Vladivostok – Soči 4:0 (kon.) | Kunlun – Ufa 2:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 2:3 (po pr.)
Magnitogorsk – Toljatti 1:3 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Riga 2:1 (2:1 po s.n.)
Petrohrad – Spartak Moskva 1:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Lada Toljatti
Čtvrtek 02.11.2017, 15:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Jan Kovář (MMG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 25:07 (17:25:23)
     
    Statistiky: Střely: 74-56; Střely na bránu: 36-27; Góly: 1-3; Vhazování: 36-16; Zablokované střely: 18-17; Hity: 18-18; Čas v útočném pásmu: 17:02-09:42; Přesilové hry: 1/5-1/5; Trestné minuty: 30-20.
     
    Favorizovaný Metallurg s Janem Kovářem v sestavě překvapivě nestačil na domácím ledě na Toljatti, v jehož dresu se postupně prosadili Denis Zernov, Kirill Kapustin a Semjon Valujskij. Za domácí po střídání brankářů snížil v přesilové hře Jevgenij Timkin a ve třetí části mohl dostat svůj tým na dostřel Jan Kovář, jenže v obrovské šanci po odrazu puku od hrazení za bránou orazítkoval tyč. Utkání nedochytal střídající brankář Ilja Samsonov, který byl krátce po příchodu mezi tři tyče nepříjemně atakován. Konečný výsledek zápasu. Matellurg Magnitogorsk 1 Lada Toljatti 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Dnešní utkání sleduje 6489 diváků.
     
    59:29
    Nicholas Schaus se v pravém kruhu snažil prodrat k puku přes Charlese Genowaye a dostal dvě minuty za hrubost, zatímco hostující útočník za nesportovní chování.
     
    59:00
    Do konce zajímavého duelu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:17
    Metallurg po nahození dokázal vybojovat puk v útočném pásmu a Vasilij Košečkin naskočil na střídačku! Domácí hrají při hře bez brankáře.
     
    57:26
    Anton Šenfeld u střídaček nedokázal zachytit puk a po postavení mimo hru naskočil na led Sergej Mozjakin.
     
    56:41
    Metallurg během několika sekund dvakrát vypálil od modré čáry, první střelu ale Anton Krasotkin vyrazil levým betonem a druhá po teči zamířila vedle levého horního rohu brány Lady Toljatti.
     
    55:58
    Lada napřáhla na vrcholu mezikruží k prudké ráně s příklepem, která zamířila nad bránu.
     
    55:02
    Hra je v závěru velice plynulá a do konce dnešního duelu mezi Metallurgem a Ladou zbývá odehrát necelých pět minut. Hosté stále úspěšně hájí dvoubrankové vedení.
     
    52:53
    Vyloučený Alexej Mastrjukov je zpět na ledové ploše a Metallurg nevyužil další přesilovou hru.
     
    52:53
    Nicholas Schaus si najel na vrchol levého kruhu na krásnou zpětnou diagonální přihrávku z pravého křídla a bez přípravy tvrdou ránou s příklepem mířil nad ledem k bližší tyči, přesouvající se Anton Krasotkin ale puk ukryl v náručí! Další slibná šance domácího Metallurgu.
    51:54 Jan Kovář ve stoprocentní příležitosti orazítkoval tyč!
     
    51:54
    Sergej Mozjakin na vrcholu mezikruží napřáhl k prudké střele s příklepem, která těsně minula levou tyč, a po odrazu puku od hrazení mohl z úhlu dorážet puk do prázdné brány Jan Kovář, jeho střela zápěstím ale po ledě zamířila do tyče a Anton Krasotkin vleže ukryl puk pod sebou!
     
    50:53
    Alexej Mastrjukov dostal po obrovském závaru domácích hráčů dvě minuty za držení protihráče.
     
    50:51
    Ilja Berestennikov předvedl v levém kruhu fantastický forčeking a po nádherné stahovačce se protáhl až před bránu, společně s Andrejem Čibisovem ale obranný val propálit nedokázal!
     
    50:11
    Metallurg v rychlém sledu dvakrát vypálil na modré čáře s příklepem, obě rány ale byly zablokovány.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 32. Timkin (Mozjakin, Kokarev) – 6. Zernov, 26. Kapustin (Mastrjukov, Ch. Genoway), 29. Valujskij (Bělousov, Bočarov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (29. Samsonov) – J. Birjukov, Pivcakin, Děnisov, Schaus, Bobrjašov, Igošev, S. Těreščenko, Chabarov – Mozjakin, Kokarev, Jan Kovář – Ellison, Osala, Čibisov – Kaletnik, Timkin, Platonov – Šenfeld, Berestennikov, De. Kazionov.
    Lada Toljatti: Krasotkin (Ivannikov) – Ch. Genoway, D. Vorobjov, Ďjakov, D. Ježov, Kirillov, Kostromitin, Morenec – Harper, Valujskij, Kapustin – Bělousov, Zernov, Babenko – Achmetov, Soin, Něstěrov – Mastrjukov, Skorochodov, Bočarov – Sulejmanov.

    Rozhodčí: Anton Kislov, Ivan Zibinin. Čároví: Daniil Zacharov, Alexej Majtak

    Diváci: 6489
    thejrc.org