Brno – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Olomouc – Teplice 1:0 (kon.) | Liberec – Jablonec 4:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Zlín 1:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:1 (1:1)
FC Zlín
Sobota 28.10.2017, 17:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • HET liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u textového přenosu ze zápasu mezi Bohemians 1905 a Zlínem.
     
    Bohemians Praha 1905
    Domácí do utkání vstupují v poměrně dobrém rozpoložení. V posledních dvou zápasech totiž klokani zvítězili. Před 14 dny si klokani doma poradili s Ostravou (2:1) a minulý víkend vyhráli také v Jihlavě (4:2). Kromě zisku bodů musí Haškovi svěřence těšit i zlepšená potence týmu. V posledních dvou kolech totiž Pražané vstřelili více branek než v předchozích devíti ligových zápasech dohromady. Nechme se překvapit, zda se bude zelenobílým, kteří jsou prozatím sedmí, dařit tentokrát.

    FC Fastav Zlín
    Zlínští cestují do Prahy jako devátý celek HET ligy. Z posledních výsledků svého celku ale zlínští fanoušci nemohou mít radost. Po cenné remíze s Kodaní v Evropské lize přišla ostudná domácí porážka s Mladou Boleslaví (1:5). Ve středu se Moravané v rámci MOL Cupu představili na hřišti Vlašimi a postupem po penaltovém rozstřelu také nezanechali přesvědčivý dojem. Změní se to v Ďolíčku?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání začalo. Na míči se drží fotbalisté Bohemians, kteří se opatrně posouvají na polovinu soupeře.
    Na dnešní utkání se přišel podívat i trenér reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička.
     
    3
    Traoré uzmul míč soupeři na vlastní polovině a z první hledal rozeběhnutého Vukadinoviče. Ten skákavý balon dokázal zpracovat a hledal další spoluhráče ve vápně domácího celku, obrana klokanů ale zafungovala dobře a přihrávce bylo zamezeno.
     
    4
    Uvidíme volný přímý kop po faulu na polovině Zlína. Před Dostála už se stěhují hráči obou celků.
     
    5
    Jindřišek vyslal do šestnáctky zajímavý míč, nejvýše nakonec vystoupali hostující fotbalisté, kteří dokázali balon odhlavičkovat do bezpečí.
     
    6
    Pražané chvilku obléhali pokutové území Moravanů, střílený centr nakonec vyslal Mašek a jeho pas byl sražen na rohový kop.
     
    7
    Od rohového praporku přiletěl další míč do šestnáctky, i tentokrát si hostující fotbalisté dokázali poradit. Obléhání Bohemians ale pokračuje.
     
    8
    Domácí si už další příležitost nevypracovali, na druhé straně naopak zahrozil Vukadinović! Ten dostal pěkný pas na levé křídlo od Diopa a z ostrého úhlu vypálil, Hůlka ale přízemní ránu srazil na roh.
    První šanci utkání měl Vukadinović.
     
    9
    Centrovaný balon propadl do vápna na vzdálenější tyči, kde ho ovšem nikdo z Moravanů nedokázal poslat na bránu, a tak mohou klokani rozehrávat.
     
    10
    Diop se pokoušel dlouhý balon prodloužit za sebe, pozorný Kocić se dobře vrátil a v pohodě hlavou sklepl míč Fryštákovi do náruče.
     
    11
    Pražané to zkusili po pravém křídle a po sraženém centru budeme svědky dalšího rohového kopu.
     
    12
    Hosté si ve vlastní šestnáctce nepočínali dvakrát razantně, domácí ale laxnost nedokázali potrestat a míč který se kutálel z jedné strany pokutového území na druhou se nakonec podařilo dostat hostujícímu celku do bezpečí.
     
    13
    Zlínští to prozatím zkoušejí hlavně dlouhými nakopávanými balony. Další se snažil prodlužovat za sebe na slepo Traoré, nikoho ve žlutém najít nedokázal.
     
    14
    Ekpai dostihl míč na levém křídle a z první hledal ve vápně Vukadinoviče, tomu chyběl zhruba krok, aby se ocitl v tutové příležitosti.
     
    15
    Tentokrát si Ekpai zpracoval centrovaný balon a z druhého doteku se pokoušel vypálit, trefil ale jen blokujícího Kociče.
     
    16
    Zlínští zatím hrají méně s míčem, šance si ale vytvářejí. Ekpai zatáhl balon po pravém křídle a odcentroval. Vukadinovič se dokázal protlačit do zakončení nohou a jeho pokus skončil na břevně!
    16. Vukadinovičova rána se zastavila až o břevno!
     
    17
    Nyní hrají hostě s balonem a nikam se nehrnou, naopak chystají další akci na vlastní polovině hřiště.
     
    18
    Traoré na nabídku za obranu nedosáhl, ve snaze zpracovat míč přitom zasáhl Kociče, a tak se píská útočný faul.
     
    19
    Vracející se Hašek omylem zasáhl balon rukou, a tak budou zhruba z poloviny hřiště rozehrávat Moravané.
     
    20
    Hosté rozehráli nakrátko, záhy se pokoušel nacentrovat Kopečný, jeho snahu ale zmařil jeden z navrátivších se klokanů, neboť centr zablokoval.
     
    21
    Fotbalisté z Ďolíčku operovali dlouho na levém křídle ve snaze probít se do šestnáctky soupeře. Úspěšní však nebyli a Zlínští otáčejí hru.
     
    22
    Klokani na vlastní polovině vybojovali míč, Kocič ho ale odpálil z první pryč, a tak mohou hosté nastartovat další akci.
     
    23
    Vaníček zastavil rozvíjející se akci Zlína ještě na jejich polovině. Pomohl si k tomu ovšem nedovoleným zákrokem, a tak se píská proti domácím.
     
    24
    Jindřišek získal míč zhruba na půli hřiště a pasem z druhého dotyku chtěl nastartovat Kabajeva, míč ale poslal až k brankáři Dostálovi.
     
    25
    Střetů na polovině hřiště je zatím k vidění poměrně hodně. Tentokrát Kopečný podrazil Vaníčka a rozehrávají tedy domácí.
     
    26
    Holzer doplnil útok svého celku z druhé vlny a z první centroval, Pražané na hranici vlastní šestnáctky dokázali balon poslat do bezpečí.
     
    27
    Ekpai zůstal delší dobu ležet na trávníku, což se vůbec nelíbilo domácím fanouškům, obzvlášť, když žádné ošetřování nakonec nutné nebylo.
     
    28
    Právě Ekpai se prodral k centru z pravého křídla, pro který si bez větších potíží došel Fryšták, jenž chytil míč do rukavic.
     
    29
    Na druhé straně Hašek prostrčil balon na Reitera, také jeho pas do šestnáctky ovšem skončil v moci brankáře.
     
    30
    Zlínští se krátkými přihrávkami posouvali blíž a blíž Fryštákově svatyni, Holzer ale svůj centr z levého křídla přetáhl a nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    31
    Na druhou stranu sprintoval Reiter, který ale nakopnutý míč dostihnout nedokázal, neboť ho před ním do bezpečí poslal Bačo.
     
    32
    Klokani měli k dispozici volný přímý kop. Balon si přichystal Dostál, jeho centr do šestnáctky zvládli hosté odvrátit.
     
    33
    A další faul ve středu hřiště. Diop si počínal dle rozhodčího nedovoleně v hlavičkovém souboji s Jindřiškem.
     
    34
    Zlínští hrají na polovině soupeře, Hašek se k balonu dostal jen na chvilku, záhy mu totiž míč utekl do autu.
     
    35
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se v Ďolíčku ujímají vedení! Ostrý střílený centr vyboxoval na přední tyči brankář Fryšták jen k PETRU JIRÁČKOVI, který dokázal uklidit balon do nehlídané části svatyně Bohemians.
    35. Petr JIRÁČEK - 0:1
     
    36
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak to je blesková odpověď klokanů, branka ke všemu vypadala velmi podobně. Ostrý pas z levého křídla vyrazil Dostál jen k ANTONÍNU VANÍČKOVI, který se rovněž jako Jiráček na druhé straně nemýlil.
    36. Antonín VANÍČEK - 1:1
     
    37
    Vyrovnávací gól probudil i domácí fanoušky, kteří teď ženou své hráče za dalším úspěchem.
     
    38
    Po nepovedeném přechodu do vápna hosté otočili hru a Kopečný se pokoušel centrovat. Hned dvojitý blok však propálit nedokázal.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Vukadin Vukadinovič (FC Fastav Zlín).
     
    40
    Pražané se pokoušeli v poklidu rozehrát na vlastní půli, Šmíd se snažil přenést hru, přihrávka mu však vůbec nevyšla a balon tak v podstatě jen odevzdal soupeři.
     
    41
    Moravané se pomalu posouvali kupředu, nakonec skákavý balon zůstal volný na hranici vápna příhodně pro Traorého, ten ale přestřelil.
     
    42
    Hosté operují na polovině soupeře, zatím ale čekají na další šanci.
    42. Traoré málem přidal druhou branku.
     
    43
    Zdá se, že v závěru prvního poločasu už další větší možnost ani neuvidíme. Oba týmy se totiž snaží nedopustit se nějaké chyby, která by vedla k šanci soupeře.
     
    44
    S balonem hrají Moravané. Ti ale kombinují jen na vlastní polovině a proti zformované defenzivě Pražanů to nemají snadné.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. Žádné galapředstavení ofenzivního fotbalu zatím nesledujeme, dvou gólů jsme ale svědky byli. Nejprve se ve 35. minutě dokázal prosadit Petr Jiráček, hned o minutu později ale téměř totožnou branku vstřelil také Antonín Vaníček, a tak je zatím skóre po zásluze vyrovnané. Nechme se překvapit, co nás čeká ve zbytku utkání, druhá půle by měla odstartovat zhruba v 18 hodin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Zlínští si po rozehrávce vyměňovali přihrávky na pravé straně, balon jim následně utekl do autu, a tak hrají zelenobílí.
     
    48
    Jindřišek na polovině hřiště ve skluzu zastavil Holzera, rozehrávat tak mohou hosté.
     
    49
    Holzer se sám ujal exekuce standardní situace, centr se mu ale vůbec nepovedl a balon skončil až v rukavicích gólmana Fryštáka.
     
    50
    Na druhé straně se dokázali Pražané prokombinovat do pokutového území a Mašek byl při pokusu o střelu zastaven až na poslední chvíli.
     
    51
    Uvidíme zajímavý volný přímý kop. Akce Bohemians byla zastavena až těsně před vápnem nedovoleně.
     
    52
    Ostrý centr na přední tyč ještě hrudí lízl jeden z domácích hráčů, Dostál i tak dokázal zasáhnout. Vzrušení navíc bylo zbytečné, neboť se píská ofsajd.
     
    53
    Ekpai se rval statečně s přesilou na pravém křídle a pro svůj celek získal autové vhazování.
     
    54
    Moravané nadále kombinovali na útočné polovině, nakonec byl k zemi povalen Kopečný a uvidíme tedy volný přímý kop i na druhé straně.
     
    55
    Balon možná s lehkou tečí doputoval až na vzdálenější tyč, kde ho jeden z hostujících hráčů nezištně poslal do sítě. Branka ale platit nebude kvůli ofsajdu.
    55. Zlínskou radost překazil praporek asistenta rozhodčího.
     
    56
    Moravané nadále tlačí svého soka, uvidíme rohový kop.
     
    57
    Balon propadl do pokutového území, kde se strhl až hokejový závar. Nikdo z hostujících fotbalistů nakonec balon na bránu vyslat nedokázal, a tak se klokani dokázali ubránit a Fryšták nemusel ani zasahovat.
     
    58
    Do šestnáctky Pražanů přiletěl další balon, na který si naskočil Diop, jeho pokus ovšem skončil vedle.
     
    58
    Zlínští budou moci opět zahrozit, dalšího faulu se dopustil Dostál, který navíc obdržel žlutou kartu.
     
    59
    Z centru nic nebezpečného nebylo. Tlak ševců neutuchá, po několika odrazech balon skončil v zámezí a rozehrávat budou hosté od rohového praporku.
     
    60
    Centr na přední tyč odvrátil Dostál a následně se píská útočný faul jednoho z hostujících hráčů.
     
    61
    Diop si dokázal balon zpracovat ze vzduchu a velmi nebezpečně vypálil. Fryšták měl opravdu co dělat, aby tvrdou ránu zvládl vyboxovat.
     
    62
    Diop si opět sbíral balon ze vzduchu, tentokrát byl však zezadu přistrčen Hůlkou a píská se tedy proti domácím.
     
    63
    Ve druhé polovině jsou zatím jasně aktivnější fotbalisté ze Zlína. Klokani se jen velmi obtížně dostávají na polovinu soupeře.
     
    64
    Zničehonic ale přispěchal s nebezpečným centrem Reiter a Kabajevovi scházelo jen pár čísel, aby uklidil míč do odkryté brány.
    64. Kabajevovi scházel opravdu jen kousek.
     
    66
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Janíček, přichází Josef Hnaníček.
     
    67
    Po několika odrazech se dostal k volnému míči Vukadinovič, jeho rána z hranice pokutového území se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    68
    Zlínští se opět chopili míče a chystají další akci, klokani jsou zataženi na vlastní polovině hřiště.
     
    69
    Příliš daleko se hosté nedostali. Hru na druhou stranu otočil Dostál, ale jeho centr byl sražen do autu.
     
    70
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Jakub Nečas.
     
    71
    Po pěkné narážečce se Reiter pokoušel vysunout svého spoluhráče za obranu Zlína, přízemní kolmice ale byla zablokována.
     
    72
    Jiráček dlouhým nákopem hledal Vukadinoviče, před kterým dokázali domácí odklidit balon na roh.
     
    73
    Ševci se ve vápně sice dostali k míči, nedokázali ho ale usměrnit na bránu.
     
    74
    Dnešní utkání sleduje 4 004 diváků.
     
    75
    Holzer si chystal centr příliš dlouho, Reiter k němu totiž stačil přistoupit a jeho snahu o vyslání pasu do šestnáctky zmařit.
     
    76
    Moravané pokračují v obléhání. Další akce vedla po levém křídle Ekpai si vyměnil míč s Traorém, ani jednomu se nepodařilo dostat balon do pokutového území.
     
    77
    Vukadinović si zaběhl na levé křídlo doslova za obranu, a tak se mu píská ofsajd.
     
    78
    Šmíd dlouho nechával balon nebezpečně poskakovat na hranici vlastního pokutového území, na poslední chvíli ho zvládl nakonec odpálit do bezpečí před dotírajícím Diopem.
     
    79
    Nečas zamotal hlavu obráncům na pravém křídle a vyslal přízemní přihrávku do vápna. Vaníček se dokázal otočit ke střele, balon poslal ovšem jen vysoko nad.
    79. Vaníček z nadějné pozice přestřelil.
     
    80
    Moravané už jsou opět nastěhovaní na polovině soupeře a snaží se najít mezeru v pevné defenzivě Pražanů.
     
    81
    Jenže nakonec z toho byl jen nepřesný pas a na druhou stranu mířil Nečas, který se snažil narazit si balon s Kabajevem, míč ale svému ruskému kolegovi nenahrál přesně, a tak se hra stěhuje zase na polovinu Bohemians.
     
    82
    Klokani ale v posledních okamžicích přece jenom přidali. Reiter nejprve balon proti přesile neudržel, o chvíli později ale míč vyplaval ideálně proti noze Jindřiškovi, který zpoza vápna trefil jen clonícího hráče.
     
    83
    Domácí opět na balonu, tentokrát zatím kombinují jen na vlastní polovině hřiště.
     
    84
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vukadin Vukadinovič, přichází Mirzad Mehanović.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Milan Jirásek.
     
    85
    Kabajev dostal přihrávku vzduchem za obranu, dostihnout je ale vůbec nemohl, neboť k míči měli mnohem blíž hostující beci.
     
    86
    Ševci měli k dispozici volný přímý kop. Holzerovi sice centr nevyšel, ke krajnímu bekovi hostí se ale balon záhy vrátil, a tak přiletěl do šestnáctky další míč, který klokani s vypětím všech sil odvrátili na roh.
     
    87
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Ubong Moses Ekpai, přichází Adnan Džafić.
     
    87
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Antonín Vaníček, přichází Daniel Krch.
     
    88
    Z rohového kopu se další nebezpečí nenarodilo. Zlínští se dokázali záhy opět dostat k míči a nadále hrají v těsné blízkosti vápna Bohemians.
     
    89
    Pražané získali balon a na chvíli otupili tlak svého soka, sami se ovšem do žádné šance dostat nedokázali.
     
    90
    Balon se odrazil ke Hnaníčkovi, který to zkusil z úctyhodné vzdálenosti. Jeho střelu zdálky nejprve přibrzdil jeden z beků domácího celku a záhy definitivně zastavil brankář Fryšták.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Zlínští dělají vše proto, aby vybojovali tři body. Domácí fotbalisté jsou zataženi ve vlastní šestnáctce a brání.
     
    90+3
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Centr domácí odvrátili, obléhání pokračovalo a pro další míč si došel Fryšták, jenž ho zvládl nadvakrát ztlumit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, ve druhém poločase jsme další gól neviděli, a tak se oba celky rozcházejí smírně. Remízu určitě více berou hráči Bohemians, kteří se zejména ve druhé půli většinu času bránili a za celých devadesát minut jen jedinkrát vystřelili na bránu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5.
    Střely mimo: 2:5.
    Rohy: 2:6. (18:55:38)
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše, loučím se s vámi a brzy se těším na shledanou.

    Adam Kolář

    Branky: 36. Vaníček – 35. Jiráček

    Karty:   58. M. Dostál (BOH) – 39. V. Vukadinovič (ZLN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:6.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Reiter (84. Jirásek), Jindřišek (C), Mašek (70. Nečas), M. Hašek, Vaníček (87. Krch) – Kabajev.
    Náhradníci: Budinský – Dias, P. Buchta, Jirásek, Krch, Nečas, Urdinov.

    FC Zlín: S. Dostál – Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer – Traoré, Janíček (C) (66. Hnaníček), Jiráček – Ekpai (87. Džafić), Diop, V. Vukadinovič (84. Mehanović).
    Náhradníci: Zlámal – Bartošák, Džafić, Matejov, Mehanović, Železník, Hnaníček.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Koval

    Diváci: 4 004
    ocianews.com