Nice – Štrasburk 1:2 (kon.) | Troyes – Lyon 0:5 (kon.) | Marseille – PSG 2:2 (kon.)
konec
OGC Nice
1:2 (0:1)
RC Štrasburk
Neděle 22.10.2017, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:5. (16:56:34)
     
    Nuno Da Costa je štrasburským hrdinou! Čtyři nastavené minuty uplynuly a tým z východu Francie se může radovat po více než dvou měsících ze zisku třech bodů!

    Ve čtyřiadvacáté minutě zaskočil všechny hráče i fanoušky Nice gólem Da Costa, který dostal jednoduchý centr do pokutového území a útočník z Kapverdských ostrovů se dokázal prosadit proti brazilské stoperské dvojici Dante – Marlon. Také v úvodu druhé půle byli aktivnějším týmem domácí, ale Nuna Da Costa znovu udeřil. Tentokrát ho výbornou přihrávkou našel v plném běhu Terrier a Da Costa si poté už věděl rady. O několik okamžiků později se ale zápas pro Štrasburk výrazně zkomplikoval. Po faulu Seky na Saint-Maximina byl hostující obránce vyloučen a navíc mohlo Nice kopat penaltu. Tu využil mazácky střelou do středu branku Pierre Lees-Melou, ale to už bylo z branek vše. Ani výrazná aktivita střídajícího Wesleyho Sneijera vyrovnání nepřinesla.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Wesley Sneijder to vzal znovu na sebe. Viděl, že kombinace Nice nikam nevede, tak vypálil ze střední vzdálenosti. Nebyla to vůbec špatná střela, ale mezi tři tyče se těsně netrefil.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Po rohovém kopu Lees-Meloua se dostal k hlavičce kapitán Nice Dante, ale ani brazilský stoper nepřekonal Kamara. Štrasburk je velmi blízko druhému vítězství v sezoně.
     
    90
    Bakary Koné byl posledním hráčem, který mohl zamezit přihrávce na Mahoua. Právě hostující kapitán nenechal zakončovat střídajícího hráče do odkryté branky.
     
    89
    Sacko se ihned zapojil do hry. Při rychlém náběhu ho musel faulovat Marlon a hráči se tak musí přesunout před Cardinaleho. Prudký centr však nikoho ve vápně nenašel a domácí tak mohou jít znovu do útoku.
     
    88
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Ihsan Sacko.
     
    87
    Střídající Grimm ještě stačil zastavit nakopnutý míč na hrací ploše. Mezitím se sesunul k zemi ve středovém kruhu Terrier, který bude potřebovat ošetření.
     
    85
    Opět to byl zkušený Nizozemec, který byl u balonu. Následně se zapojil do kombinace i Lees-Melou a střídající Lusamba, ale ani tentokrát nemusel Kamara zasahovat.
     
    84
    Sneijderův centr byl kvalitní, ale hostující obrana si poradil s jediným hráčem v pokutovém území. Pléa byl skvěle pokryt.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Nice, které hraje proti oslabenému soupeři a snaží se v tlaku o vyrovnání.
     
    82
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Jérémy Grimm.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Hicham Mahou.
     
    81
    Liénard dokázal získat balonu ve středu pole, poté vysunul naběhnutého Terriera, který mohl přidat třetí branku. V plném běhu však pálil z úhlu jen vedle vzdálenější tyče.
     
    80
    Sneijder si došel pro balonu až do středového kruhu. Saint-Maximin se dostal do sprintu, poté našel Lusambu, který byl ale odzbrojen Lalou.
     
    79
    Lees-Melou kombinoval s Jalletem. Na levé straně to ale nikam nevedlo a tak se zapojil i Saint-Maximin, který však pálil vysoko nad.
     
    78
    Wesley Sneijder už nechtěl nic vymýšlet a tak se opřel do balonu z pětadvaceti metrů. Střelu směřující do středu branky však Kamara s přehledem skryl v rukavicích.

    Vít Schück

    Branky: 54. Lees-Melou (pen.) – 24. Da Costa (Lala), 50. Da Costa (Terrier)

    Karty:   58. Liénard (SSG)   53. Seka (SSG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:5.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Marlon, Dante (C), Jallet – Koziello (71. Lusamba), N. Mendy, Lees-Melou – Srarfi (46. Sneijder), Pléa, Saint-Maximin (81. Mahou).
    Náhradníci: Benítez – Burner, Le Marchand, Walter, Lusamba, Sneijder, Mahou.

    RC Štrasburk: Kamara – Seka, B. Koné (C), Salmier, Lala – Aholou, Martin (82. Grimm) – Gonçalves, Terrier (88. Sacko), Liénard – Da Costa (76. Foulquier).
    Náhradníci: Oukidja – Foulquier, Grimm, Nogueira, Sacko, Blayac, Bahoken.

    Rozhodčí: Rainvile – Stien, Pages
    thejrc.org