Liberec – Frölunda 2:3 (kon.) | JYP – Tappara 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Třinec 1:2 (kon.)
Kometa Brno – Zug 4:3 (kon.) | Salzburg – Växjö 2:1 (kon.) | Mannheim – Brynäs 2:3 (kon.)
Zürich – Nottingham 3:1 (kon.) | Bern – Mnichov 2:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Växjö Lakers
Úterý 31.10.2017, 19:30 • Eisarena Salzburg, Salcburk • Hokejová Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek úterní noci. Na počtenou! (22:01:09)
     
    Dohráno! První osmifinálový duel mezi Salcburkem a Växjö končí těsným vítězstvím domácího celku v poměru 2:1. Největší podíl na cenném skalpu švédského týmu měl jednoznačně brankář Luka Gracnar, který pochytal celkem dvaačtyřicet střel soupeře. Lakers tak budou muset za týden před domácími fanoušky zvítězit o dvě branky, aby postoupili do další fáze play-off Ligy mistrů.
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 561 diváků (80,03% kapacity).
     
    Stastiky utkání
    Střely na branku: 19 – 43
    Zblokované střely: 6 – 12
    Vhazování: 47 – 20
    Trestné minuty: 6 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Devět sekund před koncem se do úniku dostal Adam Brodecki, jehož zakončení nakonec skončilo na betonu připraveného Gracnara. Je rozhodnuto!
     
    59:14
    Oba celky se v posledních třiceti sekundách blýskly slušnými šancemi, nicméně ani jeden z nich nezvládl překonat strážce protivníkovy svatyně.
     
    58:04
    Hlasatel v Areně Salzburg ohlašuje poslední dvě minuty třetí části, Persson mezitím na ledě sbírá puk za vlastní brankou. Uvidíme, jestli se Lakers povede osud utkání ještě nějak zvrátit.
     
    57:05
    Hostům pomalu ale jistě ubíhá čas, Gracnara se snaží ostřelovat co nejčastěji to jde. Stále se jim ale nedaří na výborného gólmana vyzrát.
     
    55:45
    Welch zachytil ujíždějící kotouč na modré čáře a poslal jej dopředu, nátlak Växjö tak může pokračovat. Zatím ve střelu nevyústila.
     
    54:17
    Salcburk se už vůbec nevrhá do útoku, v závěrečných minutách základní hrací doby se zřejmě plně soustředí už jen na obranu svého hubeného vedení. To by se mu mohlo ještě pořádně vymstít...
     
    52:48
    Tuomas Kiiskinen zamířil z kruhu přímo do výstroje Luky Gracnara, který si tak do statistik připisuje další úspěšný zákrok. V zápase už jich má přes pětatřicet.
     
    51:17
    Švédové si v Salcburku stále drží naprosto nezpochybnitelnou převahu, hokejisté Red Bullu však stále zuby nehty udržují svůj náskok při životě.
     
    49:53
    Zaútočit se nyní pokusil Liam Reddox, jenže se na kruhu dostal do dost bezvýchodné situace a nakonec byl prakticky nucen puk domácím odevzdat.
     
    48:35
    Røndbjerg se dostal do zakončení, jeho slabší pozemní rána z mezikruží ale soupeřovu klec minula o dobrých pár desítek centimetrů.
     
    47:37
    Salcburští se zvládají bránit s přehledem, jejich gólman dosud v oslabení nečelil ani jediné střele. Obrana domácích teď odvádí excelentní práci.
     
    46:09
    Hosté míří do útoku s Linusem Fröbergem v čele, defenzíva Red Bullu se začíná připravovat nadcházejícímu nátlaku Växjö čelit.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mario Huber.
     
    45:05
    Welch sbírá kotouč za vlastní bránou a čeká, až na led vyjede čerstvá lajna jeho celku. Lakers se pak pravděpodobně pokusí o další výpad vpřed.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Schiechl (Hochkofler, Cijan), 7. Pallestrang (Cijan) – 37. Fröberg (Welch, Brodecki)


    EC Red Bull Salzburg: Gracnar (Starkbaum) – Brouillette, Trattnig, Raymond, Viveiros, Heinrich, Pallestrang, Jakubitzka – Raffl, Schremp, Latusa – Harris, Rauchenwald, Hughes – Herburger, Duncan, Huber – Cijan, Schiechl, Baltram – Hochkofler.
    Växjö Lakers: Andrén (Fasth) – Högberg, Martinsson, Rahimi, Persson, Welch, Andersson, Bohm – Røndbjerg, Rosén, Pettersson – Bokk, Shinnimin, Calof – Reddox, Fröberg, Brodecki – Madsen, Carnbäck, Netterberg.

    Rozhodčí: Fateev, Rohatsch – Seewald, Nothegger

    Diváci: 2 561 (80,03% kapacity)
    Úterý 07.11.2017
    Växjö - Salzburg 5:3

    Branky a nahrávky: 9. Calof (Persson), 27. Bokk (Persson, Rosén), 32. Rondbjerg (Bohm, Josefsson), 49. Josefsson (Rondbjerg, Persson), 57. Pettersson (Rosén, Bokk) – 12. Raffl (Harris, Schremp), 15. Raffl (Rauchenwald), 52. Schremp

    thejrc.org