Kometa Brno – Pardubice 3:2 (3:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 (1:3 po s.n.) | Vítkovice – K. Vary 3:5 (kon.)
Zlín – HC Plzeň 6:2 (kon.) | Sparta – Slavia 1:2 (po pr.) | Olomouc – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
Třinec – Kladno 3:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:5 (2:2, 0:0, 0:3)
HC Motor České Budějovice
Pátek 27.10.2017, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Na konci zápasu se ještě dočkáme hře čtyř proti čtyřem, Stanislav Dosek (CEM) totiž podrazil unikajícího Podlahu, což nemohlo uniknout pozornosti sudích.
     
    58:59
    Olomoucké družstvo je už zřejmě smířeno s porážkou, Ludvík Rutar (OLO) totiž předvedl dost netaktický faul ve středním pásmu Podle rozhodčích šlo o hrubost.
     
    50:08
    Olomouc se nachomýtla k dalšímu vyloučení, Libor Janků (OLO) totiž půjde pykat za faul u mantinelu. Sudí je vyhodnotili jako hrubost.
     
    45:41
    Olomoucké řady se dostávají do svízelné situace, Dominik Kuchař (OLO) totiž neúmyslně vyhodil kotouč přes hrazení. Ani záměr však není omluvou, Motor dostává možnost přesilovky.
     
    30:37
    Pavel Grauer (CME) teď zřejmě zabránil obrovitánské gólovce Olomouce! Janků se zkoušel dostat do zakončení, jenomže těsně před Březinou byl odstaven výše jmenovaným bekem Motoru. Za držení protihráče si tak odsedí menší trest.
     
    28:08
    Domácí si zahrají další oslabení, Miroslav Kuba (OLO) se neubránil v předbrankovém prostoru agresivní hře, když Práška dostal na led. Rozhodčí tento zákrok postřehli, čímž vylučují inciátora za napadení.
     
    13:15
    Tentokrát půjde do početní výhody Mora. Vojtěch Doktor (CEM) totiž míří na trestnou lavici za nedovolený zákrok v rohu, kde si přidržel protihráče po delší dobu, než by bylo třeba. Sudí byli v tomto nekompromisní.
     
    11:01
    Motor dostává velkou šanci k obratu! Daniel Szturc (OLO) se tentokrát znovu provinil nedovoleným zákrokem, který posílá Olomouc do čtyř. I přes důrazné protesty domácí lavičky arbitři svůj verdikt logicky nemění.
     
    08:59
    Olomouci hra v plném počtu moc nevydržela, tentokrát se po závaru před Matouškem provinil Ludvík Rutar (OLO), který zahákoval jednoho z dojíždějících hráčů pokoušejících se o dorážku.
     
    06:49
    Olomouc jde poprvé v zápase do oslabení, Miroslav Kuba (OLO) se provinil ve středovém pásmu faulem, který rozhodčí vyhodnotili jako nedovolený. Do zápisu bude zaznamenán jako podražení.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Palička (Tomaník), 6. Říčka (Marek) – 6. Doktor J. (Bláha, Doktor V.), 10. Dudáček (Doktor J.), 46. Rolínek (Bárta, Tejko), 47. Káník (Dudáček, Daniščin), 52. Bláha (Beránek, Doktor J.)


    HC Olomouc: Matoušek (Ovčaři) – Szturc, Rutar, Murla, Kuchař, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Marek (C), Tomaník, Pěcha, Machálek, Kuba
    HC Motor České Budějovice: Březina (Němec) – Grauer, Rákosník, Doktor V., Dosek (C), Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Doktor J., Bláha, Prášek, Káník, Kajsler, Tejko, Dančišin, Bárta, Beránek, Kouba

    Rozhodčí: Vrba – Šimčík, Bubela
    thejrc.org