Arnhem – Eindhoven 2:4 (kon.) | Utrecht – Breda 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Groningen 2:1 (kon.)
Heerenveen – Alkmaar 1:2 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
2:4 (1:1)
PSV Eindhoven
Neděle 29.10.2017, 12:30 • GelreDome, Arnhem • Nizozemská Eredivisie • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:24:53)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
     
    Je dobojováno! PSV Eindhoven potvrdilo roli favorita a na půdě Vitesse Arnhem vítězí 4:2! Hosté se v první půli ujali vedení zásluhou Hirvinga Lozana, jenže těsně před přestávkou si Jürgen Locadia vsítil vlastní branku! Stejný hráč však chvíli po návratu z kabin na hřiště výstavní střelou vrátil PSV vedení a o osm minut později přidal svůj druhý zásah do soupeřovy branky. V 60. minutě navíc podruhé v utkání skóroval Hirving Lozano a o vítězi bylo rozhodnuto. Za Vitesse sice snížil střídající Mason Mount , ale další šance si už domácí nevypracovali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jurgen Locadia napřáhl zpoza hranice pokutového území ke střele nártem, ale jeden z obránců Vitesse jeho ránu přizvedl do rukavic domácího gólmana.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Marco van Ginkel potáhl míč až na hranici pokutového území, odkud napřáhl k přízemní střele, jenže trefil jen obránce, od nějž se míč odrazil do zámezí.
     
    89
    Přeci jen přiletěl před branku PSV další zajímavý centr z levé strany. Daniel Schwaab však pokryl náběh domácího útočníka a odkopl míč do zámezí.
     
    88
    Hosté v posledních minutách přeci jen otupili rostoucí tlak domácího celku a nepouštějí Vitesse k zakončení. Domácím fotbalistům zbývá posledních pár minut.
     
    87
    Santiago Arias podpořil ofenzívu PSV dlouhým sprintem po pravé straně hrací plochy. Krajní zadák PSV se dokonce dostal ke střele, ale minul branku.
     
    86
    Fankaty Dabo napadal rozehrávku PSV na jeho polovině. Zadáci hostujícího celku si s ním zahráli bago a poté odkopli balón na polovinu Vitesse.
     
    85
    Jorrit Hendrix si na polovině hrací plochy ukopl míč daleko od nohy, ale nakonec jej dostihl a stačil rozehrát na pravou stranu. PSV vybojovalo vhazování na polovině Vitesse.
     
    84
    Domácí fanoušci nyní hlasitě skandují a ženou Vitesse do útoku. Vyprodaný stadion cítí, že jejich oblíbenci dnes soupeři ještě mohou zatopit.
     
    83
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Steven Bergwijn.
     
    82
    Na trávníku navíc zůstává ležet také hostující Luuk de Jong. Střelec vedoucího celku nizozemské Eredivisie se drží za levou nohu a nevypadá to s ním moc dobře.
     
    81
    Milot Rašica spěchal po levé straně za prudkou přihrávkou. Jeden z obránců si jej vzal do parády a důrazem jej poslal k zemi. Hra je nyní přerušena.
     
    80
    Fankaty Dabo dostal moře prostoru na pravé straně hrací plochy a vyslal prudký centr na malé vápno. Za míčem se dral Matavž, ale Isimat-Mirin byl znovu rychlejší.
     
    79
    Milot Rašica sice přihrávkou z pravé strany zahrál Ariasovi na housličky, jenže nikdo z jeho spoluhráčů jeho úmysl nepochopil. Zoet si tak došel pro míč na hranici velkého vápna.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 45. Locadia (vla.), 64. Mount – 18. Lozano, 49. Locadia, 57. Locadia, 60. Lozano

    Karty:   14. Dabo (ARN), 68. Büttner (ARN), 73. Miazga (ARN) – 5. van Ginkel (PSV), 26. Schwaab (PSV), 38. Pereiro (PSV), 68. Arias (PSV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia, Miazga, Büttner – Bruns, Serero (63. Mount), Foor – Rašica, Matavž, Linssen.
    Náhradníci: Houwen – Colkett, Castaignos, Ali, Mount, Lelieveld, Faye, Bosz.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Pereiro (78. Luckassen), Hendrix – Locadia, L. de Jong (83. Bergwijn), Lozano.
    Náhradníci: Room, van Osch – Luckassen, Bergwijn, S. Lammers, Rosario, Ramselaar, Maher, A. Gudmundsson, Paal, Ferreira dos Santos, Obispo.

    Rozhodčí: Gozobuyk – Goossens, van Dongen
    thejrc.org