Zlínsko – Vel. Meziříčí 2:0 (kon.) | Hulín – Petřkovice 3:1 (kon.) | Uh. Brod – Val. Meziříčí 2:1 (kon.)
Rýmařov – Kroměříž 3:6 (kon.) | Mohelnice – Vyškov 2:2 (kon.) | Hlučín – Líšeň 2:4 (kon.)
HFK Olomouc – Prostějov 1:4 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
1:4 (0:1)
1. SK Prostějov
Sobota 04.11.2017, 14:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Zapletal se dostal k odraženému míči a mohl pálit hned z jedničky, proti jeho bombě ovšem vytáhl vynikající zákrok pozorný Mucha. Roh se tudíž bude kopat i na druhé straně, rána k tyči totiž nakonec skončila v zámezí.
     
    85
    I hosté si připravili další střídání, místo Lukáše Hapala přichází na trávník Michal Zapletal.
     
    83
    Pančochář ukázal parádní techniku, když se znovu ukázal i ve sprinterském souboji s Banasikem. Hanáci však tuto situaci ustáli, míč letěl asi o půl metru nad horní tyč.
     
    80
    Na hrací plochu se nyní dostane i Tadeáš Spurný, na hřišti totiž nahradil Filipa Přikryla.
     
    80
    Prostějov právě vstřelil branku!
    KAREL KROUPA ukázal své zkušenosti a penaltový kop proměnil bez jakýchkoliv potíží. Mucha mu totiž skočil na jeho nevypočítatelný pohyb a skočil ke druhé tyčce.
     
    78
    Buček se nestačil přesunout do správné pozice, čímž se postaral o hraní rukou. Bude se tak pískat penalta!
     
    76
    Holice dnes podruhé střídají, místo Nikolase Tilkeridise se dostane na hrací plochu Jakub Žůrek.
     
    72
    Hosté po vstřelené brance okamžitě střídají, místo Jana Šteigla do utkání nastoupí Vladimir Petrovič.
     
    71
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A máme tu zřejmě rozřešení celého zápasu! po Přikrylově podcenění se dostal kroupa ke krásnému pasu na JANA ŠTEIGLA, jenž předvedl možná ještě efektnější zakončení. Jeho patička totiž na Muchu nakonec platila, holický brankář střelu mimo branku nevytáhl.
     
    69
    Banasik si zapsal při další standardce obrovitánskou šanci! Jeho střela však ze zajímavé pozice letěla pouze doprostřed brány, kde už stál připravený Neoral. Prostějov měl obrovitánskou dávku štěstí.
     
    65
    HFK právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají ke kontaktní brance! Po standardní situaci kopané kousek od hranice šestnáctky se dostal na zadní tyči k hlavičkování LUBOŠ HORKA, jehož důraz zřejmě rozhodl o nechytatelnosti jeho pokusu. Koncovka utkání tak přináší ještě velice zajímavou zápletku.
     
    63
    Žlutou kartu obdržel i Josef Pančochář (PRO), ten se postavil do cesty sprintujícímu Krejčímu, který ukázkově pronikal do vápna.
     
    63
    Holice se také dostává k prvnímu dnešnímu střídání, na pozici Martina Krejčího se dostane David Hornich.
     
    61
    Luboš Horka (HFK ) neudržel emoce pod kontrolou, z čehož pramení další ostrý taktický faul. Žlutá karta je tak téměř samozřejmostí.
     
    60
    Hosté dnes poprvé střídají, místo Davida Píchala jde na trávník Michal Sečkař.
     
    53
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Rohový kop Prostějovských je pro domácí mančaft osudný. Šteiglovu střelu ještě Horka vykryl hlavou, na dorážku MARTINA SUSE už ovšem padající Mucha nedosáhl. Olomoucká obrana byla navíc dezorientovaná.
     
    49
    David Píchal (PRO) obdržel žlutou kartu za zastavení unikajícího Krejčího.
     
    46
    Prostějov se pokouší dostat do soupeřovy obranné poloviny, což se málem stalo Holicím osudné. Nadýchaná rána Hapala však skončila u Muchy, který fantasticky zasáhl z protipohybu. Prostějov bude kopat roh.
     
    42
    Aleš Rus (PRO) dostává žlutou kartu za atak unikajícího Krejčího v brejku.
     
    41
    Hosté se znovu horem pádem valili do přečíslení, neboť domácí si zapsali neskutečnou minelu. Kroupa s Hapalem však nakonec do šance neprošli, Plesník se dokázal dostatečně rychle vrátit.
     
    36
    Prostějov si připsal po standardní situaci pořádný tlak na domácí obranu, jenomže Machynek nakonec na brankové čáře do letícího míče hlavu nevložil. Zajímavý centr podobně jako Mucha podskočil.
     
    30
    Martin Sus (PRO) dostává žlutou kartu za zastavení holického protiútoku.
     
    24
    Spolupráce Bučka s Krejčím znovu přineslo pořádné napětí! Holice se totiž dostali k jasné gólovce, jenomže v ráně při hlavičce holického útočníka skončila Neorala. Ten se parádním zákrokem prsty postaral o zneškodnění šance. HFK bude kopat roh.
     
    21
    Šteigl proskočil přes stoperskou lajnu Holických a okamžitě bez přípravy pálil. Jeho rána proletěla jen těsně nad brankou, Mucha si mohl pořádně, ale pořádně oddechnout.
     
    12
    Fládr mohl přidat už druhou branku, nicméně jeho rána zpoza vápna nakonec mezi tři tyče nevletěla. Míč se tak vznesl o pár milimetrů nad břevno, Mucha jen střelu pro jistotu kontroloval.
     
    8
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Hosté dostali k dispozici standardní situaci na hranici vápna, což byl pro Holice možná větší trest než červená. Kroupa se sice k exekutorství nerozhodl, nicméně ZDENĚK FLÁDR měl také přesnou mušku. Krásná rána placírkou letěla přímo do šibenice, pro Muchu byl tento střelecký pokus prakticky nechytatelný.
     
    6
    Alex Řehák (HFK ) nezvládl ovládnout emoce a po unikajícím Kroupovi sáhl ostrým skluzem. Holice tak bude hrát o deseti.

    Johan Čáp

    Branky: 65. Horka – 8. Fládr, 53. Sus, 71. Šteigl, 80. Kroupa (pen.)

    Karty:   61. Horka (HFK) – 30. Sus (PRO), 42. Rus (PRO), 49. Píchal (PRO), 63. Pančochář (PRO)   6. Řehák (HFK)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Buček, Horka (C), Krejčí (63. Hornich), Seibert, Tilkeridis (76. Žůrek), Banasik, Plesník, Přikryl (80. Spurný), Bořil, Řehák
    Náhradníci: Kubica – Starý, Drmola, Spurný, Hornich, Žůrek

    1. SK Prostějov: Neoral – Kroupa (C), Hapal (85. Zapletal), Pančochář, Šteigl (72. Petrovič), Píchal (60. Sečkář), Machynek, Fládr, Rus, Schuster, Sus
    Náhradníci: Kvapil – Sečkář, Petrovič, Zapletal, Petržela

    Rozhodčí: Hlubinka – Gloser, Kovářčík

    Diváci: 178
    thejrc.org