Valencia – Leganés 3:0 (kon.) | La Coruňa – Atlético 0:1 (kon.) | Alavés – Espanyol 1:0 (kon.)
Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (1:0)
Sevilla FC
Sobota 04.11.2017, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:12. (22:36:41)
     
    Barcelona nakonec dokázala doválčit toto utkání do vítězného konce a z dnešního utkání tak bere plný bodový zisk. Faktem je, že vítězství Katalánců mohlo být daleko větší, nicméně brankové příležitosti zůstaly téměř pokaždé nevyužity. Dnešní utkání taktéž zaznamenalo jeden milník, neboť Lionel Messi odehrál svůj 600. zápas v dresu Barcelony.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Lionel Messi (FC Barcelona).
     
    90+3
    Nejdříve se Sevilla tak trochu zbytečně připravila o balón, posléze se stejným způsobem prezentoval Busquets, který poslal přihrávku mimo dosah Deulofeua.
     
    90+2
    Banega dokázal vydolovat balón na Semedovi a Sevilla se v tuto chvíli dokázala dostat na delší časový úsek na útočnou polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Javier Mascherano.
     
    87
    Ten následně posunul na pravou stranu na Rakitiče, který poslal před branku hezký centr. U míče byl jako první Corchia, jenž dokázal odhlavičkovat míč z malého vápna.
     
    86
    Barcelona hraje přesně tak, jak jí to vyhovuje. Tedy s míčem na kopačkách a co nejdále od své šestnáctky. V tuto chvíli je u kulatého nesmyslu Messi.
     
    85
    Utkání se nekompromisně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    84
    Z ochozů se začal ozývat také pískot příznivců, kteří si žádali penaltu. Rakitič je v tuto chvíli v péči lékařského personálu.
     
    83
    Tak tohle bylo hodně podezřelé. Chorvatský záložník Rakitič se vyřítil do pokutového území, kde po střetu s jedním z hostů upadl na zem. Pokutový kop se ale pískat nebude.
     
    82
    Na hrací ploše skončil Escudero, který zřejmě utrpěl menší bolístku v souboji s Rakitičem. Nyní se ale už opět hraje.
     
    81
    Nyní musel ter Stegen prokázat svojí připravenost, neboť se ke střele dostal Banega. Naštěstí pro domácí mířila střela doprostřed branky.
     
    80
    Mezitím se Sevilla probojoval k rohovému kopu, který letěl do úplně jiného prostoru. K míči se ještě dostal Pizarro, jehož ránu srazil tuším, že Piqué.
     
    79
    Busquets se vzorně vrátil a dokázal čistě odzbrojit Banegu, následně Paulinho přihrál Suárezovi, který byl snadno odstaven od balónu.
     
    78
    Rakitič si vyměnil míč s Paulinhem a následně chtěl druhý jmenovaný prostričt balón na Suáreze. Tento záměr ale skvěle zastavil Corchia.
     
    77
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    76
    Alba poslal prudkou přihrávku na Suáreze, kterému nevyšla prostrkávačka kolem Geise. Následně se tenžý hráč dostal k centru, jenž pro změnu odhlavičkoval jeden z hostů.
     
    75
    Paulinho roztáhl hru na Messiho, kterého skvěle dokázal zakřižovat Soría. Vzrušení nakonec bylo zbytečné, neboť byl odmáván ofsajd.
     
    74
    Sevilla se absolutně nemůže vymanit ze sevření a už vůbec nemá pomyšlení na delší držení míče. Domácí hráči začali hrát opravdu aktivně.
     
    73
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Johannes Geis.
     
    72
    Deulofeu si nevěřil na souboj jeden na jednoho a poté pouze vrátil balón na kopačku Alby. Ten taktéž pouze posunul balón do středu na Busquetse.
     
    71
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Barcelona se dokázala vrátit zpět do vedení a na řadě tak je opět Sevilla.
     
    70
    Rakitič se chopil exekuce třetího rohového kopu, který poslal přesně na hlavu Umtitiho. Ten ale hlavičkoval v záklonu a ještě navíc pouze za sebe.
     
    69
    Kdepak, Suárezovi to nelepí. Messi opět čaroval uvnitř šestnáctky, načež si všiml osamoceného Suáreze. Ten ale z dobré pozice napálil pouze Lengleta.
     
    66
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Gerard Deulofeu.
    65. Paco ALCÁCER - 2:1
     
    65
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Rakitič se podíval do šestnáctky, kde si všiml PACA ALCÁCERA. Ten dokázal naskočit na míč jako první a následně ho zasunul za vyběhnuvšího Soríu.
    64. Piqué orazítkoval břevno.
     
    64
    Na počínání svých kolegů se nevydržel dívat Piqué, který vypálil zhruba z dvaceti metrů. Jeho rána k překvapením všech skončila na horní konstrukci.
     
    63
    Kataláncům se ve druhém poločase nedaří dostat ke své klasické hře. Naopak Sevilla výrazně zpřesnila hru a navíc po ztrátě míče ihned usiluje o znovu ziskání hracího předmětu.
     
    62
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Nolito.
     
    61
    Semedo na nic nečekal a okamžitě se odhodlal k centru do šestnáctky. V tu dobu se ale na vymezeném místě nepohyboval žádný ze spoluhráčů.
     
    60
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Andrés Iniesta, přichází Paulinho.
    59. Guido PIZARRO - 1:1
     
    59
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno! Hosté zahrávali rohový kop, na který si naskočil GUIDO PIZARRO. Jeho razantní hlavička nakonec mířila mimo ter Stegenův dosah.
     
    59
    Ani Messimu se dnes příliš nedaří. Argentinec znovu neobešel jednoho z bránících hráčů, což je dnes téměř rutinní věc.
     
    58
    Navas hýřil aktivitou na pravém křídle, kde se pokoušel vymíchat Albu. Ten se nenechal zamotat, naopak jeho obranný kolega Piqué odvrátil centr.
     
    57
    Z velké dálky zkusil své štěstí Muriel, jehož rána se stočila daleko od branky. Kolumbijec zaznamenal snad už svůj čtvrtý dnešní pokus.
     
    56
    Muriel se dokázal dostat kolem Semeda, jenomže jeho kolega Sarabía narazil na tvrdě hrajícího Umtitiho. Dle sudího to bylo v rámci pravidel.
     
    55
    Messi nám opět ukázal záblesk své geniality, neboť kličkoval ve středu hrací plochy. Následně ale nepředal přesnou přihrávku na Rakitiče.
     
    54
    Suárez zkrátka nemá vůbec formu. Dříve obávaný forvard hraje v posledních utkáních hodně za očekáváním, navíc ztrácí spoustu balónů.
     
    53
    Aktivní Iniesta se dostal k další kolmici na Suáreze, který se zpracováním vyhnal ze střelecké pozice. Na druhé straně si hosté neporozuměli při finální přihrávce.
     
    52
    Kolmice měla směřovat na rychlonohého Navase, před kterým byl u míče jako první Alba. Těžiště hry je momentálně u domácí šestnáctky.
    Messi hraje 600. utkání v dresu Barcelony.

     
    51
    Alba si naběhl na přihrávku z kopačky Alby a poté ihned nahrál Pacovi. Ten byl ale na hranici pokutového území čistě odzbrojen.
     
    50
    Messi ještě zachránil balón na hrací ploše. Následně se k němu dostal Busquets, který nedokázal přenést těžiště hry právě na argentinského kanonýra.
    49. Muriel pálil těsně nad.
     
    49
    Muriel se po kostrbaté kombinaci dostal k zakončení zpoza šestnáctky a jeho ráně moc nechybělo. Ter Stegen jeho střelu kontroloval.
     
    48
    Alba vhazoval poblíž rohového praporku a jako adresáta si vybral Iniestu. Ten ve spolupráci se svými spoluhráči dovedl balón až k vlastní šestnáctce.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Barcelona vstoupila do dnešního utkání hodně aktivně a v úvodních minutách si vytvořila řadu šancí. Hosté ale tyto nepříjemné chvilky přežily, nicméně první branka přišla už po necelých dvaceti minutách. Prosadil se domácí Alcácer, který dokázal potrestat Escuderovu hrubici. Do konce poločasu se nic vážnějšího už neudálo, avšak konečně začala hrát také Sevilla.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    S míčem se setkal také ter Stegen, který dle předpokladů rozehrál po zemi. Balón se po pár přihrávkách dostal až k Suárezovi, jenž vybojoval roh pro svoje barvy.
     
    43
    Iniesta zatáhl za dres Corchiovi, který pochopitelně ulehl k zemi. Následná standardní situace vyústila v hodně slabou Pizarrovou hlavičkou.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, uvidíme, jestli se bude i něco nastavovat.
     
    38
    Z rohového kopu ale nevzniklo před brankou ter Stegena žádné nebezpečí a Barcelona už opět může pomýšlet na ofenzivní choutky.
     
    37
    Sarabia spolupracoval s Corchiou, který dokázal vybojovat úvodní roh Sevilly. K exekuci se již staví technicky velmi dobře vybavený Banega.
     
    36
    Messimu se v posledních momentech vůbec nedaří. Argentinec nejdříve nedokázal přejít přes Pizarra, následně nepřesně přihrálval Pacovi.
     
    35
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která nenabízí nic moc zajímavého. Také Barcelona polevila při snaze o útočné manévry.
     
    34
    K sympatickému útočnému výletu se nadechl Piqué, který dosprintoval až k hranici vápna. Odtud centroval do šestnáctky, kde Suárez pouze lechce lízl balón.
     
    33
    Konečně delší pasáž hostů s míčem. Ti dokázali pořádně sevřít Barcelonu, která stála v osmi lidech kolem své šestnáctky. Nakonec musel centr krotit ter Stegen.
     
    32
    Pizarro dribloval s míčem dobrých dvacet metrů a poté přihrál k autové čáře na Corchiu. Tomu se opět nepodařili procedit balón na místo určení.
     
    31
    Suárez dle výroku sudího nebyl zastaven nedovoleně, a proto se k míči dostali hráči Sevilly. Ti se ale zatím nepouštějí k ničemu vážnějšímu.
     
    30
    Sarabia se dostal k míči na levé straně, odkud centroval do šestnáctky. Tam číhal pouze připravený Piqué, jenž dokázal odvrátit balón do bezpečí.
     
    29
    Messi se nedokázal protáhnout kolem Kjaera, odražený míč sebral Muriel, kterého podkopl Muriel. Sudí ale poskytl výhodu, kterou Navas nedokázal zužitkovat.
     
    28
    Rakitič poslal z první před branku hezkou přihrávku, kterou ale vykopl jeden z hostů. Katalánci jsou už znovu v obležení šestnáctky soupeře.
    23. Paco ALCÁCER - 1:0
     
    23
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Teď už se domácí dočkali! Escudero se dopustil velké hrubice, neboť se po jeho špatném zpracování dostal k míči PACO ALCÁCER, který pohotově zamířil kolem Soríi.
     
    23
    Corchia přiťukl Banegovi, který ale nedokázal prostrčit balón na Navase. Sevilla je v úvodních minutách hodně bezradná.
     
    22
    Rakitič vyslal do pokutového území náramně přesný centr, po kterém se dostal k hlavičce Alcácer. Jeho hlavička mířila těsně nad branku.
     
    21
    Tak teď chybělo opravdu pár čísel! Iniesta zkusil ohrozit branku z pětadvaceti metrů a jeho táhlá střela div neskončila za bezmocným Soríou.
     
    20
    Velmi důležitý obranný zákrok vytasil Lenglet, který zastavil rozeběhnutého Suáreze. V opačném případě mohl domácí útočník střílet z dobré pozice.
     
    19
    Sarabia se protáhl kolem Busquetse, který evidentně nestíhal. Levý křídelník ale následně akci uspěchal nepřesnou přihrávkou na Muriela.
     
    18
    Hra se nám trochu uklidnila, nicméně Katalánci stále mají míč na kopačkách a nezištnými přihrávkami se přibližují k pokutovému území.
     
    17
    Messi byl okamžitě v obklopení několika protihráčů, proti kterým neměl žádnou šanci. Následně se nedovoleného zákroku dopustil Suárez.
     
    16
    O několik vteřinek později se k centrovanému balónu dostal Navas, který ale neobstřelil Albu. Barcelona se dostala zpět ke kulatému nesmyslu.
     
    15
    První zakončení také ze strany hostů. Muriel dokázat uspět v souboji s Umtitim a poté vypálil zhruba dva metry vedle branky.
     
    14
    Semedo rozkmital své rychlé nohy a následně se dostal až k šestnáctce. Odtud nabíjel z druhé vlny naběhnuvšímu Pacovi, jenž tvrdě pálil pouze do Lengleta.
     
    13
    Escudero se ujal autového vhazování, který poslal na hlavu N´Zonziho. Robustní záložník prodloužil balón pouze do Piquého.
     
    12
    Hráči Sevilly jsou i nadále pod drtivým tlakem, naopak domácí hráči se přibližují k šestnáctce svého soupeře. Od úvodních minut je k vidění skvělý fotbal.
     
    11
    Hostující obránci byli při odkopu nedůslední, k míči se tak dostal Suárez, jehož střela z první neměla na úspěch sebemenší šanci.
     
    10
    Na branku Sevilly létá jedna střela za druhou. Tentokráte hodně pohotově napřáhl Rakitič a jeho pokusu chybělo jen pár čísel.
     
    9
    Semedo pusnul balón na Rakitiče a ten ihned na Messiho. Domácí útočník pálil z hranice šestnáctky hodně daleko od vzdálenější tyče.
    8. Suárez nepřehodil brankáře.
     
    8
    Iniesta vyslal další parádní přihrávku za obranu na naběhnuvšího Suáreze, kterému se nepodařilo přehodit Soríu. To je nástup do utkání!
     
    7
    Hosté naprosto zaspali a Iniesta vyslal kolmici na Messiho. Ten byl na levém křídle úplně sám, posléze poslal před branku přihrávku, kterou jeho spoluhráči nedokázali dostat do sítě.
     
    6
    Messi je od úvodních vteřin hodně při chuti. Maličký Argentinec si to namířil až do šestnáctky, kde přízemní ránou protáhl Soríu. Následovat bude roh.
     
    5
    Odpovědnost na sebe vzal pochopitelně Messi, který to zkusil prudce. Míč se ale zastavil o jednoho hráče ve zdi. Sevilla si tak může oddychnout.
     
    4
    Messi se obtočil kolem N´Zonziho a následně nahrál na Suáreze. Ten byl při zpracování míče sestřelen a následovat bude zajímavý přímý kop.
     
    3
    První dotyky s míčem má na svědomí také Sevilla. Banega operoval poblíž šestnáctky soupeře, vzorně se ale vrátil Iniesta, který mu uzmul balón.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodni slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Alcácer.
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Paulinho, Mascherano, Digne, Vermaelen, Deulofeu.

    Sevilla FC: Soria – Corchia, Kjaer, Lenglet, Escudero – Banega, N'Zonzi, Pizarro – Navas, Muriel, Sarabia.
    Náhradníci: S. Rico – Carole, Ben Yedder, Geis, Ganso, F. Vázquez, Nolito..
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Barcelona – Sevilla 3:0
    Sevilla – Barcelona 1:2
    Barcelona – Sevilla 3:0
    Sevilla – Barcelona 0:2
    Barcelona – Sevilla 2:0
     
    Sevilla FC na tom ale také není vůbec špatně. Hostující celek zatím získal 19 bodů a nachází se na páté pozici. Sevilla v minulém kole přerušila sérii dvou porážek, když zabrala a na svém stadionu porazila 2:1 Leganes. Nejlepším střelcem hostujícího celku je Ben Yedder, který zatím vstřelil dvě branky.
     
    FC Barcelona vstoupila do nové sezony fantasticky. Barcelona zatím nasbírala 28 bodů a je na první pozici. Před druhou Valencií má k dobru čtyři body a před Realem Madrid je to bodů už osm, takže Barcelona to má velice dobře rozehrané a od prvních kol míří za titulem. Nejlepším střelec domácího celku je samozřejmě Leo Messi, který vstřelil už 12 branek a na další 3 přihrál.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. LaLiga má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel mezi Barcelonou a Sevillou. Jasným favoritem tohoto utkání je domácí celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 23. Alcácer, 65. Alcácer (Rakitić) – 59. Pizarro (Banega)

    Karty:   90+4. Messi (BAR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:12.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (89. Mascherano), Busquets, Iniesta (C) (60. Paulinho) – Messi, L. Suárez, Alcácer (66. Deulofeu).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Paulinho, Mascherano, Digne, Vermaelen, Deulofeu.

    Sevilla FC: Soria – Corchia, Kjaer (73. Geis), Lenglet, Escudero (C) – Banega, N'Zonzi, Pizarro – Navas, Muriel (77. Ben Yedder), Sarabia (62. Nolito).
    Náhradníci: S. Rico – Carole, Ben Yedder, Geis, Ganso, F. Vázquez, Nolito.

    Rozhodčí: González
    thejrc.org