Bordeaux – Monaco 0:2 (kon.) | Caen – Troyes 1:0 (kon.) | Dijon – Nantes 1:0 (kon.)
Guingamp – Amiens 1:1 (kon.) | Montpellier – Rennes 0:1 (kon.) | Štrasburk – Angers 2:2 (kon.)
konec
RC Štrasburk
2:2 (1:0)
Angers SCO
Sobota 28.10.2017, 20:00 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek sobotního večera a dobrou noc. (22:25:49)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
     
    Štrasburk díky domácí remíze bodoval už počtvrté v řadě a navýšil náskok na sestupové příčky na rozdíl čtyř bodů. Dobrou formu potvrdilo také Angers, které bodovalo v pátém z posledních šesti zápasů a udrželo se na dvanácté pozici.
    Štrasburk uhrál s Angers remízu 2:2

     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů ze spodní poloviny tabulky nabídlo divákům nesmírně atraktivní podívanou. První půle jednoznačně patřila domácímu Štrasburku, který neproměnil několik možností, ale stejně se dostal ve 28. minutě do vedení zásluhou proměněné penalty v té době skvěle hrajícího Kennyho Laly. Angers toho v první polovině moc nepředvedlo a během přestávky si jeho hráči určitě vyslechli pořádný kartáč. Ten evidentně zabral, neboť do druhého poločasu přišel úplně jiný tým, jenž byl Štrasburku více než vyrovnaným soupeřem. Hosté po změně stran vyprodukovali jen dvě střely na branku, které jim vystačily k obratu. Nejprve se v 68. minutě postaral o vyrovnání Ekambi, aby o sedm minut později z rohového kopu udeřil Gilles Sunu. Zaplněné ochozy však zůstaly opařené jen pár desítek sekund, neboť prakticky z následné akce na konečných 2:2 vyrovnal Martin Terrier.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Yoann Salmier doběhl výrazně pražený centr a na pravé straně získal na Andreuovi poslední rohový kop. Ten na remízovém výsledku ale nic nezměnil, Michel si našel cestu k letícímu míči a ještě přitom byl možná faulován.
     
    90+3
    Dlouhý odkop Michela byl v hlavičkovém souboji prodloužený až do druhého pokutového území, kde si pro balón došel Kamara a ihned rozehrál.
     
    90+2
    Domácí rychle otočili hru a zaútočili po levé straně, odkud přiletěl centr na hlavu Blayaca. Ten sice zamířil mezi tři tyče, ale Michel přesto bez problémů zasáhl.
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut Bingourou Kamara částečně odčinil svůj faul tím, že si dobře postavil zeď, na které skončila prudká střela z necelých dvaceti metrů.
     
    90
    Bakary Koné se absolutně nedohodl s brankářem Kamarou, se kterým se srazil. Nejblíže tomu byl Guillaume, který se ke střele do prázdné branky ale nedostal. Míč do levého křídla pak ještě odehrával Coulibaly, kterého Kamara fauloval metr před šestnáctkou. Domácí gólman viděl žlutou kartu a se svými kolegy bude čelit zajímavému přímému kopu.
     
    89
    Čerstvý Ihsan Sacko využil svých sil a bez většího odporu doběhl do vápna, kde mu jeden z hostů přesto odkopl míč na roh, z něhož Štrasburk nezahrozil.
     
    88
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Nuno Da Costa, přichází Stéphane Bahoken.
     
    87
    Thomas Mangani vyskočil po rohovém kopu nejvýše, nicméně neškodnou lavičkou vedení na hostující stranu nevrátil.
     
    86
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Flavien Tait, přichází Lassana Coulibaly.
     
    85
    Vincent Manceau měl v úmyslu potrestat domácí nedůraz v pokutovém území, do kterého zprava pronikl a získal pro Angers alespoň roh.
     
    84
    Mathieu Michel se v jednom ze soubojů pravděpodobně srazil s jedním z útočníků a navzájem se srazili hlavami. Proto bylo nutné krátké ošetření, po kterém oba pokračují v zápase.
     
    83
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Ihsan Sacko.

    Michal Břuchanský

    Branky: 28. Lala (pen.), 77. Terrier (Lala) – 68. Toko Ekambi (Mangani), 75. Sunu (Toko Ekambi)

    Karty:   57. Terrier (SSG), 64. Gonçalves (SSG), 90. Kamara (SSG) – 7. Pavlović (AGR), 33. Santamaría (AGR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
    RC Štrasburk: Kamara – Lala, Salmier, B. Koné (C), Seka – Aholou, Martin (79. Blayac) – Gonçalves, Terrier (83. Sacko), Liénard – Da Costa (88. Bahoken).
    Náhradníci: Oukidja – Bahoken, Blayac, Caci, Grimm, Nogueira, Sacko.

    Angers SCO: Michel – Pavlović (70. Guillaume), I. Traoré (C), Thomas – Manceau, Tait (86. L. Coulibaly), Santamaría, Mangani, Andreu – Fulgini (61. Sunu), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Letellier – Ciss, L. Coulibaly, Crivelli, Guillaume, Jean Tahrat, Sunu.

    Rozhodčí: Delerue – Stien, Jouannaud

    Diváci: 25 011
    thejrc.org