Tampa – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Boston – Buffalo 4:5 (po pr.) | Columbus – Los Angeles 4:6 (kon.)
NY Islanders – San Jose 5:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 6:3 (kon.) | Washington – Florida 1:4 (kon.)
Dallas – Carolina 4:3 (kon.) | Arizona – Chicago 2:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
Vegas – St. Louis 3:2 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
6:3 (1:0, 2:0, 3:3)
Toronto Maple Leafs
Neděle 22.10.2017, 01:16 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 17 455 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (04:10:30)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Do utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    TŘI HVĚZD UTKÁNÍ

    1. Derick Brassard (OTT) 2+1
    2. Mark Stone (OTT) 2+1
    3. Nate Thompson (OTT) 1+0
     
    První Bitva o Ontario v letošní sezóně je za námi a první domácí výhru v ročníku 2017/2018 slaví Ottawa. Domácí se do vedení dostali ve 13. minutě, kdy díky důrazu do brankoviště slavil Nate Thompson, který tak zaznamenal svou první trefu v novém působišti.

    Na další gól jsme si museli počkat do 35. minuty, ale znovu to byla Ottawa, která skórovala. Šikovnou tečí se totiž prosadil Ryan Dzingel, jenž navýšil vedení Sens a navíc v závěru třetiny sledoval gól z hole Dericka Brassarda. Po druhé třetině to bylo 3:0 a zdálo se být hotovo.

    Nicméně hosté se nedali lacino. Ve 46. minutě snížil James van Riemsdyk a na jeho branku v čase 48:34 pak navázal Auston Matthews. Rázem byl rozdíl mezi týmy minimální, načež domácí trenér reagoval oddechovým časem. Ten se ukázal jako výborný, neboť jen sedm sekund po gólu Matthewse domácí přidali zásluhou Marka Stonea. Na jeho branku ještě reagoval William Nylander, ale závěr už patřil domácím. Svou druhou branku totiž vsítil Derick Brassard a do odkryté brány se pak ještě jednou trefil také Mark Stone. Pohledné utkání tedy skončilo výsledkem 6:3.

    Střely na bránu

    OTT – 35
    TOR – 31
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Johnny Oduya (OTT) stráví zbytek zápasu na trestní lavici. Při bránění Marnera si totiž počínal nedovoleným způsobem.
     
    59:18
    Ještě jednu branku mohl přidat Kyle Turris. Forvard Senátorů se proháčkoval až před Andersena, nicméně v rozhodujícím okamižku byl důrazně odstaven.
    58:21 Mark STONE - 6:3
     
    58:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní již domácí definitivně slaví. Derick Brassard získal puk u mantinelu, kde ho dokázal posunout k MARKU STONEOVI. Domácí útočník ještě mohl vybídnout právě Brassarda, který by zaútočil na hattrick, avšak místo toho z otočky skóroval střelou do odkryté brány. Asistence: Derick Brassard, Dion Phaneuf.
     
    57:59
    Mohlo být definitivně hotovo. Po vhazování u Andersona se kotouče ujal jeden z domácích, ale prázdná brána byla zakončením přes celé kluziště minuta o pár centimetrů.
     
    57:19
    Hosté již nemají důvod k vyčkávání a odvolávají Fredrika Andersena. Šest hráčů Toronta je v útočném pásmu.
    56:30 Derick BRASSARD - 5:3
     
    56:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Troufnu si říct, že je rozhodnuto. Marner nejprve nevyužil obrovskou šanci, kterou mu daroval Oduya a pak jen musel sledovat gólovou akci domácích. Vysoký oblouček totiž přistál přesně u DERICKA BRASSARDA, který při rychlé akci nepřihrával, ale milimetrově přesnou střelou zamířil nad rameno Frederika Andersena. Asistence: Mark Stone, Erik Karlsson.
     
    56:13
    Hostující obrana si poradila s kombinací dvojice Pageau – Pyatt, ale následně pak Marner nedokázal projít přes obranu soupeře.
     
    55:49
    Tohle může být důležitý okamžik. Turris na straně vybojoval puk a založil tak rychlé přečíslení dvou na jednoho. Zakončení po jeho přihrávce obstaral Ryan Dzingel, nicméně Andersen se bleskově přesunul!
     
    55:19
    Až teď se hosté znovu dostali před Andersona. Bogman to byl, kdo puk nahazoval od modré čáry, avšak touš byl sražen do rohu.
     
    54:44
    Senátoři si teď počínají dobře. Stone obkroužil několik koleček v útočném pásmu, čímž našetřil cenné vteřiny. Naopak Toronto se potřebuje vrátit do útočného pásma.
     
    54:08
    Domácí se snaží o znemožnění případného srovnání. Před chvílí měl dokonce dobrou šanci Pyatt, avšak jeho rychlá střela byla zastavena Andersenovým betonem.
    52:52 William NYLANDER - 4:3
     
    52:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Teď je ale znovu sníženo na rozdíl jediné branky. Od Matthewse šel kotouč z rohu kluziště na modrou čáru a odtud ho Gardiner poslal k WILLIAMU NYLANDEROVI. Švédský mladík využil dostatek prostoru na pravém kruhu, přesně zamířil a dokonalou střelou skóroval ke vzdálenější tyči. Asistence: Jake Gardiner, Auston Matthews.
     
    52:18
    Senátoři oslabení zahajují vyhozením kotouče přes všechny čáry. Samotný úvod přesilové hry soupeře tedy přežijí bez úhony.
     
    51:56
    Komplikace pro Ottawu. Alexandre Burrows (OTT) je penalizován za nedovolené bránění.
     
    51:23
    Dvakrát se do dobré pozice dostali domácí. Nejprve si to kapitán Erik Karlsson ze strany nabruslil až před Andersena, nicméně dánský gólman hosty podržel a poradil si pak i s dorážkou Derick Brassarda.
     
    50:44
    Zakázané uvolnění Toronta. Tohle teď hosté opravdu nepotřebují.
     
    50:17
    Po hodně rychlé odpovědi na druhou branku Toronta je hra plná nepřesností. Kombinuje se především ve středním pásmu, kde ani jeden z celků nezískává převahu.
    48:41 Mark STONE - 4:2
     
    48:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak teď by si asistenci zasloužil domácí trenér. Guy Boucher si totiž vybral oddechový čas, při kterém svým svěřencům zlehka domluvil a okamžitě po buly ve středovém kruhu přišel gól. Dobře napadající MARK STONE se totiž chopil kotouče po zmatcích jednoho z obránců, první střelou ještě neuspěl, avšak dorážkou již poslal míč přesně za záda bezmocného Andersena. Takový Auston Matthews je teď opravdu opařen. Bez asistence.
     
    Oddechový čas pro domácí.
    48:34 Auston MATTHEWS - 3:2
     
    48:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A nyní už je to pouze o jednu branku. AUSTON MATTHEWS vyvezl puk od Andersena, ve středním pásmu si narazil se spoluhráčem a záhy se objevil ve střelecké pozici. Do následné střely zápěstím zřejmě trochu sáhl Karlsson a domácí brankář kapituloval mezírkou mezi svými betony. Asistence: William Nylander, Ron Hainsey.
     
    48:03
    Nylander se zpoza brány pokusil najít Zacha Hymana. Domácí útočník byl v dobré pozici na hranici brankoviště, ale přes Karlssona se k puku nedostal.
     
    47:28
    Ottawa se snaží zaútočit a nechce dopustit další zbytečné problémy v blízkosti svého brankáře. Andersen však nemá moc práce.
     
    46:50
    Také po komerční přestávce jsou hosté jednoznačně na koni. Dokonalou přihrávku teď obdržel Bozak, nicméně proti jeho zakončení z pravého kruhu se Anderson fantasticky stihl přesunout.
    46:00 James van Riemsdyk - 3:1
     
    46:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Předchozí moment teď domácího brankáře nahlodá ještě více. Toronto se totiž dokázalo udržet v útočném pásmu a po Hainseyho nahození domácí inkasují. Kotouč totiž tečoval výborně postavený JAMES VAN RIEMSDYK, jenž měl trochu štěstí, avšak puk se za brankovou čáru přeci jenom došoural. Asistence: Ron Hainsey, Connor Brown.
     
    45:29
    Craig Anderson se teď trochu rozčiloval na sudího, který neodpískal zakázané uvolnění. Nic to nebylo platné a domácí brankář musel bleskově do rozkleku.
     
    44:52
    Oduya se poněkolikáté v zápase vydal na útočný výlet. Tentokrát dokonce sám vypálil, avšak střelou z poměrně velkého úhlu Andersena příliš nevystrašil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    44:22
    Hyman byl dobře odzbrojen za bránou Craiga Andersona, nicméně následoval jen další icing ze strany domácího celku.
     
    43:51
    Od úvodu třetí třetiny je Toronto aktivnějším týmem. Nějak častěji se však k nebezpečným zakončením přes trvající převahu nedostává.
     
    43:07
    Zakázané uvolnění Ottawy. Mezitím byl domácímu koučovi oznámen zdravotní stav nastřeleného Bobbyho Ryana a výsledkem bylo dobře známé, řekněme poněkud peprné anglické slovíčko.
     
    42:48
    Ve velmi dobré pozici se zjevil Auston Matthews. Mladičké hvězdě hostujícího celku však není souzeno a znovu na něj vyzrál Anderson.
     
    41:24
    Bobby Ryan zřejmě rukou zablokoval tvrdou střelu soupeře a okamžitě spěchal na střídačku. Dokonce si to domácí útočník po chvíli namířil přímo do kabiny.
     
    40:56
    Další akci se Javorové listy pokusily založit ve vlastním pásmu. Jenže dvakrát hosté narazili již u druhé modré čáry.
     
    40:15
    Díky zakázanému uvolnění Ottawy se hosté dostali do útočného pásma. Po buly pak zakončoval Zajcev a jeho tečovaná střela prosvištěla jen kousek vedle tyč Andersonovy brány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:12.
     
    Také druhá třetina zápasu je minulostí a zdá se, že Ottaw zdárně kráčí za vítězstvím. Toronto se čtyřicet minut marně snaží překonat pozornou defenzívu Sens, která jen zřídka povolí nějakou zajímavější příležitost ve prospěch hostujícího celku. Naopak se ve 32. minutě prosadil Ryan Dzingel, který výborně tečoval Karlssonovu střelu od modré čáry. Následně měly Javorové listy dobrý tlak, nicméně byl to znovu Andersen, kdo inkasoval. Pouhých 12 vteřin před koncem druhé periody se totiž trefil Derick Brassard, jenž těžil po výborné kombinaci mezi Karlssonem a Ryanem. Uvidíme, zda se ještě hosté zmohou na nějaký výraznější odpor a případně zařídí drama.

    Střely na bránu po 2. třetině

    OTT – 24
    TOR – 19
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:48 Derick BRASSARD - 3:0
     
    39:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři v závěru třetiny zvyšují na 3:0. Karlsson převedl šikovnou přihrávku o mantinel, čímž překonal celé střední pásmo. Kotouč na modré čáře převzal Ryan, jenž dobře viděl DERICKA BRASSARDA a adresoval mu přihrávku.Bývalý útočník newyorských Rangers si puk zpracoval bruslí, načež Andersena z pravého kruhu překonal svižným zakončením na vyrážečku. Asistence: Bobby Ryan, Erik Karlsson.
     
    39:16
    Šikovné nahození od mantinelu teď vymyslel Connor Brown. Puk ale nebyl tečován a Anderson ho rychle vyrazil pravým betonem.
     
    38:53
    Johnny Oduya se na druhé straně odhodlal ke střele od modré čáry. Nějaké větší problémy tím však Andersenovu nezpůsobil.
     
    38:27
    Toronto teď sevřelo domácí celek a Anderson musel předvést několik solidních zákroků. Nyní už má kotouč Pyatt, který jej vyváží k červené čáře.
     
    37:22
    Na poslední chvíli teď Anderson dostal beton ke své druhé tyči. Hyman totiž vytáhl nečekané zakončení po obkroužení brány a div, že to domácí gólman stihl.
     
    37:20
    Hosté v plném počtu.
     
    36:44
    Po nenápadné akci přišla přesná přihrávka z levé strany a v tutovce se tak rázem objevil Mark Stone. Andersen však jeho střelu zblízka dokázal vykopnout betonem.
     
    36:32
    Nyní již se vhazovalo ve středním pásmu blíže útočného pásma Ottawy. Přesto se však domácí rychle vrací až za svého brankáře.
     
    36:15
    Ottawa chvíli operovala v útočném pásmu, ale po nepříjemném nastřelení Dzingela se dopředu vydali hosté. Hyman ani Moore však na Andersona nevyzráli.
     
    35:20
    Dvakrát byli hosté netrpěliví na vhazování a jsou za to potrestáni. Trest pro hráčskou lavici odpyká Mitchell Marner (TOR).
     
    35:20
    Toronto se pochopitelně nastěhovalo do blízkosti Craiga Andersona. Zleva ale vyprodukovalo pouze slabé bekhendové nahození, které se stalo kořistí domácího brankáře.
    34:20 Ryan DZINGEL - 2:0
     
    34:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí zvyšují na rozdíl dvou branek. Senátoři se usadili v útočném pásmu a po krátké kombinaci se ke střele odhodlal Erik Karlsson. Zakončení domácího kapitán by Andersen zřejmě pokryl, avšak puk byl těsně před lapačkou dánského gólmana tečován RYANEM DZINGELEM. Na tuto změnu již Andersen nedokázal reagovat. Asistence: Erik Karlsson, Chris Wideman.
     
    33:51
    Ceci dokázal zablokovat prudkou střelu Connora Carricka. Ani Ottawa však další akcí nepřinesla přímé ohrožení Frederika Andersena.
     
    33:12
    Toronto se vydalo do přečíslení tří na dva. Po chvíli se do akce zapojil ještě jeden hráč dojíždějící z druhé vlny, nicméně přihrávka do strany pak nebyla přesná.
     
    32:43
    Trojice Matthews – Hyman – Nylander se dlouho snažila uvolnit až k zakončení. Nakonec se to povedlo Matthewsovi, ale jeho slabá střela byla zablokována a zbytek vyřešil Anderson.
     
    32:09
    Tvrdá střela Karlssona vůbec nemířila do prostoru brány. Marleau následně vyvezl puk do středního pásma, ale tam se mu do cesty postavil domácí kapitán.
     
    32:00
    Po velmi rychlém přechodu do útoku teď Oduya přenechal kotouč Hoffmanovi. Domácí kanonýr posléze vystřelil jen do Andersenovy lapačky.
     
    31:45
    Registrujeme další nepovedený pokus o přechod do útočného pásma Toronta. Maple Leafs zatím nemohou najít recept na dobře bránící Ottawu.
     
    30:53
    Volný kotouč v rohu útočného pásma teď dojel Alexandre Burrows Osamocená voják poblíž Andersena zkusil překvapivé zakončení zpoza brankové čáry, ale výsledkem byla trefená boční síť.
     
    30:12
    Connor Brown si výborně najel před bránu, kam také dostal přihrávku. Následovalo rychlé zakončení z prvního doteku, nicméně kotouč byl těsně před Andersonem sražen vysoko nad bránu.
     
    29:41
    Domácí se na chvíli usadili v útočném pásmu, ale vůči Andersenovi nepředvedli nic víc než dvě slabá nahození. Ani jedno navíc nemířilo do prostoru brány.
     
    29:05
    A záhy po buly v pásmu Ottawy přichází další úspěch Andersona, jenž znovu čelil zakončení z hokejky Patricka Marleaua.
     
    29:00
    Zřejmě mírně tečovaná střela Patricka Marleaua letěla pouze do připraveného Andersona. Tohle opravdu nebyl pokus, který by měl vést k překonání domácího gólmana.
     
    28:42
    Poměrně brzy po zakázaném uvolnění se Ottawa dostala přes celé kluziště a kombinovala před Andersenem. Pyatt ale nakonec nezachytil přihrávku podél mantinelu.
     
    28:09
    Kadri neměl podporu spoluhráčů a ze středního pásma tak kotouč obloučkem nahodil jen za Andersonovu bránu. Tam se puku ujal právě domácí gólman.
     
    27:17
    Torontu se v posledních minutách příliš nedaří dostat se do pozic, ze kterých by se Anderson mohl výrazně obávat pořádného zakončení.
     
    26:33
    Erik Karlsson dostal přihrávku na modré čáře a chytře puk posílal na teč. Jenže jeden z domácích kotouč usměrnil pouze docela výrazně mimo tři tyče.
     
    26:16
    Dostatek prostoru měl před sebou rozjetý Cody Ceci. Domácí obránce si to namířil až do útočného pásma, nicméně slabou střelou puk namířil jen do Andersenovy hrudi.
     
    25:45
    Hodně rychle se hra přesunula ze strany na stranu. Anderson i Andersen si však připsali další úspěšné zákroky.
     
    25:27
    Ottawa šla dva na jednoho, nicméně Ryan vůbec netrefil spoluhráčovu přihrávku. Pak ještě Bobby Ryan předvedl pěknou stahovačku, ale ani po nájezdu ze strany neuspěl.
     
    24:36
    Také domácí se málem dostali ke střele z prostoru před bránou Frederika Andersena. Nakonec puk zamířil jen do rohu.
     
    23:59
    Skákavý puk se nečekaně objevil těsně před brankovištěm Craiga Andersona. Nebezpečné zakončení zblízka bylo zablokováno Phaneufem.
     
    23:26
    V útočném pásmu pro změnu operovali hosté. Matthews držel puk u mantinelu, nicméně dobře bráněn touš následně pouze nahodil do rohu kluziště.
     
    22:43
    Dnes velmi aktivní Logan Brown puk potáhl podél mantinelu až za bránu. Zadovkou už ale nedokázal nalézt hokejku jednoho ze spoluhráčů.
     
    22:11
    Hra je teď hodně rozkouskovaná. Po ofsajdu Toronta je odpískán také icing Javorových listů a buly se koná u Andersena.
     
    21:56
    Ottawě se povedl rychlý přechod do útočného pásma. Hoffman se následně u mantinelu vyhnul hitu Borgmana a připravil střeleckou příležitost pro Pageaua. Ten pálil jen do Andersenovy hrudi.
     
    21:18
    Nyní už se Anderson musel připravit na dvě střely obránců. Rielly však nemířil mezi tři tyče a Hainseyho pokus byl zablokován. Poté domácí posunuli kotouč mezi modré čáry.
     
    21:01
    Domácí si s buly ve vlastním pásmu poradili, nicméně hned poté přišla další nepřesnost a kotouč letěl opět přes všechny čáry.
     
    20:49
    Zakázané uvolnění Ottawy. Vhazuje se po pravici Craiga Andersona.
     
    20:19
    Matthews se jako první ve druhé třetině pokusil založit nějakou povedenější akci. Výsledkem byla pouze nepřesná přihrávka, jež šla Nylanderovi na brusle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:13.
     
    Kromě nepřesných přihrávek na obou stranách už jsme nic dalšího neviděli. Do kabin jdou spokojenější svěřenci Guye Bouchera, kteří v první letošní Bitvě o Ontario vedou 1:0. Ottawa soupeři dělala problémy především aktivním napadáním na útočné polovině a také úspěchu v této činnosti se dostala do vedení. Andersen sice ve 13. minutě několik sekund odrážel důraz na hranici svého brankoviště, ale na dorážku Natea Thompsona již nestačil a právě letní posila z Anaheimu se stala prvním úspěšným střelcem utkání. Senátoři se pak ještě mohli zaradovat po střele Marka Stonea, nicméně to by útočník nesměl trefit tyč. Naopak Anderson v bráně Ottawy nemusel předvést nějaké zázračné zákroky a celkově je hostující celek střelecky méně aktivnější.

    Střely na bránu po 1. třetině

    OTT – 12
    TOR – 8
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Zakázané uvolnění Javorových listů teď přináší vhazování v blízkosti Frederika Andersena. Uvidíme, zda si domácí ještě vypracují nějakou příležitost.
     
    19:19
    Ani s poslední minutou první třetiny se Toronto nedostává do kýženého tlaku. Naprosto v pohodě Senátoři odvrací jeden útok za druhým.
     
    18:41
    Záhy po předchozím ofsajdu se hosté navíc prezentovali nepřesnou kombinací v útočném pásmu. Hra se vrací až k modré čáře, jež je blíže k Frederik Andersenovi.
     
    18:21
    Přechod do útočného pásma Toronta byl příliš složitý. Přihrávky sice vypadaly stylově, ale ta poslední na modré čáře již znamenala ofsajd.
     
    17:33
    Další dva zákroky si připisuje Craig Anderson. V obou případech čelil zakončení ze strany, ze které ho před chvílí ohrozil také zmiňovaný Borgman.
     
    16:58
    Borgman dostal opravdu hodně prostoru na levé straně. Hostující obránce dokonce přebruslil celou ledovou plochu a z kruhu Andersona donutil k zákroku.
     
    16:43
    Domácí se z vlastního obranného pásma dostávají díky vysokému obloučku až ke vzdálenější modré čáře. Tam se ke kotouči znovu dostávají hosté.
     
    16:02
    Zajcev předvedl naprosto tristní rozehrávku zpoza brány, když namazal kotouč Stoneovi. Domácí útočník okamžitě zakončoval, ale z mezikruží trefil tyč.
     
    15:53
    Derick Brassard dostal dobrou přihrávku do volného prostoru. Na modré čáře ho však zastavil ofsajd a případné zakončení se tedy nekonalo.
     
    15:12
    Nevýrazné nahození od mantinelu si pohlídal Craig Anderson. Následuje tedy již třetí komerční přestávka zápasu.
     
    14:57
    Senátoři přežili další pokus o dobytí útočného pásma ze strany soupeře. Turris teď vyvážel kotouč na druhou stranu kluziště, nicméně u modré čáry bal zastaven.
     
    13:42
    Domácí již vyvezli puk aspoň do středního pásma. Jenže tam ho pouze téměř odevzdali soupeři, který rozjíždí další nebezpečně vypadající akci.
     
    13:03
    Toronto by rádo vyrovnalo a rychle se tedy nastěhovalo do útočného pásma. Kombinace podél mantinelu zatím nepřináší možnost nějakého pořádného zakončení.
     
    12:27
    Mohlo to být 2:0. Bobby Ryan se až příliš jednoduše dostal přes obránce a zjevil se tak až před Andersenem. Ten si však zakončení mezi nohy pohlídal.
    12:01 Nate THOMPSON - 1:0
     
    12:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je tady první branka zápasu. Po Brownově zakončení z hranice brankoviště si Andersen pomohl fantastickým zákrokem, když rukou zpoza zad vyrazil letící kotouč, ale pak už byl gólman ve složité pozici. Do chumlu navíc přijel NATE THOMPSON a proti jeho gólové dorážce byl Andersen bez šance. První gól Thompsona v dresu Ottawy. Asistence: Alexandre Burrows, Logan Brown.
     
    11:42
    Domácí jsou zatím při napadání opravdu neúnavní. Toronto se teď vůbec nemůže vymanit z vlastního pásma.
     
    11:23
    Ani v tomto případě však Frederik Andersen nemusel vytáhnout nějaký zázračný zákrok. Poslední střela navíc byla již zpoza modré čáry, římž byl zaviněn další ofsajd.
     
    10:57
    Znovu se Ottawa díky aktivnímu napadání dostala ke kotouči a drží se těsně před Andersenem. Dánský gólman teď spoluhráčům rozhodně nepoděkuje.
     
    10:26
    Oba týmy prostřídaly, nicméně k vidění byly jen nepovedené rozehrávky. Ke kotouči se teď u červené čáry dostává lajna vedená Austonem Matthewsem.
     
    09:41
    Díky nepřesnosti soupeře se Ottawa bleskově dostala zpět ke kotouči. Jean-Gabriel Pageau ale následně přihrával již ze středního pásma a to znamenalo ofsajd.
     
    08:58
    Chvíli Ottawa kombinovala v těsné blízkosti Andersenovy brány. Žádné pořádné zakončení však nedokázal vyprodukovat a rozehrávku už chystá Toronto.
     
    08:23
    Mark Stone ve středním pásmu zcela postrádal rychlost a po získání kotouče ho velmi záhy ztratil. Ani hosté si však nepočínali ideálně.
     
    07:35
    Předchozí buly sice vyhráli hráči Toronta, kteří se také díky Jamesi van Riemsdykovi dostali do šance, ale ohánět se musel i Andersen. Mike Hoffman totiž obdržel přihrávku za obranu soupeře a zblízka prověřil hostujícího gólmana.
     
    07:00
    Rozehrávka hostujícího Connora Carricka šla po mantinelu a vypadla na střídačku Toronta. Ottawa tedy získává vhazování po pravé ruce Frederika Andersena.
     
    06:41
    Po komerční přestávce už se zase pokračuje. Toronto se okusil o přechod do útoku, avšak Marleau byl na modré čáře rychlejší než kotouč. Ofsajd!
     
    06:33
    Hosté v plném počtu.
     
    06:32
    Cody Ceci měl dostatek prostoru na pravém kruhu. Neváhal a zakončil, nicméně Frederik Andersen puk dokázal vytěsnit do ochranné sítě.
     
    05:56
    Na druhé straně to dvakrát zkoušel Erik Karlsson. První střela skončila Andersenovým zákrokem, druhá byla zablokována hned první soupeřem.
     
    05:14
    Začátek přesilové hry se domácím vůbec nedaří. Komarov naopak dokázal vyvést puk do útočného pásma Toronta a tvrdou ranou prověřil domácího brankáře.
     
    04:33
    Dvě trestné minuty za sekání dostává Connor Carrick (TOR).
     
    04:33
    Při signalizovaném vyloučení domácí dobře zatlačili na hranici brankoviště. Menší závar vyústil v zakončení, jež šlo několik decimetrů vedle brány.
     
    04:15
    Nepovedenou rozehrávku nyní předvedlo Toronto. Využít toho hodlal Logan Brown, nicméně jeho nabídka na teč skončila v rohu kluziště.
     
    03:43
    Domácí měli menší problémy při rozehrání skákavého kotouče. Naštěstí po Ottawu však touš netrefil ani dojíždějící Bozak.
     
    03:22
    Po obtočení brány teď zakončoval Nazem Kadri. Anderson si však pokus soupeře v pohodě pohlídal a Phaneuf se na brankovišti postaral o svého bývalého spoluhráče Komarova.
     
    02:47
    Mike Hoffman měl dostatek prostoru na pravé straně a prohnal se až do útočného pásma. Následovala jedovatá střela do nastavené lapačky Fredrika Andersena.
     
    02:32
    A nyní již Karlsson posunul kotouč do neutrální zóny. Na led jdou čerstvé síly.
     
    01:56
    Karlsson byl za bránou Ottawy důrazně dohrán Mattem Martinem. Švédský obránce skončil bez helmy, nicméně naprosto bez problémů pokračuje.
     
    01:17
    Hodně nečekaný odraz při signalizovaném zakázaném uvolnění Toronta. Kotouč šel přes brankoviště přesně před Jamese van Riemsdyka, ale ten svou kličku příliš přetáhl a zakončoval do boční sítě.
     
    00:48
    Okamžitě při svém prvním pobytu na ledové ploše teď výborně zahrál Erik Karlsson. Domácí kapitán připravil střeleckou pozici pro Oduyu, ale ten trefil jen Andersena.
     
    00:18
    Hosté se provinili nepřesnou rozehrávkou podél mantinelu. Je z toho zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Dzingel, Turris (A), Burrows – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – N. Thompson, Brown, DiDomenico.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov (A) – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – M. Martin, D. Moore, Marner.

    Rozhodčí: Justin St. Pierre, Brad Watson – Matt MacPherson, Ryan Galloway.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Na soupiskách týmů není ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    20.9.2017 Toronto – Ottawa 2:5
    19.9.2017 Ottawa – Toronto 6:2
    19.2.2017 Toronto – Ottawa 3:6
    22.1.2017 Toronto – Ottawa 2:3 sn.
    15.1.2017 Ottawa – Toronto 2:4
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Ve srovnání se svým dnešním soupeřem je na tom Toronto ještě lépe. Na svém kontě mají Javorové listy o tři body více a aktuálně se drží na druhém místě Východní konference. Ze sedmi zápasů totiž svěřenci Mikea Babcocka prohráli a jen jednou a navíc jsou aktuálně nejproduktivnějším týmem Východu.

    Posledních pět utkání

    19.10.2017 Toronto – Detroit 6:3
    18.10.2017 Washington – Toronto 0:2
    15.10.2017 Montreal – Toronto 3:4 pp.
    12.10.2017 Toronto – New Jersey 3:6
    10.10.2017 Toronto – Chicago 4:3 pp.
     
    OTTAWA SENATORS

    Domácí hokejisté zatím nepředvádí vůbec špatné výkony a jen v jednom ze sedmi utkání nebodovali. Nicméně na kontě mají 4 porážky a proto jsou "až" na šesté pozici Východní konference. Ottawa má dosud průměrnou ofenzívu i defenzívu, avšak hlavně je problém v domácích zápasech. Ty totiž Senátoři dosud odehráli čtyři a právě ty skončily porážkou.

    Posledních pět utkání

    20.10.2017 Ottawa – New Jersey 4:5 pp.
    18.10.2017 Ottawa – Vancouver 0:3
    15.10.2017 Edmonton – Ottawa 1:6
    14.10.2017 Calgary – Ottawa 0:6
    11.10.2017 Vancouver – Ottawa 2:3 sn.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 13. N. Thompson (Burrows, Brown), 35. Dzingel (E. Karlsson, Ch. Wideman), 40. Brassard (B. Ryan, E. Karlsson), 49. Mark Stone, 57. Brassard (Mark Stone, E. Karlsson), 59. Mark Stone (Brassard, Phaneuf) – 46. J. van Riemsdyk (Hainsey, Co. Brown), 49. Matthews (W. Nylander, Hainsey), 53. W. Nylander (Gardiner, Matthews)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Dzingel, Turris (A), Burrows – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – N. Thompson, Brown, DiDomenico.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov (A) – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – M. Martin, D. Moore, Marner.

    Rozhodčí: Justin St. Pierre, Brad Watson – Matt MacPherson, Ryan Galloway

    Diváci: 17 455
    bahis siteleri