Chievo – Hellas Verona 3:2 (kon.) | Spal – Sassuolo 0:1 (kon.) | Turín – AS Řím 0:1 (kon.)
Atalanta BC – Bologna 1:0 (kon.) | Benevento – Fiorentina 0:3 (kon.) | AC Milán – Janov 0:0 (kon.)
Udinese – Juventus 2:6 (kon.) | Lazio – Cagliari 3:0 (kon.)
konec
Turín FC
0:1 (0:0)
AS Řím
Neděle 22.10.2017, 15:00 • Stadio Olimpico (Turín) • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 26:14. (16:52:50)
     
    Je konec! AS Řím nakonec dovedlo toto utkání do vítězného konce a z dnešního nezáživného klání si tak odváží velmi cenné tři body. O jedinou branku se postaral z přímého kopu Kolarov, který nedal Siriguovi sebemenší šanci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    O vítězi utkání se zdá být rozhodnuto, domácí se stále nemohou dostat k souvislejšímu držení míče. AS hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    87
    Dnes už klasická situace. Dlouhý nakopávaný balón za obranu, přičemž se Umar opět objevil v ofsajdovém postavení. Opakovaný záběr to jen potvrdil.
     
    86
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Bruno Peres.
     
    86
    Neuspěl ani Ljalić, jehož záměr bylo obhožení kolem Morena. Hostující zadák jeho myšlenku dokonalo přečetl.
     
    85
    Střídající Perotti obtěžoval na pravé straně Barrecu, poté si ale míč předkopl daleko od nohy. Turín se ale nemůže usadit na útočné polovině.
     
    84
    Domácí lodivod sáhl už ke všem třem střídáním, naopak hostující kormidelník bude moci ještě jednou vystřídat.
     
    83
    Turín je stále směrem dopředu naprosto bezradný. Čtyčlenná defenzivní vazba hostů zatím funguje na jedničku s hvězdičkou.
     
    82
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Daniele Baselli, přichází Mirko Valdifiori.
     
    82
    Florenzi si nepřidělával zbytečné starosti a balón raději přenesel na opačnou stranu. Tam jeho prudkou přihrávku zastihl Kolarov.
     
    81
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Diego Perotti.
     
    80
    Umar se už, už dostával do samostatného úniku, jeho sólový úprk ale zastavil praporek pomezního. Jednalo se opravdu o těsný ofsajd.
     
    79
    Ljalić to zkusil individuálním průnikem, jeho snaha ale skončila na roji hráčů v bílých dresech. Alisson tak bude vykopávat od své svatyně.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Alisson (AS Řím).
     
    75
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází .
     
    74
    Na opačné straně předvedl velmi dobrý obranný zákrok Florenzi, který nejen, že zastavil Rincóna, dokonce stačil balón ještě otřít o jeho dolní končetinu.
     
    73
    U míče byl právě turecký fotbalista, který si potáhl balón k šestnáctce a poté zamířil hodně slabě přímo doprostřed branky.
     
    72
    Římané i nadále diktují tempo zápasu, nicméně Naingollanova přihrávka na Undera mířila do ofsajdu. Turín okamžitě rozehrál.
     
    71
    Nyní to budou mít fotbalisté Turína hodně složité. Nejen, že prohrávají o jednu branku, do konce zápasu zbývá už jen dvacet minut.
     
    70
    Na první branku dnešního utkání jsme tak čekali necelých sedmdesát minut. Stejnou dobu jsme čekali také na první vyloženou šanci.
    69. Aleksandar KOLAROV - 0:1
     
    69
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! ALESKANDR KOLAROV se postavil k exekuci přímého kopu, po kterém se senzačně trefil přesně pod břevno. Sirigu se natahoval zcela marně.
     
    68
    Po faulu na technicky výborně vybaveného Ljaliće se také domácí celek dostal k volnému kopu. Ten zahrál sám faulovaný, jenomže jeho střílený centr byl odvrácen.
     
    67
    Hodina hry je již několik minutek minulostí a momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání. To není pro oko nezaujatého fanouška nic záživného.
     
    66
    Hosté zahrávali standardní situaci poblíž postranní čáry. Centr nemířil nikam daleko, přičemž ho stačil odhlavičkovat Umar.
     
    65
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Cristian Molinaro, přichází Antonio Barreca.
     
    65
    Prvním žlutě oceněním hráčem je domácí Niang, který zezadu zaškobrtl o nohu Undera.
     
    64
    Na hrací ploše se neděje nic nového. AS stále marně tápe při vedení svých útoků, naopak domácí hodně často kouskují hru.
     
    63
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Cengiz Ünder.
     
    59
    Na opačné straně si Džeko zpracovával hrudí balón, avšak míč stačil olíznout také ruku. Hlavní celou situaci uviděl a odpískal ve prospěch domácích.
    58. Ljalić pálil vedle tyče.
     
    58
    Ljalić převzal míč na hranici šestnáctky, kde měl spoustu času na střelu. Svojí ránu k bližší tyči ale umístil daleko od branky.
     
    57
    Brzy za námi bude hodina utkání a stále jsme se nedočkali žádné větší příležitosti. Řím sice má výraznou územní převahu, domácí ale skvěle střeží svojí šestnáctku.
     
    56
    Džeko si zpracoval balón zády brance a poté ve spolupráci s jedním z kolegů nabil De Rossimu. Jeho projektil ale neměl šanci na úspěch.
     
    55
    Svojí připravenost musel prokázat Sirigu, do jehož prostoru se snášel nebezpečný centr. Italský brankář stačil balón vyboxovat.
     
    54
    N´Koulou výborně vystoupil z obranné linie, avšak balón si hodil natolik daleko od nohy, že ho již nestačil zasáhnout.
     
    53
    AS rychle získalo balón a El Shaaraway roztáhl hru na pravou stranu. Tam měl Florenzi spoustu času a svůj centr poslal na Džeka. Ten v těžké pozici hlavičkoval slabě.
     
    52
    Do pokutového území přeci jenom přiletěl vzdušný bochánek, který byl snadnou prací pro N´Koloua. Turín se nemůže vymanit ze sevření.
     
    51
    Levý bek Kolarov se vydal na ofenznivný výlet, svůj centr adresovaný pravděpodobně Džekovi skončil opět na zádech soupeře.
     
    50
    K viděni je navíc i spoustu nepřeností, které jednoznačně neprospívají k atraktivitě utkání. Po jedné z nich se balón vrací zpět k hostům.
     
    49
    Římané začali opět kolotočem přihrávek, nicméně stále se drží daleko do Sirigua. Nyní byl navíc odpískán faul na Naingollana.
     
    48
    Hned zkraje druhého dějství zkoušel své štěstí centrovaným balónem Florenzi. Jeho úmysl ale skončil hned na prvním bránícím hráči.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávky se pro změnu ujme domácí celek. Ten bude tentokráte hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nenabídl žádnou branku a tak oba celky odešli do kabin za bezbrankového stavu. V úvodním dějství jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, které chyběly nejenom branky, ale také velké příležitosti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Turín se po faulu na Umara dostal ke standardní situaci. Tu rozehrál hodně rychle, přičemž v šestnáctce si právě Umar dělal prostor nedovoleně.
     
    42
    Zhruba ze vzdálenosti pětadvaceti metrů napřáhl Kolarov a jeho rána levou nohou putovala vysoko nad. Sirigu bude vykopávat.
     
    41
    Moreno nyní musel vytasit velmi důležitý skluz, kterým zastavil prudkou přihrávku na Umara. V opačném případě by domácí útočník střílel do prázdné brány.
     
    40
    První dějství zatím nenabídlo žádné vážnější zakončení. I tento fakt jasně hovoří, o tom, že sledujeme fotbal spíše ve středu hřiště.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    34
    De Silvestri dokázal uspět v hlavičkovém souboji, poté se k míči dostal Ljalić, který si neporozuměl se svými kolegy.
     
    33
    Opět se nám opakovala situace, kdy jeden z domácích prodlužoval balón za sebe. Tentokráte ale Umar hlavičkoval pouze do území hostujících hráčů.
     
    32
    Na opačné straně spěchal k šestnáctce Florenzi, který to nakonec vzal na sebe. Výsledkem je hodně nepřesná přízemní navštívenka.
     
    31
    Zcela nevýrazný Ljalić si chtěl narazit s Falquém, akce ale ztroskotala hned na první přihrávce. Do dráhy letu míče strčil nohu Kolarov.
     
    30
    V pohotovosti musel být brankář Sirigu, do jehož území se snášel vysoký balón. Italský brankář si i přes Džekovo dotírání poradil s touto situací.
     
    29
    Nakonec odpovědnost na sebe vzal druhý jmenovaný, jenž to zkoušel centrem. Ten se neujal, nicméně za šestnáctkou čekal Naingollan, který pumelenicí vystrašil diváky za brankou.
     
    28
    De Silvestri doslova povalil na zem El Shaarawyho a hosté tak mají k dispozici standardku. U míče stojí dvojice El Shaarawy – Kolarov.
     
    27
    Velmi dobře to nyní udělal Moreno, který zakřižoval Umara. Domácímu útočníkovi tak nezbývalo nic jiného, než si pomoct faulem.
     
    26
    Turín se už delší časový úsek nemůže dostat k souvislejšímu držení míče. Naopak hosté si začínají čím dál více rozumět.
    25. Džekova hlavička mimo.
     
    25
    Tak konečně se nám poprvé ukázal bosenský forvard. Džeko si naskočil na centr z pravé strany, následně ale nedal své hlavičce přesnost a ani razanci.
     
    24
    Srbský obránce Kolarov zahnal svojí přihrávkou brankáře Alissona, který raděj odkopl. V osobním souboji si N´Kolou pomáhal proti Džekovi rukama.
     
    23
    Pellegrini zkoušel z první vysunout Naingollana, jenomže do své přihrávky dal příliš razance. Hrací předmět doletěl až k Siriguovi.
     
    22
    Na hrací ploše se neděje nic nového, stále sledujeme poměrně vyrovnanou pasáž utkání. O trochu aktivnější jsou přeci jenom hosté.
     
    17
    Dalekonosný pas opět směřoval na aktivního Umara, který se bohužel pro svůj celek pohyboval v ofsajdovém postavení.
     
    16
    Do pokutového území přiletěl lukrativní centr, který přeci jenom domácí dokázali odvrátit. Neujal se ani další nadýchaný bochánek.
     
    15
    Na zadní tyči se do hlavičky dral Pellegrini, který nakonecc zakončoval pouze do hlavy protihráče. Následovat bude rohový kop.
     
    14
    Celek z hlavního města Itálie začíná mít optickou převahu. Těžiště hry je momentálně v oblasti středového kruhu, kde hosté roztáčejí kolotoč přihrávek.
     
    13
    Florenzi vyprdoukoval nadýchaný centr, který musel odvracet De Silvestri. V opačném případě by se do zakončení dostal zatím nevýrazný Džeko.
     
    12
    Úvodní minuty přinášejí velké množství faulu. Dalším, kdo se tímto činem prezentoval byl Niang, který zaškobrtl o nohu Pellegriniho.
     
    11
    N´Kolou byl zahnán hodně do kouta, odkud nakonec ve spolupráci se svým obranným kolegou dokázal vyvést balón. Navíc to bylo i s nedovoleným zákrokem.
     
    10
    Strootman byl nyní aktivní u levé postranní čáry, tam jeho individuální průnik zastavil De Silvestri. AS bude alespoň vhazovat.
     
    9
    Umar se jako tank dral za míčem, nicméně jeho úprku dokázala z potížemi zastavit hostující obrana. Fanoušci nesou tento střet hodně s nelibou.
     
    8
    Netrvalo dlouho a následoval další faul. Tentokráte byl za cenu nedovololeného zákroku zastaven hostující středopolař Strootman.
     
    7
    Niang vyhrál hlavičkový souboj a tak dokázal posunout balón na rychlonohého Umara. Ten si v souboji jeden na jednoho vylámal zuby na Florenzim.
     
    6
    První střelecký pokus vyprodukoval domácí Umar. Střela turínského forvarda vystoupala hodně vysoko nad horní konstrukci.
     
    5
    Nedovoleného zákroku se dopustil domácí kapitán Molinaro, který poslal k zemi Naingollana. Římané budou rozehrávat kousek za půlkou.
     
    4
    Prudká přihrávka měla za cíl vysunout Umara, ten se v době nahrávky ale pohyboval za obranou soupeře. Míč se tak dostal až k Alissonovi.
     
    3
    Poprvé se s míčem sžili také domácí hráči, avšak pouze na krátký časový úsek. Florenzi se ujme autového vhazování.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Sirigu – De Silvestri, N'Koulou, Moretti, Molinaro – Rincón, Baselli – Falqué, Ljajić, Niang – Sadiq.
    Náhradníci: Ichazo, V. Milinković-Savić – Bonifazi, Valdifiori, Acquah, Samuel Gustafsson, Burdisso, Berenguer, De Luca, A. Barreca, Boyé.

    AS Řím: Alisson – Florenzi, H. Moreno, Juan Jesus, Kolarov – Strootman, De Rossi, Nainggolan – Pellegrini, Džeko, El Shaarawy.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Schick, Perotti, Ünder, Gonalons, Defrel, Peres, Karsdorp, Gerson, Castán, Antonucci..
     
    AS Řím

    Na druhé straně stojí soupeř silného kalibru, kterým je římský AS. Římané zatím nenaplňují předsezónní cíle, přičemž se momentálně pohybují až na šesté pozici. Hostující celek dnešního utkání utrpěl v minulém kole prohru na vlastním stadionu. Proti totiž byla ambiciózní Neapol, která těsnou výhrou 1-0 přetrhla Římanům pětizápasovou vítěznou sérii. AS se v letošní sezóně může spolehnout na velmi dobrou defenzívu, která je společně s Interem a Neapolí nejméně propustná celé ligy.
     
    Turín FC

    Fotbalisté Turína okupují už poměrně delší dobu horní polovinu své soutěže, nicméně zatím to stále nestačí na dosažení pohárových pozic. Letošní ročník byl započat podobným způsobem, neboť jsou turínští zatím na osmé pozici. Celek ze severozápadní Itálie je v celé lize týmem s největším počtem remíz (4). I proto může nejednoho člověka zaskočit, že Turín v posledních šestnácti ligových utkání prohrál pouze třikrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Turín FC a AS Řím.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 69. Kolarov

    Karty:   65. Niang (TUI) – 78. Alisson (ASR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 26:14.
    Turín FC: Sirigu – De Silvestri, N'Koulou, Moretti (C), Molinaro (65. A. Barreca) – Rincón, Baselli (82. Valdifiori) – Falqué, Ljajić, Niang (75. Boyé) – Sadiq.
    Náhradníci: Ichazo, V. Milinković-Savić – Bonifazi, Valdifiori, Acquah, Samuel Gustafsson, Burdisso, Berenguer, De Luca, A. Barreca, Boyé.

    AS Řím: Alisson – Florenzi (86. Peres), H. Moreno, Juan Jesus, Kolarov – Strootman, De Rossi (C), Nainggolan – Pellegrini (63. Ünder), Džeko, El Shaarawy (81. Perotti).
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Schick, Perotti, Ünder, Gonalons, Defrel, Peres, Karsdorp, Gerson, Castán, Antonucci.
    thejrc.org