Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
po s.n. (1:3)
Mountfield HK
4:5 (1:0, 2:3, 1:1 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 22.10.2017, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásnou neděli přeji všem hokejovým příznivcům, z Hradce Králové vás vítám u sledování 16. kola Tipsport extraligy ledního hokeje! Přestože dnes se odehraje hned několik zajímavých duelů, nás bude zajímat jediný – souboj hradeckého Mountfieldu a litvínovské Vervy.
     
    Mountfield HK – 4. místo, 30 bodů, skóre 35:25

    Hradečtí jedou. Na kontě mají v tuto chvíli už sedm výher – nejdelší šňůru v celé extraligové historii! Famózní výkony začali spolu s návratem brankářské jedničky Patrika Rybára, jenž začátek sezóny strávil na marodce. Za celý říjen ještě nepoznali hořkost porážky a v dosavadních výkonech, které daly definitivně zapomenout na nepovedený start ročníku, budou chtít zcela jistě pokračovat i dnes.

    V posledních zápasech si Východočeši připsali výhru na Bílými Tygry, jež měla možná i malou smutnou "kaňku". Liberecký Tyler Redenbach totiž prostřelil Rybára po 145 minutách a 27 vteřinách, čímž ukončil dlouhou hradeckou neprůstřelnost. Ta se ale i přesto dostala do dějin jako nejdelší série bez inkasované branky stanovená týmem, Patrik Rybár se pak probojoval na druhé místo v československé historii neprůstřelnosti gólmanů.

    Mountfield HK vs. Bílí Tygři Liberec 3:1
    Branky a nahrávky:
    15. Köhler, 24. Červený (Gregorc, Koukal), 43. Šimánek (Cingel, F. Pavlík) – 56. Redenbach (Bakoš, Derner).

    Následovalo klání v brněnské DRFG Areně, kde se Hradeckým povedl husarský kousek – první extraligová výhra z tohoto stadionu za tři body! Hradečtí rozhodli o své výhře v 55. minutě, kdy vítězný gól na 2:1 vstřelil kapitán Jaroslav Bednář.

    HC Kometa Brno vs. Mountfield HK 1:2
    Branky a nahrávky:
    51. Erat (Krejčík) – 24. Koukal (Bednář, Gregorc), 55. Bednář, (Gregorc, Köhler).
     
    HC VERVA Litvínov – 14. místo, 12 bodů, skóre 24:43

    Litvínovští jsou přesně v opačné situaci než Hradec. I když... možná se blýská na lepší časy. Ale nepředbíhejme. Verva totiž zažila takřka hrůzostrašný start do ligy, kdy téměř měsíc neokusila v podstatě nic jiného, než porážky. Bylo jich celkem devět v řadě. V posledních třech kolech ale Severočeši obrali o body týmy ze samého vrcholu tabulky, po nájezdové výhře nad Kometou porazili v prodloužení také Plzeň.

    V tomto klání sice oficiálně rozhodlo prodloužení, vítězná branka však přesto padla ze samostatného nájezdu. Lépe řečeno z trestného střílení. K tomu se totiž dostal František Gerhát a využil ho náramně – Forsbergovou kličkou přisoudil velmi cenné body Litvínovu.

    HC VERVA Litvínov vs. HC Škoda Plzeň 2:1p
    Branky a nahrávky:
    17. Černý (Kubát), 65. Gerhát (TS) – 14. Stach (Mertl, Gulaš).

    V tuto chvíli poslední zápas Litvínovských ale trošku utlumil nadšení dvou předchozích vítězství. Verva totiž nad Libercem ještě tři minuty před třetí sirénou o gól vedli, nakonec ale padli v samostatných nájezdech.

    HC VERVA Litvínov vs. Bílí Tygři Liberec 2:3sn
    Branky a nahrávky:
    20. Pilař (Jurčík), 48. Ihnačák (Černý) – 34. Kolmann (Jelínek), 58. Krenželok (Bulíř), rozh. náj. Bulíř
     
    Na nepovedený dosavadní průběh sezóny reagovalo litvínovské vedení přivedení dvou útočníků – Briana Ihnačáka a Michaela Vandase. Oba naskočili do zápasového vytížení už v duelu s Plzní a obzvlášť Ihnačák se předvedl v dobrém světle, když hned při premiérovém startu vstřelil gól.

    S Ihnačákovým a také dalšími jmény se zároveň pojí ještě jiná zajímavost. V dnešním mači totiž na litvínovské straně může nastoupit hned čtveřice hokejistů, kteří v dřívějších sezónách působili v barvách Mountfieldu. Kromě Briana Ihnačáka se jedná o Stanislava Dietze, Pavla Kantora a Karla Pilaře.
     
    Kdo je v čele týmových produktivit?

    Pokud pohlédneme na hradeckou stranu, tam je v čele kapitán Jaroslav Bednář. Ten doposud nastřádal 12 bodů za 4 góly a 8 asistencí. Právě on je spolu s Filipem Pavlíkem také nejlepším nahrávačem – bilance hradeckého beka je 0+8. Nejvíce gólu má na kontě Bedřich Köhler, jenž k 8 přesným zásahům přidal ještě 2 asistence.

    Nejčastěji bodujícím hokejistou Litvínova je František Lukeš. Ten získal 10 bodů (4+6) a díky čtyřem brankám vede severočeskou tabulku střelců. Nejlepším nahrávačem je Martin Hanzl, který má kromě 7 asistencí také 2 branky.
     
    Brankoviště? Rybár versus Petrásek

    Po svém návratu po zranění je jasnou jedničkou v hradeckém týmu Slovák Patrik Rybár. Ten vévodí brankářským statistikám celé etraligy, když jeho úspěšnost dosahuje obdivuhodných 96,41 % a průměrně obdrží za zápas jen 0,74 branky. V osmi duelech, do kterých nastoupil, navíc stihl už tři čistá konta. A to v řadě!

    Ačkoliv Litvínov se coby tým spíše trápí, Michael Petrásek má formu parádní. V gólmanských statistikách mu totiž patří 3. příčka! Na kontě má dvě vychytané nuly a úspěšnost zákroků skvělých 92,84 %. Průměrně obdrží za jedno utkání 2,04 gólu.
     
    Zajímavé určitě je, že jedna z Petráskových nul vzešla ze zápasu právě s Hradcem Králové. Stalo se tak v rámci 3. extraligového kola v němž Litvínov ještě nebyl zatížen sérií proher a ovládl mač pod Bílou věží jasně 3:0.

    12. 9. 2017
    Mountfield HK vs. HC VERVA Litvínov 0:3
    Branky a nahrávky:
    53. Sørvik (Černý), 59. Černý (Lukeš), 59. Trávníček (Nicholls, Sklenička).

    Tomáš Zigo se nebojí ukázat svou #SuperTacks 2.0 ????????????#MadeOfHockey (???? – Stanislav Souček)

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, Rosandić, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Jarůšek, Miškář, Látal.

    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát (A), Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – M. Hanzl, Ihnačák, J. Černý – Vandas, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, J. Šimeček, Matoušek.

    Rozhodčí: Bulanov, Hradil – Lhotský, Svoboda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak to vypadá se sestavami? Ta hradecká zůstala naprosto nezměněna, Lvi vyrazí do boje ve stejném složení jako proti Kometě.

    Oproti tomu Litvínov sice nechal v klidu obranné dvojice, přeskládal ale útočné trojky. Místo Richarda Nejezchleba a Lukáše Válka se dnes představí Peter Jánský a Ondřej Jurčík.

    V brankovišti ale k žádnému překvapení nedošlo. Za Východočechy zahájí zápas Patrik Rybár, mezi tři tyče Vervy se postaví Michael Petrásek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hradec se okamžitě dostal do útočného pásma, hra ale byla po chvíli přerušena. Na ledě totiž zůstal několik vteřin ležet Jiří Šimánek, jenž opustil led v předklonu za pomoci spoluhráčů.
     
    00:46
    Jakub Černý se dostal u útočné modré k puku trochu jako slepý k houslím, nemohl však podniknout útočný výpad. Vystavil by se totiž do ofsajdu.
     
    01:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenom 80 vteřin uběhlo z úvodní třetiny a Východočeši už vedou! Martin Látal si při průniku do pásma pohlídal puk a dostal se až za litvínovského protihráče. Jeho ránu z levého kruhu sice Petrásek vyrazil, ke své smůle ale jen na hůl RICHARDA JARŮŠKA. Ten zareagoval velmi pohotově, stáhl si kotouč a doklepl ho do horní části branky. Asistence: Martin Látal, Oskars Cibulskis.
    01:20 Richard JARŮŠEK - 1:0
     
    02:16
    Litvínovští teď nemohou vystřídat, z útočného pásma se totiž dostali jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    03:04
    Aktivnějším celkem jsou od začátku jednoznačně Východočeši, nicméně nyní se do útoku dokázali probojovat také hosté. Co vymyslí?
     
    03:35
    Jenom jednu sraženou střelu a poté hradecké vyhození. To ale doputovalo na icing a vhazovat se tak bude před Rybárem.
     
    03:58
    Tomáš Matoušek vypálil z pravé strany, Rybár byl ale u své tyče pevně přilepený.
     
    04:34
    Martin Látal pálil z podobné pozice jako při první gólové situaci a také tentokrát byla jeho střela pouze vyražena. Spoluhráč ji ale nedokázal uklidit mezi Petráskovy betony.
     
    05:13
    Daniel Sörvik nebezpečně vystřelil od modré a jeho pokus byl cestou ještě tečovaný. Patrik Rybár však na změnu směru zareagoval a odklonil puk do rohu.
     
    05:38
    S Jiřím Šimánkem to po střetu z prvního střídání nevypadá moc dobře, právě nyní opouští led a míří do kabin.
     
    06:40
    Litvínov se pokusil o rychlé založení útoku, to se mu ale nepovedlo. Kotouč totiž zachytili hradečtí beci a rychle vrátili hru k Petráskovi.
     
    07:15
    Severočeské nahození se od zadního mantinelu odrazilo směrem do Rybárova brankoviště a domácí gólman kotouč raději podržel pod lapačkou. Následuje komerční pauza.
     
    07:20
    František Lukeš se po vhazování vytočil na pravém kruhu a vypálil, trefil ale jenom brusli Reného Vydareného, od níž puk obloučkem vyletěl do středního pásma.
     
    08:07
    Nadějně vypadal útok založený Romanem Kukumbergem, jenž krátce po přejetí modré posunul puk na Jaroslava Bednáře. Sudí ale nenechali hradeckého kapitána nic vymyslet, odpískali ofsajd.
     
    08:33
    Ráně Martina Hanzla vůbec nechyběla tvrdost, potřebovala by ale lepší přesnost.
     
    09:08
    Litvínov se teď drží v pásmu a vymyslel dvě nebezpečné situace! Nejprve tečovaný puk bleskově vyrazil pravým betonem Rybár, druhý pokus mířil těsně mimo tyče.
     
    10:17
    Martin Látal rozjížděl akci čtvrtého útoku a i když to tak nevypadalo, zřejmě se Hradec vystavil do ofsajdu. Minimálně ho čárový rozhodčí odpískal.
     
    10:47
    Michal Dragoun sice dovedl obstarat, aby se puku nemocnili protihráči a nepronikli s ním do útoku, nestihl ho ale dojet včas tak, aby mohl zakončovat.
     
    11:12
    Teď už se to domácímu forvardovi povedlo, jeho střelu z uctivé vzdálenosti ale bez větších potíží skryl Michael Petrásek na hrudi.
     
    11:48
    Lukáš Cingel to se zadovkou na Kukumberga myslel dobře, mířil ale příliš dozadu. Než tak stihla hradecká šestnáctka puk zpracovat, vyrojili se před ní litvínovští beci.
     
    12:30
    Střelu o modré čáry Rybár vyrazil vysoko do ochranné sítě a přichází čas druhé přestávky určené komerčním účelům.
     
    12:47
    Po souboji v rohu hradeckého pásma se puk odrazil do ochranné sítě. A jak shodně ukázali sudí i René Vydarený, vhazovat se kvůli teči hostujícího hráče bude ve středním pásmu.
     
    13:16
    Hradec dlouho dotíral na Severočechy za Petráskovou bránou, kotouč ale neuzmuli. Útok tak založili hosté.
     
    14:00
    Z jejich pokusu ale nic nebylo a míří se opět na druhý konec hřiště.
     
    14:29
    Nejprve Jakub Černý zblízka a po něm ještě Karel Pilař od modré čáry vypálili na hradeckou svatyni, Rybár ale i s pomocí obránců situaci zvládl!
     
    15:04
    Střelou z pravého kruhu se na druhé straně prezentoval pro změnu Rudolf Červený, ten ale našel jen připraveného gólmana.
     
    15:32
    Zpoza brány se kotouč dokutálel do mezikruží, kde byl připraven Petr Koukal, z první ale přestřelil!
     
    16:15
    Martin Látal zakončoval rychlou akci přiťuknutím z levé strany, proti jeho svižnému příklepu se ale se svým betonem a vyrážečkou přesunul Petrásek!
     
    16:38
    Po tomhle vhazování hra netrvala příliš dlouho. Litvínov totiž odpálil puk k Rybárovi a píská se tak icing.
     
    16:54
    Karel Pilař se cpal před bránu do bekhendové šance, nedovoleně ho ale bránil Rudolf Červený. Ten si odpyká dvě minuty na trestné lavici a Severočeši budou hrát přesilovku.
     
    17:22
    Martin Pláněk sice výborně obral soupeře o kotouč, jeho vyhození ale zastavil čárový sudí a Litvínov tak může rychle zpátky do pásma.
     
    17:31
    Brian Ihnačák vypálil zprava na delší tyč a Rybár vůbec nevěděl, kde má puk, nakonec ho našel schovaný za okrajem svých kalhot.
     
    18:10
    Petr Koukal nebyl daleko od samostatného úniku v rámci oslabení, na poslední chvíli ho ale zadržel litvínovský hokejista na středovém kruhu.
     
    18:54
    Červený je zpátky na ledě a Hradec je kompletní. První početní výhoda zápasu využita nebyla.
     
    19:33
    Nahození Michala Trávníčka skončilo na hokejce Martina Pláňka a po krátkém boji v rohu se kotouč odporoučel na opačnou stranu hřiště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 11
    Litvínov – 9

    Druhá třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Do zápasu vletěl aktivněji Hradec a už v 80. třetině slavil otevírací branku. Tu vsítil po vyražené střele Richard Jarůšek, od té doby ale jako by Východočeši trošku polevili. Litvínov totiž postupně začal dobývat útočné pásmo a vymyslel několik nebezpečných situací, Rybár ale se svou obranou odolal. Také Hradečtí se poté dostali do dalších příležitostí, stejně jako na druhé straně jejich protivník ale neuspěli. Do druhé dvacetiminutovky tak půjde s těsným vedením 1:0 Mountfield.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Hradečtí byli laxní ve své rozehrávce a mohli na to doplatit. Rybár ale na litvínovské přistrčení zareagoval včas.
     
    21:12
    Rybár si dlouho nevšiml, že jeho tým hraje ponechanou výhodu, teď už ale míří na střídačku.
     
    21:14
    Ale vzápětí už se přerušuje hra a vylučuje. Karel Kubát se provinil sekáním a Lvi mají přesilovou hru.
     
    21:37
    František Gerhát nezazmatkoval, u mantinelu podržel puk a vyhodil ho následně až k Rybárovi.
     
    22:13
    Teď se ale Hradečtí dostali do příležitosti, když z mezikruží pálil Jaroslav Bednář. Petrásek vyrazil do rohu.
     
    22:51
    Pokus Oskarse Cibulskise se zastavil o bránícího litvínovského beka a hosté poté vyhodili.
     
    23:19
    A už jsou Severočeši v plném počtu.
     
    23:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Litvínovská chybička v obraně a Východočeši vedou o dvě branky! Martin Látal svým nájezdem k zadnímu mantinelu rozhodil hostující obránce, čehož využil MICHAL DRAGOUN. Zkušený útočník sebral za bránou puk, bleskurychle se s ním vytočil do brankoviště a nekompromisně zavěsil do bližšího vinglu. Bez asistence.
    23:30 Michal DRAGOUN - 2:0
     
    24:15
    Severočeši se snažili usadit v pásmu, to ale odmítl Jaroslav Bednář. Ten posunul puk do středního pásma a Hradec jde do útoku.
     
    24:41
    Už to mohlo být 3:0! Východočeši totiž nahazovali na litvínovskou svatyni a kotouč se odrazil vysoko do vzduchu, oblouček snášející se do brány ale dopadl před brankovou čáru.
     
    25:26
    A další dvě ohromné hradecké šance! Dělovka Oskarse Cibulskise skončila na rychlé Petráskově vyrážečce, další pokus z pravé strany taktéž mezi tři tyče cestu nakonec nenašel.
     
    25:57
    Lukáš Vopelka byl chvilku osamocen u pravé tyče a také na něj mířil kotouč, nahrávka ale nebyla přesná. Hradecký útočník se musel natahovat příliš za sebe a ze šance sešlo.
     
    26:16
    Po komerční přestávce začne další hradecká přesilovka. Karel Pilař totiž zahákoval soupeře a jde na trestnou lavici pozdravit časoměřiče.
     
    26:20
    Hned v úvodu to zkusil na bránu napálit Blaž Gregorc, jeho pumelice ale skončila na hokejce prvního bránícího hokejisty.
     
    26:45
    Tomáš Matoušek předvedl výbornou práci v oslabení, když zavezl touš přes celé hřiště a ještě ho dobu držel u Rybárovi brány a pošetřil několik cenných vteřin.
     
    27:28
    Jarůšek chtěl přiklepnout puk spoluhráči na modrou, do nahrávky ale sáhl litvínovský hráč a vyhnal domácí z pásma.
     
    28:17
    Hosté jsou kompletní a hned také zahrozili! Nejprve střílel z mezikruží Kubát, poté z podobné pozice neúspěšně dorážel Jánský.
     
    29:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že hradecký útok tři na jednoho skončí neúspěchem, pak ale z druhé vlny přijel Vopelka a napravil předchozí minelu! Martin Pláněk nejprve zprava trefil Petráskův beton a poté ještě vrátil kotouč zpátky před bránu. Černou pryž sebral mezi kruhy LUKÁŠ VOPELKA a bez větších potíží zakončil do úplně odkryté litvínovské brány. Asistence: Martin Pláněk, Michal Dragoun.
    29:16 Lukáš VOPELKA - 3:0
     
    29:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ale Verva velmi rychle odpovídá a opět je to o dvě branky! Karel Pilař vystřelil z pravé části modré čáry a potom pomohlo Litvínovským i štěstí. Kotouč se totiž od Rybára odrazil do MICHALA TRÁVNÍČKA a od jeho výstroje puk zaplul k levé tyči. Asistence: Karel Pilař, Lukáš Doudera.
    29:39 Michal TRÁVNÍČEK - 3:1
     
    31:07
    Icing domácího mužstva vrací hru před Patrika Rybára.
     
    31:58
    Mislav Rosandič vyslal povedenou střelu od modré lajny, Michael Petrásek ale zareagoval včas a vyrazil puk vyrážečkou. Následuje komerční pauza.
     
    32:18
    Martin Pláněk jenom nahodil kotouč do pásma a po krátkém boji se k černé pryži dostali Litvínovští. Ti však místo založení útoku šli střídat.
     
    33:18
    Richard Jarůšek nádherně našel z rohu Blaže Gregorce, ten ale z mezikruží těsně minul! Druhá pumelice Gregorce pak navštívila vymrštěnou Petráskovu vyrážečku.
     
    34:16
    Hradec hraje v ponechané výhodě!
     
    34:24
    Martin Hanzl už zamířil k trestoměřičům. Odpyká si dvě minuty za vysokou hůl a domácí mají početní výhodu.
     
    35:02
    Gregorc se svou ranou chvilku počkal a poté poslal kotouč na bránu, kde se ho ještě snažil tečovat Bedřich Köhler. Puk ale skončil nakonec mimo a Litvínov se osvobodil.
     
    35:54
    Pokus Dominika Graňáka byl prvním bránícím hokejistou ztečován vysoko do ochranné sítě, vhazovat se bude po Petráskově levici.
     
    36:17
    Severočeši sebrali kotouč a vyrazili do středního pásma, hradecká přesilovka za chvíli vyprší.
     
    36:27
    A hru v početní výhodě si teď vyzkouší pro změnu hosté. Roman Kukumberg totiž soupeře podrazil a vyfasoval dvě minuty.
     
    36:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovka je velmi rychle využita a v ČPP Aréně máme zaděláno na drama! František Lukeš střílel od modré čáry a jeho ránu si před bránou dobře našel PETER JÁNSKÝ. Ten kotouč těsně před gólmanem tečoval a Rybár nedokázal na změnu směru zareagovat. Asistence: František Lukeš, Daniel Sörvik.
    36:38 Peter JÁNSKÝ - 3:2
     
    36:56
    V litvínovském obranném pásmu zůstal ležet Martin Hanzl a rozhodčí tak přerušili hru. Po chvíli severočeský hráč opustil led za pomoci spoluhráčů.
     
    37:27
    Trošku úsměvná situace nastala nyní v rohu hradeckého útočného pásma. byla totiž naznačena vysoká hůl a ani jeden ze dvou protihráčů se dobu nechtěl dotknout puku.
     
    37:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno, Hradec definitivně přišel o třígólový náskok! FRANTIŠEK GERHÁT sebral kotouč vyražený domácím gólmanem a u pravé tyče ho zvedl nad ležícího Rybára. Máme vyrovnáno a začínáme od začátku! Asistence: Michael Vandas, Michal Trávníček.
    37:58 František GERHÁT - 3:3
     
    38:45
    Dostane se Verva do vedení? Teď k tomu má dobrou příležitost. Blaž Gregorc se totiž provinil podražením a Litvínov má přesilovku.
     
    39:00
    A ta bude dokonce dvojnásobná! Stadion sice nesouhlasně píská, sudí ale vyloučili Bedřicha Köhlera za naražení zezadu. Hradecký forvard navíc vyfasoval i desetiminutový trest.
     
    39:18
    Po plácané před Rybárem se k puku dostali Hradečtí a poslali ho až k Petráskovi.
     
    39:54
    Lukáš Cingel výborně zareagoval na litvínovskou nahrávku a vyrazil ji bruslí až do střední třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 14 (25)
    Litvínov – 17 (26)

    Třetí třetina začne přibližně v 18:53.
     
    To byla dvacetiminutovka! Hradečtí nejprve dvěma góly zvýšili už na 3:0 a vypadalo to, že si náskok budou hlídat. Jenomže krátce po třetí obdržené brance Litvínovští nakopli motory, snížili na 3:1 a ve 37. minutě ještě bleskově využili přesilovku. Od této branky navíc uplynuly necelé dvě minuty a Verva mohla slavit. Vyrovnávacím gólem se totiž definitivně dostala zpět do hry o body! Poslední perioda tak zcela jistě nabídne zajímavý souboj o další vstřelený gól a přiblížení se vítězství. Litvínovští navíc mají k dispozici ještě 44 vteřin přesilovky 5 na 3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Obranná trojice Hradce ustála první litvínovský útok a Cibulskis odpálil touš až k Petráskovi.
     
    40:48
    Dvojnásobná přesilovka je minulostí, ještě zbývá chvilka z té klasické. Puk ale míří pryč z litvínovského pásma.
     
    41:01
    A Hradec je kompletní, nelehkou situaci ustál bez inkasování.
     
    41:46
    A nyní si naopak Východočeši zahrají přesilovku. Exhradecký Stanislav Dietz je totiž potrestán za nedovolené bránění.
     
    42:06
    Vysokým obloučkem zamířil puk až k Rybárovi a Hradec tak musí začít od znova.
     
    42:32
    Jenže zatím se mu nedaří usadit se v pásmu, znovu Litvínovští vyhodili až k východočeskému gólmanovi.
     
    43:04
    Teď už ale kombinují v útoku. Jakou střelu vymyslí?
     
    43:28
    Roman Kukumberg to zkoušel na delší tyč, Michael Petrásek ale odklonil kotouč do rohu.
     
    43:53
    A Severočeši jsou kompletní, také oni oslabení ubránili bez inkasování.
     
    44:38
    Střela Karla Pilaře se odrazila od hokejky bránícího hráče a zaduněla o zadní mantinel.
     
    44:59
    Další litvínovský pokus skončil v ochranné síti a puk bude do hry vhozen po Rybárově levé ruce.
     
    45:10
    Rudolf Červený sice tečoval kotouč ve středním pásmu puk, hracího předmětu se ale rychle chopili hosté.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží v ČPP ARÉNĚ 5501 diváků.
     
    45:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva dokonává obrat a vede 4:3! Jiří Gula vystřelil od modré lajny a jeho dělovku vyrazil Rybár betonem jenom před sebe. Tam si dobře sjel PETER JÁNSKÝ, jenž pohotově trefil odkrytou část domácí branky. Asistence Jiří Gula, Viktor Hübl.
    45:43 Peter JÁNSKÝ - 3:4
     
    47:10
    Východočeši jsou rázem v pozici, kdy musí dotahovat. Naopak Litvínov bude nyní nakopnut a své vedení bude ostražitě střežit. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    47:25
    Hradečtí po několika odrazech dokázali dostat kotouč z obranné zóny, dál než do středního pásma se ale nedostali.
     
    48:09
    Dlouhá litvínovská rozehrávka neskončila icingem, neboť Michal Trávníček dobruslil puk dříve než jeho soupeř.
     
    48:44
    Litvínov je nyní na ledě vidět více, jeho další pokus o usazení se v útočné třetině ale skončil jenom ofsajdovým postavením.
     
    49:08
    Martin Látal se snažil před bránou tečovat Graňákovu střílenou nahrávku, minul ale kotouč.
     
    49:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši nyní zakousali a je opět vyrovnáno, drama pokračuje! Vše začalo střelou z levého kruhu, po níž kotouč skončil až za bránou. Z tohoto prostoru se díky Látalovi a Červenému dostal až ke sjíždějícímu si PETRU KOUKALOVI, který využil ležícího brankáře a přiklepl touš do sítě. Asistence: Rudolf Červený, Mislav Rosandič.
    49:31 Petr KOUKAL - 4:4
     
    50:28
    Richard Jarůšek posunul krátce za modrou čárou puk na Michala Dragouna, jenž pronikl za obranu a zkoušel střílet ze středu, Petrásek se ale proti kotouči stihl přesunout!
     
    51:59
    Hradec se díky vstřelenému gólu opět zvedl a na ledě můžeme pozorovat bitvu o každý kousek ledu. Nikdo nechce udělat chybu.
     
    52:36
    Zaútočit se rozhodl Stanislav Dietz, jenž prověřil Rybára zprava. Hradeckém gólman ukryl černou pryž bezpečně v náručí. Následuje poslední komerční přestávka zápasu.
     
    52:42
    Na jedné straně zlikvidoval litvínovskou střelu Cibulskis, na straně druhé zase Cingel skončil místo puku sám. Branka byla vychýlena ze své obvyklé pozice a hra je proto přerušena.
     
    53:26
    Z levé strany vypálil Peter Jánský a Rybárovi pomohla v zákroku branková konstrukce!
     
    53:59
    Pláněk dokázal zachytit litvínovské kombinace a zahájil útok, ten ale skončil ještě dříve, než začal. Ve středním pásmu.
     
    54:25
    Krátce po buly střílel Gregorc, Michael Petrásek ale byl připraven a zasáhl.
     
    54:57
    Litvínov jel v útoku tři na jednoho, nepovedla se mu ale nahrávka. Tu zadržel Oskars Cibulskis a poslal puk do bezpečí.
     
    55:31
    Martin Látal obkroužil bránu a z úhlu vypálil, místo u bližší tyče si ale Petrásek pohlídal.
     
    56:27
    Čas se krátí, týmy se snaží myslet hlavně na zadní vrátka.
     
    56:48
    Hradecká pětka je na ledě už opravdu dlouho a sotva bruslí, také proto se domácí kouči rozhodli vybrat oddechový čas. Východočeši tak mají po icingu aspoň chvíli oddechu.
     
    56:58
    Blaž Gregorc vzal odpovědnost na sebe a s kotoučem na holi přebruslil coby bek celé hřiště, jeho akce skončila až u brány Petráska.
     
    57:35
    Červený protečoval puk tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:55
    Dominik Graňák zkusil nachytat Michaela Petráska pokusem ještě ze středního pásma, litvínovský gólman se ale rozhodit nenechal.
     
    58:10
    Méně než minuta zbývá do třetí sirény. Dočkáme se rozhodnutí, nebo přijde na řadu prodloužení? Vhazuje se před Petráskem.
     
    58:21
    Ze středního pásma se puk odrazil na litvínovské hole, hráči ale byli nuceni zacouvat do vlastního pásma.
     
    59:11
    Kukumberg ani nevěděl jak, ale zastavil střelu od modré vlastním tělem. Následně Hradec poslal puk do střední třetiny a šel vystřídat.
     
    59:30
    Třicet vteřin do konce třetiny, icing Hradce.
     
    59:34
    František Gerhát se krátce po buly dostal k puku na vrcholu levého kruhu, jeho ránu na delší tyč ale skryl Rybár v lapačce!
     
    59:41
    Verva je na puku a krouží hradeckým obranným pásmem.
     
    59:57
    Michael Vandas obkroužil předbrankový prostor a zakončoval bekhendem, těsně nad!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut právě vypršelo, vítěze neznáme! Litvínov otočil nepříznivý stav z 0:3 na 4:3, Hradeckým se však v 50. minutě povedlo srovnat. Na řadu tak za malou chvíli přijde prodloužení tři na tři.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 8 (33)
    Litvínov – 9 (35)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    První střelu prodloužení má na svědomí Petr Koukal, místo mezi betony si ale Petrásek pohlídal holí.
     
    60:40
    Gregorc ztlumil Lukešovu střelu a kotouč skončil v rohu.
     
    61:06
    Znovu obranný zákrok Blaže Gregorce, tentokrát holí zvedl puk nad bránu.
     
    61:25
    Hradec vyhnal Litvínovské z útočného pásma, ovšem jenom do střední zóny.
     
    61:38
    Jánský bráněný Graňákem vystřelil zprava, Rybár jeho pokus ukryl na hrudi.
     
    62:04
    Na jedné straně pálil zleva Cingel, na druhé zase osamocený Lukeš. V obou případech zasáhli gólmani!
     
    62:20
    Bedřich Köhler trefil zblízka jenom Petráskovu lapačku!
     
    63:00
    Dvě minuty do konce nastavení, Hradečtí u puku za vlastní bránou.
     
    63:28
    Litvínovští teď obelstili Východočechy a finální střelu měl na svědomí Viktor Hübl, ten ale z blízkosti jenom přepadl přes Rybára!
     
    64:18
    Pláněk výborným zákrokem zastavil litvínovskou nahrávku a Hradec ujížděl na útočit, jejich akce ale skončila jen litvínovským faulem!
     
    64:43
    Michal Trávníček je vyloučen za sekání a Hradec bude 17 vteřin hrát přesilovku.
     
    65:00
    Hradec měl k dispozici několik slibných pokusů, ale vše skončilo jen vyloučením Bednáře. Ten putuje na trestnou lavici za hákování.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo, následovat budou nájezdy! Do nich zcela jistě nenastoupí ani jeden z kapitánů, jak Trávníček tak Bednář totiž sedí na trestné lavici.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Hradec Králové – 5 (38)
    Litvínov – 3 (38)
     
    Už to vypadalo, že nájezdy začnou, nakonec ale ještě přichází na řadu úprava ledu. Rozhodnutí tak začne za pár minutek.
     
    Ledař s rolbou sice už opustil plochu, litvínovskému týmu se ale na úpravě ledu něco nepozdávalo. Rolba tak vyráží do akce znovu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Hübl potáhl kotouč a zkusil střelu na vyrážečku, neúspěšně.
     
    1. série
    0:0
    Koukal vymíchal gólmana a zakončoval bekhendem, jen do boční sítě.
     
    2. série
    0:1
    Lukeš nad ničím nepřemýšlel a propálil Rybára mezi nohama!
     
    2. série
    0:1
    Červený zkusil taky mezi nohy, neuspěl.
     
    3. série
    0:1
    Kubát vypálil na lapačku a Rybár vyrazil puk mimo.
     
    3. série
    0:1
    Kukumberg s rychlým bekhendovým blafákem neuspěl.
     
    4. série
    0:2
    Ihnačák vymíchal gólmana a poslal puk pod betony do sítě!
     
    4. série
    1:2
    Jarůšek vypálil k levé tyči, mířil přesně!
     
    5. série
    1:3
    Gerhát zamíchal pukem a vystřelil nahoru, o vítězi je jasno!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Autorem vítězné branky je BRIAN IHNAČÁK, jenž dlouze zamíchal pukem a poslal černou pryž pod Rybárovými betony do sítě.
    Brian IHNAČÁK - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni dvougólový Peter Jánský (LIT) a jednobrankový Michal Dragoun (HKM).
     
    Málo kdo by čekal, že Litvínov dotáhne hradecký náskok 3:0, opak se ale stal minulostí. Verva nejenže vyrovnala, dokonce otočila na 4:3. Východočeši však dokázali vyrovnat a napínavá bitva dospěla až do samostatných nájezdů. V nich se prosadili tři litvínovští hráči a jediný hradecký a bod navíc tak putuje na sever Čech. Hradecká série výher se zastavila na čísle sedm, stále ale pokračuje série bodování. Východočeši totiž bodovali už v devátém klání za sebou.
     
    Litvínov již potřetí dotáhl souboj s týmem z čela tabulky do nájezdů, respektive prodloužení, a v této situaci vyhrál. Verva evidentně ráda okrádá o body vedoucí celky! Zajímavé také je, že vítězný gól má na svědomí Brian Ihnačák, jenž za Litvínov odehrál dnes druhé klání a v ročníku 2015/16 působil pod Bílou věží.
     
    Ode mě je to v tuto chvíli už vše. Přeji příjemný zbytek dne a u dalších extraligových on-line přenosů se těším na počtenou! (19:55:31)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 2. Jarůšek (Látal, Cibulskis), 24. Dragoun, 30. Vopelka (Pláněk, Dragoun), 50. Koukal (Červený, Rosandić) – 30. Trávníček (K. Pilař, L. Doudera), 37. Jánský (F. Lukeš, Sörvik), 38. Gerhát (Vandas, Trávníček), 46. Jánský (Gula, V. Hübl), rozh. náj. Ihnačák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Viktor Hübl (LIT)
    0:0   Petr Koukal (HKM)
    2. série:
    0:1   František Lukeš (LIT)
    0:1   Rudolf Červený (HKM)
    3. série:
    0:1   Karel Kubát (LIT)
    0:1   Roman Kukumberg (HKM)
    4. série:
    0:2   Brian Ihnačák (LIT)
    1:2   Richard Jarůšek (HKM)
    5. série:
    1:3   František Gerhát (LIT)


    Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, Rosandić, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Jarůšek, Miškář, Látal.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát (A), Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – M. Hanzl, Ihnačák, J. Černý – Vandas, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, J. Šimeček, Matoušek.

    Rozhodčí: Bulanov, Hradil – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5501
    thejrc.org