Benátky n/J – Kladno 2:5 (kon.) | K. Vary – Přerov 4:2 (kon.) | Třebíč – Slavia 2:0 (kon.)
Vsetín – Havířov 0:3 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 3:1 (kon.)
Kadaň – Prostějov 2:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
AZ Havířov
Středa 01.11.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Ze zimního stadionu Na Lapači přeji příjemný středeční podvečer. Dnes se proti sobě v rámci 20. kola WSM Ligy postaví týmy VHK ROBE Vsetín a AZ RESIDOMO Havířov. Minulý vzájemný duel se odehrál na ledě Havířova a hosté ze Vsetína dokázali urvat vítězství v prodloužení. Zápas rozhodl v nastaveném čase útočník Jaroslav Markovič.

    Vzájemné zápasy v sezóně:
    27.9.2017 Havířov – Vsetín 3:4p
     
    AZ RESIDOMO Havířov

    Havířov se za uplynulý měsíc představil hned sedmkrát na domácím ledě. Slezanům se nejprve nedařilo z výhody prostředí těžit body, když se však naskytlo pět domácích utkání v řadě, dokázal AZ bodovat ve většině z nich. Havířovský zimní stadion dokázal dobýt pouze Prostějov, s Jestřáby padli Slezané poměrem 2:5 a následně se jim nezadařilo ani proti poslední Kadani. V minulém kole si však Havířov zvedl náladu, když podruhé v sezóně překonal rivala z Frýdku-Místku. Také zápas se Vsetínem patří k těm atraktivnějším a hosté budou určitě chtít oplatit svému soupeři porážku ze sedmého kola.

    Gólové statistiky Havířova vede s pěti přesnými zásahy třiadvacetiletý Jan Hudeček, za ním jsou se čtyřmi góly Jiří Fronk a Marek Kalus. Posledně jmenovaný má nejvíce kanadských bodů (4+7), o první příčku se dělí s Markem Sikorou (3+8).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši se po posledním kole posunuli o příčku výše, stále jim však na vytouženou elitní osmičku schází osm bodů. Na stoupající formu Vsetína doplatila v poslední době pražská Slavia a Litoměřice, proti kterým brali Vsacané body po vítězství v nájezdech. Tři body dokázal Vsetín vytěžit z domácích duelů proti Ústí nad Labem a Kladnu, což znamená, že dnes mohou Valaši přidat již čtvrtou domácí výhru v řadě. Bez bodů naopak odjížděli Vsetínští ze stadionů soupeřů. Nestačili na Karlovy Vary a Přerov.

    Po ofenzivní stránce se může Vsetín spolehnout na Davida Březinu (12+8), jenž je momentálně také nejlepším střelcem celé ligy. Se značným bodovým odstupem jej v tabulce produktivity následují Jaroslav Markovič (4+9) a Ondřej Slováček (1+11).
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka (Horčička) – Teper, Dundáček, Ostrčil, Frolo, D. Krenželok, Janáček – Březina, Kucharczyk, Markovič – Slováček, Hruška, Tomas – Hořanský, Vávra, Pokorný – Vítek, Karafiát, Kajaba.

    AZ RESIDOMO Havířov: Bláha (K. Šimeček) – Dudek, Krisl, Chroboček, Postnikov, R. Havel, Drtil – Fronk, Rác, Sikora – Holec, Matai, Jergl – Gřeš, Pořízek, Baláž – Macuh, Cihlář, Kanko.

    Rozhodčí: Kašík, Zbořil – Novák, Zídek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hosté se jako první ujali kotouče, ze středního pásma se však ne a ne dostat.
     
    00:12
    Březina si nabruslil do mezikruží útočného pásma a vystřelil přes obránce. Jeho dobře myšlená střela byla zblokována za branku.
     
    00:49
    Valaši nahodili do útočného pásma, chopili se puku u mantinelu a okamžitě začali kombinovat. Střelu od modré zachytil na pomezí brankoviště Tomas, před brankou Havířova si však proti Bláhově lapačce neporadil.
     
    00:58
    Ke střele se dostal také Vávra, byl už však ve velkém úhlu a nepodařilo se mu procpat kotouč kolem levé tyčky.
     
    01:43
    Krisl vystřelil ihned po vhazování před Pavelkou, odražená střela se dostala na hokejky domácích, kteří hned přesměrovali hru na druhou stranu. Střeleckým pokusem se prezentoval Kajaba, hostující gólman bez problémů zakročil.
     
    02:34
    Havířovu se po několika nahozeních podařilo dostat do útočného pásma, tam se však puku ujímá Vsetín.
     
    02:36
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Frolo – 2 min., držení protihráče).
     
    02:52
    Hned první přihrávka Havířova nebyla přesná, a tak se do úniku dostal Slováček, jeho střela šla mimo branku.
     
    03:44
    Domácím se daří držet puk dál od Pavelkovy branky.
     
    04:02
    Hostům se podařilo po rychlých tempech usadit v útočné třetiny a od modré vypálil Postnikov. Jeho střelu vsetínský gólman vůbec neviděl, vytáhl však skvělý zákrok lapačkou, po kterém má puk ve své moci.
     
    04:35
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec přesilovou hru využívají sekundu před jejím koncem. Havířov kombinoval před brankovištěm, Holcovu přihrávku zpoza branky využil Jergl ke kombinaci s TOMÁŠEM DRTILEM, který se prosazuje střelou do protipohybu. Asistence: Aleš Jergl, Miroslav Holec.
     
    05:25
    Vsetín se začíná opět tlačit do útočné třetiny, Bláha je v bráně zatím pozorný.
     
    06:11
    Vávrovi se na pravém křídle nepodařilo tečovat Ostrčilovu střelu od modré, domácí se však stále drží v útočné třetině a míří na havířovskou branku.
     
    07:10
    Havířovský pobyt v útočném pásmu neměl dlouhého trvání, Krenželok dostává puk mezi modré čáry.
     
    07:44
    Markovič nadvakrát nepřekonal Bláhu. První střela vsetínskému útočníkovi nesedla, druhý pokus z hranice brankoviště zamířil přímo do připravené lapačky.
     
    08:14
    Hra v útočném pásmu Vsetína byla v ohrožení, když se na modré čáře chopil puku jeden z hostujících útočníků. Ten však nestačil ke kotouči dobruslit včas. Rychleji u něj byl domácí gólman Pavelka, který si vyjel mezi kruhy a puk odpálil do útočného pásma.
     
    09:31
    Valaši se snaží o zmatek v brankovišti, zatím však bez střely.
     
    09:43
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jiří Fronk – 2 min., podražení).
     
    09:47
    Vsetín se ihned ujal puku a kombinuje.
     
    09:57
    Březinova střela z mezikruží trefila připraveného Bláhu, Havířovu se nedaří vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    10:27
    Rác se dostal s kotoučem do středního pásma a nahodil na vsetínskou branku. Pavelka byl nucen zastavit puk pravým betonem.
     
    10:59
    Vsetínu se nepovedla rozehrávka zpoza vlastní branky a ke střele z pravého kruhu se dostal hostující Holec. Střela šla nad branku domácích.
     
    11:43
    Hosté v plném počtu. V posledních momentech přesilové hry měl Bláha plné ruce práce, kvůli dobře clonícím hráčům. Nejnebezpečnější střela od modré se otřela o jeho levý beton a skončila u levé tyčky.
     
    12:45
    Baláž přihrál z pravého kruhu přes šířku kluziště Gřešovi, jeho pokus na vsetínskou branku byl však nepřesný.
     
    13:31
    Drtil nabruslil po pravém křídle do útočného pásma a nahodil na branku. Pavelka u levé tyčky zasahuje lapačkou.
     
    13:55
    Havířovu se nedaří udržet v útočném pásmu. U mantinelu se puku chopil Slováček a jednoduše nabruslil před Bláhu. Včas se k němu dostal Rác a střele zamezil.
     
    14:28
    Sám před brankou se ocitl Tomas, zakončit nad ležícího gólmana se mu nepodařilo.
     
    14:30
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Roman Rác – 2 min., podražení).
     
    15:09
    Teperova střela od modré se zastavila o clonícího Markoviče, následně se Vsetínu nepodařilo udržet pásmo a Matai vyhazuje.
     
    15:38
    Hostům se podařilo osvobodit a poslat na led čerstvé síly. Ostrčil rozehrává zpoza Pavelkovy brány.
     
    16:14
    Sám se u levé tyčky ocitl Hruška, jeho střelu vyrazil Bláha opět jen na hokejku vsetínského kapitána, ani druhý pokus Hrušky nebyl úspěšný.
     
    16:30
    Rác okamžitě po opuštění trestné lavice nelenil a vydal se do útoku. V přítomnosti jednoho bránícího hráče Vsetína se mu z ostrého úhlu podařilo zakončit. Vsetínský brankář pokus likviduje.
     
    16:48
    Vávra s Hořanským prokličkovali do útočné třetiny, se střelami neměl hostující gólman žádné problémy. Domácí se stále drží před brankou Havířova, žádná ze střel však nedělá Bláhovi problémy.
     
    17:16
    Kajabovu střelu z vrcholu kruhu nejprve zblokoval Chroboček, druhý pokus skončil na bruslích Sikory. Čtvrtá formace Vsetína hraje aktivně a tlačí se do brankoviště. K dorážce se dostával opět Kajaba, na kotouč však v klíčovém okamžiku nedosáhl.
     
    17:38
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Radek Havel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:15
    Kucharczykovu střelu z vrcholu pravého kruhu zblokoval Sikora a hosté posílají puk přes všechny čáry.
     
    18:46
    Hraje se v útočném pásmu Vsetína, puk je však na hokejkách hráčů hostujícího celku.
     
    19:17
    Tomas s Ostrčilem rozehrávají po kombinaci ve vlastním pásmu, Valachům se nedaří udržet před Bláhou.
     
    19:38
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a ofenzivní hrou se prezentovali po celou dobu prvního dějství. První, a také zatím jediná, branka však padla do sítě Jaroslava Pavelky, když se v páté minutě před brankovištěm nejlépe zorientoval Tomáš Drtil a využil pohybu vsetínského gólmana. Valaši byli směrem dopředu aktivnější, čemuž napomohly také přesilové hry. Havířov se však zatím může spolehnout na gólmana Bláhu, který dokázal zasáhnout i proti nebezpečným střelám z malé vzdálenosti, které na něj šly hlavně v závěru první třetiny, kdy měli domácí největší šance na vyrovnání.
    Druhá třetina začne cca v 18:22.
     
    V rámci první přestávky představuje jednatel klubu vsetínský nohejbalový tým, který se stal mistrem ČR. Začátek druhé třetiny se tak o pár minut posune, na ledě probíhá focení týmu s pohárem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Fronk se bez problémů dostal přes vsetínskou obranu a zastavil se až před Pavelkou. Havířovský útočník nakonec nezakončil.
     
    20:24
    Zatím se žádnému z celků nepodařilo vybojovat útočnou třetinu, oba týmy do pásma jen nahazují.
     
    20:44
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Viktor Postnikov.
     
    20:57
    Vsetínskou kombinaci zakončoval od levé tyčky Hruška a následně z pravého kruhu Slováček. Oba pokusy zblokoval obětavý obránce Drtil.
     
    21:47
    Hostům se podařilo vyvézt kotouč do útočného pásma a získávají cenné sekundy.
     
    22:14
    Dundáčkova střela od modré mířila do chumlu hráčů před brankou, a tak na ni Bláha dostatečně neviděl. Pokus vsetínského obránce šel ale nad branku, kam natáhl Bláha svou lapačku.
     
    22:26
    Janáčkovu přihrávku zpracoval Vávra a když zjistil, že se od levé tyčky neprosadí, nahrál na modrou Krenželokovi, jeho střela byla zblokována. Ani následný zmatek v brankovišti gólem neskončil.
     
    22:44
    Hosté v plném počtu.
     
    23:27
    Ostrčil s Frolem jsou na puku, ale byli zatlačeni hluboko do svého pásma. Frolovi vypíchl kotouč Fronk a pohotově vystřelil. Pavelka ukrývá kotouč mezi betony.
     
    23:50
    Slováček s Tomasem se dostali do situace dva na dva. Slováčkova dlouhá přihrávka však kolegu z formace nenašla a kotouče se jako první dotkl hostující gólman Bláha, který jej ukryl pod lapačkou.
     
    24:25
    Vsetín se drží v útočné třetině, zatím však jen za brankou a havířovská brána tak není ohrožena.
     
    25:05
    Havířovští se rychlými tempy dostali do pásma a postupně se u střely z mezikruží vystřídali Matai s Jerglem. Oba střelecké pokusy mířily nad branku.
     
    25:23
    Hraje se za vsetínskou brankou, odkud se Vsacanům nedaří rozehrát.
     
    25:58
    Valaši vyhráli vhazování v útočném pásmu, po teči se však kotouč dostává na druhou stranu a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    26:15
    Kanko nabruslil za útočnou modrou čáru a přes Frola vystřelil. Na pravém křídle najížděl Kankovi jeden ze spoluhráčů, Pavelka však po zákroku u pravé tyčky rozehrál a hosté se ke kotouči znovu nedostali.
     
    27:30
    Ani jeden z týmů se nedokáže delší dobu udržet před brankou soupeře. Do útočného pásma nyní nabruslila první formace Vsetína a od levé tyčky zakončil Březina. Bláha byl proti této střele připraven.
     
    28:08
    Holec se objevil u pravé tyčky Pavelkovy branky a tečoval ne příliš nebezpečnou střelu. Vsetínský gólman kotouč viděl a zalehl jej.
     
    28:33
    Slováček se dostával do brejku, jeho snažení překazil Gřeš a do úniku se vydal naopak on. Po levém křídle nabruslil na vrchol levého kruhu a zkusil to mezi betony, Pavelka byl touto akcí překvapen a po úspěšném zákroku se za kotoučem ohlédl.
     
    29:29
    Střelu Hořanského z vrcholu pravého kruhu Bláha vůbec neviděl, o to větší komplikace se pro něj naskytly, když kotouč v jeho těsné blízkosti tečoval Vávra. Puk letící původně do lapačky nasměroval na betony, od kterých se kotouč odrazil k mantinelu.
     
    30:21
    Kajaba nastřelil Bláhovy betony, od nichž se puk dostal na hokejku Markoviče, který střelou z první trefil levou tyčku.
     
    30:40
    Fronk se sám vydal do útočného pásma, po přechodu modré čáry se jeho lehká střela zastavila o bránícího Frola, což mělo za následek vsetínské přečíslení, ve kterém si však lépe vedli zástupci havířovské obrany.
     
    31:57
    Bláha neviděl na Teperovu střelu od modré, ale se štěstím zakročil. Vsetínští se drží v útočném pásmu, zatím bez střely.
     
    32:12
    Krenželok udržel Vsetínu útočné pásmo, o pár chvil později však hosté vyhodili. Při přechodu Havířova do útočného pásma se píská postavení mimo hru.
     
    32:56
    Havířovský přechod do útočné třetiny byl ukázkou rychlosti a lehkosti. Drtilovu přesnou přihrávku získal u mantinelu Matai a hledal ještě některého ze svých spoluhráčů za sebou. Tam byl však jen hráč Vsetína, a tak nadějně vypadající akce končí beze střely na Pavelku.
     
    33:31
    Kucharczyk se ocitl nikým nebráněn u pravé tyčky. Ani tentokrát stoprocentní šance brankou neskončila.
     
    35:12
    Na obou stranách jsou k vidění střely, většina z nich jde však mimo branku. Jednu takovou teď od modré vyslal Ostrčil. Po tomto pokusu Havířov vyhazuje.
     
    36:23
    Hra je často přerušována. Už potřetí v krátkém časovém sledu je pískán offside.
     
    36:38
    Postavení mimo hru střídá zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Bláhu.
     
    36:47
    Ve výhodě vyslal nechytatelnou střelu od modré Dundáček. Puk se ale zastavil o bránícího hráče a před brankovištěm si jej našel Markovič. Pohotovou střelu nad vyrážečku Bláha se štěstím vyrazil nad branku.
     
    36:47
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Tomáš Drtil – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:32
    Po kombinaci se k puku dostal na vrcholu levého kruhu Teper. Jeho střela nabyla přesná, nemířila ani na branku, ani na Březinu na pravém křídle.
     
    38:14
    Po vyhození na straně Havířova se k puku dostal Slováček, vybojoval útočnou třetinu a našel si v ní nejvhodnější pozici pro střelu. Z vrcholu pravého kruhu nahrál na druhou stranu Tomasovi, jenž měl před sebou volné pole působnosti. Hostující brankář zasahuje.
     
    38:43
    Krenželokova střela od modré skončila před brankovištěm, kde si nabruslila celá třetí útočná formace Vsetína. Nahození Pokorného tečoval Vávra jen do náruče havířovského gólmana.
     
    38:47
    Hosté v plném počtu.
     
    39:31
    Valaši vyhráli vhazování ve vlastním pásmu a Teper drží puk u branky.
     
    39:55
    Karafiátovo nahození do středního pásma tečoval Březina a puk se tak dostal za branku Bláhy. Ve druhé třetině už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina branku nepřinesla. Aktivněji do třetiny tentokrát vstoupili hosté, jimž však hru zkomplikovalo vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Ani jeden z celků si v průběhu druhé třetiny nedokázal vytvořit souvislý tlak, střely však nechyběly. V jasných šancích se ocitli domácí i hosté. Vsetín troskotal na přesnosti střelby a na výborně chytajícím Bláhovi. Útočné výpady hostů zase likvidovali bránící hráči. Osud zápasu je tak stále otevřený a ve třetí třetině se může stát cokoliv.
    Třetí dějství začne cca v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Domácí se ujali kotouče a první formace se stáhla k vlastní brance, aby rozehrála. Markovičovu přihrávku však zblokoval hostující obránce a nahodil do útočného pásma. Tým z Havířova s tímto nepočítal a je pískáno postavení mimo hru.
     
    40:41
    Dundáček rozehrává zpoza vlastní branky. Jeho pas vystihl Havel a zastavil puk ve středním pásmu. I přes tuto komplikaci se před soupeřovu branku nakonec dostávají domácí.
     
    41:22
    Opět se rozehrává od Pavelky, třetí třetina zatím nepřinesla žádný střelecký pokus.
     
    41:58
    O puk se bojuje ve středním pásmu, už to vypadalo, že se kotouče zmocní Vávra a vyjede s ním k Bláhově brance. Nakonec to však byl Macuh, kdo nahodil na branku. Kotouč nezamířil mezi tři tyče.
     
    42:53
    Bláha byl mimo branku, všichni Valaši však byli u mantinelu a k Březinovi v mezikruží se puk dostal až ve chvíli, kdy už byl havířovský gólman zpět na svém pracovišti.
     
    42:58
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Viktor Postnikov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:40
    Valaši dostali svého soupeře pod tlak, ale následně se do brejku dostal Holec. Útočníka extraligové Olomouce však v klíčovém momentu zradila rovnováha a přes bránícího hráče nevystřelil.
     
    43:54
    Vsetín se na nic nečeká a rychle střílí. Pokusy likviduje hostující gólman Bláha.
     
    44:11
    Slováček vypálil ihned po buly, Bláha zasahuje hranou betonu. Následně se ke střele mohli dostat Tomas s Hruškou, ani jednomu však puk na hokejce nepřistál přesně. Bláha musel zasahovat až proti další ze střel Tomase, která šla z vrcholu levého kruhu do lapačky.
     
    44:54
    Hruška se Slováčkem se dostali zpět do útočného pásma, byli však až příliš blízko u sebe, a tak Hruška nahrál na druhou stranu kluziště. Tam nebyl nikdo ze Vsetínských a k puku se dostávají hosté.
     
    44:58
    Hosté v plném počtu.
     
    45:57
    Krisl s Macuhem společnými silami dostali puk před Pavelku. Pohotoví Valaši se však hned vydali do souboje o puk k mantinelu. Cihlář dostává kotouč do mezikruží.
     
    46:39
    Teper přebruslil útočnou formaci soupeře, před brankou si stahovačkou obhodil obránce a chystal se na zakončení. Puk mu však sjel z hokejky.
     
    47:24
    Jak Vsetín, tak Havířov se dostal ke střele na vzdálenější tyčku. Blíže ke vstřelenému gólu byli hosté, proti pokusu Jergla zasáhl Pavelka lapačkou.
     
    47:36
    Havířov právě vstřelil branku!
    JIŘÍ FRONK si sjížděl po levém křídle před branku. Byl bráněn jedním ze vsetínských hráčů, což mu však nezamezilo ve střele k pravé tyčce, která skončila za brankovou čárou. Asistence: Roman Rác, Marek Sikora.
     
    48:46
    Pokorný se chopil puku ve středním pásmu a po pravém křídle se kolem mantinelu a třech hráčů Havířova vydal směrem dopředu. Z pravého kruhu vypálil do středu brány, kde kotouč trefil připraveného Bláhu.
     
    49:33
    Hruška vyhrál buly v útočném pásmu na Slováčka, který prokličkoval mezi dvěma hráči Havířova a vystřelil. Bláha pohotově zakročil.
     
    50:04
    Jergl dokázal bez problémů přebruslit z jedné strany kluziště na druhou a vystřelit přes čtyři hráče soupeře. Pavelka na hostujícího útočníka viděl a povyjel si k jeho střele od levé tyčky. Kotouč je nyní v moci vsetínského muže v masce.
     
    50:50
    Oba týmy se dokáží dostat do útočné třetiny, jejich výpady však povětšinou končí jen za brankou soupeře a bez střely. K vidění je tedy podobná hra jako ve druhé třetině.
     
    51:48
    Březinovo nahození z vrcholu pravého kruhu se pokoušel u levé tyčky tečovat Hruška. Vsetínskému kapitánovi se nevyvedla ani následná střela z mezikruží, která byla zblokována.
     
    52:42
    Valaši pobývali v útočné třetině dlouhou dobu, a tak se Havířov chopil kotouče, vyhodil a vydává se střídat. Mezitím rozehrává zpoza Pavelkovy brány Frolo.
     
    53:10
    Kanko si nabruslil na hranici brankoviště a nejprve se snažil zakončit k levé tyčce. Když se to havířovskému útočníkovi nepovedlo, vzal si opět kotouč a přetáhl jej ke druhé tyčce. Pavelka stačil přitisknout k pravé tyčce brusli a kotouč nakonec vyrazil hokejkou.
     
    54:05
    Matai s Holcem se dostali do přečíslení dva na jednoho proti Vávrovi. Vsetínský útočník odzbrojil prvně jmenovaného, ale puk mířil na Holce. K puku však dříve dobruslil vsetínský Kucharczyk a jakékoli střele zamezil.
     
    54:55
    Hruška byl připraven na vrcholu brankoviště, kde tečoval Vávrovu střelu od modré. Puk olízl tyčku havířovské brány a skončil v rohu kluziště.
     
    55:52
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Březina byl donucen zavést puk za vlastní branku, Teper se vydává směrem dopředu.
     
    56:20
    Havířov právě vstřelil branku!
    Přechod do útočného pásma se domácím nevyvedl, a tak se na druhou dostal ALEŠ JERGL, který si vzal kotouč na modré čáře a nikým nebráněn se vydal na vsetínskou branku. Z levého kruhu zamířil nad levé rameno Pavelky a nemýlil se. Asistence: Bez asistence.
     
    57:26
    Pařízek nahodil do útočného pásma, kde se kotouče chopil Krenželok. Vsetínské přihrávky však ztrácejí na přesnosti a útočné tažení se tak Valachům komplikuje.
     
    58:12
    Markovič mohl nahrát zcela volnému Březinovi před branku v momentě, kdy Bláha nebyl v brankovišti. Prvně jmenovaný vsetínský útočník se ale k puku nedostal včas. Havířovský obránce byl rychlejší.
     
    58:39
    Vávra byl odzbrojen v kličce u mantinelu. Hosté dostávají kotouč do středního pásma.
     
    58:55
    Před Hruškou se objevila nepokrytá levá tyčka havířovské branky. Vsetínský kapitán se vrátil ke kotouči a snažil se jej do odkryté branky poslat. Bláha však svůj celek drží a i proti této jasné gólové šanci zakročil.
     
    59:15
    Valaši nahazují do útočného pásma, Havířov se prezentuje podobným postupem.
     
    59:41
    Vsetínští ve své útočné aktivitě ještě neskončili. Havířovský gólman musel být ve střehu proti prudké střele z mezikruží.
     
    59:46
    Kucharczyk vypálil z vrcholu pravého kruhu, střela mířila nad branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina se herně velmi podobala té druhé. Rozdíl je po této dvacetiminutovce pouze v brankovém skóre, Havířov se v posledním dějství dokázal prosadit hned dvakrát, nejprve se trefil Fronk a poté z brejku Jergl. Valaši měli výrazně více střel, nedrželo se jich však střelecké štěstí a pokusy na branku končily na výborně chytajícím Bláhovi.
    Nejlepšími hráči byli na obou stranách vyhlášeni gólmani (Vsetín – Jaroslav Pavelka, Havířov –Ondřej Bláha) a nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače přeji příjemný zbytek večera. (19:59:26)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Drtil (Jergl, Holec), 48. Fronk (Rác, Sikora), 57. Jergl


    VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka (Horčička) – Teper, Dundáček, Ostrčil, Frolo, D. Krenželok, Janáček – Březina, Kucharczyk, Markovič – Slováček, Hruška, Tomas – Hořanský, Vávra, Pokorný – Vítek, Karafiát, Kajaba.
    AZ Havířov: Bláha (K. Šimeček) – Dudek, Krisl, Chroboček, Postnikov, R. Havel, Drtil – Fronk, Rác, Sikora – Holec, Matai, Jergl – Gřeš, Pořízek, Baláž – Macuh, Cihlář, Kanko.

    Rozhodčí: Kašík, Zbořil – Novák, Zídek
    thejrc.org