Tampa – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Boston – Buffalo 4:5 (po pr.) | Columbus – Los Angeles 4:6 (kon.)
NY Islanders – San Jose 5:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 6:3 (kon.) | Washington – Florida 1:4 (kon.)
Dallas – Carolina 4:3 (kon.) | Arizona – Chicago 2:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
Vegas – St. Louis 3:2 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
6:3 (1:0, 2:0, 3:3)
Toronto Maple Leafs
Neděle 22.10.2017, 01:16 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:21 Mark STONE - 6:3
     
    58:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní již domácí definitivně slaví. Derick Brassard získal puk u mantinelu, kde ho dokázal posunout k MARKU STONEOVI. Domácí útočník ještě mohl vybídnout právě Brassarda, který by zaútočil na hattrick, avšak místo toho z otočky skóroval střelou do odkryté brány. Asistence: Derick Brassard, Dion Phaneuf.
    56:30 Derick BRASSARD - 5:3
     
    56:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Troufnu si říct, že je rozhodnuto. Marner nejprve nevyužil obrovskou šanci, kterou mu daroval Oduya a pak jen musel sledovat gólovou akci domácích. Vysoký oblouček totiž přistál přesně u DERICKA BRASSARDA, který při rychlé akci nepřihrával, ale milimetrově přesnou střelou zamířil nad rameno Frederika Andersena. Asistence: Mark Stone, Erik Karlsson.
    52:52 William NYLANDER - 4:3
     
    52:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Teď je ale znovu sníženo na rozdíl jediné branky. Od Matthewse šel kotouč z rohu kluziště na modrou čáru a odtud ho Gardiner poslal k WILLIAMU NYLANDEROVI. Švédský mladík využil dostatek prostoru na pravém kruhu, přesně zamířil a dokonalou střelou skóroval ke vzdálenější tyči. Asistence: Jake Gardiner, Auston Matthews.
    48:41 Mark STONE - 4:2
     
    48:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak teď by si asistenci zasloužil domácí trenér. Guy Boucher si totiž vybral oddechový čas, při kterém svým svěřencům zlehka domluvil a okamžitě po buly ve středovém kruhu přišel gól. Dobře napadající MARK STONE se totiž chopil kotouče po zmatcích jednoho z obránců, první střelou ještě neuspěl, avšak dorážkou již poslal míč přesně za záda bezmocného Andersena. Takový Auston Matthews je teď opravdu opařen. Bez asistence.
    48:34 Auston MATTHEWS - 3:2
     
    48:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A nyní už je to pouze o jednu branku. AUSTON MATTHEWS vyvezl puk od Andersena, ve středním pásmu si narazil se spoluhráčem a záhy se objevil ve střelecké pozici. Do následné střely zápěstím zřejmě trochu sáhl Karlsson a domácí brankář kapituloval mezírkou mezi svými betony. Asistence: William Nylander, Ron Hainsey.
    46:00 James van Riemsdyk - 3:1
     
    46:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Předchozí moment teď domácího brankáře nahlodá ještě více. Toronto se totiž dokázalo udržet v útočném pásmu a po Hainseyho nahození domácí inkasují. Kotouč totiž tečoval výborně postavený JAMES VAN RIEMSDYK, jenž měl trochu štěstí, avšak puk se za brankovou čáru přeci jenom došoural. Asistence: Ron Hainsey, Connor Brown.
    39:48 Derick BRASSARD - 3:0
     
    39:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři v závěru třetiny zvyšují na 3:0. Karlsson převedl šikovnou přihrávku o mantinel, čímž překonal celé střední pásmo. Kotouč na modré čáře převzal Ryan, jenž dobře viděl DERICKA BRASSARDA a adresoval mu přihrávku.Bývalý útočník newyorských Rangers si puk zpracoval bruslí, načež Andersena z pravého kruhu překonal svižným zakončením na vyrážečku. Asistence: Bobby Ryan, Erik Karlsson.
    34:20 Ryan DZINGEL - 2:0
     
    34:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí zvyšují na rozdíl dvou branek. Senátoři se usadili v útočném pásmu a po krátké kombinaci se ke střele odhodlal Erik Karlsson. Zakončení domácího kapitán by Andersen zřejmě pokryl, avšak puk byl těsně před lapačkou dánského gólmana tečován RYANEM DZINGELEM. Na tuto změnu již Andersen nedokázal reagovat. Asistence: Erik Karlsson, Chris Wideman.
    12:01 Nate THOMPSON - 1:0
     
    12:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je tady první branka zápasu. Po Brownově zakončení z hranice brankoviště si Andersen pomohl fantastickým zákrokem, když rukou zpoza zad vyrazil letící kotouč, ale pak už byl gólman ve složité pozici. Do chumlu navíc přijel NATE THOMPSON a proti jeho gólové dorážce byl Andersen bez šance. První gól Thompsona v dresu Ottawy. Asistence: Alexandre Burrows, Logan Brown.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 13. N. Thompson (Burrows, Brown), 35. Dzingel (E. Karlsson, Ch. Wideman), 40. Brassard (B. Ryan, E. Karlsson), 49. Mark Stone, 57. Brassard (Mark Stone, E. Karlsson), 59. Mark Stone (Brassard, Phaneuf) – 46. J. van Riemsdyk (Hainsey, Co. Brown), 49. Matthews (W. Nylander, Hainsey), 53. W. Nylander (Gardiner, Matthews)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Dzingel, Turris (A), Burrows – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – N. Thompson, Brown, DiDomenico.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov (A) – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – M. Martin, D. Moore, Marner.

    Rozhodčí: Justin St. Pierre, Brad Watson – Matt MacPherson, Ryan Galloway

    Diváci: 17 455
    thejrc.org