Villarreal – Las Palmas 4:0 (kon.) | Celta Vigo – Atlético 0:1 (kon.) | Leganés – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Real Madrid – Eibar 3:0 (kon.)
konec
CD Leganés
1:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Neděle 22.10.2017, 18:30 • Estadio Municipal de Butarque • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu deváté kolo španělské Primera Division a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy CD Leganés a Athletic Bilbao. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    CD Leganés

    Domácí Leganés si zatím ve španělské lize vede dobře. V tabulce jsou jeho fotbalisté na šestém místě se čtrnácti body. Naposledy plně domácí bodovali v Málaze, kde získali za výhru 2:0 tři body. Dnes na domácí půdě budou chtít hráči tohoto celku znovu zvítězit, aby si svou pozici v tabulce minimálně udrželi nebo v případě klopýtnutí soupeřů postoupit o nějaký ten stupínek výše. Uvidíme, zda dnes hráči Leganés naplní roli favorita a doma svého soupeře porazí.
     
    Athletic Bilbao

    To hosté z Bilbaa jsou na tom o něco hůře. Jsou jedenáctí, ale na svého dnešního soupeře ztrácejí tři body. Na svém kontě jich mají jedenáct. Naposledy vyhrálo Bilbao doma nad Sevillou těsně 1:0 a na tuto výhru budou jeho fotbalisté chtít navázat. Zda se jim to podaří, nám napoví až samotný zápas, který nabídne zajímavou podívanou. Tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v květnu letošního roku a v Bilbau došlo na dělbu bodů. Zápas totiž skončil remízou 1:1. Bude i dnes takto vyrovnaný?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, dos Santos, Siovas, Carnero García – Eraso, R. Pérez – El Zhar, Gabriel (C), N. Amrabat – Beauvue.
    Náhradníci: Champagne – Bustinza, Rico, Brašanac, Gumbau, Naranjo, M. Koné.

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Saborit – San José (C), Vesga – I. Williams, Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Lekue, Iturraspe, Etxebarria, Merino, Susaeta.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Aquilar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se hned dostali do útoku, ale před brankou hostů nic nevymysleli a hned na to pak na opačnou stranu míří hosté.
     
    2
    Hlavičkový souboj uprostřed hřiště vyhráli hosté a poté se dostali před branku Leganés, tam byla ale připravena pozorná obrana domácích, která balón odvrátila do bezpečí.
     
    3
    Iñaki Williams se hnal do zakončení před hostující bránou, ale Iván Cuéllar si dobře vyběhl a nedopustil, aby se hosté dostali do velké šance před jeho brankou.
     
    3
    Hosté budou mít po faulu na jejich hráče výhodu volného přímého kopu na polovině domácích.
     
    4
    Míč se poté snesl do pokutového území, ale nejblíže k němu byla obrana hostů, která ho vyhlavičkovala mimo ohrožení vlastní branky.
     
    4
    Iñigo Córdoba uháněl podél levé postranní čáry za míčem před domácí branku, ale byl v postavení mimo hru a to čárovému sudímu neuniklo.
     
    5
    Hráči Leganésu pak zakombinovali před hostující brankou, ale k žádné pořádné střele se nedostali. Následuje odkop od branky Arrizabalagy.
     
    7
    Raúl García se snažil najít svou přihrávkou spoluhráče, ale jejich rozehru vystihl jeden z hostujících obránců, který tak akci domácích zastavil.
     
    8
    Dvě střely mířily na branku hostů, ale ani jedna z nich neměla gólové parametry. Vždy dokázala znovu zakročit hostující obrana, která znovu posílá míč do bezpečí.
     
    9
    Autové vhazování mají k dispozici hosté na vlastní polovině. Aritz Aduriz poslal míč na malou domů svému brankáři a ten tak bude mít další odkop od své branky.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Rubén Pérez (CD Leganés).
     
    11
    Domácí opět kroužili kolem hostující brány, ale další jejich střela mezi třemi tyčemi nekončí.
     
    13
    Na druhé straně si podobně počínali také hosté, kteří se svou akcí nenaložili příliš dobře. U míče tak budou znovu domácí hráči.
     
    14
    Po nepřesné rozehrávce hostů se k míči znovu dostali hráči Leganés a hned s ním zamířili před hostující branku. Tam se zrodila slibná akce, ale Dimitris Siovas byl v ofsajdu.
     
    15
    Zatím jsme neviděli nějakou pořádnou akci, ze které by se mohl zrodit úvodní gól. Zápas je tedy zatím z obou stran hodně opatrný.
     
    16
    Raúl García se nechtěně srazil s protihráčem a ocitl se na zemi. Vypadá to ale, že bude v pořádku a hra pokračuje dále.
     
    17
    Slibně se rozvíjející akci domácích zastavila znovu obrana hostů, která tak v dalším útoku nepustila hráče Leganés do zakončení.
     
    18
    Ale ani hosté nic kloudného v útoku nevymysleli. Zatím rozhodně nevidíme fotbal, který by oku lahodil. Uvidíme, je teprve začátek utkání a oba celky se tak ještě určitě ukáží.
     
    19
    Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    20
    Jenže ani z této standardní situace se nezrodila žádná větší akce, míče se tak zmocnili domácí hráči, kteří s ním znovu míří před branku Athletica Bilbao.
     
    21
    Další nepřesnost na straně hostů. Iñaki Williams si vyskočil na centr od svého spoluhráče, ale míč skončil v zámezí.
     
    22
    Na polovině hřiště došlo k hlavičkovému souboji mezi dvěma hráči a ten vyhráli hosté, kteří tak znovu spěchají před Cuéllarovu branku.
     
    23
    Hosté znovu sebrali míč domácím hráčům, kteří se snažili střílet z hranice šestnáctky, ale ani tentokráte z toho žádná střela nebyla a u míče jsou opět hosté.
     
    24
    V právě probíhající čtyřiadvacáté minutě jsme ještě neviděli ani jednu střelu na branku či mimo ní. Fotbal opravdu nepřináší vůbec nic zajímavého, alespoň prozatím.
     
    26
    Až nyní se to už povedlo. Domácí Gabriel napálil míč kousek za velkým vápnem a brankář Kepa Arrizabalaga si tak musel připsat první zákrok, když míč chytil na zemi do svých rukavic.
    26. Gabriel vyslal vůbec první střelu na branku, Arrizabalaga ale chytá.
     
    27
    Na druhé straně založili další akci hosté, ale ke střele před domácí brankou se znovu nedostali, neboť se vystavili do ofsajdové pasti.
     
    28
    Domácí zahrávali další volný přímý kop, z jejich standardní situace ale nic nebylo. Hostující brankář si tak sebral míč a za malý okamžik ho pošle zpět do hry.
     
    29
    Dobrý centr dostal na hranici šestnáctky Aritz Aduriz, ale poté se do střely příliš opřel a míč tak skončil pouze vysoko nad brankou domácího celku.
     
    31
    Iñaki Williams si pohrál s míčem kousek od domácí branky, poté vystřelil, ale trefil jen připraveného obránce domácích Gabriela.
     
    32
    Vesga nečistě zajel do soupeře a dostává za to žlutou kartu.
     
    32
    Další volný přímý kop zahrávali hráči Leganés, ale znovu jeho rozehrání nebylo dobré. Míč se sice snesl do pokutového území, ale tam ho vyhlavičkovali do bezpečí hosté.
     
    33
    A ani z další standardní situace neuspěli. Tentokráte se jim nepovedlo rozehrát rohový kop a u míče tak pro další chvíle budou hráči Bilbaa.
     
    34
    Gabriel se dostal ke střele v rohu velkého vápna, ta ale zamířila znovu pouze do dobře postavené obrany Athletica. To se tak znovu přemisťuje na opačnou stranu.
     
    36
    Další autové vhazování pro domácí tým. Hosté zakopli míč za postranní čáru a rázem tak ztratili možnost dostat se do blízkosti domácí branky.
     
    38
    Volný přímý kop z hranice velkého vápna pro domácí tým.
     
    39
    García ale poté, co dostal přihrávku od spoluhráče, jenž volný kop rozehrál, svou střelu přetáhl a poslal míč vysoko nad hostující branku.
     
    40
    Blíží se závěr prvního poločasu a stále čekáme na úvodní branku tohoto duelu, který zatím žádnou velkou podívanou opravdu nepřináší.
     
    41
    Aritz Aduriz poslal centr na San Josého, ale tomu míč utekl z kopačku a hned na to velmi rychle skončil náznak šance na straně Bilbaa.
     
    42
    Chvíli na to se pak hra otočila zpět před domácí branku a za velkým vápnem vyslal vzdušnou střelu Mikel San José, ale míč letěl jen na tribunu za brankou domácích.
     
    43
    Volný přímý kop zahrávali znovu domácí po faulu na Santose, bylo to ale z velké dálky a z této standardní situace znovu nezapršelo.
     
    44
    Mikel San José srazil těsně před velkým vápnem soupeře a je tu další nebezpečný volný přímý kop pro domácí tým!
     
    45
    Ten rozehrál Gabriel, ale trefil jen připravenou zeď z hráčů hostujícího celku. Skóre se tak znovu nemění.
     
    45+1
    Eraso dostává za protesty žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Nepřinesl ani jednu branku a fotbal příliš krásy nepobral. První střela, která mířila na branku, se zrodila až v šestadvacáté minutě, kdy střílel domácí Gabriel, ale brankář hostů Kepa Arrizabalaga si připsal první úspěšný zákrok. Poté už se opět nic podstatného nedělo a první část tak skončila za takového stavu, jaký svítil i před začátkem tohoto utkání. Druhý poločas začne v 19:30.
     
    Střely na branku: 2 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Vesga, přichází Ander Iturraspe.
     
    47
    Hosté zahrávali volný přímý kop a Aritz Aduriz si vyskočil uvnitř velkého vápna a hlavou poslal míč jen těsně vedle domácí branky.
    47. Aduriz hlavičkoval jen těsně vedle domácí branky.
     
    48
    A další velká šance hostů. Iñaki Williams se řítil na branku domácích a svou střelou z pravé strany nechal vyniknout domácího brankáře, jenž míč konečky svých prstů vytěsnil mimo.
    48. Williams byl ve velké šanci, ale domácí brankář jeho střelu vyrazil.
     
    49
    Začátek druhého poločasu už nabízí daleko svižnější hru, důkazem toho byly předchozí dvě obrovské šance hostů.
     
    50
    Útočná hra hostů pokračuje i nadále. Z dálky střílel Mikel San José, ale obrana domácích jeho střelu zastavila v pravý čas.
     
    51
    Nyní přišla chvíle pro domácí Leganés. Střílel Javi Eraso z hranice velkého vápna, ale míč skončil jen v moc hostujícího brankáře.
     
    52
    Další volný přímý kop pro hosty.
     
    53
    Ten ale příliš dobře nedopadl. Po jeho zahrání se k míči dostali hráči domácích, kteří ho poslali okamžitě daleko od své branky.
     
    54
    Leganés právě vstřelili branku!
    Hosté sice měli více šancí v úvodu druhé půle, ale jako první se trefují mezi tři tyče domácí. Nádhernou individuální akci předvedl CLAUDIO BEAUVUE, jenž utekl všem a poté uvnitř pokutového území si přendal míč z levé nohy na pravou a poté svou střelou propálil hostujícího brankáře – 1:0. Domácí se tak ujímají vedení.
    54. Claudio BEAUVUE - 1:0
     
    55
    Hned na druhé straně se ke střele dostal Mauro dos Santos, bylo to ale z velké dálky a pro obranu hostů tak nebyl problém míč zachytit.
     
    57
    Domácí byli v další slibné akci, ale tentokráte se do úniku Claudio Beauvue nedostal. Eneko Bóveda mu sebral míč a poslal ho na opačnou stranu.
     
    58
    Aritz Aduriz dostal přihrávku do běhu a poté svou pravačkou poslal míč na branku domácích, ale ten skončil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    59
    Na druhé straně si připravili hosté další dobrý obranný zákrok a domácí tým tak do zakončení znovu nepustili.
     
    60
    Dalekonosnou střelu vyslal za polovinou hřiště Mauro dos Santos, pro hostujícího brankáře tak nebyl problém znovu ukrýt míč do svých rukavic a následně pak ho odkopl od své branky.
     
    61
    Na druhé straně pak střílel hostující Aymeric Laporte z hranice velkého vápna, jeho střela ale skončila jen vedle domácí branky.
     
    63
    Aymeric Laporte se uvolnil kousek před brankou domácích, poté chtěl přihrát nabíhajícímu spoluhráči, který to ovšem nestihl. Domácí se zmocnili míče a míří s ním před domácí branku.
     
    64
    Ander Iturraspe zatáhl za dres soupeře a poslal ho k zemi. Dostává za to tedy žlutou kartu.
     
    65
    Domácí tak zahrávali volný přímý kop z pravé strany, ale míč po něm sletěl pouze do rukavic hostujícího brankáře, který ho okamžitě jednoruč vyhodil mimo ohrožení vlastní branky.
     
    66
    Ander Iturraspe zahrál volný přímý kop a po něm poslal míč do šestnáctky, kde ho svou rukavicí vytěsnil do bezpečí Iván Cuéllar.
     
    68
    Na druhé straně založil slibnou akci domácí Raúl García, jenž byl faulován a domácí tak budou také zahrávat volný přímý kop.
     
    69
    Mauro dos Santos si vyskočil uvnitř pokutového území, ale míč poslal jen na brankáře hostů.
     
    69
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Markel Susaeta.
     
    70
    Hráči Leganésu operovali před hostující brankou, ale ke střele, která by mohla ohrozit brankáře Bilbaa, se nedostali. Nyní jsou u míče už zase hosté a míří s ním před domácí branku.
     
    71
    Rohový kop budou zahrávat domácí hráči.
     
    72
    Gabriel si pak naskočil na pravé straně, svou hlavičku ale poslal jen vedle levé tyče hostující branky.
     
    73
    Aritz Aduriz číhal na přihrávku uvnitř pokutového území, ale té se nedočkal. Poté byl poslán jedním z domácích hráčů k zemi a hosté se dožadovali penalty. Sudí ale jasně naznačil, že šlo o čistý zákrok.
     
    74
    Hosté se znovu pokusili o útok, aby se pokusili srovnat nepříznivý stav. Domácí si ale své pásmo před brankou pohlídali a nedopustili, aby se hráči Bilbaa dostali ke střele.
     
    76
    Nordin Amrabat přesprintoval půlku hřiště, prošel i za obránce hostů a poté vyslal těsně před brankou Bilbaa střelu z pravé strany, kterou dokázal chytit Kepa Arrizabalaga a podržel tak svůj tým!
    76. Amrabat střílel zblízka, gólman hostů ale jeho střelu pokryl.
     
    77
    Hosté to zkusili znovu, před brankou domácích se dostali ke střele, ale ta zamířila pouze vysoko nad.
     
    78
    Na druhé straně střílel znovu Nordin Amrabat, ale i s jeho další střelou si hosté poradili. Hned na to míč rozehrál Kepa Arrizabalaga a hosté míří do útoku.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Unai Núñez (Athletic Bilbao).
     
    80
    Nyní došlo ke srážce mezi brankářem hostů a jedním z hráčů domácích. Došlo k jejich ošetření a hra pokračuje zase dále. U míče jsou hosté.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Dimitris Siovas (CD Leganés).
     
    81
    Ti ale před domácí brankou nic nevymysleli a okamžitě si míč převzali domácí, kteří s ním míří na opačnou stranu hřiště.
     
    83
    Hosté se ještě snaží o další šance, ale domácí jsou proti. Své těsné vedení tak zatím stále velmi dobře brání.
     
    85
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Nabil El Zhar, přichází Darko Brašanac.
     
    85
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Enric Saborit, přichází Beñat Etxebarria.
     
    87
    Domácí zahrávali volný přímý kop a po něm se před brankou dostal ke střele Raúl García, ale nedokázal prostřelit hostujícího brankáře.
     
    88
    Hned na to se dostali do útoku hosté, ale v blízkosti domácí branky znovu nic nevymysleli. Domácí na nic nečekali a hned si převzali míč, se kterým si to namířili znovu před hostující branku.
     
    89
    Nabíhající Ander Iturraspe se chtěl pokusit o střelu uvnitř pokutového území, ale včas nebezpečí odvrátil jeden z domácích obránců.
     
    90
    Další střela hostů a obětavý zákrok domácího obránce. Už jsme v poslední minutě řádné hrací doby.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut.
     
    90+2
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Claudio Beauvue, přichází José Naranjo.
     
    90+3
    Domácí zahráli míč na malou domů a hned na to ho od své branky odkopl Iván Cuéllar. Domácí ho drží daleko od své branky.
     
    90+4
    Domácí hráči se už nikam neženou a začínají v závěru utkání své těsné vedení spíše bránit. Míč je daleko od jejich branky.
     
    90+5
    Iñigo Córdoba střílel z levé strany, ale na brankáře domácích svou střelou nevyzrál. Následuje tak odkop od domácí branky a už to vypadá, že hlavní sudí ukončí tento zápas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí se nakonec na začátku druhé půle dokázali trefit, když se po pěkné individuální akci prosadil Claudio Beauvue a poslal svůj tým do vedení. Hosté ale nedokázali na daný stav zareagovat a Leganés tak svůj těsný náskok uhájil až do konce.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:16.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:24:22)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 54. Beauvue

    Karty:   11. R. Pérez (LGS), 45+1. Eraso (LGS), 80. Siovas (LGS) – 32. Vesga (ATB), 44. San José (ATB), 64. Iturraspe (ATB), 79. Núñez (ATB)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:16.
    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, dos Santos, Siovas, Carnero García – Eraso, R. Pérez – El Zhar (85. Brašanac), Gabriel (C), N. Amrabat – Beauvue (90+2. Naranjo).
    Náhradníci: Champagne – Bustinza, Rico, Brašanac, Gumbau, Naranjo, M. Koné.

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Saborit (85. Etxebarria) – San José (C), Vesga (46. Iturraspe) – I. Williams, Raúl García (69. Susaeta), I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Lekue, Iturraspe, Etxebarria, Merino, Susaeta.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Aquilar
    thejrc.org