David Servis – Havlíčkův Brod 7:6 (kon.) | Mor. Budějovice – Písek 6:0 (kon.) | Pelhřimov – Tábor 3:1 (kon.)
Nymburk – Klatovy 6:8 (kon.) | Sokolov – Kobra 2:8 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Vrchlabí 5:3 (kon.)
Bílina – Trutnov 6:3 (kon.) | Řisuty – Děčín 4:3 (3:1 po s.n.) | SHK Hodonín – Val. Meziříčí 3:6 (kon.)
Nový Jičín – Šumperk 1:4 (kon.) | Poruba 2011 – Kopřivnice 2:1 (po pr.) | Kolín – Žďár n/S 4:2 (kon.)
Letňany – Jablonec n/N 2:4 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Středa 25.10.2017, 18:25 • Ice arena Letňany • 2. liga skupina Západ • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Krásný dobrý den z letňanské Ice areny!

    Na programu je utkání mezi nováčkem druholigových vod a celkem z vršku tabulky. Po posledním kole na nejspodnější příčku sestoupivší Letci přivítají jablonecké Vlky.

    Oba týmy si vloni zahrály o postup. Zatímco Letňany zvládly boj o povýšení z krajské soutěže do druhé národní, Vlci byli v baráži o WSM ligu spíše do počtu. I tak ale dokázali potrápit Havlíčkův Brod i Vsetín.

    Domácí letka se po postupu do vyšší soutěže hledá. Mladá sestava vykazuje sice velkou bojovnost, vysokou náročnost bruslení a nebojí se kombinací, avšak stále chybí onen stoický klid v zakončení spojený se zodpovědnější prací defenzivní. To se ukázalo například v duelu s Mostem, kdy Antiradary rozhodly ve třetí části právě díky zkušenostem.

    Severočeši pokračují ve výborných výkonech z loňského roku, kdy se přes prolínací play-off dostali až do soubojů o první ligu. I letos se drží na čele, kde mají konkurenci v podobě Děčína a Vrchlabí. Celkem překvapivě prohrály letos dravé šelmy v Bílině, avšak většinou nemívají potíže se svými soupeři. Ofenzivně ladění Vlci budou chtít zúročit svou formu a vyhrát i na severu Prahy.

    První vzájemný duel:

    Tímto kolem otevírá se druhá čtvrtina základní části. Jablonec byl v rámci prvního kola vůbec prvním druholigovým týmem, kterému čelili pražští mladíci. O výsledku rozhodl nástup do druhé části, kdy domácí utekli už na 4:1, což bylo pro Letce ranou do zad. Jablonečtí si nakonec došli pro klidnou výhru v poměru 6:2.

    Branky a nahrávky: 6. Homolka (Žalud, Bříška), 12. L. Tondr (Bříška, Žalud), 23. M. Tondr (Holub, Mulač), 24. Bříška (Moravec, L. Tondr), 52. Bříška (Víšek, L. Tondr), 58. Bříška (Homolka) – 12. Valder (Havlůj, Beran), 56. Valder (Svoboda, Havlůj).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Hamalčík (Sljusarčuk) – Saňa "A", Novák, Gebell, L. Kučera, Chvála, Lytvynov, Beran – Lojka, Soukup, Honetschläger, Švarc, Havlůj, F. Kučera, Voj, Prchal, Kadaně "A", Vá. Prchal, Jan Kučera, Volek, Horák.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Pilař, M. Tondr, Zeman, Pulec – Homolka, Bříška "A", L. Tondr "A", Víšek "C", Peřina, Nevyhoštěný, Mulač, Havlas, Brokeš, Babec, Frk, Gecko.
    Trenér: Tomáš Demel.

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Michal Laczko, Michal Tasch.
     
    Začátek utkání se o chvilku posune kvůli technickým problémům s časomírou. Domácí funkcionáři pracují na rychlém odstranění všech potíží.
     
    Proběhla výměna části zařízení, zápas tedy může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Po zisku úvodního buly se usadili Vlci v útočném pásmu a po krátké honičce z toho rezultovala Moravcova střela od modré, která byla tečovaná do lapačky Petra Hamalčíka.
     
    00:50
    Hned po buly pálil od modré Tomáš Čechura. Jeho střela se ale neveša mezi tři tyče. Následně pokryl domácí gólman nahozený kotouč.
     
    01:08
    Rychlý brejk táhl Vojtěch Prchal, který to zkusil z pravého kruhu, avšak jeho zakončení přizvedl na zadní mantinel rychle se vracející Čechura.
     
    01:50
    Letci se udrželi v útočném pásmu, Josef Sańa na modré zastavil puk, pošoupl před sebe Dominiku Volkovi, který si sjel blíže k brance a zápěstní střelou vyprášil Hosnedlovu vyrážečku.
     
    02:18
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí mužstvo se po krátkém tlaku dočkalo úvodní trefy! Jabloneckým hráčům se několikrát nepovedlo dostat puk z obranného pásma, až se hracího předmětu chopil za brankou FRANK KUČERA, který vykroužil na brankoviště a lišácky prostrčil touš pod betony zmateného Lukáše Hosnedla. Bez asistence.
     
    03:25
    Domácí jsou na koni a byly z toho další šance! Marek Novák nejprve z pravého kruhu protáhl ranou na zadní vyrážečku jabloneckého muže s maskou, který si po opětovném návratu domácích do pásma poradil i s jedovkou z levého kruhu!
     
    04:35
    Více ze hry měli v poslední době domácí, ale Jablonec podnikl rychlý výpad. Jan Víšek v pádu poslal nahrávku na Jiřího Peřinu, který stál zcela sám před Petrem Hamalčíkem, avšak ten jeho blafák mezi nohy vystihl. Následně si letňanský navrátilec poradil i s Víškovou dorážkou!
     
    04:42
    Lukáš Lojka se ocitl ve dvou příležitostech, ale ze spodku levého kruhu dvakrát nevyzrál na pozorného Lukáše Hosnedla.
     
    05:14
    Vlčí smečka se neudržela v útočném pásmu a po propadnutí na modré čáře se na levý kruh dostal Václav Prchal, který ale o milimetry přestřelil.
     
    06:06
    Letci jsou stále aktivnějším týmem. Dobře napadají a znechucují svému protivníkovi hru.. Naposledy byl Dominik Volek zastaven v průniku jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    06:40
    Jablonec dostal puk do středního pásma, kde se jej chopil Marek Novák. Ten využil střídání svého soupeře a projel na levý kruh, odkud umístil kotouč do Hosnedlovy lapačky.
     
    07:03
    Vlci se usadili v útočném pásmu a po střele Petra Pilaře od modré čáry vznikl mumraj před Hamalčíkovou brankou, který ale hostům nevyšel. Jakub Mulač v tísni mířil jen mimo.
     
    07:25
    Hned nato se po brejku dostal do palebné pozice Vojtěch Prchal, leč od pravého hrazení našel jen klín hostujícího gólmana. Po buly přišla střela od modré, kterou tečoval Dominik Volek jen mimo.
     
    08:28
    Na ledové ploše přibylo ostřejších zákroků. Vlci poté využili drobného rozhození domácí obrany a ke střele se dostal Michal Pavlů. Jeho rána ale zamířila jen na zadní mantinel.
     
    09:30
    Puk se nyní potuloval mezi holemi jako houbař v houští, až jej nakonec hosté nahodili a Petr Hamalčík raději přerušil hru.
     
    10:05
    Dominik Volek se po přejetí modré čáry našteloval ke střele, avšak ta byla ztečovaná a skončila jen v rohu pásma.
     
    10:35
    Kamil Bříška táhl brejk dva na dva. V pravý moment našel za branou Lukáše Tondra, jehož ránu do protipohybu srazil do ochranné sítě perfektně se vracející Josef Saňa!
     
    11:13
    Tomáš Čechura si sjel na levý kruh a vyslal ránu po ledě, kterou dokázal Hamalčík vyrazit jen před sebe. Tam vznikl závar, který nakonec domácí obrana s vypětím všech sil zvládla.
     
    11:47
    Tomáš Soukup ujížděl sám a byl zezadu hákován Martinem Tondrem (JBC) a pojede trestné střílení!
     
    11:47
    Tomáš Soukup zkoušel blafák mezi nohy, ale Lukáš Hosnedl předvedl výborný slajd a s jeho zakončením si poradil!
     
    12:06
    Vlci právě vstřelili branku!
    Léty prověřené, rzí prolezlé, ale stále platící pravidlo nedáš – dostaneš opět nabylo účinnosti. Na levém kruhu vybojoval jeden z jabloneckých kotouč a naservíroval jej na hokejku JIŘÍHO BABCE, který parádní dělovkou pod břevno nedal Hamalčíkovi šanci! Asistence: Tomáš Brokeš.
     
    12:25
    Vlci právě vstřelili branku!
    No a záhy zde máme obrat v zápase! Vedoucí tým soutěže se dostává do vedení po parádní kombinaci. Po levém křídle se protáhl Lukáš Tondr, který pak poslal přihrávku mezi dvěma holemi na KAMILA BŘÍŠKU, který zblízka prostrčil puk pod marně se přesouvajícím Hamalčíkem. Asistence: Lukáš Tondr a Jiří Moravec.
     
    13:29
    Václav Prchal se snažil o vyrovnání, ale jeho střelu z pravého křídla na rameno gólmana si Lukáš Hosnedl pohlídal a přerušil hru.
     
    14:23
    Hra má vysoké tempo a obě mužstva se starají o vzruch před oběma brankami. Defenzivy obou mužstev se tedy musí mít na bedlivém pozoru.
     
    15:01
    Dominik Volek udělal průvan před Hosnedlovou klecí a nakonec z toho byla střela Marka Nováka, kterou si hostující gólman pohlídal svými betony.
     
    15:57
    Vlci se teď starali o útočné zážitky, avšak nakonec se sami připravili o zajímavou příležitost, jelikož Tomáš Čechura byl načapán v ofsajdu.
     
    16:40
    Pár rychlých temp stačilo Petru Havlůjovi k tomu, aby se dostal na střed útočného pásma, odkud vypálil. Jeho zakončení mezi betony ale skončilo v moci Lukáše Hosnedla.
     
    17:03
    Jiří Moravec se proháčkoval až k zakončení z levého křídla, které ale Petra Hamalčík zneškodnil svou vyrážečkou.
     
    17:47
    Hra má vysoké tempo a oba týmy dobře napadají. Jen málokdy vidíme větší propadnutí a dějiště se přesouvá stále z jedné strany hrací plochy na druhou.
     
    18:40
    Domácí tým rozjížděl kombinaci, ale vlastní nepřesností se připravil o zajímavou střeleckou pozici, do které se šteloval Václav Prchal.
     
    19:36
    Dominik Volek zabojoval v rohu pásma a našel před brankou Franka Kučeru, který nikým nehádaný trkl jeho nahození na branku. Lukáš Hosnedl ale včas zareagoval a velkou šanci domácích zastavil lapačkou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která přinesla líbivý hokej. Domácí tým se dostal do vedení po gólu Franka Kučery. Jablonec pak ve třinácté minutě během několika vteřin srovnal zásluhou Jiřího Babce a Kamila Bříšky.

    EDIT: Doplněny asistence k brankám hostů.
     
    Druhá perioda roztočí svá kola v cca 19:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hned po buly se dostal ke střele z levého křídla Kamil Bříška, ale jeho zakončení po ledě si Petr Hamalčík pohlídal.
     
    20:51
    Na druhé straně se ocitli v šancích Dominik Volek, který pálil z brankoviště, a Petr Havlůj, jenž to zkoušel z osy hrací plochy. V obou případech byl Hosnedl tam, kde měl být.
     
    21:40
    Ještě jednu šanci si připravili Letci, ale tentokrát zasáhla na brankovišti pozorná obrana Jablonce. Ten teď víří led na opačném pólu kluziště.
     
    22:24
    Dokonce se dostal i ke střele, ale zakončení z pravého kruhu nedělalo domácímu muži s maskou žádné potíže,
     
    22:54
    Znovu Dominik Volek, který tentokrát naznačil na pravém kruhu, vytře led s obráncem a střelou pod horní tyč nechal vyniknout lapačku Lukáše Hosnedla.
     
    23:15
    Maskovaný muž Vlků si následně poradil s dalším zakončením domácího šikuly. Tentokrát to Volek zkoušel z levého kruhu, ale našel jen brankářův klín.
     
    23:49
    David Homolka si našel na levém kruhu místo a prostřelil několik hráčů před sebou. Hamalčík si našel výhled a puk schoval v lapačce.
     
    24:22
    Tomáš Brokeš prosvištěl pásmem jako hurikán skrz New Orleans a poté našel hůl Jakuba Mulače, který na brankovišti trefil jen pozorného Petra Hamalčíka, jenž poté zalehl touš.
     
    25:05
    Po krátkých potížích s předáním puku střílel z levého kruhu Kamil Bříška. Hamalčík byl včas na ledě a pokus zneškodnil. Od modré to poté zkusil ještě Martin Tondr, ale dopadl úplně stejně, jako jeho kolega.
     
    25:54
    Tentokráte podnikl Kamil Bříška výpad útočným pásmem na své vlastní triko a tvrdou ranou z osy umístil touš jen do klína pozorného brankáře Letců.
     
    26:15
    Michael Švarc se po ofsajdu dostal až před Lukáše Hosnedla, ale sám v tísni nezakončil přesně a rozduněl jen zadní mantinel.
     
    26:35
    Fantastický Petr Hamalčík! Velké propadnutí Kučerovo mohl potrestat Vojtěch Havlas, který jel sám na domácího strážce svatyně, zkusil blafák na zadní tyč, ale gólman Letňan se roztáhl a parádním zákrokem schoval touš do lapačky!
     
    27:40
    Na obou stranách došlo k ohrožení branky z bezprostřední blízkosti, ale maskovaní muži se nenechali ošálit a předvedli jisté zákroky.
     
    28:18
    Lukáš Lojka tečoval před brankou nahození od modré, ale touš pouze drknul o Hosnedlův beton a skončil na zadním mantinelu.
     
    28:49
    Ze středního pásma vjel na levý kruh Tomáš Soukup, který mocně vypálil, avšak kotouč se minul cíle o dobrý metr.
     
    29:44
    Michal Pavlů získal útočné pásmo a po kombinaci s Jakubem Mulačem to zkoušel dvakrát Tomáš Brokeš. Nejprve trefil Hamalčíka do betonů a nevyzrál naň ani po objetí branky.
     
    30:08
    Vlci jsou velice aktivní a zásobí domácího gólmana prací! Snad tři zákroky musel vytáhnout Petr Hamalčík, jenž se naposledy vykasal proti Brokešově střele z pravého kruhu, kterou parádně zastavil nataženým betonem!
     
    30:28
    Vzájemné vyloučení na obou stranách. Jiří Horák (LET) jest potrestán za hákování a budě dělat společnost Michaelu Švarcovi (LET), jenž dostal dvě minuty za krosček. Trochu s podivem jest i vyloučení Jakuba Mulače (JBC) za hrubost. Přesilovka pro Vlky.
     
    31:32
    Vlkům se nedaří udržet se v útočném pásmu a hra odbývá se nejčastěji v území nikoho. Domácí šetří čas ze svého oslabení.
     
    32:12
    Další nepovedený průnik Jablonce a kotouč opět míří až k Hosnedlovi.
     
    32:32
    Letňany jsou v plném počtu. Závěr oslabení přežily před brankou svého soupeře, kterému tato početní převaha moc výhody nepřinesla.
     
    33:22
    Dominik Volek předal za modrou puk Tomáši Soukupovi, který poté hledal Ladislava Kadaně, ale jeden z hostujících beků srazil touš na tribunu.
     
    34:22
    Lukáš Lojka nabil na střed Tomáši Honetschlägerovi, který z jízdy vystřelil, ale Lukáš Hosnedl byl včas na ledě a připsal si parádní zákrok betonem! Následně domácí útočník skončil na ledě a mezi prostým lidem zavládly emoce.
     
    35:15
    Jiří Peřina mířil v tísni na Petra Hamalčíka, ale ten si jeho sólo pohlídal a zasáhl betonem. Následně vznikl malý závar, ale letci z něj vybruslili na jedničku.
     
    35:49
    Letňany právě vstřelily branku!
    Přátelé, mít na hlavě klobouk, sombréro, či ochrannou přilbu, smekal bych. Domácí tým vyrovnává ve velkém stylu. Po dobré práci Tomáše Soukupa na levém mantinelu se dostal před Hosnedla FRANK KUČERA, který z pomalé jízdy bravurně loupl backhandem zády k brance puk přesně do horního růžku! Asistence: Tomáš Soukup.
     
    36:27
    Další dobrá šance domácích, ve které doráželi za ležícího Hosnedla Petr Havlůj s Frankem Kučerou. Hostující gólman tuto situaci ustál. Ze závaru ale vznikla rozmíška, po které jsou za hrubost vyloučení Dominik Volek (LET) a David Homolka (JBC).
     
    37:35
    Vojtěch Prchal se dostal při hře čtyři na čtyři ke střele z levého kruhu, jež ovšem stala se kořistí Hosnedlovou. Následně vyvezli Vlci puk.
     
    38:10
    A byla z toho pěkná polízanice pro Petra Hamalčíka. Odražený puk totiž z levého kruhu napálil Martin Tondr a domácí muž s maskou měl co dělat, aby touš vyrazil.
     
    38:50
    Oba týmy jsou kompletní a hned po návratu na led se ocitl na středu v palebné pozici David Homolka. Bum, prásk a touš už se tetelí v Hamalčíkově klíně.
     
    39:05
    Také Lukáš Hosnedl se protáhl a ve svém klíně si pochoval kotouč po střele Tomáše Honetschlägera ze středu hrací plochy.
     
    39:16
    Už už to vypadalo, že se bude pískat zakázané uvolnění, ale v poslední chvíli se puk o nerovnost v ledu stočil na Hamalčíka, který jej přikryl a přerušil hru.
     
    39:32
    Michal Pavlů nezachytil vysoko vyhazovaný puk a Frank Kučera si to po levém křídle štrádoval směr Hosnedl. Chytře našel za obranou Dominika Volka, ale parádním zákrokem se blýskl Vojtěch Havlas, který na něm jel nalepen jako moucha na mucholapce a vypíchl mu v posledním momentu kotouč! Zdálo se, že to bylo i se seknutím, leč sudí zůstal němý.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství pokračovaly oba celky v aktivní hře a na obou stranách bylo k vidění několik zajímavých momentů. Ten nejhezčí pak skončil gólem, kdy Frank Kučera parádním "věšákem" do vinglu srovnal stav.
     
    Třetí dějství započne svůj dvacetiminutový běh cca v 19:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Jablonec začal zakázaným uvolněním a hned po buly pálil od modré Josef Saňa. Jeho střelu tečoval Frank Kučera, avšak jen do betonů klečícího Lukáše Hosnedla!
     
    41:00
    V útočném pásmu víří led také Vlci, ale jejich pokusy zatím nemají patřičnou přesnost. Letňany navíc dobře napadají.
     
    41:43
    Lukáš Lojka se zjevil na pravém kruhu, dostal puk do tandemu, ale svým zakončením nesplnil očekávání diváků. Kotouč pouze hodil na zadní mantinel stejně umě, jako ukrajinský dělník hlínu z výkopu.
     
    42:35
    Lukáš Tondr dostal na modrou puk, udělal dva kroky k brance a tahem zkusil své štěstí. Dáma jej rozdávající mu ovšem odmítla vydat alespoň skývu a tento pak zamířil jen vedle.
     
    43:41
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jablonečtí si berou zpět své ztracené vedení! Kol Hamalčíka létaly puky, jako letadla na dnech aviatiky, jež se pořádají na nedalekém kbelském letišti. Hodnou chvíli se střelci Vlků hledali v umístění svých letadélek na správnou ranvej, až nakonec po vyslání kolmice dispečerem Kamilem Bříškou zblízka nasměroval jedno éro za Hamalčíkova záda LUKÁŠ TONDR! Asistence: Kamil Bříška a Michal Pavlů.
     
    44:12
    Šelmy z Jablonce ucítily šanci a znovu se štelovaly před maskovaného muže domácích, který jejich útočné snažení uťal zákrokem po střele z pravého kruhu.
     
    44:55
    Nebezpečenstvo rovněž na druhé straně, kdy hned trojlístek domácích hráčů dělal dusno před Lukášem Hosnedlem. Bránící hráči ovšem prokázali bystrý přehled a před o dorážku se snažícím Michaelem Švarcem odpálili kotouč.
     
    45:58
    Letci nyní mohou děkovat za to, že Petru Hamalčíkovi nesedlo angažmá v Pelhřimově, kde začal letošní ročník. Do samostatného úniku se dostal Vojtěch Havlas, ale maskovaný muž domácích jeho blafák na backhand vystihl a předvedl bryskní zákrok lapačkou!
     
    46:45
    Před dorážejícím Jiřím Horákem, který završoval tlak domácí ekipy, se zase vytáhl Lukáš Hosnedl, jenž mu na poslední chvíli vypíchl puk z hole.
     
    47:28
    Jaku Mulač stál osamocen na středu kluziště a z otočky vypálil. Jeho zakončení ale lízlo beton klečícího Hamalčíka a odporoučelo se do rohu.
     
    47:46
    Výpad Letňanských zastavili hosté poměrně snadno. Následně se jim však nepovedla rozehrávka a čároví rozhodčí odpískali ofsajd.
     
    48:36
    Josef Saňa vystihl ve středním pásmu rozehrávku soupeře a nabral rychlost. Spolu s ním uháněl do šance i Dominik Volek, který poté převzal kotouč, udělal na pravém křídle stahovačku a jen milimetry pak chyběly Saňovi k tomu, aby trkl touš za přesouvajícího se Hosnedla!
     
    49:43
    Další šanci vysypaly ze své pytlíčku jablonecké šelmy! Zcela sám zakončoval na pravém rohu brankoviště Jiří Peřina, jehož ovšem vychytal parádním zákrokem ramenem Petr Hamalčík!
     
    50:28
    Stejně jako ve volné přírodě se vlci zakusují do masa, i zde se Vlci zakousli do svého soupeře. Dvakrát pálil od modré Martin Tondr. Napoprvé vyrazil domácí gólman betony puk pouze před sebe. V nastalém zmatku vypíchl jeden z hostů touš na modrou znovu k vousatému obránci Jablonce, načež tento vypálil a Hamalčík vytáhl jeho ránu na zadní bravurním zákrokem lapačkou!
     
    51:39
    Do předních linií vydali se také domácí. Akci Letců ale zastavila pozorná obrana Jablonce. Nakonec došlo k zašlápnutí kotouče na zadním mantinelu a hra jest vytažena do středního pásma.
     
    52:31
    Spolupráci bratří Prchalových zastavil na pravém kruhu Martin Tondr, jenž pak dostal hrací předmět až do středního pásma.
     
    52:58
    Letci přišli v útočném pásmu o kotouč a Jablonec rychle přenesl hru. Následné nahozen od modré pokryl pozorný Petr Hamalčík.
     
    53:20
    Napadání Dominika Volka na zadním mantinelu přineslo ovoce a před brankou se zjevil Frank Kučera, který ale lehkým zakončením zblízka trefil jen klečícího Lukáše Hosnedla.
     
    53:58
    Průnik mužstva ze severní pražské čtvrti skončil zákrokem hostů. Následně se Severočechům píská zakázané uvolnění.
     
    54:25
    Oba celky nyní výtečně napadají rozehrávku soupeře a díky tomu mají domácí i hosté problémy s obsazením útočného pole.
     
    54:48
    Po zmatcích na zadním mantinelu se dostal puk na modrou k Tomáši Čechurovi, který poslal puk okamžitě na Hamalčíkovu klec. Domácí gólman zaklekl a vyrazil jeho střelu před sebe, kde se o uklidnění situace postarala obrana.
     
    55:28
    Dominik Volek s Frankem Kučerou měli na holi vyrovnání, leč první jmenovaný zblízka trefil jen betony bleskově se přesouvajícího Lukáše Hosnedla! Následně odpálili Vlci puk na zakázané uvolnění.
     
    56:18
    Závěr zápasu se kvapem blíží a situace na ledě nahrává do karet Jablonci, který v posledních momentech bedlivě střeží své útočné pásmo.
     
    56:31
    Jenže teď se při bránění dopustil zakázaného uvolnění a je nařízeno vhazování před maskovaným mužem hostů.
     
    57:13
    Letci sice rychle přišli o útočné pásmo, leč domácí se do něj rychle vrátili a po zašlápnutí puku na pravém mantinelu se bude vhazovat před Hosnedlem.
     
    57:16
    Aleš Totter si vyžádal oddechový čas a stahuje Petra Hamalčíka na střídačku. Power-play Letců!
     
    57:36
    Vlci právě vstřelili branku!
    Nejspíše máme v Ice aréně rozhodnuto! Domácím se nepovedlo udržet v kombinaci a na levém mantinelu získal kotouč Kamil Bříška, který jej posunul do středního pásma, kam si kulišácky najel LUKÁŠ TONDR, který pak od modré v klidu vsítil do prázdné branky. Asistence: Kamil Bříška.
     
    58:13
    Domácí tým jakoby lehce rezignoval a milci prezidenta Cinibulka tlačí. Michal Nevyhoštěný se ocitl sám před Petrem Hamalčíkem, jenž musel vytáhnout po jeho střele zblízka zákrok betony.
     
    58:58
    Letňanští ale brzy ožili a po střele Dominika Volka z pravého kruhu, která se skryla v Hosnedlově hrudi, je tu další power-play!
     
    59:17
    Jan Víšek dostal kotouč do středního pásma, kde se poté po agitaci u střídaček ocitl předmět hry mimo led. Buly ve středním pásmu.
     
    59:47
    Snahy domácích o usazení se v útočném pásmu byly marné, navíc ujížděl Jiří Peřina do situace tři na dva. Měl před sebou prázdnou bránu, ale ještě hledal Vojtěcha Havlase, před nímž přizvedl puk vracející se obránce!
     
    Konec zápasu.
     
    V Letňanech zavládl smutek. Šokovat favorita se nepovedlo. Jablonec se dostal do vedení na začátku posledního dějství zásluhou Lukáše Tondra, který pak potvrdil výhru lídra soutěže ranou do prázdné. Za radostného vytí tedy odcházejí do kabin šťastnější Vlci. Domácí se ale za svou dnešní partii nemusí stydět. Na obou stranách se blýskli spolehlivými výkony brankáři.
     
    Dámy a pánové, promrzlý se s Vámi loučím z letňanské Ice arény s konstatováním, že hosté zůstávají v čele tabulky, zatímco Letci na opačné straně barikády. Hezký zbytek večera přeje a na počtenou se těší Richard Wagner. (20:32:11)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 3. F. Kučera, 36. F. Kučera (Soukup) – 13. Babec (Brokeš), 13. Bříška (L. Tondr, Moravec), 44. L. Tondr (Bříška, Pavlů), 58. L. Tondr (Bříška)


    HC Letci Letňany: Hamalčík (Sljusarčuk) – Saňa "A", Novák, Gebell, L. Kučera, Chvála, Lytvynov, Beran – Lojka, Soukup, Honetschläger, Švarc, Havlůj, F. Kučera, Voj, Prchal, Kadaně "C", Vá. Prchal, Jan Kučera, Volek, Horák.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Pilař, M. Tondr, Zeman, Pulec – Homolka, Bříška "A", L. Tondr "A", Víšek "C", Peřina, Nevyhoštěný, Mulač, Havlas, Brokeš, Babec, Frk, Gecko.
    Trenér: Tomáš Demel.

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Michal Laczko, Michal Tasch
    ocianews.com