Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 22.10.2017, 15:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200) • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Hrubec mohl v závěru zápasu přijít o čisté konto, třinecký brankář ale zázračným zákrokem zastavil přečíslení hostí dvou proti jednomu!
     
    54:07
    Tlak Ocelářů bude utišen, na trestnou lavici totiž usedá Tomáš Marcinko.
    52:10 David CIENCIALA - 3:0
     
    52:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle si brankář Volden za rámeček zcela jistě nedá! Oceláři skórují s nenápadně vypadající akce. DAVID CIENCIALA si vzal kotouč ve středním pásmu, nabruslil si na vrchol kruhu pro vhazování a střelou ze zápěstí překonal hostujícího gólmana! Volden proti kotouči šel lapačkou, puk se přes ni převalil a skončil v síti! Asistence: Milan Doudera, Lukáš Krajíček.
     
    51:47
    Obrovská šance pro hostující celek! Filip Seman dostal z rohu kluziště přihrávku do mezikruží, tváří v tvář brankáři Hrubcovi ale nechal pouze vyniknout domácího gólmana!
     
    39:45
    Oceláři mohli navýšit své vedení! Vladimír Svačina si po objetí branky připravil kotouč na forhend, pasem skrz brankoviště pak hledal Lukáše Krajíčka! Třinecký kapitán mohl dorážet do prázdné branky, Volden se ale stihl přesunout a zastavit hrozící pohromu!
     
    37:33
    Jiří Polanský je zpátky na ledě a hned se zapojil do útočné akce Ocelářů! Polanský dostal pas mezi dva bránící hráče, chyběla mu ale rychlost, proto přenechal puk pro najíždějícího Hrňu! Ten pálil z levé strany, Volden zasáhl betonem.
     
    35:22
    Oceláři si poté nepohlídali střídání a hráli v šesti. Trest pro hráčskou lavici odpyká Jiří Polanský.
     
    35:19
    Obrovská šance Lukáše Žálčíka! Hostující útočník se kolem Linharta dostal až před Hrubce, jeho střela pak propadla domácímu brankáři a kotouč se kutálel za brankovou čáru! Na brankovišti ale dobře zapracoval vracející se Milan Doudera, který odpálil puk do bezpečí!
     
    32:51
    Macík dostal pas za hostující obranu, za ruční brzdu proto musel zatáhnout Lukáš Krajíček. Třinecký kapitán je prvním vyloučeným hráčem v tomto zápase, Jihlava má k dispozici první početní výhodu.
    22:42 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    22:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zvládli buly ve středním pásmu na výbornou a skórují podruhé v dnešním zápase! Tomáš Marcinko důrazně odstavil od kotouče Macíka, k puku se pak dostal Aron Chmielewski. Polský útočník v třineckých službách posunul kotouč rozjetému MARTINOVI RŮŽIČKOVI, který bekhendovou kličkou vyzrál na brankáře Voldena! Asistence: Aron Chmielewski, Tomáš Marcinko.
     
    18:36
    Po chybě domácích hráčů v útočném pásmu se do samostatného úniku dostal Lukáš Žálčík! Hostující útočník byl křižován vracejícím se Rothem, zvolil proto střelu ze zápěstí. Kotouč trefil rameno domácího brankáře!
    12:54 Tomáš MARCINKO - 1:0
     
    12:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pokračovali v tlaku, odměnou jim je úvodní branka duelu! Dobrou práci v útočném pásmu odvedl Vladimír Dravecký, který nejprve rozpohyboval hostující defenzívu a poté poslal kotouč na modré stojícímu Davidu Musilovi! Třinecký obránce se opřel do puku, před Voldenem ještě dráhu letu kotouče lehce pozměnil TOMÁŠ MARCINKO, který šikovnou tečí zapsal svou devátou branku této sezóny! Asistence: David Musil, Vladimír Dravecký.
     
    10:19
    Obrovské štěstí Dukly, Oceláři měli na holi úvodní branku zápasu! Z výhodně pozice u modré čáry tvrdě vypálil Tomáš Linhart, kotouč ale trefil jen pravou tyč hostující branky!
     
    03:39
    Chybu hostujícího Petra Ulrycha na modré čáře mohl využít Martin Adamský, který se řítil sám na Voldena! Adamský zvolil střelu příklepem, kotouč ale netrefil branku!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 13. Marcinko (D. Musil, Dravecký), 23. Martin Růžička (Chmielewski, Marcinko), 53. Cienciala (M. Doudera, Krajíček)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth, Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – Cienciala, M. Kovařčík, Kvasnica – Chmielewski.
    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Macík.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer
    thejrc.org