Carolina – Anaheim 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Calgary – Washington 2:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
7:1 (5:0, 0:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 30.10.2017, 00:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:10
    Zakázané uvolnění Pittsburgu. Předcházel tomu Reavesův nepěkný zákrok na jednoho z domácích hráčů a také menší strkanice, za kterou inkasovali desetiminutový osobní trest Ryan Reaves a dokonce i šťastný střelec Brendan Lemieux.
    52:19 Brendan LEMIEUX - 7:1
     
    52:19
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets navyšují náskok, když se poprvé v kariéře prosadil hráč s opravdu zvučným příjmením! Dlouho schovaný puk ukořistil Armia a přihrál na modrou čáru, kterou kontroloval Tyler Myers a razantně vypálil. V mezikruží letící puk ještě lehce zasáhl BRENDAN LEMIEUX a DeSmith už nestačil zareagovat. Asistence: Tyler Myers, Joel Armia.
    50:28 Mark SCHEIFELE - 6:1
     
    50:28
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí proměňují výhodnou přesilovku a znovu vedou pětibrankovým rozdílem! MARK SCHEIFELE nahrál na modru čáru Wheelerovi, který mu přihrávku do levého kruhu vrátil a DeSmith byl zcela bez šance proti dělové střele golfákem. Asistence: Blake Wheeler, Dustin Byfuglien.
     
    49:56
    Hra ve čtyřech dlouho nevydržela, protože Wheelera fauloval Jake Guentzel a vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Jets si zahrají přesilovku 4 na 3!
     
    49:16
    Rusko-finský konflikt mezi Malkinem a Lainem vyhodnotili hlavní arbitři jako souboj mimo rámec pravidel a poslali obě hvězdy na trestnou lavici.
     
    44:53
    Rozhodčí přerušili hru kvůli menšímu konfliktu mezi Byfuglienem a Hörnqvistem. Oba hráči od nich vyfasovali menší tresty za krosček.
     
    39:51
    Hodně přísný trest pro Byfugliena, který u mantinelu lehce dohrál nahazujícího Rusta. Přesilovka Tučňáků z toho ale nebude, protože menší trest za sekání dostává také zmíněný Bryan Rust.
    37:02 Jevgenij MALKIN - 5:1
     
    37:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem druhé třetiny se Tučńáci konečně prosadili! Hörnqvist vybojoval puk na krátkém mantinelu, odkud ho Crosby posunul k modré čáře. Z vrcholku levého kruhu po přihrávce od Letanga vypálil Kessel a plachtící puk protečoval za Hellebuyckova záda JEVGENIJ MALKIN. Asistence: Phil Kessel, Kris Letang.
     
    36:49
    Poměrně výrazná převaha Pittsburghu bude pokračovat i v nejbližších desítkách vteřin. Za držení Toma Kühnhackla dostává dvě minuty Bryan Little.
     
    33:55
    Dmitrij Kulikov se za vlastní brankou pomalu dostával pod tlak napadajícího McKegga a ruský útočník neposedně skákající puk vyhodil nad mantinel. Následuje druhá početní převaha Pens.
     
    27:58
    DeSmith ukončil menší zmatky před svou brankou a přerušil hru. Po hvizdu se do sebe pustila zhruba pětice hokejistů a rozhodčí si nakonec vybrali jen Andrew Coppa, jenž inkasuje poměrně zbytečný menší trest za hrubost.
     
    25:42
    Scheifele se dostal mezi Trotmana a Rusta, který jej držel až moc dlouho a za tento prohřešek míří na trestnou lavici.
     
    22:25
    Casey DeSmith rozhodně nezažívá povedenou premiéru v dresu Penguins. Svůj tým nyní oslabil kvůli vyhození kotouče nad mantinely. Trest odpyká Reaves.
    18:18 Blake WHEELER - 5:0
     
    18:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tomu, co se v těchto minutách v MTS Centre děje, se dá jen těžko věřit! DeSmith zůstal nepřekonaný jen pár sekund a inkasoval hned z první střely, která na něj v NHL kdy letěla. Postaral se o to BLAKE WHEELER, který okamžitě po buly s neskutečnou lehkostí protančil do útočného pásma a bekhendovým blafákem dovršil svůj hattrick! Asistence: Kyle Connor.
     
    18:07
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Casey DeSmith.
    18:07 Joel ARMIA - 4:0
     
    18:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je pro Pittsburgh rýsující se ostuda! Rozjetí hráči Winnipegu nedali hostům ani vteřinu času na rozehrávku, kterou tentokrát narušil Hendricks a nahrál JOELU ARMIOVI, jehož nenápadná střela zápěstím z osy hřiště skončila až za zády nechápajícího Murrayho, který raději bude střídat. Asistence: Matt Hendrics.
    17:44 Blake WHEELER - 3:0
     
    17:44
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No vida, domácí vedou v závěru první třetiny už 3:0! Malkina při rozehrávce obral o kotouč Scheifele a posunul ho na Matthiase, který pravděpodobně střílel a jeho pokus u vzdálenější tyče ještě dorazil BLAKE WHEELER. Asistence: Shawn Matthias, Mark Scheifele.
    13:58 Blake WHEELER - 2:0
     
    13:58
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím však stačí sebemenší šance na překonání Murrayho, jehož tým ztrácí už dva góly! Trotman nezkrotil skákající puk u útočné modré čáry. Scheifele byl v této činnosti mnohem úspěšnější a rozjel přečíslení dvou na jednoho, které zakončil přihrávkou na BLAKEA WHEELERA a ten pokořil hostujícího gólmana chladnokrevným forhendovým blafákem. Asistence: Mark Scheifele, Kyle Connor.
     
    11:47
    Hagelin dostal ideální puk do jízdy, leč Hellebuyck střelu z vrcholku kruhu vyrazil do rohu. Právě z krátkého mantinelu pak přišla přihrávka na trestuhodně nepokrytého Malkina, jenž svou vynikající šanci ale promrhal a vystřelil jen do domácího gólmana.
    01:20 Andrew COPP - 1:0
     
    01:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Z druhého přerušení už mají domácí fandové mnohem větší radost, neboť Jets se už po osmdesáti sekundách hry dostávají do vedení! Enström přesunul kotouč k Matthiasovi a ten zase k ANDREW COPPOVI, na jehož rychlý švih Murray nedosáhl a inkasuje tak z vůbec první střely na branku! Asistence: Shawn Matthias, Toby Enström.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Copp (Matthias, Enström), 14. Wheeler (Scheifele, Connor), 18. Wheeler (Matthias, Scheifele), 19. Armia (Hendricks), 19. Wheeler (Connor), 51. Scheifele (Wheeler, Byfuglien), 53. Lemieux (T. Myers, Armia) – 38. Malkin (Kessel, Letang)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – Matthias, Copp, B. Tanev – Hendricks, Lemieux, Armia.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (19. DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Sheahan, Hagelin – Reaves, McKegg, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Morton, Jackson – Knorr, Cameron

    Diváci: 15 321
    thejrc.org