Dukla Praha – Karviná 3:2 (kon.) | Teplice – Slovácko 3:0 (kon.) | Ostrava – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Jihlava – Liberec 3:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Olomouc 1:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
0:1 (0:1)
FK Mladá Boleslav
Sobota 04.11.2017, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • HET liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hezký den všem fotbalovým příznivcům. HET liga dnes pokračuje 13. kolem a my se společně zaměříme na duel, ve kterém FC Baník Ostrava přivítá na své půdě tým FK Mladá Boleslav. Utkání začíná v 15:00 a u jeho sledování Vám přeji příjemnou zábavu.
     
    FC Baník Ostrava

    Baník po návratu mezi tuzemskou elitu nezažívá příliš radostné časy. Po dobrém vstupu do ročníku však přišlo kruté vystřízlivění a od prvního kola tedy čeká na ligovou výhru. Po dvanácti zápasech mu tedy se ziskem 8 bodů patří 13. místo.
    Celek Radima Kučery tlačí dlouhodobě bota v obranné činnosti. Defenzíva Ostravy inkasovala doposud 26 gólů a společně s Jihlavou je v tomto ohledu nejhorší v soutěži.
    Navíc na vlastním stadionu stále čeká na vítězství. Z pěti střetnutí pětkrát remizovala a krčí se na 16. pozici tabulky domácích týmů.
    Po prohře na Spartě a následných neshodách dokonce vedení Baníku rozvázalo smlouvu s brankářskou jedničkou Petrem Vaškem, který tak dál Slezanům nepomůže. V dnešním duelu bude rovněž chybět i Denis Granečný, jenž bude pykat za červenou kartu, kterou uviděl právě v minulém kole na Letné.

    Posledních pět ligových utkání

    29.10.2017 Sparta Praha – Baník 3:2
    20.10.2017 Baník – Olomouc 1:1
    13.10.2017 Bohemians 1905 – Baník 2:1
    1.10.2017 Baník – Zlín 2:2
    24.9.2017 Jihlava – Baník 2:1

    Nejlepší střelci

    Milan Baroš 5
    Robert Hrubý 4
    Dyjan Carlos de Azevedo 3
     
    FK Mladá Boleslav

    Boleslav také rozhodně není v místech, kde by se Středočeši chtěli pohybovat. Z dvanácti duelů posbírali 14 bodů a okupují 14. pozici v HET lize.
    Ani boleslavská obrana se nemůže pochlubit nikterak zářivou bilancí. V dosavadním průběhu obdržela 20 branek a rovněž se řadí k nejhorším celkům soutěže.
    Na cizích hřištích se jí však relativně daří. Náleží jí totiž 6. místo v tabulce venkovních týmů s celkovým počtem 7 bodů, které si odvezla z pěti střetnutí.
    Také Dušan Uhrin sčítá absence ve svých řadách. Kvůli čtyřem žlutým kartám bude chybět stoper Patrizio Stronati či mozek týmu Marek Matějovský. Dlouhodobý trest si za zranění Davida Limberského odpykává Nikolaj Komličenko a kvůli zranění do utkání pravděpodobně nezasáhne ani Jan Kysela s Douglasem da Silvou.

    Posledních pět ligových utkání

    29.10.2017 Mladá Boleslav – Jihlava 2:1
    22.10.2017 Zlín – Mladá Boleslav 1:5
    14.10.2017 Mladá Boleslav – Teplice 2:2
    1.10.2017 Jablonec – Mladá Boleslav 3:1
    23.9.2017 Mladá Boleslav – Plzeň 0:2

    Nejlepší střelci

    Gol-Gol Mebrahtu 6
    Matěj Chaluš 2
    Tomáš Přikryl 2
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    14.2.2016 Mladá Boleslav – Baník 3:0
    8.8.2015 Baník – Mladá Boleslav 2:2
    20.3.2015 Mladá Boleslav – Baník 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Šustr – Pazdera, Azackij, Pokorný, Morgan – Sus, Šindelář, R. Hrubý, Stáňa – de Azevedo, Baroš (C).
    Náhradníci: Chmiel – J. Šašinka, O. Šašinka, P. Breda, Mičola, Poznar, Hlinka.

    FK Mladá Boleslav: K. Agajev – Pauschek, Chaluš, Magera (C), Fleišman – Takács, J. Rada – Přikryl, Mingazov, Fabián – Mebrahtu.
    Náhradníci: Vejmola – Hubínek, Mareš, Levin, M. Vukadinovič, Chramosta, Klíma.

    Rozhodčí: Berka – Pelikán, Horák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Aktéři dnešního zápasu právě nastupují na hrací plochu. Následovat bude hymna Baníku v podání domácích fanoušků a poté již začne samotné utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté si ihned pokoušeli dostat vpřed dlouhým nákopem na Přikryla. Na levém kraji obrany však dobře zapracoval Morgan. Nicméně akce poté pokračovala a do pokutového území se prodírali znovu hosté. Obrana Baníku ovšem zapracovala skvěle.
     
    2
    Šustr poprvé lovil míč ze své sítě. Z pravé strany přilétla do vápna vynikající přihrávka na zadní tyč, kde balon uklízel do brány Mebrahtu. Pomezní sudí však viděl ofsajd, a tak mohou ostravští fanoušci zůstat v klidu.
    2. Gólovou radost Mebrahta přerušil pomezní sudí, který odmával ofsajd
     
    3
    De Azevedovi a Morganovi se kombinace nepovedla, Baník však přesto zůstal u míče. Následoval dlouhý pas do šestnáctky Boleslavi, kde hosté dokázali míč dostat do zázemí.
     
    4
    De Azevedo byl na levé straně faulován a rýsuje se poměrně zajímavá standardní situace pro Slezany.
     
    5
    Sám postižený sice dostal balon do velké vápna, ale ten hostující obrana odvrátila. Poté se de Azevedo navíc provinil faulem v hlavičkovém souboji a bude se kopat proti bráně Baníku.
     
    6
    Kombinace jako v podání Barcelony nyní převedli hosté na hranici pokutového území! Naštěstí pro domácí se jim tuto situaci s velkou dávkou štěstí podařilo zažehnat. K odraženému míči se ovšem dostal Pauschek, jehož rána letěla jen těsně vedle levé tyče ostravské brány.
    6. Po hezké kombinaci se k odraženému míči dostal Pauschek, jehož střela minula bránu
     
    8
    Azackij nyní sice balon nezasáhl dle svých představ, ale nakonec jeho tým zůstane u míče.
     
    8
    Ten však nevlastnil dlouho, protože hosté budou rozehrávat první rohový kop zápasu.
     
    9
    Baník jej sice dokázal odvrátit, ale poté po sérii hlavičkových soubojů v okolí vápna fauloval jeden z domácích a Boleslav má k dispozici přímý volný kop z dvaceti metrů na ose hřiště.
     
    10
    Mebrahtu ovšem nabídnutou šancí pohrdl a svou technickou střelu namířil nad ostravskou bránu. Martin Šustr si již chytá míč k odkopu.
     
    11
    Sus z první přihrával na pravou stranu Pazderovi, ale jeho nabídka byla o něco delší než by bylo bývalo zdrávo a bude z toho jen aut pro Mladou Boleslav.
     
    12
    Rychlý kontr hostů končí dobrým zákrokem domácího brankáře. Mingazovovu nabídku stačil před dobíhajícím Přikrylem zlikvidovat brankář Šustr.
     
    13
    Milan Baroš na druhé straně vybojoval rohový kop pro své barvy.
     
    13
    Centr de Azeveda propadl až k Milanu Barošovi, jenž si míč na úrovni penaltového puntíku zpracoval a poté jej poslal těsně vedle boleslavské brány.
     
    14
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ostrava jako v některých předešlých zápasech inkasuje první branku a bude muset znovu dohánět! RUSLAN MINGAZOV si udělal z bránících hráčů Ostravy tréninkové kužely a s pořádnou dávkou štěstí se prokličkoval až do zakončení. Míč poté k údivu všech zapadl za zkoprnělého Martina Šustra.
    14. Ruslan MINGAZOV - 0:1
     
    16
    Šindelář se pokusil na levé straně najít svou přihrávkou Stáňu. Ten jeho myšlenku ovšem nepochopil, ale i přesto po zásahu hostující obrany zůstanou domácí u balonu.
     
    17
    Tomáš Fabián vytěžil z této situace v rohu hřiště proti dvojnásobné přesile maximum. Tedy autové vhazování pro Mladou Boleslav.
     
    18
    Fleišmanův centr domácí v pohodě odvrátili a poté se rychlou kombinací dostali do brejku. Stáňův centr z pravé strany byl však velmi nepřesný a Milan Baroš na něj tedy nemohl v žádném případě dosáhnout.
     
    19
    Azackij zvládl vzdušný souboj s Mebrahtem a po jeho hlavičce zůstane Baník u míče.
     
    20
    Ten o něj však rychle přišel. Následoval centr Tomáše Přikryla, který byl však také nepřesný. Navíc se poté hosté dopustili faulu v šestnáctce Baníku a budou se muset zase bránit.
     
    21
    Sus se pokoušel prosadit po pravé straně, ale jeho strážce kličku domácího hráče přečetl a v pohodě jej o míč připravil.
     
    22
    Pauschek poměrně dlouho otálel s vhazováním. Následně se rozhodl oslovit Jakuba Radu, který mu však míč z první nevrátil. Jeho přihrávka letěla jen do autu, což znamená míč pro Ostravu.
     
    23
    Další šance Mladé Boleslavi! Mingazov prostrčil míč středem Tomáši Přikrylovi, který si všiml, že Šustr je trochu vyběhnutý z brány a z hranice vápna se jej pokusil přelobovat. Balon se ovšem ke smůle hostů snesl těsně nad.
    23. Přikryl si všiml vyběhnutého Šustra, pokus o přelobování však těsně nevyšel
     
    25
    Morgan nyní neměl tak trochu komu přihrát. Nakonec se rozhodl kombinovat u střídaček s de Azevedem. Jejich snahy ovšem záhy utnuli hostující hráči.
     
    26
    De Azevedo zamotal hlavu na levé straně Pauschekovi, ale jeho centr na přední tyč na Suse byl o něco málo delší. Poté hra pokračovala a následoval další centr, po kterém si hostující obrana příliš nerozuměla a Baník bude zahrávat rohový kop.
     
    27
    Po něm se sice Ostrava dostala k hlavičce v pokutovém území, ta však byla zblokovaná. Následně se Baník dopustil útočného faulu a odkopávat tedy bude brankář Agajev.
     
    28
    Tomáš Fabián se rozhodl vypálit z dobrých 30 metrů. Jeho rána ovšem neměla gólové parametry a míč letí vedle Šustrovy brány.
     
    29
    Azackiho nákop byl nyní velmi nepřesný. Milan Baroš se k němu přes bránícího Mageru nemohl dostat a trochu se zlobí na svého spoluhráče, že jeho pas nebyl přesnější.
     
    30
    Teď však vyšlo. Baroš podržel soupeře na zádech a zároveň míč na kopačkách Baníku. Následně roztáhl hru doleva, odkud následoval křižný nákop. Sus poté vracel balon hlavou před bránu, kde jej ovšem výborně vyboxoval Kamran Agajev.
     
    31
    Morgan si nyní vyšlápl u lajny na Pauscheka a z úst sudího Berky slyší důraznou domluvu a zároveň poslední varování.
     
    32
    Baník měl sice po faulu hostů míč na svých kopačkách, ale to jen několik vteřin. Poté jej odevzdal zpět svému soupeři po nepřesné přihrávce.
     
    33
    Další souboj Magera – Baroš. Úspěšnější byl nyní hostující kapitán, který však jen vrátil míč na kopačky Baníkovců.
     
    34
    Hrubý zastavil na půlce hřiště útok hostů, i když se to domácím fanouškům příliš nelíbí. Nicméně rozehrávat budou právě hosté z Boleslavi.
     
    35
    Nepřesnost se vloudila také do hry hostů. Fleišman se pokusil najít v pokutovém území Mebrahta, jeho centr byl ovšem moc dlouhý a bude se tedy kopat od brány Ostravy.
     
    36
    De Azevedo poté rozehrál přímý kop z levé strany na bližší tyč, kde po souboji s hostujícím hráčem upadl Milan Baroš. Domácí se poté dožadovali penalty, ale tu se hlavní rozhodčí odpískat neodhodlal.
     
    37
    Další zloba domácích hráčů. Hrubý dloubl míč do velkého vápna, kde upadl pro změnu Martin Sus, jenž se také hodně zlobí a vehementně gestikuluje vůči Ondřeji Berkovi. Nicméně ani teď to není penalta.
     
    39
    Důrazný Morgan se Stáňou sice vybojovali míč na levé straně, ale Baník o něj velmi rychle přišel, což se vůbec nelíbí domácímu publiku.
     
    40
    Fabián se s trochou štěstí uvolnil na levé straně, odkud vyslal sice pěkný centr, ale ten v pohodě ukryl do svých rukavic Martin Šustr.
     
    41
    Na druhé straně nedosáhl na nabídku z pravé strany Bronislav Stáňa, kterému chyběl krok, aby stačil zakončit. Kamran Agajev by měl poté dozajista velké starosti.
    41. Po hezkém centru chyběl Stáňovi krok k tomu, aby v nebezpečné pozici zakončil
     
    42
    Baníkovští si nyní dávali přednost ve své šestnáctce, ale dopadlo to pro ně zatím dobře. Budou totiž vhazovat.
     
    42
    Teď však mohlo být zle. Laciná ztráta míče vedla k brejku Boleslavi. Mebrahtu se rozhodl přihrávat doprava na Přikryla, což byla klika pro Baník. Na středu si totiž nabíhal úplně volný Mingazov, kterého si ovšem jeho spoluhráč nevšiml.
     
    43
    Ostrava se následnému rohovému kopu ubránila a může se pokusit ještě do poločasu alespoň ohrozit Kamrana Agajeva.
     
    44
    Tak přeci jen je to faul. Ondřej Berka chvíli váhal, ale poté odpískal faul na Martina Suse. De Azevedo bude zahrávat velmi nebezpečný volný kop z rohu pokutového území.
     
    45
    Svým centrem však trefil hráče stojícího ve zdi, jenž míč dokázal odhlavičkovat do bezpečí.
     
    45
    Mingazov se rychlém kontru neprosadil na pravé straně proti Morganovi a Ostrava se pro tuto chvíli ubránila.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas zápasu. Hned v úvodu si hosté vypracovali dvě zajímavé šance a v té první dokázali skórovat. Mebrahtu však zakončoval z ofsajdu, a tak si mohla Ostrava oddechnout. Ve 14. minutě již však branka Boleslavi platila. To se s trochou štěstí prokličkoval do zakončení Ruslan Mingazov, jehož pokus zapadl za zkoprnělého Šustra. Baník v prvním půli sráželo množství nepřesností v kombinaci, kterých však hosté poté nedokázali využít. Největší šanci Baníku měl v dosavadním průběhu Milan Baroš, který však svou pohotovou střelu neusměrnil mezi tři tyče. Po pětačtyřiceti minutách tedy vede Mladá Boleslav 1:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Radim Kučera udělal do druhé půle jednu změnu. Ze hřiště stáhl Bronislava Stáňu, kterého nahrazuje Ondřej Šašinka.
     
    47
    Sus si sice udělal místo v souboji boleslavským obráncem, ale poté mu byl odmáván ofsajd. Rozehrávat tedy budou hosté.
     
    48
    Fabiánův centr z levé strany se snášel na zadní tyč, kde míč uklidil na rohový kop Morgan.
     
    48
    Přikryl ovšem svým centrem trefil jen prvního bránícího hráče na bližší tyči. Po jeho zákroku budou hosté vhazovat.
     
    49
    Proti této střele Mladé Boleslavi nemusel Šustr zasahovat. Míč totiž letěl vysoko nad a bude z toho jen odkop Baníku.
     
    50
    Morganův centr z první byl příliš krátký. Před Milanem Barošem jej zastavila pozorná obrana Mladé Boleslavi.
     
    51
    Hodně slibná možnost se rýsuje pro Baník. Po faulu na středu hřiště má k dispozici přímý volný kop z dvaceti metrů.
     
    51
    Signál se ovšem domácím moc nepovedl. Morgan se svým kolegou přiťukli míč Hrubému, proti němuž stačili hosté vyběhnout a odvrátit jeho ránu na rohový kop.
     
    52
    Pískot se nyní ozývá z tribun po zpackaném signálu po rohovém kopu. Nyní to Baník hraje příliš složitě místo, aby balon dostal do pokutového území soupeře.
     
    53
    Hrubému se centr hrubě nepovedl. Jeho vysoká nabídka proletěla pokutovým územím až k rohovému praporku.
     
    54
    Ostrava se následně provinila faulem na polovině soupeře. Kamran Agajev s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    55
    Rychlý brejk Ostravy se snažil vylepšit Pazdera centrem z levé strany. Ten byl však sražen do zámezí a bude z toho roh pro Slezany.
     
    56
    I s ním se ovšem Boleslav poradila. Na přední tyči bezpečně míč odvracel jeden z hostujících hráčů.
     
    57
    Další velmi nepřesná přihrávka Baníku. Tentokrát ji má na svědomí Pokorný, na jehož pas nedosáhl Pazdera. Hosté tedy mohou vhazovat.
     
    57
    Martin Sus je prvním hráčem, který vidí žlutou kartu. Dostává ji za svůj zákrok téměř na polovině hřiště.
     
    58
    Radův nákop ovšem proletěl šestnáctkou Baníku, který tak bude moci po malé chvíli vhazovat.
     
    59
    Fabián se dokázal prosmýknou kolem Pazdery a poté zakonbinoval s Fleišmanem. Druhý jmenovaný vyslal do šestnáctky centr, se kterým si ovšem domácí hravě poradili.
     
    59
    Z následné standardky hosté rovněž nezahrozili. Radovu nabídku odvracel první bránící hráč Ostravy do bezpečí.
     
    60
    Mebrahtovu nabídku zachytil Morgan a vyvezl míč vpřed. Následně de Azevedo roztáhl hru na Pazderu, kterému se ovšem centr znovu nepovedl. Baník ale i nadále zůstane u míče.
     
    61
    Ondřej Šašinka dostal míč do šestnáctky. Tam jeden z domácích sklepl balon Robertu Hrubému, jehož střela byla ale zablokována. Baník ale i nadále útočí.
     
    62
    Vzápětí jej ovšem sráží velmi nepřesný křižný míč, po kterém bude odkopávat Kamran Agajev, Mezitím se na lavičce domácích chystá druhé střídání.
     
    63
    Martin Šindelář má dnes odpracováno. Na jeho místo přichází Tomáš Mičola.
     
    63
    V přerušené hře dostává ještě Ruslan Mingazov žlutou kartu. Poté se bude opět pokračovat ve hře.
     
    64
    Dnešní utkání sleduje 5 505 diváků.
     
    65
    Ofsajd zastavuje další útok Mladé Boleslavi. Od pokutového území uvede míč do hry Martin Šustr.
     
    67
    A mohlo být vyrovnáno! Vynikající centr Morgana se snesl na zadní tyči k Milanu Barošovi, jenž si míč výborně zpracoval. Z vyložené pozice ovšem poté bránu hostů trestuhodně přestřelil.
    67. Výborný centr Morgana propadl k Barošovi, jenž z výhodné pozici netrefil bránu
     
    68
    Po souboji v pokutovém území Ostravy zůstává ležet Ruslan Mingazov, kterému se vůbec nechce na nohy. Už k němu spěchají lékaři hostujícího týmu.
     
    68
    Ruslan Mingazov je však podle plánu stažen ze hry. Nahrazen je útočníkem Janem Chramostou.
     
    70
    Na pravé straně byl faulován Tomáš Mičola a veškeré dění se již stěhuje do šestnáctky hostů.
     
    70
    Ondřej Šašinka ovšem neposlal do ohně příliš dobrý míč. Jeho přízemní centr v pohodě odkopla obrana Mladé Boleslavi.
     
    71
    Nyní se to však povedlo Martinu Susovi. Ten našel na zadní tyči svého kolegu, jenž vrátil míč na střed na Tomáše Mičolu, který byl zřejmě trochu dezorientován a hlavou poslal míč daleko od brány soupeře.
     
    72
    Ladislav Takács stáhl k zemi svého soupeře a je po právu oceněn žlutým kartónkem.
     
    73
    Nadýchaný centre de Azeveda na zadní tyč vracel do malého vápna Hrubý. Jeho spoluhráči se však k míči již nedostali, ale poté budou zahrávat rohový kop.
     
    73
    Hostující brankář Agajev dostává ještě za protesty žlutou kartu.
     
    74
    Po odraženém míči z rohového kopu se do něj opřel Morgan, ale ani jeho střela se nevešla mezi tři tyče.
     
    74
    Poslední střídání na straně Ostravy. Ofenzívu přichází oživit Tomáš Poznar a ze hry je stažen Martin Sus.
     
    75
    Tak to je hodně kuriózní věc. Hosté tak dlouho váhali s rozehrávkou po faulu domácích, až sudím došla trpělivost. Situace je o to zajímavější, že druhou žlutou kartu za zdržování vidí brankář Kamran Agajev a hosté tak budou dohrávat o deseti.
    75. Červená karta po 2. žluté
     
    76
    Hostující gólman vůbec nespěchá s opuštěním hrací plochy. To však nemusí vadit, protože náhradní brankář Boleslavi ještě není připraven.
     
    77
    Tomáš Přikryl odnesl následné střídání. Nahrazuje jej druhý brankář Luděk Vejmola.
     
    78
    Nyní má Ostrava nějakých 15 minut i s nastavením na to, aby dokázala vyrovnat, ba dokonce utkání otočit ve svůj prospěch.
     
    79
    Mičolovi se ovšem centr nepovedl. Protiútoku hostů však včas zabránil dobrým defenzivním zákrokem Lukáš Pazdera.
     
    80
    Ondřej Šašinka sice dokázal sklepnout míč do šestnáctky, ale Mičola k němu měl dál než soupeř. Boleslav se poté zmohla jen na bezduchý odkop.
     
    81
    Baník jí však vydatně pomáhá se ubránit. Hodně nepřesný centr do velkého vápna končí v zámezí. Vejmola tedy může vykopávat.
     
    82
    De Azevedo velmi lacino ztratil míč a do brejku mohli hosté. Štěstí pro Baník, že Chramosta dostal přihrávku na paty a z rychlého kontru tak sešlo.
     
    82
    Milan Baroš vybojoval další přímý volný kop pro svůj tým a už se se svým spoluhráči stěhuje do šestnáctky hostů.
     
    83
    Tohle může Baník mrzet! Parádní centr posadil de Azevedo na hlavu Tomáš Poznara, jenž z prostoru mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem přestřelil bránu Mladé Boleslavi. V ochozech to jen zahučelo.
    83. Poznar po centru De Azeveda hlavičku ve velké šanci nad bránu.
     
    84
    Nezištná přihrávka de Azeveda na Hrubého do velkého vápna byla o malý kousek delší. Vejmola poté míč v pohodě sebral a nebude spěchat s jeho rozehrávkou.
     
    85
    Pazderovu střelu zastavil Milan Baroš a k ráně se málem dostal Tomáš Poznar. Ten si po souboji se soupeřem snažil vymodlit penaltu, ale sudího Berku tato situaci nechala chladným.
     
    85
    Robert Hrubý je také potrestán žlutou kartou. Vidí ji za svůj faul na polovině hřiště v prostoru u střídaček.
     
    87
    Na druhé straně mohl Baník inkasovat! Mebrahtu postupoval do otevřené obrany Baníku. Poslední hráč domácích stačil ještě jeho střelu zblokovat a míč se dokutálel do zámezí těsně vedle pravé tyče. Bude z toho ovšem roh pro hosty.
     
    88
    Ti pouze pošetřili cenné vteřinky v rohu hřiště a domácí jím vzápětí míč odebrali.
     
    88
    To už snad není možné, říkají si domácí fanoušci! Nádherný centr z pravé strany našel Milana Baroše, jenž se na přední tyči položil do hlavičky. Jeho zakončení jen těsně minulo bližší tyč Vejmolovy brány.
    88. Baroš se krásně položil do hlavičky, bránu však těsně minul
     
    89
    Boleslav se nyní zuby-nehty brání před svým pokutovým územím, ale Baník jej zatím obléhá marně. Nyní se nepovedlo nacentrovat do něj de Azevedovi, který navíc poté svého soka fauloval. Vejmola s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    90
    Mičola navíc u pravé lajny fauloval, což hraje do karet hostům z Boleslavi.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Boleslav však příliš dlouho na pravé straně míč neudržela a po nepřesné přihrávce bude vhazovat domácí Baník Ostrava.
     
    90+2
    Rada si při zpracování pomohl zřejmě faulem. Šustr si již chystá míč k nákopu a pošle jej vpřed na své spoluhráče.
     
    90+3
    Morganovi se sice nepovedlo odcentrovat, ale při pokusu o kličku byl faulován na levé straně. Jedna z posledních možnosti pro Ostravu.
     
    90+4
    Milan Baroš se dostal na zadní tyči k hlavičce, ale nenasměroval ji mezi tři tyče. Poté ještě u sudích reklamoval nedovolený zákrok, ale ani teď se penalta nekoná.
     
    90+5
    Mebrahtu napálil míč nazdařbůh, ale to nyní Boleslavi, která je v šiku u své šestnáctky, stačí.
     
    90+5
    Jan Chramosta moc dlouho na hřišti nepobyl. Nahrazuje ho totiž Vladislav Levin.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Právě skončilo utkání mezi týmy FC Baník Ostrava a FK Mladá Boleslav. V první půli byla o něco lepším týmem hostující Mladá Boleslav, která svou aktivitu kuronovala gólem ve 14. minutě. To se dokázal s trochou štěstí prosadit Ruslan Mingazov. Tímto výsledkem také první půle skončila.
    Ve druhé půli Ostrava zvýšila svou aktivitu, ale z vyložených šancí ne a ne uspět. To se rovněž nedařilo ani hostům. V 75. minutě viděl druhou žlutou, a tedy červenou kartu, hostující brankář Kamran Agajev a jeho tým dohrával o deseti. Baník ale ani tuto výhodu nedokázal využít. Milan Baroš a Tomáš Poznar ve stoprocentních šancích selhali a hosté tedy nakonec ubránili hubenou výhru 1:0.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 65% : 35%.
    Střely na branku: 0:1.
    Střely mimo: 7:6.
    Rohy: 5:3.
    Fauly: 17:14.
    Zásahy brankářů 0:0.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 64% : 36%.
    Střely na branku: 0:1.
    Střely mimo: 10:7.
    Rohy: 5:4.
    Fauly: 21:16.
    Zásahy brankářů 0:0.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na počtenou. (16:57:01)

    Radomír Fukala

    Branky: 14. Mingazov (Mebrahtu)

    Karty:   57. Sus (OVA), 85. R. Hrubý (OVA) – 63. Mingazov (MBL), 72. Takács (MBL), 73. K. Agajev (MBL)   75. K. Agajev (MBL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 10:7. Rohy: 5:4. Fauly: 21:16.
    FC Baník Ostrava: Šustr – Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan – Šindelář (63. Mičola) – Sus (74. Poznar), R. Hrubý, de Azevedo, Stáňa (46. O. Šašinka) – Baroš (C).
    Náhradníci: Chmiel – J. Šašinka, O. Šašinka, P. Breda, Mičola, Poznar, Hlinka.

    FK Mladá Boleslav: K. Agajev – Pauschek, Chaluš, Magera (C), Fleišman – Takács, J. Rada – Přikryl (77. Vejmola), Mingazov (68. Chramosta, 90+5. Levin), Fabián – Mebrahtu.
    Náhradníci: Vejmola – Hubínek, Mareš, Levin, M. Vukadinovič, Chramosta, Klíma.

    Rozhodčí: Berka – Pelikán, Horák

    Diváci: 5 505
    thejrc.org