Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
po s.n. (1:3)
Mountfield HK
4:5 (1:0, 2:3, 1:1 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 22.10.2017, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Brian IHNAČÁK - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Autorem vítězné branky je BRIAN IHNAČÁK, jenž dlouze zamíchal pukem a poslal černou pryž pod Rybárovými betony do sítě.
    49:31 Petr KOUKAL - 4:4
     
    49:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši nyní zakousali a je opět vyrovnáno, drama pokračuje! Vše začalo střelou z levého kruhu, po níž kotouč skončil až za bránou. Z tohoto prostoru se díky Látalovi a Červenému dostal až ke sjíždějícímu si PETRU KOUKALOVI, který využil ležícího brankáře a přiklepl touš do sítě. Asistence: Rudolf Červený, Mislav Rosandič.
    45:43 Peter JÁNSKÝ - 3:4
     
    45:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva dokonává obrat a vede 4:3! Jiří Gula vystřelil od modré lajny a jeho dělovku vyrazil Rybár betonem jenom před sebe. Tam si dobře sjel PETER JÁNSKÝ, jenž pohotově trefil odkrytou část domácí branky. Asistence Jiří Gula, Viktor Hübl.
    37:58 František GERHÁT - 3:3
     
    37:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno, Hradec definitivně přišel o třígólový náskok! FRANTIŠEK GERHÁT sebral kotouč vyražený domácím gólmanem a u pravé tyče ho zvedl nad ležícího Rybára. Máme vyrovnáno a začínáme od začátku! Asistence: Michael Vandas, Michal Trávníček.
    36:38 Peter JÁNSKÝ - 3:2
     
    36:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovka je velmi rychle využita a v ČPP Aréně máme zaděláno na drama! František Lukeš střílel od modré čáry a jeho ránu si před bránou dobře našel PETER JÁNSKÝ. Ten kotouč těsně před gólmanem tečoval a Rybár nedokázal na změnu směru zareagovat. Asistence: František Lukeš, Daniel Sörvik.
    29:39 Michal TRÁVNÍČEK - 3:1
     
    29:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ale Verva velmi rychle odpovídá a opět je to o dvě branky! Karel Pilař vystřelil z pravé části modré čáry a potom pomohlo Litvínovským i štěstí. Kotouč se totiž od Rybára odrazil do MICHALA TRÁVNÍČKA a od jeho výstroje puk zaplul k levé tyči. Asistence: Karel Pilař, Lukáš Doudera.
    29:16 Lukáš VOPELKA - 3:0
     
    29:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že hradecký útok tři na jednoho skončí neúspěchem, pak ale z druhé vlny přijel Vopelka a napravil předchozí minelu! Martin Pláněk nejprve zprava trefil Petráskův beton a poté ještě vrátil kotouč zpátky před bránu. Černou pryž sebral mezi kruhy LUKÁŠ VOPELKA a bez větších potíží zakončil do úplně odkryté litvínovské brány. Asistence: Martin Pláněk, Michal Dragoun.
    23:30 Michal DRAGOUN - 2:0
     
    23:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Litvínovská chybička v obraně a Východočeši vedou o dvě branky! Martin Látal svým nájezdem k zadnímu mantinelu rozhodil hostující obránce, čehož využil MICHAL DRAGOUN. Zkušený útočník sebral za bránou puk, bleskurychle se s ním vytočil do brankoviště a nekompromisně zavěsil do bližšího vinglu. Bez asistence.
    01:20 Richard JARŮŠEK - 1:0
     
    01:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenom 80 vteřin uběhlo z úvodní třetiny a Východočeši už vedou! Martin Látal si při průniku do pásma pohlídal puk a dostal se až za litvínovského protihráče. Jeho ránu z levého kruhu sice Petrásek vyrazil, ke své smůle ale jen na hůl RICHARDA JARŮŠKA. Ten zareagoval velmi pohotově, stáhl si kotouč a doklepl ho do horní části branky. Asistence: Martin Látal, Oskars Cibulskis.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 2. Jarůšek (Látal, Cibulskis), 24. Dragoun, 30. Vopelka (Pláněk, Dragoun), 50. Koukal (Červený, Rosandić) – 30. Trávníček (K. Pilař, L. Doudera), 37. Jánský (F. Lukeš, Sörvik), 38. Gerhát (Vandas, Trávníček), 46. Jánský (Gula, V. Hübl), rozh. náj. Ihnačák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Viktor Hübl (LIT)
    0:0   Petr Koukal (HKM)
    2. série:
    0:1   František Lukeš (LIT)
    0:1   Rudolf Červený (HKM)
    3. série:
    0:1   Karel Kubát (LIT)
    0:1   Roman Kukumberg (HKM)
    4. série:
    0:2   Brian Ihnačák (LIT)
    1:2   Richard Jarůšek (HKM)
    5. série:
    1:3   František Gerhát (LIT)


    Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, Rosandić, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Jarůšek, Miškář, Látal.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát (A), Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – M. Hanzl, Ihnačák, J. Černý – Vandas, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, J. Šimeček, Matoušek.

    Rozhodčí: Bulanov, Hradil – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5501
    thejrc.org