Zlínsko – Vel. Meziříčí 2:0 (kon.) | Hulín – Petřkovice 3:1 (kon.) | Uh. Brod – Val. Meziříčí 2:1 (kon.)
Rýmařov – Kroměříž 3:6 (kon.) | Mohelnice – Vyškov 2:2 (kon.) | Hlučín – Líšeň 2:4 (kon.)
HFK Olomouc – Prostějov 1:4 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
1:4 (0:1)
1. SK Prostějov
Sobota 04.11.2017, 14:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhá půle byla jako podobně jako předchozí poločas ovlivněna brankou v jejím samotném začátku. Prostějov si tak pojistil své vedení druhou trefou a mohl mířit za pohodlným vítězstvím. Holice se ovšem vzpamatovala a ještě lehce svého soupeře zazlobila, když dokázala snížit na rozdíl jediné branky. Během pěti minut už ovšem byl znovu Prostějov u předchozího náskoku, který ještě dokonal proměněnou penaltou Karel Kroupa. HFK Olomouc tak ani tentokrát nedokáza bodovat, čímž zůstane stále na úplném dnu tabulky. Prostějov si naopak výhrou v regionálním derby potvrdil příslušnost k elitním týmům tabulky. Ode mě je to z MSFL pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (15:59:41)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Prostějovu se nepodařilo svůj rohový kop dotáhnout k dokonalosti, vysoký centr tak letěl pouze za autovou čáru. Holice se tudíž znovu dostanou na pár chvil k balónu.
     
    88
    Zapletal se dostal k odraženému míči a mohl pálit hned z jedničky, proti jeho bombě ovšem vytáhl vynikající zákrok pozorný Mucha. Roh se tudíž bude kopat i na druhé straně, rána k tyči totiž nakonec skončila v zámezí.
     
    87
    Banasik vystihl soupeřovu rozehrávku a už už se valil na Neorala. Obrana Prostějova ovšem předvedla parádní návrat, který nakonec zabránil jasné šanci domácího týmu. Holice bude ještě kopat roh.
     
    86
    Holickým už moc sil nezbývá, i proto se tak prakticky permanentně musí bránit soupeřovým finesám. Hosté se už ani moc nesnaží, což se projevuje zejména přehráváním situací.
     
    85
    I hosté si připravili další střídání, místo Lukáše Hapala přichází na trávník Michal Zapletal.
     
    84
    Hornich se snažil bránit prostějovské ataky, jenomže Petrovič mu udělal krásnou kličku. Následně se hosté ovšem k šanci už neprotlačili, kvůli nepřesnosti o míč přicházejí.
     
    83
    Pančochář ukázal parádní techniku, když se znovu ukázal i ve sprinterském souboji s Banasikem. Hanáci však tuto situaci ustáli, míč letěl asi o půl metru nad horní tyč.
     
    82
    Domácím už se moc nedaří, neboť Pančochář je momentálně hlavním hráčem Prostějovských. Fládr před chvílí navíc pálil těsně vedle tyčky.
     
    80
    Na hrací plochu se nyní dostane i Tadeáš Spurný, na hřišti totiž nahradil Filipa Přikryla.
     
    80
    Prostějov právě vstřelil branku!
    KAREL KROUPA ukázal své zkušenosti a penaltový kop proměnil bez jakýchkoliv potíží. Mucha mu totiž skočil na jeho nevypočítatelný pohyb a skočil ke druhé tyčce.
     
    79
    Ke penaltovému puntíku se staví Karel Kroupa, sudí ještě řeší několik formalit. S exekutorstvím si tak musí prostějovský sniper počkat.
     
    78
    Buček se nestačil přesunout do správné pozice, čímž se postaral o hraní rukou. Bude se tak pískat penalta!
     
    76
    Holice dnes podruhé střídají, místo Nikolase Tilkeridise se dostane na hrací plochu Jakub Žůrek.
     
    75
    Olomoucká snaha sice vypadá sympaticky, prostupovat směrem na branku se však Holici vůbec, ale vůbec nedaří. Hosté se tak nemusí potýkat s žádnými starostmi, utkání se de facto je dohrává.
     
    Dnešní utkání sleduje 178 diváků.
     
    73
    Buček procházel podél vápna, jenomže ve střetu s protihráčem si neporadil. Místo postupu vpřed tak po ztrátě musí zařadit honem rychle zpátečku.
     
    72
    Holicím už v této situaci moc možností na zlepšení neschází, prostějovští fotbalisté se totiž snaží na maximum možného a hrají v psychické pohodě. Prostupovat do hloubky vápna tak prakticky není problém.
     
    72
    Hosté po vstřelené brance okamžitě střídají, místo Jana Šteigla do utkání nastoupí Vladimir Petrovič.
     
    71
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A máme tu zřejmě rozřešení celého zápasu! po Přikrylově podcenění se dostal kroupa ke krásnému pasu na JANA ŠTEIGLA, jenž předvedl možná ještě efektnější zakončení. Jeho patička totiž na Muchu nakonec platila, holický brankář střelu mimo branku nevytáhl.
     
    69
    Banasik si zapsal při další standardce obrovitánskou šanci! Jeho střela však ze zajímavé pozice letěla pouze doprostřed brány, kde už stál připravený Neoral. Prostějov měl obrovitánskou dávku štěstí.
     
    67
    Holice je v této fázi zápasu jako proměněná, neboť se pokouší o jeden útok za druhým. Prostějov se musí honem rychle stahovat k vlastní brance, neboť ve vzduchu visí hrozba vyrovnání.
     
    65
    HFK právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají ke kontaktní brance! Po standardní situaci kopané kousek od hranice šestnáctky se dostal na zadní tyči k hlavičkování LUBOŠ HORKA, jehož důraz zřejmě rozhodl o nechytatelnosti jeho pokusu. Koncovka utkání tak přináší ještě velice zajímavou zápletku.
     
    63
    Žlutou kartu obdržel i Josef Pančochář (PRO), ten se postavil do cesty sprintujícímu Krejčímu, který ukázkově pronikal do vápna.
     
    63
    Holice se také dostává k prvnímu dnešnímu střídání, na pozici Martina Krejčího se dostane David Hornich.
     
    62
    Kroupa se pokusil dostat do útoku, jenže jeho postup je nakonec velmi rychle zbržděn sudím. Podle všeho se nacházel tento parádní sniper v ofsajdu.
     
    61
    Luboš Horka (HFK ) neudržel emoce pod kontrolou, z čehož pramení další ostrý taktický faul. Žlutá karta je tak téměř samozřejmostí.
     
    60
    Hosté dnes poprvé střídají, místo Davida Píchala jde na trávník Michal Sečkař.
     
    59
    Holice se zkoušely dostat přes půlku, jenomže další přihrávka skončila jen u nohou Ruse. Prostějov se tak dostává do další rychlého protiútoku.
     
    58
    Kroupa s Píchalem znovu významně hrozili u branky Muchy, jenomže holický brankář byl připraven prakticky na vše. Pro jistotu tak balón raději podržel v rukavicích.
     
    57
    Domácí nejsou v úplně nejlepší kondici a formě, což jen dosvědčuje obrovské množství chyb v jejich rozehrávce. HFK se nedokáže popasovat s rychlostí svého soupeře, z čehož pramení menší držení míče i větší defenzivní práce.
     
    56
    Tilkeridis zkusil projít do hloubky defenzívy, jenomže zde bylo neprostupno. Střela holického hráče tak místo k brance letěla jen do noh Suse, který zabránil další ráně Holice. Prostějov se musí znovu stáhnout.
     
    55
    Horka se ukázal ve vápně jako nejzkušenější hráč, což potvrzuje legitimnost jeho kapitánství. Místo odkopu totiž zvolil sklepnutí na Muchu, který tak může bez problému rozehrávat.
     
    54
    Holici se ani nadále nedaří pokračovat v nastaveném tempu před obdrženou brankou, hosté jsou totiž naprosto v klidu a svou kombinaci se snaží protlačovat do mezer v defenzívě.
     
    53
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Rohový kop Prostějovských je pro domácí mančaft osudný. Šteiglovu střelu ještě Horka vykryl hlavou, na dorážku MARTINA SUSE už ovšem padající Mucha nedosáhl. Olomoucká obrana byla navíc dezorientovaná.
     
    52
    Prostějov se začíná zlepšovat, což se ukazuje i na hřišti. Po rychlém průniku podél lajny totiž dokázal kroupa vybojovat další rohový kop, Holice se tak musí stáhnout znovu k vápnu.
     
    51
    Ani další pokus o ohrožení soupeřovy branky nebyl od svěřenců kouče Kalvody úspěšným, Neoral si totiž standardku soupeře bez potíží pohlídal a míč ukryl do rukavic.
     
    50
    Domácí mančaft zkoušel protlačit balón přes hradbu těl u branky, jenomže tento způsob kombinace nevyšel. Tentokráte se tak k rohovému kopu dostane i domácí družstvo.
     
    49
    David Píchal (PRO) obdržel žlutou kartu za zastavení unikajícího Krejčího.
     
    48
    Přikryl musel rychle hasit prostějovské manýry u branky, když raději uklidil centr do zámezí. Mucha se muset starat o další rohový kop hostí.
     
    47
    Tilkeridis se valil do brejku, jenže parádní obranný zákrok předvedl Machynek. Prostějov se vyvaroval obrovitánské šanci, čímž budou namísto rány na svou bránu starat jen o vhazování.
     
    46
    Prostějov se pokouší dostat do soupeřovy obranné poloviny, což se málem stalo Holicím osudné. Nadýchaná rána Hapala však skončila u Muchy, který fantasticky zasáhl z protipohybu. Prostějov bude kopat roh.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas začal velmi neočekávaně. Hned v šesté minutě byl totiž za ostrý faul na sprintujícího Kroupu vyloučen Alex Řehák, čímž proti aktuálně druhému týmu MSFL musela hrát Holice v deseti. Hned po standardní situaci rozehrávané kvůli kartovému zákroku navíc domácí inkasovali. Celý poločas tak logicky dostal jasný spád, jenomže Prostějov přece jen svou početní výhodu využít nedokázal. Jeho výkon totiž postupem času klesal a málem nabídl soupeři i vyrovnání. Druhý poločas tak nabízí jednoznačně velmi napínavé rozřešení, pokračujeme v cca 15:07.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas!
     
    44
    Hapal upadl u rohového praporku, čímž se může Prostějov dostat k dalšímu ohrožení branky. Tentokrát byl místo faulu na hostujícího hráče odpískán pouze rohový kop.
     
    42
    Aleš Rus (PRO) dostává žlutou kartu za atak unikajícího Krejčího v brejku.
     
    42
    A Hapal znovu v akci! Tentokrát se zkusil dostat k odraženému balónu na vápně, leč Mucha byl velmi pozorný, čímž zabránil výběhem další obrovské šanci. Prostějov se musí stáhnout.
     
    41
    Hosté se znovu horem pádem valili do přečíslení, neboť domácí si zapsali neskutečnou minelu. Kroupa s Hapalem však nakonec do šance neprošli, Plesník se dokázal dostatečně rychle vrátit.
     
    40
    Tilkeridis si počkal na Šteiglovu zpětnou přihrávku, což se Holici nakonec pomohlo k zažehnání velmi nebezpečné situace. Prostějov byl znovu nepřesný v kombinaci.
     
    39
    Holice se dostávala do protiútoku, jenomže její nepřekvapivost rozehrání byla důvodem další ztráty. Prostějovský tým tak pádí do rychlého brejku!
     
    38
    Sus se dostal po fatálu holické defenzívy k zajímavé šanci na hranici vápna, leč jeho řešení nebylo moc domyšlené. Místo rány doprostřed branky tak střílel jen vedle tyče.
     
    37
    Prostějov se znovu dostává do územní převahy, cesta do domácí šestnáctky však aktuálně moc otevřená není. HFK je v obranné hře dost zformované.
     
    36
    Prostějov si připsal po standardní situaci pořádný tlak na domácí obranu, jenomže Machynek nakonec na brankové čáře do letícího míče hlavu nevložil. Zajímavý centr podobně jako Mucha podskočil.
     
    35
    Na hřišti je k vidění momentálně množství nepřesností, což diváckému dojmu moc nepřidá. Prozatím se ale nic k zlepšení tohoto faktoru nedělá, oba mančafty s rozehrávkami vyčkávají.
     
    34
    Prostějovu se ani nadále vůbec nedaří, neboť v mnoha případech řeší situace tou nejtěžší metodou. Holice si ovšem také nedokáže vybojovat šanci, jejich hra je dost zpomalená.
     
    33
    Šteigl neustál tlak Bučka s Bořilem, čímž se poroučí znovu na hrací plochu. Prostějovské družstvo se dostane k další standardní situaci.
     
    32
    Krejčí zkoušel unikat přes osu hřiště, jenže tato cesta byla Prostějovem zavřená. Rozhodčí navíc nařizuje výhodu ve prospěch HFK.
     
    30
    Martin Sus (PRO) dostává žlutou kartu za zastavení holického protiútoku.
     
    30
    Prostějov je pod velkým tlakem, což se ukazuje hlavně v množství šancí holického družstva. Prozatím však svou možnost nedokáží zužitkovat, hostující tým má ještě k tomu ovšem i potřebné štěstí.
     
    29
    Štegl vystřelil po rychlém přechodu na druhou polovinu hřiště, avšak také on nedokázal pálit mezi tři tyče. Holická obrana si navíc pokus ztečovala na své kopačky.
     
    28
    Plesník se objevil na zadní tyči a zkoušel najít někoho ze spoluhráčů. Holický obránce ovšem nedokázal svou šanci zužitkovat, hosté se dokázali vrátit dostatečně rychle zpět.
     
    27
    Pořádné haló dostali holičtí stopeři při nedorozumění ve vápně, jelikož Kroupa nebyl daleko od proměnění další možnosti. Bořil s Banasikem si nakonec se štěstím poradili.
     
    26
    Buček se objevil zčistajasna před vápnem, jenomže jeho snaha také vyšla naprázdno. Rána zpoza vápna tak končí u rukou a nohou Neorala, hosté mohou svou hru na chvíli zklidnit.
     
    25
    Plesník byl v další tutovce, jenomže jeho rána letěla mimo bránu. Hosté jsou v této chvíli pod obrovským tlakem.
     
    24
    Spolupráce Bučka s Krejčím znovu přineslo pořádné napětí! Holice se totiž dostali k jasné gólovce, jenomže v ráně při hlavičce holického útočníka skončila Neorala. Ten se parádním zákrokem prsty postaral o zneškodnění šance. HFK bude kopat roh.
     
    23
    Prostějov začíná zpomalovat s tempem, což vyhovuje Holickým. Domácí však nastalé situace zatím vůbec nevyužívají.
     
    22
    Buček poslal balón na Krejčího, jenomže domácí v tuto chvíli ještě k vyrovnání nedošli. Hlavička druhého jmenovaného letěla těsně vedle tyče.
     
    21
    Šteigl proskočil přes stoperskou lajnu Holických a okamžitě bez přípravy pálil. Jeho rána proletěla jen těsně nad brankou, Mucha si mohl pořádně, ale pořádně oddechnout.
     
    20
    Buček mohl projít podél lajny do vápna, jenomže jeho řešení nebylo zrovna z nejvhodnějších. Hapal se totiž ukázal jako zkušený fotbalista a holický útok rázem ukončil. Hosté se dostávají do brejku.
     
    19
    Přikryl zkusil dostat balón do prostoru před brankou, tentokrát však bez úspěchu. Prostějov je v defenzívě velmi pozorný.
     
    18
    Machynek se dostal k provedení standardní situace po předchozím zákroku Horky, jeho řešení ale k úspěchu nevedlo. Balón totiž poslal přímo k rukám pozorného Muchy, nikdo z nabíhajících totiž nedokázal hlavičkovat.
     
    17
    Horka se dostal k Píchal, jenomže k míči se už nedokázal procpat. Proti soupeři si totiž pomohl nedovoleným způsobem a zatáhnutím za dres, před zraky sudího tak nemohl neodejít bez zapískání faulu.
     
    16
    Fládr mohl přidat pátou střelu na domácí svatyni, avšak v tomto případě pálil jen do bránících hráčů. Ztečovaný pokus si tak Mucha v poklidu vzal do rukavic, domácí mohou nyní pokračovat v rozehrávce.
     
    15
    Tilkeridis ležel na trávníku ostrém zákroku dvou soupeřů a vypadalo na zlomeninu nohy, nakonec je ovšem dle všeho vše v pořádku. Domácí fotbalista již totiž pokračuje ve hře.
     
    14
    Buček se taktéž ocitl ve střelecké pozici, i on ovšem neměl zkalibrovaná mířidla. Místo ránu na Neorala trefil jen tribunu za brankou, hosté se mohou po delší době zkonsolodovat.
     
    13
    Fládr mohl znovu střílet přímo na Muchovu branku, ale i tentokrát se ustřelil. Jeho střela letěla o několik metrů vedle tyče, Holice tak může rozehrávat od zadních řad.
     
    12
    Fládr mohl přidat už druhou branku, nicméně jeho rána zpoza vápna nakonec mezi tři tyče nevletěla. Míč se tak vznesl o pár milimetrů nad břevno, Mucha jen střelu pro jistotu kontroloval.
     
    11
    Domácí měli možnost ohrozit prostějovskou branku, avšak centr na zadní tyč nikoho z holických hráčů nenalezl. Rus si tak nemusel ani při hlavičkářském souboji moc pomáhat výskokem, míč totiž vletěl přímo do zámezí.
     
    10
    Pančochář zkusil pozornost Muchy po rychlém protiútoku, jenomže pro domácího brankáře nebyla jeho pomalá přízemní rána moc velkým problémem. Bez problémů si tak zapisuje první zákrok v zápase.
     
    9
    Domácí jsou jednoznačně po obdržené brance zaskočeni, jejich psychická pohoda navíc klesá velmi strmě dolů,. Prostějov si dělá se soupeřem prakticky, co chce.
     
    8
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Hosté dostali k dispozici standardní situaci na hranici vápna, což byl pro Holice možná větší trest než červená. Kroupa se sice k exekutorství nerozhodl, nicméně ZDENĚK FLÁDR měl také přesnou mušku. Krásná rána placírkou letěla přímo do šibenice, pro Muchu byl tento střelecký pokus prakticky nechytatelný.
     
    7
    Kroupa je stále ošetřován na hrací ploše, neboť se Řehák vyznamenal velmi tvrdým zákrokem. Podle všeho by však měl znovu naskočit do hry.
     
    6
    Alex Řehák (HFK ) nezvládl ovládnout emoce a po unikajícím Kroupovi sáhl ostrým skluzem. Holice tak bude hrát o deseti.
     
    5
    Přikryl je nyní pánem hřiště, když znovu rozjel protiútok Holice. Po pravé straně to nes zatím domácím jde, neboť i tentokrát se zkušený fotbalista dostal k vápnu a přihrál na Krejčího. Domácí však znovu přicházejí o balón.
     
    4
    Přikryl dokázal na středu hřiště zastavit postupující prostějovský brejk, jenomže přihrávka na Bučka už byla konečnou. Příjemci pasu totiž absolutně nevyšlo zpracování, hosté tak získají velice jednoduše míč.
     
    3
    Buček zkoušel své umění na pravé straně, jenomže ani tento pokus nevedl ke zdárnému konci. Neoral si volej do vápna pohlídal a chytil do rukavic. Hosté rozehrávají od zadních řad.
     
    2
    Banasik zkoušel procházet po pravém křídle, jenomže jeho průnik do hloubky prostějovské defenzívy moc úspěchu nezískal. Místo střely přes Ruse totiž jen promáchl.
     
    1
    Domácí se jako první mohou dostat do ofenzivní fáze své hry, jenomže pro tentokrát jim cesta na polovinu Prostějova nevyšla. Hanáci se musí honem rychle vracet do obrany, kde budou zřejmě ještě mnoho práce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí přivádějí oba týmy na hrací plochu, za malý okamžik začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Mucha – Buček, Horka (C), Krejčí, Seibert, Tilkeridis, Banasik, Plesník, Přikryl, Bořil, Řehák
    Náhradníci: Kubica – Starý, Drmola, Spurný, Hornich, Žůrek

    1. SK Prostějov: Neoral – Kroupa (C), Hapal, Pančochář, Šteigl, Píchal, Machynek, Fládr, Rus, Schuster, Sus
    Náhradníci: Kvapil – Sečkář, Petrovič, Zapletal, Petržela

    Rozhodčí: Hlubinka – Gloser, Kovářčík.
     
    V Olomouci máme momentálně typické podzimní počasí, teploty se pohybují mírně nad deseti stupni. Oba mančafty momentálně podstupují předzápasovou rozcvičku.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu Jakub Hlubinka, na čarách pak budou působit pánové Jan Gloser a Dominik Kovářčík. Jako delegát asociace bude na stadionu přítomen Rudolf Volf.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    12.07.2017 Prostějov x HFK 1:3 (příprava)
    04.06.2016 HFK x Prostějov 2:0 (MSFL 2015/16)
    20.02.2016 HFK x Prostějov 0:4 (příprava)
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    1. HFK Olomouc
    28.10.2017 Mohelnice x HFK 6:1
    21.10.2017 HFK x Velké Meziříčí 1:3
    14.10.2017 Uherský Brod x HFK 1:1

    1. SK Prostějov
    29.10.2017 Velké Meziříčí x Prostějov 1:2
    21.10.2017 Prostějov x Kroměříž 2:3
    14.10.2017 Líšeň x Prostějov 1:1
     
    1. SK Prostějov
    Prostějovští jsou po jednoroční anabází ve Fortuna národní lize zase plní očekávání a ambicí v soutěži o patro níže. Zkušené vedení s legendou Františkem Jurou v čele dokázalo sestavit i po odchodu několika hráčů stále velice silný mančaft. Na trenérské pozici se pak usadil zkušenostmi otřískaný Oldřich Machala. Tedy stejný kouč, jenž před dvěma lety vedl tehdejší Holici s Markem Heinzem až do stavu, kdy musel třetiligovou příslušnost zachraňovat na rychlo mobilizovaný Vlastimil Palička. I pro něj tak bude zápas s HFk velmi pikantní záležitostí.

    Prostějovští už od začátku sezóny splňují roli favoritů, kromě zkušenosti s druholigovou Opavou v MOL Cupu se „eskáčko“ podvolilo síle soupeře až ve čtvrtém kole, když prohrálo s Hulínem. Na tuto prohru nicméně navázala už jen jedna, když Prostějovští nevyzráli na zlepšující se Kroměříž. Remízy s Uničovem, Líšní a Mohelnicí nakonec v součtu dávají i díky vyrovnané elitní pětce prozatím druhou příčku, když na překvapivého lídra z Velkého Meziříčí ztrácí už jen pět bodů. Právě souboj Prostějova s tímto soupeřem byl ozdobou minulého víkendu, o výhře Hanáků ovšem nakonec rozhodla stálice družstva Karel Kroupa. Kanonýr par excellence a dvojnásobný nejlepší střelec MSFL ovšem zatím vstřelil „jen“ 10 branek, což v tabulce nejlepších bomberů stačí na čtvrtou pozici.
     
    1. HFK Olomouc
    Olomoucký klub z městské části Holice zažívá znovu stavu, který se už bohužel pro HFK vžil. I tuto sezónu totiž na podzim bojuje takřka o přežití. I tentokrát j v hluboké krizi, z které ji nevyvádí ani stále ještě novopečený kouč Leoš Kalvoda. Ani tato trenérská kapacita totiž stále nenachází důvod letargie fotbalistů, kteří ještě relativně nedávno proháněli brněnskou Zbrojovku s velezkušeným Janem Polákem. Ten stejný mančaft, který z MOL Cupu vypadl po domácí blamáži s hratelným Hradcem Králové totiž nedokázal kromě jediného zápasu s Hulínem zabrat a tak i nadále schytává jeden debakl za druhým.¨

    Leč záhada stále zůstává ve vzduchu. Co způsobilo takový propad formy? Jak dokáže mužstvo prohrát na domácí půdě během dvou dnů dva zápasy s neuvěřitelným skóre 2:15? Odpověď, kterou hledal nedávno odvolaný trenér Sedláček tak dlouho, až došel k rozhodnutí o vystoupení z uzurpujícího koloběhu neúspěchů vězí možná blíže, než si mnozí myslí. Takřka půlrok co půlrok se kabina HFK kompletně přemění, jenže letos v ní zřejmě absolutně chybějí vůdčí typy. Namotivovaní dříči tak sice ovládnou letní přípravu, úvodní kolo ligy i dvě pohárová kola s naprostou pohodou, jenže po prvním neúspěchu začíná tikat časovaná bomba. Bomba, kterou možná může zbrzdit zimní pauza. Jenže do té doby si budou zřejmě muset holičtí fanoušci zvyknout na pořádné blamáže. Naposledy totiž nepomohla ani „léčba Kalvoda“, neboť HFK schytalo v regionálním derby s Mohelnici ostudnou prohru 1:6. Nový kouč tak z pěti zápasů získal čtyři body, což se samozřejma v tak pokročilé fázi sezóny moc neprojevilo. HFK je stále poslední s dvoubodovým mankem na patnáctou Mohelnici, tedy stejný mančaft, s nímž prohrála Holice o pět branek (!). Těžší břímě si tak management okolo majitele Vladimíra Dostála možná vzít nemohlo, neboť tentokrát se po třech šťastných záchranách nemusel fotbalový bůh nad skoro účastníkem Gambrinus ligy 2013/14 slitovat. Nejlepším střelcem Hanáků je momentálně Martin Krejčí, který se odkázal v probíhajícím ročníků trefit šestkrát do soupeřových sítí.
     
    Hezké sobotní odpoledne, po týdnu přichází ve fotbalovém kalendáři znovu na řadu třetí nejvyšší tuzemská soutěž, tedy Fortuna MSFL. Podzimní fáze sezóny už totiž pomalu ale jistě míří do finiše, její 14. kolo tak nabízí pořádnou dávku napětí. Jedním ze sedmi dnešních duelů je i velké regionální derby mezi HFK Olomouc a Prostějovem. Utkání startuje ve 14:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Johan Čáp

    Branky: 65. Horka – 8. Fládr, 53. Sus, 71. Šteigl, 80. Kroupa (pen.)

    Karty:   61. Horka (HFK) – 30. Sus (PRO), 42. Rus (PRO), 49. Píchal (PRO), 63. Pančochář (PRO)   6. Řehák (HFK)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Buček, Horka (C), Krejčí (63. Hornich), Seibert, Tilkeridis (76. Žůrek), Banasik, Plesník, Přikryl (80. Spurný), Bořil, Řehák
    Náhradníci: Kubica – Starý, Drmola, Spurný, Hornich, Žůrek

    1. SK Prostějov: Neoral – Kroupa (C), Hapal (85. Zapletal), Pančochář, Šteigl (72. Petrovič), Píchal (60. Sečkář), Machynek, Fládr, Rus, Schuster, Sus
    Náhradníci: Kvapil – Sečkář, Petrovič, Zapletal, Petržela

    Rozhodčí: Hlubinka – Gloser, Kovářčík

    Diváci: 178
    thejrc.org