Carolina – Anaheim 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Calgary – Washington 2:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
7:1 (5:0, 0:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 30.10.2017, 00:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání už je to všechno, přeji Vám zdařený vstup do nového týdne. (02:59:58)
     
    Československá stopa v utkání
    Marko Daňo (WPG)
    do utkání jako zdravý náhradník nezasáhl.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Blake Wheeler (WPG) 3+1
    2. Mark Scheifele (WPG) 1+2
    3. Connor Hellebuyck (WPG) 31 zák., 1 gól, 96,9%.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 24 – 32 (10:7, 4:15, 10:10)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 11
    Trestné minuty: 22 – 22
    Využité přesilové hry: 1/3 – 1/3
    Bodyčky: 20 – 22
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%.
     
    Je dobojováno! Winnipegu v první třetině spadlo do brány skoro všechno a kromě potupeného Matta Murrayho v ní stihl překonat také nováčka DeSmithe. Po změně stran už převzal aktivitu Pittsburgh, jenže ze svého trvalého tlaku vytěžil jen jedno snížení z hokejky Jevgenije Malkina. Třetí dvacetiminutovka začala v klidnějším tempu a Penguins během toho rychle zjistili, že se svým mankem už nic neudělají. Jets naopak hráli s velkou chutí a přidali další dvě branky, které určily konečnou podobu skóre 7:1!
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Osmou branku ještě chtěl přidat Brandon Tanev, ale DeSmith tvrdou ránu vyrazil. To však Tryskáčům už nemusí vůbec vadit.
     
    59:26
    Domácí by rádi dohráli zápas v útočném pásmu. Spokojení fanoušci mezitím velkým aplausem oceňují jejich vynikající výkon.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Trouba při střele zlomil hokejku a puk poslal jen do rohu, kde ho opět vybojovali hráči Winnipegu.
     
    58:07
    Bryan Rust se parádní kličkou uvolnil přes překvapeného Morrisseyho, vzápětí už ale byl mimo úhel a z pravé strany vystřelil jen do boční sítě.
     
    57:23
    Jets zaútočili do nekompletní obrany, které pomohl až vynikající zákrok DeSmithe proti bekhendovému blafáku volného Shawna Matthiase.
     
    57:05
    A ještě jeden podobný zákrok domácího gólmana, který se tentokrát nenechal zaskočit McKeggovým nahozením podél brankové čáry.
     
    56:34
    Hellebuyck se namáčkl ke své levé tyči a vychutnal si Hörnqvistovu střelu z nulového úhlu, kterou schoval do připravené lapačky.
     
    55:52
    Joel Armia se uvolnil u levého mantinelu a neplánovaně si narazil s nic netušícím Hendricksem. Střela z kruhu ale úspěšná nebyla, protože ji do ochranné sítě srazil Kühnhackl.
     
    55:10
    Zakázané uvolnění Pittsburgu. Předcházel tomu Reavesův nepěkný zákrok na jednoho z domácích hráčů a také menší strkanice, za kterou inkasovali desetiminutový osobní trest Ryan Reaves a dokonce i šťastný střelec Brendan Lemieux.
     
    54:22
    Odražený puk směřoval z levé strany před domácí branku u které sice stál Guentzel, ale ještě předním ho stihl vypíchnout Hellebuyck.
     
    54:00
    Ofsajd a reklamní přestávka, která ještě o něco prodlouží dnešní trápení Tučňáků. Ti po včerejší těsné prohře v Minnesotě znovu odletí směrem do Edmontonu s prázdnou.
     
    53:34
    Přesně nemířil ani Conor Sheary, načež Penguins zahráli na zakázané uvolnění a vhazuje se po pravici Caseyho DeSmithe.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Copp (Matthias, Enström), 14. Wheeler (Scheifele, Connor), 18. Wheeler (Matthias, Scheifele), 19. Armia (Hendricks), 19. Wheeler (Connor), 51. Scheifele (Wheeler, Byfuglien), 53. Lemieux (T. Myers, Armia) – 38. Malkin (Kessel, Letang)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – Matthias, Copp, B. Tanev – Hendricks, Lemieux, Armia.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (19. DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Sheahan, Hagelin – Reaves, McKegg, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Morton, Jackson – Knorr, Cameron

    Diváci: 15 321
    thejrc.org