Bordeaux – Monaco 0:2 (kon.) | Caen – Troyes 1:0 (kon.) | Dijon – Nantes 1:0 (kon.)
Guingamp – Amiens 1:1 (kon.) | Montpellier – Rennes 0:1 (kon.) | Štrasburk – Angers 2:2 (kon.)
konec
Dijon FCO
1:0 (1:0)
FC Nantes
Sobota 28.10.2017, 20:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:19. (21:56:27)
     
    Dnešní zápas příliš fotbalové krásy nepobral. Za celých devadesát minut se společně oba týmy jen jednou trefily mezi tři tyče. Právě ten jeden pokus vynesl Dijonu tři body. Ve dvaadvacáté minutě si naskočil na přesný pas z pravé straně Julio Tavares a hlavičkou pod padajícím Tatarusanem dostal míč do sítě. Především ve druhém poločase se hra přitvrdila, ale hlavní rozhodčí vše zvládla bez komplikací. V závěru zápasu již hosté vypouštěli v soubojích emoce, několikrát se muselo ošetřovat a v konečném důsledku pomáhalo domácímu týmu.

    Nantes tak prohrává na půdě Dijonu o jednu branku a zůstává na dvaceti bodech na třetím místě, ale Lyon i Lille se mohou dostat před Nantes. Dijonu pomáhají tři body k odlepení od sestupových pozic.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Až v samotném závěru druhého poločasu se hosté dostali do tlaku v pokutovém zemí Dijonu. Na rohový kop přišel do vápna i hostující brankář Tatarusanu, ale Reynet i nadále zůstává bez zákroku.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jordan Marié, přichází Florent Balmont.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Oussama Haddadi (Dijon FCO).
     
    90+1
    Haddadi zůstal po souboji sedět na trávníku. Po krátké chvíli se ale znovu zvedá na nohy a bude se pokračovat ve hře. Dijon znovu ušetřil další sekundy navíc.
     
    90
    Ve středu trávníku fauloval střídající Abeid. Hosté se dostali na malou chvíli až k pokutovému území Dijonu, ale k ohrožení Reynetovy branky do nestačilo.
     
    89
    Tavares hlavičkoval po nabídce Xeky jen daleko od pravé tyče Tatarusanovy branky. Hosté se ale u balonu příliš dlouho neohřáli.
     
    88
    Už to vypadá, že o třech bodech rozhodne jediná střela mezi tři tyče. Sala nestíhal unikajícího Kwona a tak ho za žlutou kartu povalil na zem.
     
    87
    Nantes se nemůže dostat ani k závěrečnému tlaku. Domácí zkušeně kombinují ve středu pole, nepouštějí soupeře vůbec k balonu. To kvitují domácí fanoušci potleskem.
     
    85
    Hosté už ztrácejí nervy v soubojích. Nyní zcela zbytečně fauloval Touré Xeku. Domácí se dostali znovu lehce na útočnou polovinu a dobrých několik sekund ušetří.
     
    84
    Kwon byl faulován ve vzdušném souboji a všichni hráči se tak budou muset přesunout před branku Nantes. To samozřejmě vyhovuje nejvíce domácímu týmu.
     
    83
    Lucas Lima se tak dlouho rozmýšlel do udělat s balonem, až mu míč ujel za postranní lajnu. Domácí se tak zadarmo dostávají až na útočnou polovinu.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Nantes, které by nerado ztratilo body v boji o přední příčky francouzské soutěže.
     
    81
    Romain Amalfitano zůstal po hlavičkovém souboji ležet na trávníku. Domácí záložník bude muset být ošetřen na hrací ploše. U balonu zůstávají fotbalisté Dijonu.
     
    80
    Dijon bez větších potíží stále kontroluje průběh utkání. Hosté se sice dostali do rychlého protiútoku, ale střela Duboise měla k ideálu hodně daleko.
     
    78
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Frédéric Sammaritano, přichází Mehdi Abeid.

    Vít Schück

    Branky: 22. Tavares (Rosier)

    Karty:   62. Amalfitano (DIJ), 66. Yambéré (DIJ), 90+1. Haddadi (DIJ) – 73. A. Touré (NAT), 88. Sala (NAT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:19.
    Dijon FCO: Reynet (C) – Rosier, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Xeka, Marié (90+2. Balmont), Amalfitano – Kwon Chang-hoon, Sammaritano (78. Abeid), Tavares.
    Náhradníci: Allain – Lang, Varrault, Jeannot, Abeid, Balmont, Bahamboula.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois (C), Diego Carlos, Awaziem, Djidji (70. Iloki) – Thomasson (46. El Ghanassy), Krhin, A. Touré, Lucas Lima – Rongier (46. Sala) – Nakoulma.
    Náhradníci: Dupé – Pallois, Iloki, El Ghanassy, Girotto, Sala, Bammou.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Ocak, Berchebru
    thejrc.org