Třinec – Vítkovice 3:4 (kon.) | Sparta – Plzeň 0:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 24.10.2017, 18:20 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Plzeň si také vybírá svůj oddechový čas.
     
    59:10
    Nakonec z toho mohlo být ještě drama. Brankář Svoboda si lajdácky hlídal přední tyč a málem propustil střelu jednoho ze sparťanů od mantinelu. Naštěstí pro hosty zazvonila jen tyč!
     
    57:43
    Pražané si vzali oddechový čas a budou hrát v šesti mužích v poli!
     
    56:28
    Navíc ještě Petr Straka najížděl na Honzíka, kterého si roztáhl, a jen beton ležícího brankáře zabránil sparťanské pohromě!
     
    55:40
    Sparta téměř pět minut před koncem zkoušela hru bez brankáře a málem se jí to vymstilo! V oslabení se snažil trefil prázdnou branku Ryan Hollweg, ale neuspěl.
     
    54:16
    Za hákování je vyloučen plzeňský Petr Straka. Sparta tak bude mít další početní výhodu. Tentokrát už je pro domácí nutné ji využít!
     
    52:20
    Milana Gulaše sparťané nebránili na těsno v brankovišti a málem se jim to vymstilo! Kapitán Plzně se dostal až před Honzíka, ale v poslední chvíli mu utekl kotouč.
     
    51:24
    Sparťan Vinny Saponari ve snaze vybojovat puk podrazil protihráče a přesilovka domácího mančaftu končí.
     
    49:59
    Sparta bude mít možnost vstřelit první gól v nabídnuté přesilové hře. Hostující David Stach dostává dvě minuty za podražení.
     
    46:33
    Podle oficiálních údajů ve třetí třetině zatím nedošlo k jediné střele na branku!
     
    37:11
    Jan Piskáček si půjde odpykat trest za sekání. Škodovka bude mít možnost navýšit své vedení v přesilové hře.
     
    28:14
    Došlo ke korekci druhého gólu – branku vstřelil Petr Straka. U prvního gólu byla doplněna asistence Lukáši Kaňákovi.
     
    20:01
    V brance Sparty došlo ke střídání. Samiho Aittokallia, který nebyl v první části v nejlepší formě, nahradil David Honzík.
     
    19:54
    Vyloučeni jsou v jednu chvíli celkem tři hráči. Jan Piskáček dostává trest za krosček a Jan Švrček s Janem Schleissem shodně menší tresty za hrubost.
    16:30 Petr STRAKA - 0:2
     
    16:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Trma vrma a Sparta musí lovit další puk z branky. Petr Kalina nastřelil u modré čáry puk jen do hostujícího Straky, který se prodral do pásma a vypálil na Aittokallia z úhlu. Gólman si však nevšiml, že puk zůstal ležet těsně před ním. Kapitán Forman si pak kotouč jednoruč – ve snaze dostat jej pod výstroj brankáře – nechtěně propasíroval za vlastního gólmana. Gól je připsán PETRU STRAKOVI. Bez asistence.
     
    12:16
    Prvním vyloučeným dnešního utkání je Jaroslav Kracík. Zkušený forvard se poroučí na trestnou lavici za podražení.
    09:59 Jan SCHLEISS - 0:1
     
    09:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hned první vážnější střela končí gólem v síti Aittokallia! JAN SCHLEISS měl puk na pravém kruhu a než aby něco vymýšlel, prostě ho napálil na vzdálenější tyč. Finský brankář byl na ránu k tyči krátký a Plzeň se ujímá vedení. Asistence: Tomáš Mertl a Lukáš Kaňák.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 10. Schleiss (Mertl, L. Kaňák), 17. Straka


    HC Sparta Praha: Aittokallio (21. Honzík) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Kalina, Mikuš, Piskáček, Švrček, Nedomlel – Forman (C), Pech, Smejkal – Kudrna, P. Vrána (A), Uher – Říčka, Klimek, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Saponari.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička – Schleiss, Mertl, Gulaš (C) – D. Kubalík (A), Stach, Indrák (A) – Straka, Kracík, M. Chalupa – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

    Rozhodčí: Hribik, Hradil – Hynek, Zíka

    Diváci: 9 058
    ocianews.com