránce Viktora Vasina, jenž u středového kruhu fauloval Poloze za žlutou kartu a už od páté minuty si bude muset dávat velký pozor na své další zákroky.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   5. Vasin (CSK), 11. Mário Fernandes (CSK), 11. Akinfejev (CSK), 30. A. Berezuckij (CSK), 66. Wernbloom (CSK), 66. B. Natcho (CSK) – 32. M. Mevlja (PET), 43. Rigoni (PET), 66. Dzjuba (PET), 66. Paredes (PET)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:17.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Vasin, V. Berezuckij, A. Berezuckij – Mário Fernandes, Golovin, B. Natcho (71. Gorďušenko), Wernbloom, Ščennikov – Kučajev, Vitinho (90. Žamaletdinov).
    Náhradníci: Pomazun – Gorďušenko, Čalov, Ignaševič, Chosonov, G. Milanov, Nababkin, Žamaletdinov.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev (46. Lodygin) – Ivanović, M. Mevlja, Mammana, Criscito (C) – Kuzjajev, Paredes, Jerochin, Rigoni (70. Kranevitter) – Poloz (58. Dzjuba), Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Dzjuba, Kranevitter, Noboa, Novoselcev, Šatov, Smolnikov, Terentěv, Žirkov.

    Rozhodčí: Vilkov – Berezněv, Nazarov

    Diváci: 26 137
    thejrc.org