Pardubice – Vítkovice 3:4 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 0:3 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 3:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 29.10.2017, 17:50 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:39 Jakub SKLENÁŘ - 3:2
     
    60:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následná akce domácímu celku ovšem vyšla a Piráti vítězí. Kometě nevyšla akce po pravé straně a přišel protiútok. Michal Vondrka si najel před branku, kde našel volného JAKUBA SKLENÁŘE. Tomu se povedlo zakončit do odkryté branky, přesně pod víko. Asistence: Michal Vondrka a Ivan Huml.
     
    56:26
    Michal Vondrka se prokličkoval zpoza své branky až do zakončení. Z levého kruhu ovšem připraveného Marka Čiliaka nepřekonal!
     
    56:14
    Velká šance pro Kometu. Michal Poletín míří na lavici hanby za naprosto zbytečné a jasné hákování.
    50:34 Martin NEČAS - 2:2
     
    50:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní se už ale Kometa zaslouženě prosazuje a vyrovnává na 2:2! MARTIN NEČAS se dostal ke kotouči mezi kruhy a milimetrovým zakončení do levé šibenice nedal Lacovi jedinou šanci. Asistence: Jakub Krejčík a Michal Gulaši.
     
    49:56
    Hynek Zohorna v další šanci hostů, nyní zakončoval z levé strany. Ján Laco i nyní ovšem zůstal klidný a zakončení hostujícího útočníka ukryl na svých prsou.
     
    48:41
    Před hosty se následně zjevila odkrytá branka. Jeden z hostů tak měl na hokejce vyrovnání, svým zakončením ale trestuhodně napálil pouze brankovou konstrukci!
     
    41:16
    Petr Koblasa se dostal k dorážce po střele od modré čáry. Marek Čiliak byl ovšem nalepený u své tyčky a střelecký pokus zneškodnil.
     
    40:21
    Parádní akce hostujícího celku, který se po krásní kombinaci dostal do obrovské šance. Martin Nečas dostal přihrávku před odkrytou branku, kde zakončoval. Laco se ovšem přesunul a puk zachytil!
     
    36:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., držení protihráče).
     
    35:51
    Martin Dočekal nyní ujel po levé straně a zakončoval do betonů Jána Laca. Puk následně poslal do sítě rukavicí, toto platit opravdu nemůže.
     
    35:26
    To bylo rychlé, branka platí a Piráti vedou 2:1.
     
    35:26
    Ale pozor! Rozhodčí bude vše konzultoval na videu.
    35:26 Vojtěch TOMEČEK - 2:1
     
    35:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    A přišla odplata! Parádní akci domácího celku. Mário Grman dostal přihrávku na levý kruh, odkud stříleně přihrával do brankoviště. VOJTĚCH TOMEČEK byl na zadní tyčce sám a puk poslal do branky! Asistence: Mário Grman.
     
    35:11
    Tomáš Malec založil útok Brna atakem na Michala Vondrku. Hynek Zohorna následně na pravé straně zakončoval, Ján Laco si ovšem připsal výborný zákrok!
     
    30:12
    Obrovská šance přišla až nyní! Tomáš Svoboda se zjevil sám před Lacem a pokoušel se jej překonat. Slovenský brankář se ale v brankovišti roztáhl a šanci zneškodnil.
     
    21:08
    Následně se do úniku dostal Marek Tomica, který unikal naprosto sám na Čiliaka. Toho ale střelou nad rukavici nepřekonal, slovenský brankář skvěle zasáhl!
     
    19:20
    Michal Poletín v rychlém útoku zakončoval do betonů přesouvajícího se Čiliaka. Michal Vondrka dorážel, ale trefil jen tyčku odkryté brněnské branky!
     
    18:54
    Následně přišel faul Tomáše Malce, který držel pronikajícího Dávida Skokana. Piráti si tak zahrají v závěru první třetiny přesilovou hru.
     
    15:47
    Michal Vondrka měl na hokejce vedoucí branku poté, co dostal přihrávku před kruhy. Pokus do levé šibenice ale Čiliak parádně vyrazil nad branku!
    13:03 Vladimír RŮŽIČKA - 1:1
     
    13:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    TOMÁŠ SLOVÁK nyní vše parádně nahradil a po jeho pokusu je vyrovnáno! Slovenský obránce se odhodlal ke střele, která nakonec skončila v levé šibenici branky Marka Čiliaka! Asistence: Marek Tomica a Jakub Lauko.
    11:37 Martin ZAŤOVIČ - 0:1
     
    11:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní se Kometa prosazuje a jde o hodně šťastnou trefu! MARTIN ZAŤOVIČ se pokoušel přihrát před branku, kde si kotouč do branky srazil obránce Tomáš Slovák. Brno tak využívá svou druhou početní výhodu. Bez asistence.
     
    10:57
    Na trestnou lavici míří Petr Koblasa, který je potrestán dvěma minutami za faul za brankou Jána Laca. Inkasuje trest za držení.
     
    06:58
    Vojtěch Němec byl ve slušné akci, kdy dostal kotouč na pravý kruh. Technickým pokusem se hostující útočník neprosadil, následně hákoval za brankou a jde na trestnou lavici.
     
    05:35
    Vladimír Růžička bude pykat za svůj zbytečný zákrok za brankou Marka Čiliaka. Chomutovský centr první lajny hákoval.
     
    05:23
    Martin Erat se v nabízené výhodě dostal do luxusní akce, byl sám před Lacem, kterého ale střelou nad beton nepřekonal. Parádní zákrok chomutovského brankáře!
     
    00:32
    Do veliké šance se dostal hostující Martin Zaťovič, jenž unikal po levé straně před branku, aby následně zakončoval. Svým pokusem ovšem trefil jen lapačku připraveného Laca!
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 14. Slovák (Tomica, Lauko), 36. V. Tomeček (Grman), 61. Sklenář (Vondrka, Huml) – 12. Zaťovič, 51. Nečas (J. Krejčík, Gulaši)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica, V. Růžička, Lauko – Poletín, Huml, V. Tomeček – Sklenář, Skokan, Vondrka – Koblasa, Šťovíček, J. Havel.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat, Nečas, Zaťovič – Vincour, L. Čermák, T. Svoboda – H. Zohorna, Hruška, Mallet – V. Němec, Nahodil, Dočekal.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Gerát, Hynek.
    thejrc.org