Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 22.10.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:26 David ŠKŮREK - 5:0
     
    58:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přece jen přichází další branka! Po kompletním rozebrání plzeňské obrany se dostal ke střele ze úhlu DAVID ŠKŮREK, jenž si už prázdný prostor v soupeřově bráně našel. Svoboda po mnoha předchozích zákrocích se už do správného postoje nedostal. Asistence: Jan Knotek.
     
    57:42
    Indiáni se v této chvíli v případě neinkasování už musí smířit pouze se hrou v oslabení. Milan Gulaš (PLZ) totiž za zákrok do soupeřova obličeje svou holí obdržel čtyřminutový trest.
    55:15 David OSTŘÍŽEK - 4:0
     
    55:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkají čtvrté branky! Po fatálu brankáe Svobody, který nahrál přímo na hůl Strapáče, se dostal na hranici brankoviště k puku DAVID OSTŘÍŽEK, jenž se po krátké úvaze a rozmyšlení postaral o přesnou ránu do šibenice. Plzeňský golman už moc šancí na úspěšný zákrok nedostal. Asistence: Petr Strapáč.
     
    49:47
    Knotek se tak vehementně tlačil do branky až se mu ji podařilo dostat z ukotvení v ledu, podle všeho však byl faulován. Jakub Kindl (PLZ) si totiž půjde odsedět menší trest za podražení.
     
    47:21
    A Kubalík byl znovu v ráži! Tentokrát ovšem ukázal neskutečné reflexy Konrád, jenž svým ramenem dostal puk mimo svou bránu. Plzeň i nadále pokračuje ve velkém tlaku!
     
    44:49
    Holec propásl velkou gólovku! Úplně sám se řítil na brankáře Svobodu, jenomže svůj blafák nedotáhl do konce. Puk totiž skončil pouze na hbitě vystrčeném betonu, dorážky už pak plzeňská defenzíva nedovolila.
     
    39:18
    Plzeň se dostane ještě ke konci druhé třetiny k početní výhodě, neboť je i tentokrát vylučovaným hráčem Marek Laš (OLO), který půjde pykat za krosček v obranném pásmu.
     
    37:49
    Mráz mohl přidat čtvrtou branku domácích! Olomoucký forvard se zčistajasna ocitl na brankovišti, odkud se mu také podařilo celkem s malou časovou odezvou od přijmutí puku dorážet. Proti jeho ráně ale vystoupil Svoboda, jehož hrana betonu zabránila dalšímu inkasování.
     
    34:24
    Kracík se dostal k velké gólovce! Plzeňský útočník se prodral po pravém křídle až blízkosti olomoucké klece, odkud pálil přesně k bližší tyči. Konrád však předvedl neočekávaný zákrok, když si kotouč našel lapačkou. Domácí tak pro tuto chvíli i nadále s velkým štěstím drží.
     
    31:35
    Plzeň dostává velkou možnost na dramatizaci zápasu, Marek Laš (OLO) se totiž provinil při bránění nedovoleného zákroku, když svou holí trefil do obličeje soupeře. Z důvodu krvavého zranění obdržel dvojnásobný trest, tedy maximálně čtyři minuty na trestné lavici.
     
    29:38
    Domácí hokejisté indiány pořádně zatlačili. Hlavně při ráně Holce už některé řady na stadionu slavili čtvrtou branku, jenomže puk nakonec zamířil mimo tři tyče. Svoboda je aktuálně v obrovské permanenci.
     
    28:55
    Kubalík se zčistajasna objevil před olomouckou bránou, jenomže tváří tvář Konrádovi pálil pouze nad. Puk se mu zřejmě vzepřel kontrole, čímž jeho šance skončila nešťastným zásahem zadního mantinelu.
    27:52 František SKLADANÝ - 3:0
     
    27:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla individuální akce par excellence! FRANTIŠEK SKLADANÝ se nejprve vydal na samostatný únik, ve kterém ho ovšem vyhnali plzeňští beci za branku. Po malé chvilce se však díky nepřehledné situaci odrazil puk právě k němu, čehož využil k přesné střele k tyči. Svoboda už se nestačil přesunout. Asistence: Vilém Burian.
     
    23:25
    Mertl mohl dorazit přízemní nahození Gulaše, jenomže k úspěšnému dokončení nadějné situace scházelo indiánovi před bránou trocha štěstí. Konrád jeho žabičku dostal mimo tři tyče.
    18:19 Jan KÁŇA - 2:0
     
    18:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté dostávají další ránu. Po rychlém přečíslení po pravém křídle se dostal už v útočném pásmu ke zpětnému pasu Holec, jehož nabídka našla přesně hůl JANA KÁNI. Forvard, který si dnes zapisuje první start za Kohouty po administrativním dokončení hostování, se trefil přesně nad vyrážečku Svobody. Pětadvacetiletý hokejista tak zažívá premiéru jako hrom! Asistence: Miroslav Holec.
     
    17:05
    Gulaš ještě těsně před koncem přesilovky našel před brankou Kubalíka, jenže ani plzeňský kanonýr a sběratel kanadských bodů nedosáhl a vyrovnání. Konrád mu jeho přízemní ránu se štěstím vykryl.
     
    15:07
    Plzeň může svůj zvýšený tlak potvrdit, neboť dostává možnost přesilovky. Toto rozložení sil umožnilo vyloučení Davida Škůrka (OLO), jenž si za hákování v rohu odsedí minimálně dvě minuty na trestné lavici.
     
    14:58
    Gulaš nebyl daleko od vyrovnání! Po rychlém průniku dezorientovanou a děravou obranou Hanáků se dostal do těsné blízkosti branky už zmíněný kapitán Plzně, jenomže hráč s notnými mezinárodními zkušenostmi narazil na odpor Konráda. Slovenský brankář mu jeho blafák a zasunutí vyrazil betonem.
    12:52 David ŠKŮREK - 1:0
     
    12:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou přesilovku! Po dlouhém dobývání Svobodovy branky se nakonec prosadila rána z velké vzdálenosti z hole DAVIDA ŠKŮRKA, když se mu podařilo dostat puk přes několikanásobnou clonu na brankovišti. Plzeňští beci už navíc nestačili střelce vystínovat jako několikrát v předchozích případech. Asistence: Martin Vyrůbalík, Jan Eberle.
     
    12:26
    Olomoucká početní výhoda bude ještě pokračovat, tentokrát je znovu ve velmi podobné pozici a situaci vyloučen Michal Moravčík (PLZ). Kohouti si zatím připisují velkou převahu.
     
    11:08
    Ryan Hollweg (PLZ) nezvládl svůj obranný pohyb dotáhnout do konce, čímž se provinil nedovoleného zákroku u mantinelu. Rozhodčí jej vyhodnotili jako sekání.
     
    00:28
    Plzeň se hned od začátku pokouší o aktivní styl napadání, což se jí málem před chvíli vymstilo. Eberle s Knotkem se totiž dokázali natlačit přímo před Svobodovo brankoviště, kde bylo pořádně rušno. Hostující brankář však dvěma skvělými zákroky svůj tým zachraňuje.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek (C), Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Sundher, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – J. Káňa, Herman, Holec.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš (C), Mertl, D. Kubalík (A) – Indrák (A), Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4507
    thejrc.org