Chomutov – HC Litvínov 6:1 (kon.) | Č. Budějovice – Žďár n/S 7:3 (kon.) | K. Vary – Kladno 2:6 (kon.)
Kometa Brno – Warriors Brno 7:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
6:1 (0:0, 2:1, 4:0)
HC Litvínov
Úterý 24.10.2017, 15:25 • SD ARÉNA • Extraliga staršího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Litvínovští v úvodu třetího dějství ztráceli jediný gól, ovšem ve druhé polovině závěrečného hracího období Piráti čtyřmi přesnými zásahy potvrdili své vítězství. Chomutovští starší dorostenci vyhráli i třetí letošní derby a přerušili sérii pěti porážek. (17:35:50)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme tu hattrick. Svoboda se nejprve perfektně přesunul proti střele Mežnara, jenž pálil po křížné přihrávce od levého mantinelu, ovšem následně si puk vzal MICHAL GUT, vyjel s ním od pravého mantinelu mezi kruhy, odkud mířil přesně. Asistence: Patrick Pech, Eric Mežnar.
     
    58:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Rychlý protiútok domácích vedl Hradecký, který sice nezakončil, ale Svoboda puk neudržel a ROMAN BRANDNER ho pohodlně dorazil. Asistence: Miroslav Hradecký.
     
    58:12
    Jouza tentokrát střílel z pravého kruhu, ovšem puk z jeho hole jen pleskl o zadní mantinel.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:36
    Berkův pokus z pravého kruhu mířil jen doprostřed branky, kde stál pozorný Běhula a přerušil hru.
     
    56:23
    Svoboda chytil nahození od modré do lapačky, ale hned rozehrál, čímž založil rychlou akci Litvínova. Jouza dostal z rohu přihrávku před branku, kde byl úplně sám, ovšem z první přestřelil.
     
    55:21
    Černý obral v kruhu obránce o puk a najednou byl sám před Svobodou. Hostující brankář si střelu na „teploměr“ pohlídal a včas přitiskl ruku k tělu.
     
    55:04
    Z dalšího závaru před Svobodou odjeli Litvínovští kupředu. Jouza přenechal po přejetí modré Jindrovi, jehož ránu vyrazil Běhula do ochranné sítě.
     
    54:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dlouho to vypadalo, že Chomutovští se do pásma v přesilovce už nedostanou. Nicméně se jim to povedlo. Ouřada posunul na modoru na JAKUBA KLEINER, který se nerozpakoval, práskl do puku a ten zapadl za Svobodu, jenž přes clonícího hráče nic neviděl. Asistence: Kryštof Ouřada.
     
    53:26
    Litvínov už podruhé vyhazuje.
     
    52:56
    Piráti po skrumáži před Svobodou přišli o pásmo, do něhož se vrátili. Gut do něj vlétl po pravém křídle, obešel obránce, ovšem dostal se až za branku. I odtud to zkoušel odrazem o brankáře, ale nevyšlo mu to.
     
    52:12
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (D. Svoboda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    51:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Štochlův velký oblouček z vlastního obranného pásma zachytil na druhé straně jeden z obránců, kterého však rozhodil Lobodowski, čehož využil KRYŠTOF OUŘADA, jenž projel až před Svobodu, kde s trochou štěstí úspěšně zakončil bekhendový blafák. Asistence: Peter Lobodowski, Jakub Štochl.
     
    51:13
    Piráti nezvládli přechod útočné modré a je jim odpískán ofsajd.
     
    50:27
    Domácí se ubránili atak Litvínova a vyrazili kupředu. Pech však mířil z levého kruhu jen ze strany do spodního oblouku branky.
     
    49:52
    O teč Kleinerova nahození se před Svobodou pokoušel Hradecký, ale kotouč z jeho hole minul pravou tyč litvínovské branky.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 35. Gut, 37. Gut (Ouřada), 52. Ouřada (Lobodowski, Štochl), 55. Kleiner (Ouřada), 59. Brandner (Hradecký), 60. Gut (Pech, Mežnar) – 31. Jouza (Myšák)


    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Rudy, Vícha, Seemann, Zeman, Kleiner, Procházka, Štochl – Černý, Baier, Hofrichter, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Hradecký, Gut, Pech, Ouřada, Brandner
    HC Litvínov: D. Svoboda (Pejsar) – Baláž, Žítek, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Černohorský, Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, Jindra, Kysela, Dufek, Damašek, Myšák, Beran, Berka, P. Svoboda

    Rozhodčí: Vojtěchovský – Kučera, Marek
    thejrc.org