Carolina – Anaheim 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Calgary – Washington 2:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
7:1 (5:0, 0:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 30.10.2017, 00:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – Matthias, Copp, B. Tanev – Hendricks, Lemieux, Armia.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Sheahan, Hagelin – Reaves, McKegg, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Morton, Jackson – Knorr, Cameron.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Natěšené publikum je zvědavé na dnešní souboj, který se poprvé přerušil už po jedenácti sekundách kvůli Wheelerově zásahu vysokou holí.
     
    01:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Z druhého přerušení už mají domácí fandové mnohem větší radost, neboť Jets se už po osmdesáti sekundách hry dostávají do vedení! Enström přesunul kotouč k Matthiasovi a ten zase k ANDREW COPPOVI, na jehož rychlý švih Murray nedosáhl a inkasuje tak z vůbec první střely na branku! Asistence: Shawn Matthias, Toby Enström.
    01:20 Andrew COPP - 1:0
     
    01:56
    Tučňáci by rádi rychle odpověděli, jenomže Hornqvistovu střelu z pravého mantinelu Hellebuyck vyrazil a dorážka téhož hráče už byla mnohem méně přesná.
     
    03:11
    Teď už znovu Jets v útočném pásmu, nicméně Joel Armia z bezprostřední blízkosti přestřelil Murrayho klec.
     
    04:55
    Scheifele přihrál na modrou čáru, odkud jeden z jeho spoluhráčů vyslal zajímavou pobídku na teč. Ta skutečně přišla díky Connorovi, ale puk znovu letěl mimo tři tyče.
     
    05:12
    Winnipeg ukončil krátký pobyt Penguins v útočném pásmu vyhozením, které letělo přímo do brankoviště a o zakázané uvolnění se jednat nemohlo.
     
    06:15
    Letang si netroufl na střelu zpoza pravého kruhu, takže se rozhodl pro přihrávku, ale tu domácí hokejisté získali pro sebe a vyčistili prostor v obranné třetině.
     
    06:56
    Greg McKegg nabral neuvěřitelnou rychlost a doslova proletěl středem hřiště až k pravému kruhu, kde jeho pokus zablokoval Kulikov.
     
    07:31
    Slibný brejk tři na dva zakončoval Jacob Trouba hodně slabě a Murray pomalu letící puk bez problémů vyrazil.
     
    07:56
    Na druhé straně Crosby z pravé strany nahodil puk do předbrankového prostoru, kde ale byli úspěšnější obránci v tmavě modrých dresech.
     
    08:36
    Andrew Copp si udělal místo ke střele z levého kruhu. Puk letěl poměrně vysoko, nicméně pod břevno by se nevešel, nebýt zákroku Matthew Murrayho.
     
    09:00
    Po dlouhé době museli rozhodčí použít své nástroje, protože se kotouč otřel o ochrannou sít. Následuje reklamní přestávka.
     
    09:20
    Tryskáčům se vyplatilo aktivní napadání, po kterém získali kotouč, ale elitní formace se sním dostala do postavení mimo hru.
     
    09:42
    Trotmanova střela z nouze byla zablokovaná a Winnipeg rychle otočil hru. Jmenovitě to byl Lemieux, jehož pokus z ostrého úhlu ale minul vzdálenější tyč.
     
    10:48
    Letangovo zakončení od modré čáry rovněž neprošlo a Connor zase zavezl puk do útočného pásma Jets, kteří v něm ale dlouho nepobyli.
     
    11:10
    Patric Hörnqvist nepřekvapil dosud nerozchytaného Hellebuycka, který se včas přilepil k levé tyči a nepropustil střelu z nelehkého úhlu.
     
    11:47
    Hagelin dostal ideální puk do jízdy, leč Hellebuyck střelu z vrcholku kruhu vyrazil do rohu. Právě z krátkého mantinelu pak přišla přihrávka na trestuhodně nepokrytého Malkina, jenž svou vynikající šanci ale promrhal a vystřelil jen do domácího gólmana.
     
    12:45
    Jets vybojovali puk po Crosbyho nahození ze středního pásma, ale nedostali se ani za červenou čáru. Tučňáci se pomalu začínají osmělovat.
     
    13:34
    První třetina plyne v rychlém tempu, ovšem kvalitě hry to moc nepomáhá. Puk létá z jednoho pásma do druhého s minimem šancí.
     
    13:58
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím však stačí sebemenší šance na překonání Murrayho, jehož tým ztrácí už dva góly! Trotman nezkrotil skákající puk u útočné modré čáry. Scheifele byl v této činnosti mnohem úspěšnější a rozjel přečíslení dvou na jednoho, které zakončil přihrávkou na BLAKEA WHEELERA a ten pokořil hostujícího gólmana chladnokrevným forhendovým blafákem. Asistence: Mark Scheifele, Kyle Connor.
    13:58 Blake WHEELER - 2:0
     
    15:06
    Užuž se rodilo další přečíslení hostující obrany, jenže právě poslední obránce Tučňáků dokázal srazit Lemiuxovu přihrávku do zadního mantinelu.
     
    15:48
    Sheary byl v rohu útočné třetiny rychle pokrytý a Laine neměl těžkou práci při částečném vyhození doprostřed kluziště.
     
    16:21
    Jake Guentzel se bezúspěšně pokoušel tečovat nebo dorážet spoluhráčovo nahození od modré čáry. Hellebuyck si našel kotouč a přerušil hru.
     
    16:42
    Pittsburgh nemůže pokračovat ve svém útočném snažení, protože je signalizován ofsajd. Domácí tak mají spoustu času na rozehrávku.
     
    17:00
    Josh Morrissey ze stoje vyslal dlouho avizovanou střelu od modré čáry. Murray ale neměl příliš zakrytý výhled a v takových situacích si dokáže poradit.
     
    17:16
    Kulikov to také zkoušel od modré, ale výsledek byl podobný. Hra ale pokračovala přihrávkou před pravý kruh, odkud se do puku opřel Myers a Murray měl co dělat, aby ho vyrazil.
     
    17:44
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No vida, domácí vedou v závěru první třetiny už 3:0! Malkina při rozehrávce obral o kotouč Scheifele a posunul ho na Matthiase, který pravděpodobně střílel a jeho pokus u vzdálenější tyče ještě dorazil BLAKE WHEELER. Asistence: Shawn Matthias, Mark Scheifele.
    17:44 Blake WHEELER - 3:0
     
    18:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je pro Pittsburgh rýsující se ostuda! Rozjetí hráči Winnipegu nedali hostům ani vteřinu času na rozehrávku, kterou tentokrát narušil Hendricks a nahrál JOELU ARMIOVI, jehož nenápadná střela zápěstím z osy hřiště skončila až za zády nechápajícího Murrayho, který raději bude střídat. Asistence: Matt Hendrics.
    18:07 Joel ARMIA - 4:0
     
    18:07
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Casey DeSmith.
     
    18:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tomu, co se v těchto minutách v MTS Centre děje, se dá jen těžko věřit! DeSmith zůstal nepřekonaný jen pár sekund a inkasoval hned z první střely, která na něj v NHL kdy letěla. Postaral se o to BLAKE WHEELER, který okamžitě po buly s neskutečnou lehkostí protančil do útočného pásma a bekhendovým blafákem dovršil svůj hattrick! Asistence: Kyle Connor.
    18:18 Blake WHEELER - 5:0
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Hellebuyck si připsal těžký zákrok proti tečované střele od modré čáry a tím víceméně rozjel protiútok Patrika Laineho, jenž byl tísněn dvěma hráči a ti jeho střelu k DeSmithovi nepustili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Fanoušci Winnipegu ohlušujícím aplausem vyprovází své oblíbence do šaten! Jets si to za svůj neuvěřitelný výkon rozhodně zaslouží, naopak Penguins by asi nejraději přivítali úplný konec zápasu. Pittsburgh inkasoval už v osmdesáté vteřině a když už se zdálo, že začíná nalézat herní pohodu, tak přišel úder z hokejky Blakea Wheelera. Naprostá pohroma přišla pro hostující celek v 18. a 19. minutě, kdy zhruba během půlminuty inkasoval hned třikrát. Nepomohlo mu ani střídání Murrayho za DeSmithe, jenž ve svém prvním utkání v kariéře inkasoval od třígólového Blakea Wheelera už po jedenácti sekundách.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 10 – 7
    Zablokované střely soupeře: 3 – 4
    Trestné minuty 0 – 0
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Bodyčky: 10 – 8
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    První buly prostřední dvacetiminutovky vyhrál Crosby, jenž si svůj minisouboj s Scheifelem ale zopakuje, neboť puk vyletěl mezi diváky.
     
    20:48
    Morrissey ztratil stabilitu, i tak ještě stihl nahodit do hloubi útočného pásma, kde si kotouč sebrali zadáci Penguins.
     
    21:33
    Malkinovi trvalo zpracování přihrávky o něco déle, a tak mu Sheary s Hörnqvistem vjeli do odpískaného ofsajdu.
     
    22:05
    Pens se usadili v útočném pásmu. Hellebuyck si však věděl rady s Kesselovou střelou z pravého mantinelu i Ruhwedelovým nahozením od modré.
     
    22:25
    Casey DeSmith rozhodně nezažívá povedenou premiéru v dresu Penguins. Svůj tým nyní oslabil kvůli vyhození kotouče nad mantinely. Trest odpyká Reaves.
     
    22:56
    První přesilovka se domácím zatím vůbec nedaří, ihned po buly byly vyhnáni z útočného pásma, kam se zatím nevrátili.
     
    23:25
    Tak se stalo až po dobré minutě, nicméně tvrdá střela z levého křídla letěla mimo DeSmithovu klec.
     
    23:51
    Patrik Laine zkusil překvapit nezkušeného brankáře ranou zpoza levého kruhu, ale DeSmith byl pozorný a schoval puk v náruči.
     
    24:25
    Hosté v plném počtu.
     
    24:43
    Myers v samotném závěru přesilové hry pelášil do útočného pásma, kde Jets strávili nějakou půlminutu, ale za tu ani jednou nevystřelili. Hra poté byla přerušená pro přihrávku rukou.
     
    24:56
    Byfuglien nabral rychlost, ale před útočnou modrou nešikovně zpomalil, takže mu mezitím vjel Tanev do ofsajdu.
     
    25:22
    Jeden z domácích obránců se vydal na útočný výlet a natlačil se až do brankoviště, v němž nedotlačil puk za dobře postaveného brankáře.
     
    25:42
    Scheifele se dostal mezi Trotmana a Rusta, který jej držel až moc dlouho a za tento prohřešek míří na trestnou lavici.
     
    26:06
    Penguins zahájili s velkým přehledem i druhé oslabení a vyhodili puk do bezpečí. Za stávajícího stavu by však potřebovali dělat úplně něco jiného.
     
    26:38
    Tom Kühnhackl byl u dalšího vyhození jako první a nenápadně se dostal do slibné šance, při které pálil z pravé strany, jenže na Hellebuycka nevyzrál.
     
    27:09
    Z protiútoku pro tým v oslabení se zákonitě stal brejk na druhé straně. Také DeSmith ale dokázal zasáhnout proti pokusu Joela Armii.
     
    27:42
    Hosté v plném počtu.
     
    27:58
    DeSmith ukončil menší zmatky před svou brankou a přerušil hru. Po hvizdu se do sebe pustila zhruba pětice hokejistů a rozhodčí si nakonec vybrali jen Andrew Coppa, jenž inkasuje poměrně zbytečný menší trest za hrubost.
     
    27:58
    Na hrací ploše se objevila nějaká díra, kterou musí rozhodčí zacelit. Komerční přestávka před první hostující přesilovkou se proto trochu natáhla.
     
    28:15
    Letang s Malkinem si navzájem přihrávali a dávali se přednost v zakončení. O něco se nakonec pokusil ruský útočník, ale soupeřova hokejka srazila puk do obecenstva.
     
    28:35
    Kessela se dlouho nikdo nevydal bránit, a tak se sám rozhodl zakončit z levého kruhu. Hellebuyck ale zakročil a neinkasoval ani z nebezpečné Crosbyho dorážky.
     
    29:11
    Pittsburgh si vytvořil dobrý tlak, hodně tam zlobili Crosby s Hörnqvistem, ovšem domácím se nakonec povedlo vyhodit.
     
    29:41
    Druhá polovina přesilovky už z hostujícího pohledu tak vydařená není, Jets opět odpálili kotouč přes všechny čáry.
     
    29:58
    Domácí v plném počtu.
     
    30:16
    Copp vyjel z trestné lavice a nechybělo mu moc, aby se úspěšně natáhl k vyhozenému puku, což by znamenalo jeho únik. Ten byl k vidění na druhé straně, ale Kühnhacklova střela mezi betony Hellebuycka nezaskočila.
     
    30:59
    Laine po spoluhráčově střele bojoval o nikým nekrytý puk, ale žádná gólová dorážka z toho nebyla.
     
    31:25
    Tuhle příležitost Jets doslova zadrbali. Jeden jediný obránce Tučňáků čelil nájezdů tří protihráčů, kteří to celé překombinovali a DeSmith vůbec zasahovat nemusel. Jmenovitě u toho byli Ehlers, Laine a Little.
     
    32:15
    Andrew Copp moc dobře věděl, že ho to bude bolet, ale i přesto před nárazem vyhodil puk do bezpečí za cenu přišpendlení na mantinel.
     
    32:52
    Penguins rozhodně přidali na obrátkách a také zásluhou přesilovky jsou momentálně dominantním týmem. Hellebuyckovo čisté konto ale platí i v třiatřicáté minutě po dvou pokusech Phila Kessela.
     
    33:04
    Vhazování mezi Sheahanem a Scheifele dopadlo nerozhodně, kotouč nakonec skončil na hokejce prvně jmenovaného, jehož rychlou střelu z pravého kruhu domácí gólman také zpacifikoval.
     
    33:55
    Dmitrij Kulikov se za vlastní brankou pomalu dostával pod tlak napadajícího McKegga a ruský útočník neposedně skákající puk vyhodil nad mantinel. Následuje druhá početní převaha Pens.
     
    34:33
    Ani ta zatím nepřinesla úspěch, z několika soubojů v hostujícím útočném pásmu vyletěl puk až k druhému konci hrací plochy.
     
    34:58
    Crosby s Malkinem a Kesselem se usadili v útočném pásmu a snaží se něco vymyslet na čtyři statické protihráče.
     
    35:21
    Zajímavý nápor hostujících hráčů byl nebezpečný především po dvou přihrávkách do zahuštěného prostoru. Crosbyho teč ani pokus jednoho z jeho kolegů ale na stavu nic nezměnily.
     
    35:46
    Znovu zaduněl jen zadní mantinel, do kterého napálil kotouč Jevgenij Malkin. Zdramatizování zápasu je tak stále v nedohlednu.
     
    35:55
    Domácí v plném počtu.
     
    36:49
    Poměrně výrazná převaha Pittsburghu bude pokračovat i v nejbližších desítkách vteřin. Za držení Toma Kühnhackla dostává dvě minuty Bryan Little.
     
    37:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem druhé třetiny se Tučńáci konečně prosadili! Hörnqvist vybojoval puk na krátkém mantinelu, odkud ho Crosby posunul k modré čáře. Z vrcholku levého kruhu po přihrávce od Letanga vypálil Kessel a plachtící puk protečoval za Hellebuyckova záda JEVGENIJ MALKIN. Asistence: Phil Kessel, Kris Letang.
    37:02 Jevgenij MALKIN - 5:1
     
    37:46
    Hosté chtěli pokračovat v tlaku, ale narazili na špatnou rozehrávku, ze které se stalo vyhození na zakázané uvolnění. Po delší době se bude vhazovat po pravici DeSmithe.
     
    38:11
    Blake Wheeler obkroužil hostující branku a z levého mantinelu posouval puk na osu hřiště, kde ho vybojovali muži v dresu Pittsburghu.
     
    38:45
    Zcela neviditelný Ryan Reaves ve středním pásmu nezpracoval dlouhou Määttäho přihrávku a domácí tým se tak vrací do držení kotouče.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:37
    Jets se sice drží v útočném pásmu, ale jsou držení u mantinelu, odkud se jim nedaří poslat žádná střela směrem na hostující klec.
     
    39:51
    Hodně přísný trest pro Byfugliena, který u mantinelu lehce dohrál nahazujícího Rusta. Přesilovka Tučňáků z toho ale nebude, protože menší trest za sekání dostává také zmíněný Bryan Rust.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina souboje mezi Winnipegem a Pittsburghem domácí fanoušky ze sedadel tentokrát nezvedala. Téměř po celých dvacet minut totiž měli více ze hry hokejisté Pittsburghu, kteří zahájili hodně složitou cestu za vyrovnáním. Tučňákům k němu stále chybí čtyři góly, když jejich jedinou trefu zařídil v 38. minutě Jevgenij Malkin. Jets tak stále vedou 5:1 a jsou na dobré cestě k ukončení série dvou porážek v řadě.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 14 – 22 (10:7, 4:15)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 6
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Bodyčky:16 – 15
    Vyhraná vhazování: 56% – 44%.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Třetí třetina startuje hrou ve čtyřech na obou stranách. Jinak se dá očekávat pokračující tlak Penguins, kteří se jistě pokusí o malý hokejový zázrak.
     
    40:56
    Letang čekal za vlastní brankou a trochu ho překvapil příjezd jednoho ze soupeřů, který se do žádné šance ale nestihl dostat.
     
    41:12
    Kessel táhl rychlý brejk Tučňáků a dal finální přihrávku Malkinovi, kterého Hellebuyck vychytal efektním zákrokem lapačkou.
     
    41:51
    Oba týmy v plném počtu.
     
    42:26
    Zatím je to ve třetí části hodně neurovnané. U kotouče jsou většinou obranné páry, kterým se nedaří rozehrávka.
     
    42:38
    A právě nepovedené založení útoku teď vedlo ke zbytečný icing týmu z Pensylvánie.
     
    43:04
    DeSmith dobře přečetl hru a vystartoval daleko před své brankoviště, aby byl u puku před rychle se blížícím Lemieuxem.
     
    43:43
    Čtvrtá formace Pens se zmohla jen k několika nástřelům ze středního pásma, které ve všech případech zkontroloval Connor Hellebuyck.
     
    44:15
    Tečované nahození domácích hokejistů pro změnu skončilo v ochranné síti. Následuje buly ve středním pásmu poblíž branky DeSmithe.
     
    44:46
    Velký závar před Hellebuyckem! Crosby s Dumoulinem a Hörnqvistem vytvořili u jeho brankoviště obrovský tlak. Domácí brankář musel minimálně dvakrát zasahovat a další střela byla nepřesná.
     
    44:53
    Rozhodčí přerušili hru kvůli menšímu konfliktu mezi Byfuglienem a Hörnqvistem. Oba hráči od nich vyfasovali menší tresty za krosček.
     
    45:30
    Phil Kessel vyslal jednu ze svých obávaných dělovek, kterou Hellebuyck položeným betonem vyrazil do rohu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    46:00
    Z třetí třetiny uteklo prvních šest minut a Tučňákům se stále nepovedlo přiblížit na rozdíl tří gólů. Jejich šance se tak každou další minutou rychle snižují.
     
    46:26
    Také v této hře čtyři na čtyři se hraje v poměrně klidném tempu. Domácí tým si vystačí s pouhým vyhazováním puku do středního pásma, čímž šetří čas.
     
    46:53
    Oba týmy v plném počtu.
     
    47:26
    Zach Trotman trefil jen předním stojícího Matthiase, se kterým svedl souboj ve středním pásmu. Hostující obránce si počínal na hranici pravidel, ale rozhodčí zůstali v klidu.
     
    48:22
    Dumoulin si vyměnil puk s Letangem a místo střely jej nahodil do rohu. Následovalo několik soubojů a vyhození Jets, za kterým pelášil Scheifele, ale sudí trochu necitlivě odpískali icing.
     
    48:38
    Olli Määttä přijel přihrávku z pravého mantinelu a napřáhl ke střele z vrcholku vzdálenějšího kruhu. Hellebuyck se rychle přesunul a hrudníkem ztlumil puk, který hosté nemohli dorážet.
     
    49:06
    Po dlouhé době se trochu protáhl i DeSmith, který po špatné rozehrávce svých spoluhráčů čelil pokusu z mezikruží. Little ale neuspěl a na druhé straně Hellebuyck mnohem snadněji zakročil proti nápřahu Hagelina.
     
    49:16
    Rusko-finský konflikt mezi Malkinem a Lainem vyhodnotili hlavní arbitři jako souboj mimo rámec pravidel a poslali obě hvězdy na trestnou lavici.
     
    49:56
    Hra ve čtyřech dlouho nevydržela, protože Wheelera fauloval Jake Guentzel a vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Jets si zahrají přesilovku 4 na 3!
     
    50:28
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí proměňují výhodnou přesilovku a znovu vedou pětibrankovým rozdílem! MARK SCHEIFELE nahrál na modru čáru Wheelerovi, který mu přihrávku do levého kruhu vrátil a DeSmith byl zcela bez šance proti dělové střele golfákem. Asistence: Blake Wheeler, Dustin Byfuglien.
    50:28 Mark SCHEIFELE - 6:1
     
    50:54
    Další zajímavá příležitost na sebe nenechala dlouho čekat, nicméně Jacob Trouba vypálil jen do horní poloviny těla Casey DeSmithe, od něhož se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    51:16
    Oba týmy v plném počtu.
     
    51:56
    Hendricks dvakrát ztratil puk, který přesto zůstává v útočném pásmu Jets. Konkrétně u levého mantinelu, kde je o něj svádět velký boj.
     
    52:19
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets navyšují náskok, když se poprvé v kariéře prosadil hráč s opravdu zvučným příjmením! Dlouho schovaný puk ukořistil Armia a přihrál na modrou čáru, kterou kontroloval Tyler Myers a razantně vypálil. V mezikruží letící puk ještě lehce zasáhl BRENDAN LEMIEUX a DeSmith už nestačil zareagovat. Asistence: Tyler Myers, Joel Armia.
    52:19 Brendan LEMIEUX - 7:1
     
    52:53
    Malkinův pokus z pravé strany nebyl přesný a Winnipeg tak kontroloval rychlou akcí, kterou z osy hřiště podobně zakončoval Shawn Matthias.
     
    53:34
    Přesně nemířil ani Conor Sheary, načež Penguins zahráli na zakázané uvolnění a vhazuje se po pravici Caseyho DeSmithe.
     
    54:00
    Ofsajd a reklamní přestávka, která ještě o něco prodlouží dnešní trápení Tučňáků. Ti po včerejší těsné prohře v Minnesotě znovu odletí směrem do Edmontonu s prázdnou.
     
    54:22
    Odražený puk směřoval z levé strany před domácí branku u které sice stál Guentzel, ale ještě předním ho stihl vypíchnout Hellebuyck.
     
    55:10
    Zakázané uvolnění Pittsburgu. Předcházel tomu Reavesův nepěkný zákrok na jednoho z domácích hráčů a také menší strkanice, za kterou inkasovali desetiminutový osobní trest Ryan Reaves a dokonce i šťastný střelec Brendan Lemieux.
     
    55:52
    Joel Armia se uvolnil u levého mantinelu a neplánovaně si narazil s nic netušícím Hendricksem. Střela z kruhu ale úspěšná nebyla, protože ji do ochranné sítě srazil Kühnhackl.
     
    56:34
    Hellebuyck se namáčkl ke své levé tyči a vychutnal si Hörnqvistovu střelu z nulového úhlu, kterou schoval do připravené lapačky.
     
    57:05
    A ještě jeden podobný zákrok domácího gólmana, který se tentokrát nenechal zaskočit McKeggovým nahozením podél brankové čáry.
     
    57:23
    Jets zaútočili do nekompletní obrany, které pomohl až vynikající zákrok DeSmithe proti bekhendovému blafáku volného Shawna Matthiase.
     
    58:07
    Bryan Rust se parádní kličkou uvolnil přes překvapeného Morrisseyho, vzápětí už ale byl mimo úhel a z pravé strany vystřelil jen do boční sítě.
     
    58:49
    Trouba při střele zlomil hokejku a puk poslal jen do rohu, kde ho opět vybojovali hráči Winnipegu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:26
    Domácí by rádi dohráli zápas v útočném pásmu. Spokojení fanoušci mezitím velkým aplausem oceňují jejich vynikající výkon.
     
    59:43
    Osmou branku ještě chtěl přidat Brandon Tanev, ale DeSmith tvrdou ránu vyrazil. To však Tryskáčům už nemusí vůbec vadit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Winnipegu v první třetině spadlo do brány skoro všechno a kromě potupeného Matta Murrayho v ní stihl překonat také nováčka DeSmithe. Po změně stran už převzal aktivitu Pittsburgh, jenže ze svého trvalého tlaku vytěžil jen jedno snížení z hokejky Jevgenije Malkina. Třetí dvacetiminutovka začala v klidnějším tempu a Penguins během toho rychle zjistili, že se svým mankem už nic neudělají. Jets naopak hráli s velkou chutí a přidali další dvě branky, které určily konečnou podobu skóre 7:1!
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 24 – 32 (10:7, 4:15, 10:10)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 11
    Trestné minuty: 22 – 22
    Využité přesilové hry: 1/3 – 1/3
    Bodyčky: 20 – 22
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Blake Wheeler (WPG) 3+1
    2. Mark Scheifele (WPG) 1+2
    3. Connor Hellebuyck (WPG) 31 zák., 1 gól, 96,9%.
     
    Československá stopa v utkání
    Marko Daňo (WPG)
    do utkání jako zdravý náhradník nezasáhl.
     
    Z tohoto utkání už je to všechno, přeji Vám zdařený vstup do nového týdne. (02:59:58)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Copp (Matthias, Enström), 14. Wheeler (Scheifele, Connor), 18. Wheeler (Matthias, Scheifele), 19. Armia (Hendricks), 19. Wheeler (Connor), 51. Scheifele (Wheeler, Byfuglien), 53. Lemieux (T. Myers, Armia) – 38. Malkin (Kessel, Letang)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – Matthias, Copp, B. Tanev – Hendricks, Lemieux, Armia.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (19. DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Sheahan, Hagelin – Reaves, McKegg, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Morton, Jackson – Knorr, Cameron

    Diváci: 15 321
    bahis siteleri