Stoke – Leicester 2:2 (kon.) | Huddersfield Town – West Brom 1:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 0:1 (kon.)
Southampton – Burnley 0:1 (kon.) | Swansea – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Southampton FC
0:1 (0:0)
Burnley FC
Sobota 04.11.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších přenosů z nejlepší fotbalové ligy se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:03:30)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:4.
     
    Utkání je u konce, z ochozů St. Mary's Stadium se ozývá pískot, protože Southampton nedokázal využít velké převahy a s Burnley nakonec prohrál 0:1! Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný, první vážnější šance jsme se dočkali až v pětatřicáté minutě, když Boufalův volej na přední tyči zneškodnil Pope. Nedlouho nato byli Svatí velmi blízko ke vstřelení vedoucí branky, přízemní pokus Nathana Redmonda ale znovu skvěle vytěsnil hostující gólman. Pětadvacetiletý strážce svatyně The Clarets své kolegy držel i po přestávce, nejvíce se vyznamenal proti pumelici z kopačky japonského zadáka Jošidy. Svěřenci lodivoda Dyche chvílemi působili až příliš pasivním dojmem a po většinu hrací doby si koledovali, nakonec jim ale perfektně vyšlo střídán. V jednaosmdesáté minutě totiž Sam Vokes, jenž na hřišti nahradil nevýrazného Wooda, přesnou hlavičkou překonal Forstera, zajistil svému týmu pátou výhru v sezoně a posun na šestou pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V šestnáctce Burnley teď číhali všichni domácí fotbalisté s výjimkou centrujícího Ryana Bertranda. Jeho nabídku van Dijk ze vzduchu sklepával pro z druhé vlny si sbíhajícího Davise, balon mu ale poslal pouze na paty. S nadějemi Southamptonu už to vypadá opravdu bledě...
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit tři minuty.
     
    90+1
    Ihned po svém příchodu na hrací plochu se James Ward-Prowse ujal rozehrávky rohového kopu. Nezahrál jej ale vůbec špatně, míč se stáčel do malého vápna, kde si ale nejlépe ze všech vedl dnes bezchybný Nick Pope.
     
    90
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází James Ward-Prowse.
     
    89
    Romeu se ve středovém kruhu nechal odstavit Corkem, jenž okamžitě roztáhl hru na Gudmundssona. Islandský reprezentant si počínal velice chytře, když u postranní čáry pro své spoluhráče získal několik cenných vteřinek.
     
    88
    Každý výkop hostujícího gólmana se v posledních okamžicích stává snadnou kořistí pro hráče Southamptonu. Po jedné takové situaci vymyslel Redmond krásný bochánek pro Longa, toho ale do zakončení nepustil James Tarkowski.
     
    87
    Nakonec měli Svatí k dispozici hned dva rohové kopy. S tím prvním si na přední tyči poradil Ben Mee, o chvíli později poslal Nathan Redmond svůj centr přesně do náruče připraveného Nicka Popea.
     
    86
    Ryan Bertrand to vzal na sebe, průnik po levém křídle zakončil nabídkou na zadní tyč, kde balon jen těsně podskočil Shane Long. Ve prospěch Southamptonu byl ale díky Wardově lehké teči nařízen rohový kop.
     
    85
    A po závěru této akce se nevole fanoušků The Saints ještě zvětší. Oriol Romeu totiž po odebrání balonu Corkovi vyslal zcela zbytečně dlouhý balon na obsazeného Austina, kratší přihrávka na některého z volných kolegů by byla rozhodně moudřejší volbou.
     
    84
    The Clarets se po vstřelení vedoucí branky podle očekávání zatáhli, ve zbytku utkání můžeme očekávat tlak ze strany domácích. Těm se ale nedaří usadit na soupeřově obranné polovině, z tribun se na to konto začíná ozývat pískot.
     
    83
    No, to je tedy velké překvapení. Vzhledem k tomu, co jsme dnes na hřišti měli možnost sledovat, se asi nedá říci, že by Burnley vedlo zaslouženě. Takový je ale fotbal a domácím nyní nezbývá nic jiného, než všechny zbylé síly vrhnout do ofenzivy.
    81. Sam VOKES - 0:1
     
    81
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Tak to je obrovský šok pro domácí tým, necelých deset minut před koncem základní hrací doby se totiž Burnley ze své první střely na branku ujímá vedení! Johann Gudmundsson si u postranní čáry přehodil míč na svou silnější levačku, načež parádním centrem nalezl SAMA VOKESE, který ve vzduchu přeskočil Jošidu a přesnou hlavičkou k tyči nedal marně se natahujícímu Forsterovi šanci.
     
    80
    Oriol Romeu ve středu hřiště odstavil Corka, a započal tak zajímavou akci svého týmu. Steven Davis si narazil s Redmondem, poté se zbavil Defoura a zpoza vápna zkusil své štěstí, branku Burnley ale o kousek přestřelil.
     
    79
    Následovalo autové vhazování v podání The Clarets. Na nabídku od Stephena Warda si naběhl Vokes, jenž se hlavičkou z hranice pokutového území pokusil zaskočit Forstera, ten si ale připsal pohodový zákrok.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 81. Vokes (Gudmundsson)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:4.
    Southampton FC: Forster – Soares, V. van Dijk, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Tadić (76. S. Long), Boufal (90. Ward-Prowse) – Gabbiadini (66. Ch. Austin).
    Náhradníci: A. McCarthy – Hoedt, McQueen, P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse, S. Long, Ch. Austin.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Mee (C), Tarkowski, S. Ward – Gudmundsson, Cork, Defour, Brady – Hendrick (65. Barnes) – Wood (65. Vokes).
    Náhradníci: Lindegaard – Arfield, Barnes, A. Westwood, K. Long, Vokes, Bardsley.

    Rozhodčí: Lee Probert – Simon Beck, Andy Garratt

    Diváci: 30 491
    thejrc.org