Angers – PSG 0:5 (kon.) | Monaco – Guingamp 6:0 (kon.) | Montpellier – Amiens 1:1 (kon.)
Nantes – Toulouse 2:1 (kon.) | Troyes – Štrasburk 3:0 (kon.)
konec
ESTAC Troyes
3:0 (0:0)
RC Štrasburk
Sobota 04.11.2017, 20:00 • Stade de l'Aube, Troyes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:7. (21:55:42)
     
    Tři nastavené minuty druhého poločasu jsou pryč a zápas končí nakonec jednoznačným výsledkem 3:0 pro domácí Troyes.

    Rozhodující okamžik zápasu přišel v jednatřicáté minuty, kdy byl Nuno Da Costa vyloučen po zásahu kopačkou do obličeje Christopha Hérella. Troyes ještě v prvním poločase neudeřilo, ale ihned na začátku toho druhého dostal domácí celek do vedení Hjun-Čun Suk. Po několik minutách přidal druhou branku Saif-Eddine Khaoui a bylo rozhodnuto. Hosté se k ničemu nedostali a navíc v nastaveném času určil konečné skóre střídající Adama Niane.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Adama NIANE - 3:0
     
    90+3
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Přece jen je tady ještě jedna branka. ADAMA NIANE vstoupil na trávník velmi hladově, hledal si dlouho míč a nyní ho našel v ideální pozici. Po centru z pravé strany se k němu odrazil balon přesně před kopačky a na dva doteky dostal míč do sítě. I při třetí inkasované brance byl Kamara bez šance.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Hosté nebyli daleko od snížení, když po volném přímém kopu hlavičkoval Terrier do břevna. Samassa byl zcela bez šance, ale podržela ho v kritický okamžik tyč.
     
    90+1
    Ben Saada si vykoledoval již v nastaveném čase žlutou kartu. Po odehrání míče zajel do Martina.
     
    90+1
    Parádní zákrok Kamara v hostující brance. Niane se hnal sám na brankáře Štrasburku, ale jeden na jednoho nedokázal zakončit do sítě.
     
    90
    Ještě jedno ohrožení branky hostujícího celku. Na rohový kop si naskočil muž s obvázanou hlavou, tedy Christophe Hérelle. Jeho hlavička však jen těsně nad břevno.
     
    88
    Tentokrát se sám Charles Touré odhodlal k centru do šestnáctky. Před Nianem dokázal míč odvrátit kapitán Štrasburku Bakary Koné.
     
    87
    Touré vyslal po pravé straně do útoku Grandsira, který si udělal prostor kličkou do středu hřiště. Následně ještě přihrál Nianemu, ale střídající hráč nedostal míč do sítě.
     
    86
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Anthony Gonçalves, přichází Idriss Saadi.
     
    85
    Anthony Goncalves vedl útočnou akci po pravé straně. Po přihrávce na kopačku soupeře se musel rychle vracet do obrany, ale nakonec ho zachraňuje odpískaný ofsajd.
     
    84
    Mamadou Samassa musel být připraven. Prudký centr z pravé straně však s lehkostí skryl v rukavicích. Rychlý Samassova rozehrávka ale k útočné snaze nevedla.
     
    83
    Martin Terrier se pokusil projít s míčem až do vápna. Těsně před šestnáctkou se skácel k zemi, ale rozhodčí ani lehké přistrčení neposuzuje jako faul.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy. O třech bodech je nejspíše rozhodnuto, ale Štrasburk se bude snažit alespoň zdramatizovat koncovku druhé půle.
     
    81
    Přesný centr do vápna přidal Grimm, ale nikdo z útočných hráčů Štrasburku se neprotlačil až k zakončení. Míč ale zůstává na kopačkách hostujících fotbalistů.
     
    80
    Ihsan Sacko se odvážně vrhl do souboje, dokázal vybojovat balon v nebezpečné vzdálenosti od domácí branky a poté byl faulován.

    Vít Schück

    Branky: 49. Suk Hjun-Čun (Ch. Traoré), 56. Khaoui (Grandsir), 90+3. Niane (Ch. Traoré)

    Karty:   23. Khaoui (TRY), 78. Confais (TRY), 90+1. Ben Saada (TRY) – 26. Terrier (SSG)   31. Da Costa (SSG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:7.
    ESTAC Troyes: Samassa – Giraudon, Deplagne, Hérelle, Ch. Traoré – Bellugou (74. Confais), Dingomé (C) – Pelé, Khaoui (74. Ben Saada), Grandsir – Suk Hjun-Čun (78. Niane).
    Náhradníci: Zelazny – Cordoval, Vizcarrondo, J. Obiang, Confais, Ben Saada, Niane.

    RC Štrasburk: Kamara – Lala, Salmier, B. Koné (C), Seka – Nogueira (62. Sacko), Aholou (63. Grimm) – Gonçalves (86. Saadi), Martin, Terrier – Da Costa.
    Náhradníci: Oukidja – Caci, Grimm, Sacko, Blayac, Bahoken, Saadi.

    Rozhodčí: Léonard – Philippe, Zakrani
    thejrc.org