Carolina – Anaheim 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Calgary – Washington 2:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
7:1 (5:0, 0:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 30.10.2017, 00:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání už je to všechno, přeji Vám zdařený vstup do nového týdne. (02:59:58)
     
    Československá stopa v utkání
    Marko Daňo (WPG)
    do utkání jako zdravý náhradník nezasáhl.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Blake Wheeler (WPG) 3+1
    2. Mark Scheifele (WPG) 1+2
    3. Connor Hellebuyck (WPG) 31 zák., 1 gól, 96,9%.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 24 – 32 (10:7, 4:15, 10:10)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 11
    Trestné minuty: 22 – 22
    Využité přesilové hry: 1/3 – 1/3
    Bodyčky: 20 – 22
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%.
     
    Je dobojováno! Winnipegu v první třetině spadlo do brány skoro všechno a kromě potupeného Matta Murrayho v ní stihl překonat také nováčka DeSmithe. Po změně stran už převzal aktivitu Pittsburgh, jenže ze svého trvalého tlaku vytěžil jen jedno snížení z hokejky Jevgenije Malkina. Třetí dvacetiminutovka začala v klidnějším tempu a Penguins během toho rychle zjistili, že se svým mankem už nic neudělají. Jets naopak hráli s velkou chutí a přidali další dvě branky, které určily konečnou podobu skóre 7:1!
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Osmou branku ještě chtěl přidat Brandon Tanev, ale DeSmith tvrdou ránu vyrazil. To však Tryskáčům už nemusí vůbec vadit.
     
    59:26
    Domácí by rádi dohráli zápas v útočném pásmu. Spokojení fanoušci mezitím velkým aplausem oceňují jejich vynikající výkon.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Trouba při střele zlomil hokejku a puk poslal jen do rohu, kde ho opět vybojovali hráči Winnipegu.
     
    58:07
    Bryan Rust se parádní kličkou uvolnil přes překvapeného Morrisseyho, vzápětí už ale byl mimo úhel a z pravé strany vystřelil jen do boční sítě.
     
    57:23
    Jets zaútočili do nekompletní obrany, které pomohl až vynikající zákrok DeSmithe proti bekhendovému blafáku volného Shawna Matthiase.
     
    57:05
    A ještě jeden podobný zákrok domácího gólmana, který se tentokrát nenechal zaskočit McKeggovým nahozením podél brankové čáry.
     
    56:34
    Hellebuyck se namáčkl ke své levé tyči a vychutnal si Hörnqvistovu střelu z nulového úhlu, kterou schoval do připravené lapačky.
     
    55:52
    Joel Armia se uvolnil u levého mantinelu a neplánovaně si narazil s nic netušícím Hendricksem. Střela z kruhu ale úspěšná nebyla, protože ji do ochranné sítě srazil Kühnhackl.
     
    55:10
    Zakázané uvolnění Pittsburgu. Předcházel tomu Reavesův nepěkný zákrok na jednoho z domácích hráčů a také menší strkanice, za kterou inkasovali desetiminutový osobní trest Ryan Reaves a dokonce i šťastný střelec Brendan Lemieux.
     
    54:22
    Odražený puk směřoval z levé strany před domácí branku u které sice stál Guentzel, ale ještě předním ho stihl vypíchnout Hellebuyck.
     
    54:00
    Ofsajd a reklamní přestávka, která ještě o něco prodlouží dnešní trápení Tučňáků. Ti po včerejší těsné prohře v Minnesotě znovu odletí směrem do Edmontonu s prázdnou.
     
    53:34
    Přesně nemířil ani Conor Sheary, načež Penguins zahráli na zakázané uvolnění a vhazuje se po pravici Caseyho DeSmithe.
     
    52:53
    Malkinův pokus z pravé strany nebyl přesný a Winnipeg tak kontroloval rychlou akcí, kterou z osy hřiště podobně zakončoval Shawn Matthias.
    52:19 Brendan LEMIEUX - 7:1
     
    52:19
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets navyšují náskok, když se poprvé v kariéře prosadil hráč s opravdu zvučným příjmením! Dlouho schovaný puk ukořistil Armia a přihrál na modrou čáru, kterou kontroloval Tyler Myers a razantně vypálil. V mezikruží letící puk ještě lehce zasáhl BRENDAN LEMIEUX a DeSmith už nestačil zareagovat. Asistence: Tyler Myers, Joel Armia.
     
    51:56
    Hendricks dvakrát ztratil puk, který přesto zůstává v útočném pásmu Jets. Konkrétně u levého mantinelu, kde je o něj svádět velký boj.
     
    51:16
    Oba týmy v plném počtu.
     
    50:54
    Další zajímavá příležitost na sebe nenechala dlouho čekat, nicméně Jacob Trouba vypálil jen do horní poloviny těla Casey DeSmithe, od něhož se puk odrazil do ochranné sítě.
    50:28 Mark SCHEIFELE - 6:1
     
    50:28
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí proměňují výhodnou přesilovku a znovu vedou pětibrankovým rozdílem! MARK SCHEIFELE nahrál na modru čáru Wheelerovi, který mu přihrávku do levého kruhu vrátil a DeSmith byl zcela bez šance proti dělové střele golfákem. Asistence: Blake Wheeler, Dustin Byfuglien.
     
    49:56
    Hra ve čtyřech dlouho nevydržela, protože Wheelera fauloval Jake Guentzel a vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Jets si zahrají přesilovku 4 na 3!
     
    49:16
    Rusko-finský konflikt mezi Malkinem a Lainem vyhodnotili hlavní arbitři jako souboj mimo rámec pravidel a poslali obě hvězdy na trestnou lavici.
     
    49:06
    Po dlouhé době se trochu protáhl i DeSmith, který po špatné rozehrávce svých spoluhráčů čelil pokusu z mezikruží. Little ale neuspěl a na druhé straně Hellebuyck mnohem snadněji zakročil proti nápřahu Hagelina.
     
    48:38
    Olli Määttä přijel přihrávku z pravého mantinelu a napřáhl ke střele z vrcholku vzdálenějšího kruhu. Hellebuyck se rychle přesunul a hrudníkem ztlumil puk, který hosté nemohli dorážet.
     
    48:22
    Dumoulin si vyměnil puk s Letangem a místo střely jej nahodil do rohu. Následovalo několik soubojů a vyhození Jets, za kterým pelášil Scheifele, ale sudí trochu necitlivě odpískali icing.
     
    47:26
    Zach Trotman trefil jen předním stojícího Matthiase, se kterým svedl souboj ve středním pásmu. Hostující obránce si počínal na hranici pravidel, ale rozhodčí zůstali v klidu.
     
    46:53
    Oba týmy v plném počtu.
     
    46:26
    Také v této hře čtyři na čtyři se hraje v poměrně klidném tempu. Domácí tým si vystačí s pouhým vyhazováním puku do středního pásma, čímž šetří čas.
     
    46:00
    Z třetí třetiny uteklo prvních šest minut a Tučňákům se stále nepovedlo přiblížit na rozdíl tří gólů. Jejich šance se tak každou další minutou rychle snižují.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    45:30
    Phil Kessel vyslal jednu ze svých obávaných dělovek, kterou Hellebuyck položeným betonem vyrazil do rohu.
     
    44:53
    Rozhodčí přerušili hru kvůli menšímu konfliktu mezi Byfuglienem a Hörnqvistem. Oba hráči od nich vyfasovali menší tresty za krosček.
     
    44:46
    Velký závar před Hellebuyckem! Crosby s Dumoulinem a Hörnqvistem vytvořili u jeho brankoviště obrovský tlak. Domácí brankář musel minimálně dvakrát zasahovat a další střela byla nepřesná.
     
    44:15
    Tečované nahození domácích hokejistů pro změnu skončilo v ochranné síti. Následuje buly ve středním pásmu poblíž branky DeSmithe.
     
    43:43
    Čtvrtá formace Pens se zmohla jen k několika nástřelům ze středního pásma, které ve všech případech zkontroloval Connor Hellebuyck.
     
    43:04
    DeSmith dobře přečetl hru a vystartoval daleko před své brankoviště, aby byl u puku před rychle se blížícím Lemieuxem.
     
    42:38
    A právě nepovedené založení útoku teď vedlo ke zbytečný icing týmu z Pensylvánie.
     
    42:26
    Zatím je to ve třetí části hodně neurovnané. U kotouče jsou většinou obranné páry, kterým se nedaří rozehrávka.
     
    41:51
    Oba týmy v plném počtu.
     
    41:12
    Kessel táhl rychlý brejk Tučňáků a dal finální přihrávku Malkinovi, kterého Hellebuyck vychytal efektním zákrokem lapačkou.
     
    40:56
    Letang čekal za vlastní brankou a trochu ho překvapil příjezd jednoho ze soupeřů, který se do žádné šance ale nestihl dostat.
     
    40:23
    Třetí třetina startuje hrou ve čtyřech na obou stranách. Jinak se dá očekávat pokračující tlak Penguins, kteří se jistě pokusí o malý hokejový zázrak.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 14 – 22 (10:7, 4:15)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 6
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Bodyčky:16 – 15
    Vyhraná vhazování: 56% – 44%.
     
    Druhá třetina souboje mezi Winnipegem a Pittsburghem domácí fanoušky ze sedadel tentokrát nezvedala. Téměř po celých dvacet minut totiž měli více ze hry hokejisté Pittsburghu, kteří zahájili hodně složitou cestu za vyrovnáním. Tučňákům k němu stále chybí čtyři góly, když jejich jedinou trefu zařídil v 38. minutě Jevgenij Malkin. Jets tak stále vedou 5:1 a jsou na dobré cestě k ukončení série dvou porážek v řadě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Hodně přísný trest pro Byfugliena, který u mantinelu lehce dohrál nahazujícího Rusta. Přesilovka Tučňáků z toho ale nebude, protože menší trest za sekání dostává také zmíněný Bryan Rust.
     
    39:37
    Jets se sice drží v útočném pásmu, ale jsou držení u mantinelu, odkud se jim nedaří poslat žádná střela směrem na hostující klec.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:45
    Zcela neviditelný Ryan Reaves ve středním pásmu nezpracoval dlouhou Määttäho přihrávku a domácí tým se tak vrací do držení kotouče.
     
    38:11
    Blake Wheeler obkroužil hostující branku a z levého mantinelu posouval puk na osu hřiště, kde ho vybojovali muži v dresu Pittsburghu.
     
    37:46
    Hosté chtěli pokračovat v tlaku, ale narazili na špatnou rozehrávku, ze které se stalo vyhození na zakázané uvolnění. Po delší době se bude vhazovat po pravici DeSmithe.
    37:02 Jevgenij MALKIN - 5:1
     
    37:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem druhé třetiny se Tučńáci konečně prosadili! Hörnqvist vybojoval puk na krátkém mantinelu, odkud ho Crosby posunul k modré čáře. Z vrcholku levého kruhu po přihrávce od Letanga vypálil Kessel a plachtící puk protečoval za Hellebuyckova záda JEVGENIJ MALKIN. Asistence: Phil Kessel, Kris Letang.
     
    36:49
    Poměrně výrazná převaha Pittsburghu bude pokračovat i v nejbližších desítkách vteřin. Za držení Toma Kühnhackla dostává dvě minuty Bryan Little.
     
    35:55
    Domácí v plném počtu.
     
    35:46
    Znovu zaduněl jen zadní mantinel, do kterého napálil kotouč Jevgenij Malkin. Zdramatizování zápasu je tak stále v nedohlednu.
     
    35:21
    Zajímavý nápor hostujících hráčů byl nebezpečný především po dvou přihrávkách do zahuštěného prostoru. Crosbyho teč ani pokus jednoho z jeho kolegů ale na stavu nic nezměnily.
     
    34:58
    Crosby s Malkinem a Kesselem se usadili v útočném pásmu a snaží se něco vymyslet na čtyři statické protihráče.
     
    34:33
    Ani ta zatím nepřinesla úspěch, z několika soubojů v hostujícím útočném pásmu vyletěl puk až k druhému konci hrací plochy.
     
    33:55
    Dmitrij Kulikov se za vlastní brankou pomalu dostával pod tlak napadajícího McKegga a ruský útočník neposedně skákající puk vyhodil nad mantinel. Následuje druhá početní převaha Pens.
     
    33:04
    Vhazování mezi Sheahanem a Scheifele dopadlo nerozhodně, kotouč nakonec skončil na hokejce prvně jmenovaného, jehož rychlou střelu z pravého kruhu domácí gólman také zpacifikoval.
     
    32:52
    Penguins rozhodně přidali na obrátkách a také zásluhou přesilovky jsou momentálně dominantním týmem. Hellebuyckovo čisté konto ale platí i v třiatřicáté minutě po dvou pokusech Phila Kessela.
     
    32:15
    Andrew Copp moc dobře věděl, že ho to bude bolet, ale i přesto před nárazem vyhodil puk do bezpečí za cenu přišpendlení na mantinel.
     
    31:25
    Tuhle příležitost Jets doslova zadrbali. Jeden jediný obránce Tučňáků čelil nájezdů tří protihráčů, kteří to celé překombinovali a DeSmith vůbec zasahovat nemusel. Jmenovitě u toho byli Ehlers, Laine a Little.
     
    30:59
    Laine po spoluhráčově střele bojoval o nikým nekrytý puk, ale žádná gólová dorážka z toho nebyla.
     
    30:16
    Copp vyjel z trestné lavice a nechybělo mu moc, aby se úspěšně natáhl k vyhozenému puku, což by znamenalo jeho únik. Ten byl k vidění na druhé straně, ale Kühnhacklova střela mezi betony Hellebuycka nezaskočila.
     
    29:58
    Domácí v plném počtu.
     
    29:41
    Druhá polovina přesilovky už z hostujícího pohledu tak vydařená není, Jets opět odpálili kotouč přes všechny čáry.
     
    29:11
    Pittsburgh si vytvořil dobrý tlak, hodně tam zlobili Crosby s Hörnqvistem, ovšem domácím se nakonec povedlo vyhodit.
     
    28:35
    Kessela se dlouho nikdo nevydal bránit, a tak se sám rozhodl zakončit z levého kruhu. Hellebuyck ale zakročil a neinkasoval ani z nebezpečné Crosbyho dorážky.
     
    28:15
    Letang s Malkinem si navzájem přihrávali a dávali se přednost v zakončení. O něco se nakonec pokusil ruský útočník, ale soupeřova hokejka srazila puk do obecenstva.
     
    27:58
    Na hrací ploše se objevila nějaká díra, kterou musí rozhodčí zacelit. Komerční přestávka před první hostující přesilovkou se proto trochu natáhla.
     
    27:58
    DeSmith ukončil menší zmatky před svou brankou a přerušil hru. Po hvizdu se do sebe pustila zhruba pětice hokejistů a rozhodčí si nakonec vybrali jen Andrew Coppa, jenž inkasuje poměrně zbytečný menší trest za hrubost.
     
    27:42
    Hosté v plném počtu.
     
    27:09
    Z protiútoku pro tým v oslabení se zákonitě stal brejk na druhé straně. Také DeSmith ale dokázal zasáhnout proti pokusu Joela Armii.
     
    26:38
    Tom Kühnhackl byl u dalšího vyhození jako první a nenápadně se dostal do slibné šance, při které pálil z pravé strany, jenže na Hellebuycka nevyzrál.
     
    26:06
    Penguins zahájili s velkým přehledem i druhé oslabení a vyhodili puk do bezpečí. Za stávajícího stavu by však potřebovali dělat úplně něco jiného.
     
    25:42
    Scheifele se dostal mezi Trotmana a Rusta, který jej držel až moc dlouho a za tento prohřešek míří na trestnou lavici.
     
    25:22
    Jeden z domácích obránců se vydal na útočný výlet a natlačil se až do brankoviště, v němž nedotlačil puk za dobře postaveného brankáře.
     
    24:56
    Byfuglien nabral rychlost, ale před útočnou modrou nešikovně zpomalil, takže mu mezitím vjel Tanev do ofsajdu.
     
    24:43
    Myers v samotném závěru přesilové hry pelášil do útočného pásma, kde Jets strávili nějakou půlminutu, ale za tu ani jednou nevystřelili. Hra poté byla přerušená pro přihrávku rukou.
     
    24:25
    Hosté v plném počtu.
     
    23:51
    Patrik Laine zkusil překvapit nezkušeného brankáře ranou zpoza levého kruhu, ale DeSmith byl pozorný a schoval puk v náruči.
     
    23:25
    Tak se stalo až po dobré minutě, nicméně tvrdá střela z levého křídla letěla mimo DeSmithovu klec.
     
    22:56
    První přesilovka se domácím zatím vůbec nedaří, ihned po buly byly vyhnáni z útočného pásma, kam se zatím nevrátili.
     
    22:25
    Casey DeSmith rozhodně nezažívá povedenou premiéru v dresu Penguins. Svůj tým nyní oslabil kvůli vyhození kotouče nad mantinely. Trest odpyká Reaves.
     
    22:05
    Pens se usadili v útočném pásmu. Hellebuyck si však věděl rady s Kesselovou střelou z pravého mantinelu i Ruhwedelovým nahozením od modré.
     
    21:33
    Malkinovi trvalo zpracování přihrávky o něco déle, a tak mu Sheary s Hörnqvistem vjeli do odpískaného ofsajdu.
     
    20:48
    Morrissey ztratil stabilitu, i tak ještě stihl nahodit do hloubi útočného pásma, kde si kotouč sebrali zadáci Penguins.
     
    20:05
    První buly prostřední dvacetiminutovky vyhrál Crosby, jenž si svůj minisouboj s Scheifelem ale zopakuje, neboť puk vyletěl mezi diváky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 10 – 7
    Zablokované střely soupeře: 3 – 4
    Trestné minuty 0 – 0
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Bodyčky: 10 – 8
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
     
    Fanoušci Winnipegu ohlušujícím aplausem vyprovází své oblíbence do šaten! Jets si to za svůj neuvěřitelný výkon rozhodně zaslouží, naopak Penguins by asi nejraději přivítali úplný konec zápasu. Pittsburgh inkasoval už v osmdesáté vteřině a když už se zdálo, že začíná nalézat herní pohodu, tak přišel úder z hokejky Blakea Wheelera. Naprostá pohroma přišla pro hostující celek v 18. a 19. minutě, kdy zhruba během půlminuty inkasoval hned třikrát. Nepomohlo mu ani střídání Murrayho za DeSmithe, jenž ve svém prvním utkání v kariéře inkasoval od třígólového Blakea Wheelera už po jedenácti sekundách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Hellebuyck si připsal těžký zákrok proti tečované střele od modré čáry a tím víceméně rozjel protiútok Patrika Laineho, jenž byl tísněn dvěma hráči a ti jeho střelu k DeSmithovi nepustili.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
    18:18 Blake WHEELER - 5:0
     
    18:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tomu, co se v těchto minutách v MTS Centre děje, se dá jen těžko věřit! DeSmith zůstal nepřekonaný jen pár sekund a inkasoval hned z první střely, která na něj v NHL kdy letěla. Postaral se o to BLAKE WHEELER, který okamžitě po buly s neskutečnou lehkostí protančil do útočného pásma a bekhendovým blafákem dovršil svůj hattrick! Asistence: Kyle Connor.
     
    18:07
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Casey DeSmith.
    18:07 Joel ARMIA - 4:0
     
    18:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je pro Pittsburgh rýsující se ostuda! Rozjetí hráči Winnipegu nedali hostům ani vteřinu času na rozehrávku, kterou tentokrát narušil Hendricks a nahrál JOELU ARMIOVI, jehož nenápadná střela zápěstím z osy hřiště skončila až za zády nechápajícího Murrayho, který raději bude střídat. Asistence: Matt Hendrics.
    17:44 Blake WHEELER - 3:0
     
    17:44
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No vida, domácí vedou v závěru první třetiny už 3:0! Malkina při rozehrávce obral o kotouč Scheifele a posunul ho na Matthiase, který pravděpodobně střílel a jeho pokus u vzdálenější tyče ještě dorazil BLAKE WHEELER. Asistence: Shawn Matthias, Mark Scheifele.
     
    17:16
    Kulikov to také zkoušel od modré, ale výsledek byl podobný. Hra ale pokračovala přihrávkou před pravý kruh, odkud se do puku opřel Myers a Murray měl co dělat, aby ho vyrazil.
     
    17:00
    Josh Morrissey ze stoje vyslal dlouho avizovanou střelu od modré čáry. Murray ale neměl příliš zakrytý výhled a v takových situacích si dokáže poradit.
     
    16:42
    Pittsburgh nemůže pokračovat ve svém útočném snažení, protože je signalizován ofsajd. Domácí tak mají spoustu času na rozehrávku.
     
    16:21
    Jake Guentzel se bezúspěšně pokoušel tečovat nebo dorážet spoluhráčovo nahození od modré čáry. Hellebuyck si našel kotouč a přerušil hru.
     
    15:48
    Sheary byl v rohu útočné třetiny rychle pokrytý a Laine neměl těžkou práci při částečném vyhození doprostřed kluziště.
     
    15:06
    Užuž se rodilo další přečíslení hostující obrany, jenže právě poslední obránce Tučňáků dokázal srazit Lemiuxovu přihrávku do zadního mantinelu.
    13:58 Blake WHEELER - 2:0
     
    13:58
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím však stačí sebemenší šance na překonání Murrayho, jehož tým ztrácí už dva góly! Trotman nezkrotil skákající puk u útočné modré čáry. Scheifele byl v této činnosti mnohem úspěšnější a rozjel přečíslení dvou na jednoho, které zakončil přihrávkou na BLAKEA WHEELERA a ten pokořil hostujícího gólmana chladnokrevným forhendovým blafákem. Asistence: Mark Scheifele, Kyle Connor.
     
    13:34
    První třetina plyne v rychlém tempu, ovšem kvalitě hry to moc nepomáhá. Puk létá z jednoho pásma do druhého s minimem šancí.
     
    12:45
    Jets vybojovali puk po Crosbyho nahození ze středního pásma, ale nedostali se ani za červenou čáru. Tučňáci se pomalu začínají osmělovat.
     
    11:47
    Hagelin dostal ideální puk do jízdy, leč Hellebuyck střelu z vrcholku kruhu vyrazil do rohu. Právě z krátkého mantinelu pak přišla přihrávka na trestuhodně nepokrytého Malkina, jenž svou vynikající šanci ale promrhal a vystřelil jen do domácího gólmana.
     
    11:10
    Patric Hörnqvist nepřekvapil dosud nerozchytaného Hellebuycka, který se včas přilepil k levé tyči a nepropustil střelu z nelehkého úhlu.
     
    10:48
    Letangovo zakončení od modré čáry rovněž neprošlo a Connor zase zavezl puk do útočného pásma Jets, kteří v něm ale dlouho nepobyli.
     
    09:42
    Trotmanova střela z nouze byla zablokovaná a Winnipeg rychle otočil hru. Jmenovitě to byl Lemieux, jehož pokus z ostrého úhlu ale minul vzdálenější tyč.
     
    09:20
    Tryskáčům se vyplatilo aktivní napadání, po kterém získali kotouč, ale elitní formace se sním dostala do postavení mimo hru.
     
    09:00
    Po dlouhé době museli rozhodčí použít své nástroje, protože se kotouč otřel o ochrannou sít. Následuje reklamní přestávka.
     
    08:36
    Andrew Copp si udělal místo ke střele z levého kruhu. Puk letěl poměrně vysoko, nicméně pod břevno by se nevešel, nebýt zákroku Matthew Murrayho.
     
    07:56
    Na druhé straně Crosby z pravé strany nahodil puk do předbrankového prostoru, kde ale byli úspěšnější obránci v tmavě modrých dresech.
     
    07:31
    Slibný brejk tři na dva zakončoval Jacob Trouba hodně slabě a Murray pomalu letící puk bez problémů vyrazil.
     
    06:56
    Greg McKegg nabral neuvěřitelnou rychlost a doslova proletěl středem hřiště až k pravému kruhu, kde jeho pokus zablokoval Kulikov.
     
    06:15
    Letang si netroufl na střelu zpoza pravého kruhu, takže se rozhodl pro přihrávku, ale tu domácí hokejisté získali pro sebe a vyčistili prostor v obranné třetině.
     
    05:12
    Winnipeg ukončil krátký pobyt Penguins v útočném pásmu vyhozením, které letělo přímo do brankoviště a o zakázané uvolnění se jednat nemohlo.
     
    04:55
    Scheifele přihrál na modrou čáru, odkud jeden z jeho spoluhráčů vyslal zajímavou pobídku na teč. Ta skutečně přišla díky Connorovi, ale puk znovu letěl mimo tři tyče.
     
    03:11
    Teď už znovu Jets v útočném pásmu, nicméně Joel Armia z bezprostřední blízkosti přestřelil Murrayho klec.
     
    01:56
    Tučňáci by rádi rychle odpověděli, jenomže Hornqvistovu střelu z pravého mantinelu Hellebuyck vyrazil a dorážka téhož hráče už byla mnohem méně přesná.
    01:20 Andrew COPP - 1:0
     
    01:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Z druhého přerušení už mají domácí fandové mnohem větší radost, neboť Jets se už po osmdesáti sekundách hry dostávají do vedení! Enström přesunul kotouč k Matthiasovi a ten zase k ANDREW COPPOVI, na jehož rychlý švih Murray nedosáhl a inkasuje tak z vůbec první střely na branku! Asistence: Shawn Matthias, Toby Enström.
     
    00:11
    Natěšené publikum je zvědavé na dnešní souboj, který se poprvé přerušil už po jedenácti sekundách kvůli Wheelerově zásahu vysokou holí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – Matthias, Copp, B. Tanev – Hendricks, Lemieux, Armia.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Sheahan, Hagelin – Reaves, McKegg, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Morton, Jackson – Knorr, Cameron.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Copp (Matthias, Enström), 14. Wheeler (Scheifele, Connor), 18. Wheeler (Matthias, Scheifele), 19. Armia (Hendricks), 19. Wheeler (Connor), 51. Scheifele (Wheeler, Byfuglien), 53. Lemieux (T. Myers, Armia) – 38. Malkin (Kessel, Letang)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – Matthias, Copp, B. Tanev – Hendricks, Lemieux, Armia.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (19. DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Sheahan, Hagelin – Reaves, McKegg, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Morton, Jackson – Knorr, Cameron

    Diváci: 15 321
    thejrc.org