Třinec – K. Vary 0:4 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – HC Litvínov 2:5 (kon.) | Vítkovice – Kladno 4:9 (kon.) | Olomouc – HC Plzeň 3:4 (kon.)
Jihlava – Pardubice 3:6 (kon.) | Liberec – Chomutov 2:1 (po pr.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:6 (2:1, 0:0, 1:5)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 28.10.2017, 15:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
     
    Dobré dopoledne všem příznivcům mládežnického hokeje. V sobotu na Horáckém zimním stadionu proběhne druhý zápas mládežnických kategorií, konkrétně 14. kolo DHL Extraligy juniorů. V něm se představí HC Dukla Jihlava a HC Dynamo Pardubice. Utkání začne v 15:15.
     
    HC Dynamo Pardubice


    První utkání extraligy bylo pro pardubické juniory hrůzostrašné. Zajížděli na led Kladna, kde naprosto vyhořeli a prohráli vysoko, 2:9. Nepomohlo ani to, že vyprodukovali o 12 střel více než Rytíři a trenér Král nešetřil kritikou do vlastních řad. Druhý den se Pardubičtí přesunuli více na západ do Karlových Varů. Zde sehráli vyrovnanější utkání, jenže hráli polovinu zápasu v oslabení (poměr vyloučení 3:11) a i díky tomu podlehli 3:2 v prodloužení. Poté střídali série dvou výher a proher, prolomit se jim to povedlo až v říjnu, kdy třikrát za sebou připsali tři body proti Vítkovicím (6:2), Olomouci (2:1) a Zlínu (5:3). Zápas s Kometou sehrají dnes ve 12:30 (preview bylo psané před tímto utkáním – pozn. aut.), zatím mají 6. místo v tabulce, bilanci 5-2-1-4, záporné skóre 38:40 a 20 bodů, Jihlava ale bude mít v době tohoto zápasu o jeden méně.

     
    HC Dukla Jihlava


    Jihlava měla vstup do soutěže povedený. Sice hned v prvním kole podlehla Litvínovu 2:3 v prodloužení, pak 4 zápasy v řadě ale neprohrála. Sérii ukončila až Mladá Boleslav, když přehrála Duklu 3:1. Od tohoto utkání sehrála dalších pět, ze kterých tři prohrála (s Vítkovicemi, Zlínem a Kometou). Chuť si však spravila ve včerejším utkání s Hradcem Králové, kde ubojovala výhru 2:0 a i díky tomu je o pozici výš než její soupeř, bilanci má stejnou, tj. 5-2-1-4 a 20 bodů, ve prospěch hovoří lepší, vyrovnané, skóre 33:33.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Váňa, Mareš, Rašín, Trávník, Havelka, Krtek – Mejzlík (A), Heinrich (A), Waller – Čermák, Adam, Jindra – Peschout (C), Kadleček, Strnad – Norris
    trenér: Karel Nekvasil

    HC Dynamo Pardubice: Kulich (Vlk) – Faltys (A), Bučko. Zukal (C), Mert, Javůrek, Pražák – Štefka (A), Pochobradský, Zídek – Dušek, Hoskovec, Černý – Syrovec, Petrus, Veverka – Kubišta
    trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Mertl Stanislav – Mertl Josef, Samuel.
     
    Měl jsem tu možnost vidět rozcvičku hostí před vstupem na led a bylo vidět, že jsou nahecovaní a na toto utkání se velmi těší, chtějí navázat na solidní výkon proti Kometě, které včera podlehli až v nájezdech 2:3.
     
    Sudí Mertl evidentně zaspal, neboť oba týmy si již obstaraly nástup a čekají pouze na něj.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Hned od začátku pěkně zostra. Osekávání, dohrávání soubojů, zatím to byl vyloženě souboj o nadvládu nad středním pásmem.
     
    00:45
    Adam získal puk a distribuoval ho dále na své kolegy, kteří toho moc nevymysleli a puk pouze vyhodili ven.
     
    01:19
    Rašín výborně zasekl a nechal Duška dál jet svůj směr k mantinelu.
     
    01:49
    Zatím je to Dynamo, které drží puk více na hokejkách. Nyní se ale připomněla i Dukla, Peschout ale nezvolil šťastně svoji nahrávku.
     
    02:44
    Dobrý forčeking z obou stran zajišťuje málo práce gólmanům, ani jeden nezapsal zákrok.
     
    03:29
    Bučko se nadvakrát dostal ke střele, Mareš dvakrát zblokoval a není mu úplně lehce. Navíc si pobyt kvůli icingu na ledě prodlouží.
     
    03:59
    Jindra nabral rychlost na středu, musel si kvůli obráncům najet doleva a střílet, Kulich připsal první zákrok, použil k němu lapačku.
     
    04:51
    Puk sklouzl jednomu z hráčů Dukly z hokejky a hned z toho byla zajímavá akce na straně Dynama, závar nedokázal využít jak Pochobradský, tak Zukal.
     
    05:18
    Dobrou kombinační hru předvádějí domácí hráči v útočném pásmu, bylo to však beze střely a Faltys se pak dostal do zajímavé individuální akce, Šťastný si útočníka Dynama pohlídal.
     
    06:08
    Čermák vyzkoušel přihrávku za sebe, konkrétně na Adama, což vycítil obránce Dynama Mert a bylo po naději pro domácí.
     
    06:31
    Oba týmy spíše nastřelují gólmany a snaží se vydolovat více z vhazování v pásmech, nedaří se to ani jednomu a vidíme tak celkem nezáživný hokej.
     
    07:13
    Faltys se opět usadil na straně, kde mu to jezdí nejlépe, tedy na pravé a zavážel za branku, probléme bylo postavení jeho kolegů, následná střela tak byla spíše znouzectnost a Šťastný to neměl těžké.
     
    08:23
    Veverka si chtěl přitáhnout puk k sobě v útočném pásmu, jeho myšlenku nesdílel Trávník, Dukla otočila hru ke Kulichovi, nebyla to však žádná sláva v ofenzivě.
     
    09:29
    Lehkovážná rozehrávka Pardubic, Strnad si dojel pro puk, měl ho moc daleko na jakoukoliv akci, hostující brankář vše zachytil v zárodku a neměl tedy složitou práci.
     
    10:27
    Zukal obhodil Peschouta a tím to celé skončilo, hostující kapitán nenašel sílu jet dále.
     
    10:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Gól z čistého nebe pro domácí. Opět dobrou kombinací v útočném pásmu se nabídla přihrávka Wallera na ALEŠE HEINRICHA, který byl na levém kruhu opomenut hosty a osamocen posílá Duklu do vedení. Asistence: Joshua Waller, Lukáš Mareš.
     
    12:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dlouho nám srovnaný stav nevydržel. MICHAL POCHOBRADSKÝ si sám vybojoval v obranném pásmu puk a vydal se na sóloakci, kterou zakončil střelou do pravého horního růžku a trochu se štěstím srovnává stav. Bez asistence.
     
    12:49
    Noskovce čistě zastavil Mareš a pomohl tak zavezení puku Jindrou do útočného pásma.
     
    13:20
    Petrusova hůl byla vysoko v obličeji Mejzlíka a je vystaven účet na dvě minuty. Možná i nové zuby, Mejzlík se dlouho nezvedal a poté naštěstí sám s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    13:55
    Faltys dlouhou přihrávkou vyhodil Pardubice z útočného pásma a ty to pak měly hodně těžké, protože domácí vyjeli napadat a nechybělo mnoho k fázi, abychom se dočkali další šance.
     
    14:18
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dočkali jsme se dalšího gólu. Využitá přesilovka znamená to, že si domácí berou vedení zpět. Obránce Váňa, který hraje pravidelně extraligová utkání, nahrál na modrou čáru LUKÁŠI MAREŠOVI. Jeho střela zapadla přesně mezi betony Kulicha, abych ale nebyl kritický, brankář toho moc neviděl. Asistence: David Váňa.
     
    15:57
    Kde je puk? Ne, na stadionu není Robert Záruba, ale kotouč se nyní dostal do vysoké výšky a hráči opravdu nevěděli, kde je.
     
    16:49
    Pochobradský byl až moc nacpaný u domácího gólmana a bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    17:16
    Dynamo začalo hrát s větším důrazem směrem dopředu a dostává Duklu pod tlak.
     
    17:44
    Jindra s Duškem si vyměnili pár vášnivých výrazů a úderů jak hokejkou, tak rukou přímo před zraky hlavního rozhodčího, který nečeká a oba posílá na trestnou.
     
    18:46
    Veverka nyní tvrdě dojel Heinricha u mantinelu, který měl problém kontrolovat sám sebe, natož ještě dalšího hráče. Obecně se čekala výhoda pro domácí, ale nepřišla.
     
    19:45
    Oba týmy v plném počtu.
     
    19:57
    Chyba v rozehrávce znamenala velkou šanci Dukly na skórování, Jindra však Kulicha nepřekonal a nepovedlo se mu to ani ve spolupráci s Adamem!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Konec zajímavé první třetiny, která zpočátku nabídla relativně opatrný hokej, domácí ale dokázali zachytit úvod narozdíl od předchozích utkání a vytvořili si jednobrankové vedení v 11. minutě díky Heinrichovi. Pardubičtí se nenechali zahanbit a srovnali díky Pochobradskému. Srovnaný stav vydržel dvě minuty, v přesilovce se prosadil Mareš a domácí tak vedou 2:1. Další třetina začne cca v 16:00.
     
    Na stadionu přibylo mnoho diváků, až je to podivující, odhadem tu nyní může být tak 250-300 lidí, doufejme, že tato návštěva vydrží až do konce utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Heinrich dostal téměř ihned po buly pas za obranu, Kulich si vše hlídal.
     
    20:40
    Icing domácích.
     
    21:21
    Tohle bylo spálené...Nejdříve objel Jindra bránu a Adam mohl dorazit puk do prázdné, jenže hokejky hostujících hráčů byly proti. Nechybělo ale mnoho.
     
    22:14
    Velmi dobrá podpora útoku od Jihlavských nyní činí potíže Dynamu.
     
    23:05
    Váňovu vyraženou střelu si našel Heinrich, který překvapil uspaného obránce hostí, mířil zblízka těsně nad. Další Váňova střela nebyla až zase tak nebezpečná, Dynamu nevychází vstup do třetiny.
     
    24:02
    Zukal byl pod tlakem Váňi a musel hodně zrychlit hru a přihrávku, aby o puk nakonec nepřišel.
     
    24:39
    Duškova střela prověřila Šťastného, jak moc dokáže udržet puk v betonech, domácí gólman si poradil zkušeně a potvrzuje, že je oporou Dukly v bráně.
     
    25:19
    Jasné zakázané uvolnění Dukly, o tom nemůže být spor. Hra zase upadla do šedi a chybí tomu ten důraz, jaký byl k vidění druhou půlku první třetiny.
     
    25:51
    Pochobradský měl dvě akce v krátkém sledu. Obě měly stejný cíl: vystřelit. První akce skončila na holeni jednoho z domácích hráčů, druhá přímo u jeho hokejky, kotouč netrefil ideálně.
     
    26:39
    Hoskovec dostal krásný puk a jel sám na bránu, roztáhl si Šťastného, ale už nezakončil, následná přihrávka už nebyla tak dobrá a ani ta střela jednoho z obránců neměla parametry.
     
    27:30
    Jindra se nyní obtížně zvedal z ledu po souboji v levém rohu obranného pásma.
     
    27:44
    Dvojice Peschout – Kadleček předvedla přečíslení 2 na 1, Peschout byl na tom lépe ke střele, zbytečně však nahrál Kadlečkovi a situace skončila v nenávratnu. Před pár sekundami byl zase Peschout ústřední postavou, puk do sítě ale nedotlačil!
     
    29:15
    Dynamu začíná celkem hořet obrana, domácí se dostávají často do brejků a situací, které šéf pardubických juniorů Král nevidí rád a také na to své hráče upozorňuje.
     
    29:47
    Hoskovec nejdříve zkusil individuální průnik, když zjistil, že to nepůjde, tak se otočil a vrátil puk kolegům.
     
    30:55
    Peschout si najel zleva, domácí kapitán ale puk do brány prostě nevstřelí a také mu to nečiní dvakrát radost.
     
    31:27
    Jihlava nyní předvádí lepší herní projev, Pardubice mají problém v obraně, kde jim to vůbec nefunguje a proměnit Jihlava své šance, tak to je tak o čtyři góly.
     
    31:53
    Nyní to mohl zlepšit Štefka, úplně sám před Šťastným ale selhal!
     
    32:55
    Trávník to nevymyslel moc dobře a odevzdal puk Duškovi, hostující útočník zavezl puk do pásma a rozdával pasy, na které ale jeho spoluhráči nedokázali navázat.
     
    33:47
    Kadlečkovu střelu zblokoval Pražák svoji vlastní holí, puk se tak podíval do ochranné sítě.
     
    34:29
    Další brejk domácích a opět nic. Jen aby je to pak nemrzelo...
     
    34:53
    Waller předkládal kotouč Heinrichovi přímo před střed kasy, Heinrich opět potvrdil, že se dnes z těchto šancí góly nerodí!
     
    35:50
    Veverka pokoušel uvolnit Hoskovce, ničemu to nepomohlo.
     
    36:16
    Trávník dalším nepovedeným pasem odevzdal puk na pardubické hokejky. Obecně je zase hůře na tom Dukla, neboť kupí chyby a odevzdává kotouče hostům, což není za stavu 2:1 ten nejlepší nápad.
     
    37:30
    Krtek chtěl ve spolupráci s Peschoutem vyhodit puk z pásma, dopadlo to velmi neslavně a hra se chvíli v pásmu Dukly pozdrží.
     
    38:10
    Šťastný se obával skrumáže před svojí brankou a raději přikryl puk pod lapačku.
     
    38:21
    Zakázané uvolnění Dukly, která nyní hraje ten horší part tohoto utkání.
     
    39:05
    Čermák nyní obtěžoval dva obránce hostí a pomohl tak Dukle k usazení se v pásmu. Tam ale dlouho nevydržela a Zídek prověřil Šťastného.
     
    39:54
    Teď to byla hodně zajímavá střela, kterou Kulich dostal na rozhraní lapačky a masky, pokus nadělal hodně paseky v brankovišti, ale gól z toho nebyl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Utkání je zatím klidné, bez zbytečných emocí, druhá třetina by se dala nazvat třetinou spálených šancí. Domácí si vytvořili asi 10 brejků či přečíslení a všechny spálili buď špatnou nahrávkou nebo nepřesným zakončením. Ke konci třetiny se probralo i nevýrazné Dynamo a párkrát zahrozilo před Šťastným, skóre ale zůstává 2:1. Další třetina začne cca v 16:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Faltys zahrozil nebezpečnou střelou, která prolétla kousek nad maskou stojícího Šťastného!
     
    40:54
    Tohle se spíše nepovedlo než povedlo gólmanovi Kulichovi, který ve snaze rychle rozehrát puk přenechal Zukalovi, který měl za sebou protihráče a bylo to velmi riskantní.
     
    41:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté byli v úvodu aktivnější a srovnávají stav! Petrus při nájezdu do útočného pásma nahrál doleva na DAVIDA SYROVCE, který střelou na pravou stranu brány srovnává stav! Asistence: Martin Petrus.
     
    41:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hodně studená sprcha pro domácí celek, který nezvládl vstup do třetí třetiny. Vyhraný puk z vhazování se dostal k Zídkovi, který posunul na lépe postaveného MICHALA POCHOBRADSKÉHO. Hostující útočník tak otáčí vývoj utkání, trvalo to pouhých 8 sekund! Asistence: Václav Zídek, Martin Bučko.
     
    43:01
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Waller – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:30
    Dukla dostala zásah přímo mezi nohy, s tímhle snad nikdo ani nepočítal. Navíc byl vyloučen Waller a domácí se tak musí bránit.
     
    44:14
    Chyba v rozehrávce Dynama mohla znamenat třetí gól domácích, ale nestalo se tak!
     
    44:40
    Pár hezkých poznámek si na svoji adresu vyslechl hlavní sudí Mertl, který neodpískal hůl v obličeji Čermáka a následně zůstal ležet na zemi Peschout, sudímu trvalo přerušení hry delší dobu, než by si domácí střídačka přála.
     
    45:03
    Domácí v plném počtu.
     
    45:27
    Pražák dojel vyhozený puk a rozjíždí celou akci Dynama od znova.
     
    46:11
    Nejdříve to vypadalo jako icing, sudí se ale opravil a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:30
    Heinrich vyjel napadat hráče s pukem na straně Dynama, domácí hrají nyní vabank.
     
    47:09
    Krtek se proháčkoval až vedle brány a nahrával do předbrankového prostoru, kde se nacházeli hráči výlučně v červených dresech.
     
    47:42
    Dveře na trestnou se otevírají pro Peschouta, který nasadil šroubovák Duškovi a je vyloučen za hákování.
     
    47:58
    Faltys se do střely pořádně opřel, Štastný si dokázal zjednat prostor pro sebe před bránou a kotouč chytil.
     
    48:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Teď už je to přímo kritické pro domácí! Dobře sehraná přesilovka hostů znamená čtvrtý gól Dynama. Zídek nahrál přes šířku kluziště na MATĚJE ŠTEFKU, který ranou pod víko dává dvougólový náskok Pardubicím! Asistence: Václav Zídek.
     
    49:10
    Sudí Mertl si zjednal respekt na střídačce domácích celkem důraznou domluvou.
     
    49:24
    Mejzlík po nepovedené akci frustrovaně najel do Kulicha a je vyloučen. Dobře rozehraný zápas pro Duklu se tak sesypal jako domeček z karet.
     
    50:08
    Dukla se osvobodila, návrat Dynama do pásma nebude mít však dlouhého trvání.
     
    50:58
    Celkem hezká proplétačka od Adama, neměla ale žádné zakončení.
     
    50:58
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Mert – 2 min., hákování).
     
    51:02
    Dvacet sekund hry 4 na 4, pak přesilovka pro Duklu. Asi jediná možnost, jak se vrátit do utkání.
     
    51:29
    Domácí v plném počtu.
     
    51:51
    Heinrich v dobré pozici trefil pouze Kulicha!
     
    52:17
    Pardubice se však v pohodě brání a nepřipouští žádné drama. I když, včera to ještě v 47. minutě nevypadalo, že by A-tým Dukly porazil Chomutov, když prohrával 1:3 a jaký to byl šok.
     
    52:58
    Hosté v plném počtu.
     
    53:29
    Jihlava je nastěhovaná v pásmu Pardubic a snaží se střílet a snížit stav utkání, k ničemu to zatím nevede, Dynamo hraje velmi pozorně.
     
    54:32
    Kulich drží puk v lapačce a sudí zbytečně dlouho nechal prostor na hru, i když bylo jasné, že brankář nerozehraje a pocuchal tak nervy divákům.
     
    54:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kontaktní gól a bude to ještě zajímavé! Jihlava zatlačila v pásmu a po několika přihrávkách se dostal ke střele osamocený ALEŠ HEINRICH, který střelou zblízka snižuje! Asistence: David Čermák, Tomáš Mejzlík.
     
    55:37
    Hra se nyní logicky vyostřila, uvidíme, jak se bude dařit domácím ve zbytku času ohrožovat hostující klec.
     
    55:54
    Dnešní utkání sleduje 95 diváků.
     
    56:15
    Waller vybojoval puk a musel rychle vyklidit pásmo tak, aby nedošlo k ofsajdu.
     
    56:56
    Aktivní Heinrich se dostal opět ke střele, byla ale zblokovaná hned dvěma holemi a ke Kulichovi už jen tak doplachtila.
     
    57:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Troufám si tvrdit, že je již po nadějích. A byli u toho ti samí hráči, kteří byli u čtvrtého gólu Dynama. Zídek opět posunul na MATĚJE ŠTEFKU, a ten střelou z podobné pozice jako předtím dává Pardubicím zřejmě záruku tří bodů. Asistence: Václav Zídek.
     
    58:08
    Oddechový čas pro domácí. Dá se očekávat hra v šesti, bude to nyní velmi těžké.
     
    58:08
    Přesně tak, Jihlava hraje v šesti lidech, uvidíme, jak to nakonec dopadne.
     
    58:21
    Váňa trefil pouze Zídka a pak měl domácí obránce co dělat, aby se stihl vrátit včas, navíc s prázdnou kasou za zády.
     
    59:03
    Zídek poslal puk těsně vedle levé tyče!
     
    59:11
    Sudí Mertl toto upřímně moc nezvládl. Čárový signalizoval nesmyslný ofsajd a Čermák se zastavil na debatu, která byla ale naprosto v rámci pravidel. Rozhodčí mu napařil desítku a Čermák tak v utkání skončil.
     
    59:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo rozhoduje o tříbodové výhře. VOJTĚCH VEVERKA střelil puk do prázdné klece. Bez asistence.
     
    59:59
    Sudí pokračuje ve své desítce a odnesl to Krtek. Dvakrát deset, trest do konce utkání je na místě.
     
    Konec zápasu.
     
    Skončilo nám tak utkání, ve kterém Jihlavští naprosto vybouchli ve třetí třetině, dostali pět gólů a nakonec si odnesli kromě tří desetiminutových trestů i prohru 3:6. Z HZS se s vámi loučí Tomáš Kalas. (17:25:17)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Heinrich (Waller, Mareš), 15. Mareš (Váňa), 55. Heinrich (Čermák, Mejzlík) – 13. Pochobradský, 42. Syrovec (Petrus), 42. Pochobradský (Zídek, Bučko), 49. Štefka (Zídek), 58. Štefka (Zídek), 60. Veverka


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Váňa, Mareš, Rašín, Trávník, Havelka, Krtek – Mejzlík (A), Heinrich (A), Waller – Čermák, Adam, Jindra – Peschout (C), Kadleček, Strnad – Norris
    trenér: Karel Nekvasil

    HC Dynamo Pardubice: Kulich (Vlk) – Faltys (A), Bučko. Zukal (C), Mert, Javůrek, Pražák – Štefka (A), Pochobradský, Zídek – Dušek, Hoskovec, Černý – Syrovec, Petrus, Veverka – Kubišta
    trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Mertl Stanislav – Mertl Josef, Samuel

    Diváci: 95
    thejrc.org