Chabarovsk – Ufa 3:1 (kon.) | Kunlun – Soči 3:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:3 (po pr.)
Jaroslavl – Riga 0:4 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 4:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Petrohrad – N.Novgorod 5:4 (2:1 po s.n.) | Minsk – Čerepovec 1:2 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 04.11.2017, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Přeji vám příjemné sobotní ráno, dnešní tučnou porci utkání KHL odstartuje duel mezi dvěma celky z Černyševovy divize – chabarovský Amur bude na svém ledě hostit Ufu. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    AMUR CHABAROVSK
    11. místo ve Východní konferenci
    26 Z, 7-4-5-10, 34 bodů (skóre 61:72)

    Sibiřané se za celých devět sezón v KHL do play-off probojovali jen jednou a ani letos to zatím na postup do vyřazovacích bojů nevypadá. Chabarovsk je momentálně jedenáctý a na osmou příčku, kterou okupuje čeljabinský Traktor, mu chybí celkem osm bodů. Aktuálně se však nachází v relativně dobré formě a krok po kroku se mu pomalu daří ztrátu snižovat – z posledních pěti utkáních vyhrál celkem třikrát, mimo jiné se mu podařilo skalpovat i lídra Východní konference z Kazaně. Do dnešního utkání tak možná vstupuje jako outsider, podceňovat jej by se ale rozhodně nemuselo nevyplatit...

    Nejproduktivnější hráči
    Alexej BYVALCEV – 26 Z, 21 bodů (8+13)
    Vjačeslav UŠENIN – 23 Z, 16 bodů (6+10)
    Oleg LI – 26 Z, 16 bodů (5+11)

    Brankářské statistiky
    Juha METSOLA
    – 1467 min. | 91,9% úsp. | prům. 2,41
    Jevgenij KISELJOV
    – 74 min. | 86,8% úsp. | prům. 4,06
    Jevgenij ALIKIN
    – 43 min. | 84,6% úsp. | prům. 5,57
     
    SALAVAT JULAJEV UFA
    6. místo v Západní konferenci
    29 Z, 14-1-2-12, 46 bodů (skóre 82:78)

    Mistr soutěže ze sezóny 2010/11 je usazen na šesté příčce, jeho pozice v tabulce však vůbec není bůhvíjak pevná. Na sedmý Metallurg a osmý Čeljabinsk má pouze čtyřbodový náskok, mezi ním a devátým Kunlunem pak stojí bodů pět. Navíc má odehráno o jedno utkání více než všichni výše zmiňovaní a pokud by se mu tedy dnes nepovedlo na Sibiři potvrdit roli favorita, mohl by velmi rychle přijít pád o několik míst dolu.

    Nejproduktivnější hráči
    Linus OMARK – 28 Z, 28 bodů (7+21)
    Joonas KEMPPAINEN – 29 Z, 25 bodů (12+13)
    Teemu HARTIKAINEN – 28 Z, 23 bodů (9+14)

    Brankářské statistiky
    Ben SCRIVENS
    – 1316 min. | 92,2% úsp. | prům. 2,23
    Andrej KAREJEV
    – 391 min. | 90,5% úsp. | prům. 2,91
    Ivan FEDOTOV
    – 33 min. | 91,7% úsp. | prům. 3,61
    V Ufě září Kemppainen a Hartikainen, čehož si povšimlo i vedení finského národního týmu.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Dnešní soupeře proti sobě už los v letošní sezóně jednou svedl, Amur zavítal na Ural na konci srpna a své návštěvy rozhodně nelitoval – po litém boji si totiž do Chabarovsku odvezl všechny body! Vítězství na ledě Salavatu dirigoval Vladislav Ušenin, který jednu branku sám vstřelil a hned na tři asistoval.

    26. srpna 2017, Ufa-Arena (Ufa)
    Salavat Julajev Ufa – Amur Chabarovsk 4:5
    Třetiny: 0:2, 2:1, 2:2

    Branky: 22. Kuljaš, 36. Kokarev, 45. Kemppainen, 49. Larsen – 9. Švidenko, 19. Vl. Ušenin, 25. Gubin, 49. Litovčenko, 57. Vj. Ušenin.
    Střely na branku: 40 – 25
    Vhazování: 49 – 23
    Hity: 12 – 23
    Trestné minuty: 14 – 18
    Využití přesilovek: 1/9 – 4/7

    Diváci: 5 014 (62,14% kapacity)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – J. Kolář, Averin, Šviděnko, Jordán, Turbin, Berďukov, Jančevskij – Byvalcev, T. Zohorna, O. Li – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, Litovčenko, Potěchin – Klopov, Dědunov, Jurtajkin – Picard.

    Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Gončarov, Arzamascev, Loginov, Larsen, Panin, M. Osipov, S. Garejev – Kemppainen, Hartikainen, Fjodorov – Zubov, Omark, Burdasov – Lisin, Soloduchin, Juňkov – M. Majorov, Kuzmin, I. Makarov – Korotkov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Sazonov, Zacharenkov.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné ráno, za pár minut začínáme. Led potemnělé Platinum Areny zeje prázdnotou, hráči se po rozbruslení ještě na pár chvil uchýlili do kabin.
     
    Start zápasu se možná ještě o něco málo zpozdí, s kariérou se totiž dnes loučí bývalý kapitán Chabarovsku Dmitrij Tarasov.
     
    Zaplněnou halou se nese ruská státní hymna, oba týmy jsou seřazeny na modrých čarách. Úvodní buly se kvapem blíží.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Ben Scrivens už má ve statistikách první zákrok, prudkou ránu Tomáše Zohorny z levého kruhu pro vhazování vyrazil betonem na branku. Chabarovsk se drží v útoku i nadále.
     
    01:08
    Zubov našel před brankou úplně volného Burdasova, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště lízlo vyrážečku připraveného Metsoly. Stav je tak stále bezbrankový.
     
    02:10
    U mantinelu ve středním pásmu probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik hráčů z obou týmů. Těžko odhadnout, kdo si puk nakonec z chumlu odveze.
     
    02:47
    Metsola schoval puk pod lapačku a přerušil tak hru, před jeho brankou následně vznikla drobná strkanice. Vylučovat se velmi pravděpodobně nebude.
     
    03:11
    Hartikainen pronesl puk do útoku, obrana Chabarovsku jeho výpad však nakonec dokázala utnout ještě předtím, než měl šanci vyústit ve střelecký pokus. Domácí gólman tak mohl zůstat v klidu.
     
    04:43
    Ufa je momentálně častěji u kotouče a má mnohem více ze hry, nedaří se jí však se pořádně usadit před soupeřovým brankovištěm a vyvíjet na něj soustavný tlak.
     
    05:44
    Do šance se dostal Maxim Majorov, připravený Metsola ale jeho projektil lapil včas. Na první gól utkání si tak ještě nějakou dobu počkáme.
     
    06:41
    Krátkou kombinaci hostujícího celku zakončil střelou ze zadní hranice levého kruhu Kemppainen, jehož rána nakonec klec Chabarovsku minula o několik centimetrů. K volnému puku se následně dostává Jan Kolář.
     
    07:48
    Těsně před branku se dostal Michail Juňkov, po jehož tažení na branku se domácí svatyně vychýlila ze své pozice. Následuje první komerční přestávka utkání.
     
    08:22
    Garejev si bere puk na svou hůl, zajíždí za svojí branku a čeká, až se na led dostane čerstvá lajna jeho celku. Ufa se pak pravděpodobně pokusí o další výpad před Metsolu.
     
    09:31
    Po spolupráci s Hartikainenem se do kvalitní šance dostal Fjodrov, ale ani jemu se nepodařilo najít recept na zatím excelentně chytajícího Fina v chabarovské svatyni.
     
    10:01
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Georgij Berďukov – 2 min., hákování).
     
    10:40
    Larsenova prudká rána z modré čáry končí ve výstroji připraveného Metsoly, hra je přerušena. Po kratičké pauze se bude vhazovat po pravé straně domácí branky.
     
    11:21
    Zkusit své štěstí teď chtěl z těsné blízkosti branky Enver Lisin, ufský útočník ale zamířil hodně mimo. Chabarovsk se za celé oslabení snad ani jednou nedostal k pryži.
     
    12:25
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Zachar Arzamascev – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    12:53
    Ufa se zvládla poměrně rychle dostat ke kotouči a vyhodit jej ven, domácí se pro něj budou muset vracet až za své vlastní brankoviště. Hosté si teď z dlouhého oslabení ukrojili cenné vteřiny.
     
    13:58
    Amuru v přesilovce zatím nic nevychází, Platinum Arenou se začíná nést hlasitý pískot. Momentálně je na puku Tomáš Zohorna, jenž se jej přes nějakou skulinu v pevné obraně soupeře snaží pronést dopředu.
     
    15:15
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Maxim Osipov – 2 min., hákování).
     
    15:24
    Vladislav Ušenin si řekl o slovo na modré čáře, letící kotouč následně úplně zmizel ve výstroji Bena Scrivense. Kanadský gólman s bohatými zkušenostmi z NHL si tak do statistik připisuje další zákrok.
     
    15:59
    A znovu Ušenin, tentokrát Vjačeslav! Jeden z nejproduktivnějších forvardů Amuru zkusil své štěstí ze stejné pozice, jako jeho dvojče pár sekund nazpátek, jenže tentokrát zamířil puk úplně mimo ufskou klec.
     
    16:45
    Hra je teď hodně rozkouskovaná, Scrivens po střelách soupeře často přerušuje hru. Bývalý gólman Edmontonu dnes zatím podává výborný výkon.
     
    17:21
    Dlouhou přesilovku zakončuje přesnou střelou z mezikruží Alexandre Picard, ani ex-královehradecký útočník však na výborného maskovaného muže v soupeřově svatyni nevyzrál.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Klopov – 2 min., podražení).
     
    18:38
    Ve vlastním oslabení se do slušné šance dostal Byvalcev, jenž z dobré střelecké pozice na pravém kruhu nakonec zamířil úplně mimo tři tyče hostující svatyně.
     
    19:36
    Početní výhoda Salavatu se blíží ke konci, hosté v přesilovce zatím nepředvedli bůhvíjak oslnivý výkon. Chabarovsk se zvládá bránit bez větších obtíží.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 8
    Vhazování: 12 – 9
    Hity: 10 – 6
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/2
     
    Úvodních dvacet minut dnešního utkání je za námi, ani jednomu celku se zatím nepodařilo najít recept na strážce soupeřovy svatyně a stav je tak bezbrankový. Většinu třetiny měla na ledě jasnou převahu hostující Ufa, Chabarovsku se však povedlo během čtyřminutové přesilovky s uralskými srovnat krok a ke konci třetiny měl více ze hry zase on.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Třetinu zahájil aktivněji Amur, jehož výpad byl však hostující obranou rychle rozbit a dopředu tak nyní míří hokejisté Salavatu. Uvidíme, zda-li se jim povede Metsolu nějak zaskočit.
     
    21:26
    Hosté jsou pevně usazeni v soupeřově třetině ledu, Omark momentálně operuje s kotoučem u modré čáry. Hledá někoho, komu by jej mohl předat.
     
    21:58
    Zubov se sice propracoval před chabarovskou branku, do zakončení se však nakonec kvůli vlastní chybě vůbec nedostal. Domácí gólman tak nebyl nucen zasahovat.
     
    22:37
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Šviděnko – 2 min., hákování).
     
    23:06
    Hra čtyři na čtyři zatím prospívá hlavně domácím hráčům, kteří jsou pevně usazeni před hostující svatyni a svou aktivitou si dokonce vynutili i faul soupeře. Momentálně mají ponechanou výhodu.
     
    23:40
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Loginov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    24:09
    Scrivens je dnes opravdu ve formě, krátce po sobě si poradil jak s Ušeninovou prudkou ránou z kruhu pro vhazování, tak s následnou dorážkou Michala Jordána.
     
    25:16
    Byvalcev chtěl proklepnout relfexy kanadského gólmana z pravého kruhu, do trajektorie střely se ale velmi obětavě postavil jeden z bránících hráčů Ufy a kotouč se tak nakonec k brance vůbec nedostal.
     
    25:52
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pavel Dědunov.
     
    26:10
    Larsen nahrál na modrou Omarkovi, ten si najel na kruh a následně byl od kotouče pohotovým obráncem Chabarovsku odstaven. Domácí následně vyhazují puk ven z obranného pásma.
     
    27:09
    Ani Kemppainen zakončením z bezprostřední blízkosti branky výborného Metsolu nijak nepřekvapil, stav je tak stále bezbrankový. Ufa se i nadále drží v útoku.
     
    28:16
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Šviděnko – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vysoká hůl).
     
    28:16
    Dmitrije Švidenka už v dnešním utkání neuvidíme, obránce Chabarovsku zasáhl před vlastní brankou Jevgenije Korotkova holí do obličeje. Útočník Ufy se následně s krvavým šrámem na tváři vydal do kabiny.
     
    28:51
    Larsenova střela z prostoru mezi mezikružím a modrou čárou zaduněla o mantinel za Metsolovou brankou, jedná se o první střelecký pokus v pětiminutové přesilovce hostujícího týmu.
     
    29:20
    Návrat Salavatu do útočného pásma brzdí správně odpískaný ofsajd, jeden z hráčů se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil.
     
    29:45
    Oslabení neoslabení, Tomáš Zohorna se po pravém křídle vydal do útoku a najel si k pravé tyči, odkud se zakončil. Scrivens si s celou situací poradil bez větších obtíží.
     
    30:50
    Půlka pětiminutové přesilovky je za námi, Ufě se zatím v početní výhodě nedaří vymyslet nic moc kloudného. Chabarovsk jakýkoliv pokus o delší kombinaci velmi rychle rozbíjí.
     
    31:47
    Domácí opět vyhazují, Scrivens volný kotouč zastavuje až za svou vlastní brankou. Následně jej rozehrává dopředu, čímž jeho spoluhráčům usnadňuje návrat do útoku.
     
    32:53
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Fjodorov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:23
    Pětiminutový trest vypršel, přesilovka Amuru začíná. Vladislav Ušenin si vzal ve vlastním pásmu puk na svou hůl a míří dopředu. Uvidíme, co útok Chabarovsku teď vymyslí.
     
    34:27
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Čekání na úvodní gól utkání je u konce, Ben Scrivens po pětatřiceti minutách neprůstřelnosti poprvé kapituluje! Domácí se usadili před soupeřovou brankou a po krátké sérii přihrávek se ke kotouči dostal Oleg Li, který jej obratem nabídl na mezikruží připravenému VJAČESLAVU LITOVČENKOVI. Ten se střelou z první nemýlil – 1:0! Asistence: Oleg Li, Jan Kolář.
    34:27 Vjačeslav LITOVČENKO - 1:0
     
    35:06
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Bogdan Potěchin – 2 min., hákování).
     
    35:36
    Larsenovo nahození od modré čáry sjelo po betonu hbitého Metsoly a doklouzalo do rohu kluziště, odkud jej jeden z bránících hráčů vyhazuje daleko do ufské části ledové plochy.
     
    36:46
    Loginov vyjíždí zpoza vlastní branky, Salavatu se krátí čas. Do konce přesilovky už nezbývá ani třicet sekund, Ufa se tak může pokusit o poslední rychlý výpad.
     
    37:57
    Soloduchinova střela z kruhu se od ramene připraveného Juhy Metsoly odrazila vysoko nad branku, kotouč následně dopadá někam za brankoviště.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 149 diváků, v Chabarovsku je vyprodáno!
     
    39:36
    Třetina se více méně dohrává, ani jeden celek už nehraje na plný plyn. Oba už zřejmě potřebují přestávku, do které zbývá odehrát už jen něco málo přes dvacet sekund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 18 – 24
    Vhazování: 21 – 19
    Hity: 14 – 8
    Trestné minuty: 35 – 12
    Využití přesilovek: 1/6 – 0/6
     
    Druhá část strhujícího střetnutí mezi Chabarovskem a Ufou je u konce, domácí vedou nad hosty 1:0 díky zásahu Vjačeslava Litovčenkova z pětatřicáté minuty. V prostřední třetině jsme sledovali vyrovnanou a napínavou podívanou se zajímavými šancemi na obou stranách, diváci v Platinum Areně koupě lísku na dnešní zápas rozhodně nemohou litovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Ufa nehodlá ztrácet čas a hned zkraje třetiny se snaží Metsolu zasypávat střelami, ten však stále nehodlá povolit. Finský gólman ve službách Chabarovsku dnes podává excelentní výkon.
     
    41:42
    Hosté jdou aktivnějším celkem na ledě, domácí začátek závěrečné dvacetiminutovky trochu zaspali. Tělem jsou možná na ledě, duchem ale pravděpodobně ještě v kabině...
     
    42:21
    Chabarovští vyhodili puk za soupeřovu branku a odjeli střídat, volný kotouč rozehrává dopředu sám Scrivens. Hosté se mohou rychle pokusit vrátit zpět před soupeřovu klec.
     
    42:53
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Maxim Osipov – 2 min., hákování).
     
    43:27
    Salavat Julajev se osvobozuje a ukrajuje tak cenné vteřiny z oslabení. Domácí se musí pro vyhozený puk vrátit až hluboko do vlastní části ledové plochy.
     
    44:22
    Amur rozjel v útočném pásmu dlouhou kombinaci, která zatím ve střelu na branku nevyústila. Ufa se snaží ke kotouči propracovat jen bezúspěšně.
     
    44:49
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Krásná spolupráce vede ke druhé brance Chabarovsku v tomto utkání! Dmitrij Klopov našel u opačné tyče nikým nehlídaného VLADISLAVA UŠENINA, který střelou z voleje poslal kotouč do obrovského prázdného prostoru v hostující svatyni. Scrivens byl bez šance, vůbec neměl čas na to se přesunout do dráhy letícího puku. Asistence: Dmitrij Klopov, Michal Jordán.
    44:49 Vladislav UŠENIN - 2:0
     
    45:38
    Ufa nehodlá skládat zbraně a snaží se seč může Metsolu překonat, jenže finský gólman stále zvládá likvidovat všechny pokusy opozice bez větších obtíží. Případná nula z dnešního zápasu by byla naprosto zasloužená.
     
    46:09
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Juňkov – 2 min., držení protihráče).
     
    46:52
    Plné ruce práce má teď zase Scrivens na druhém konci kluziště, zatím však zvládá náporu Amuru čelit. Nebýt jej, náskok Chabarovsku by už byl mnohem větší.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Igor Makarov – 2 min.).
     
    48:08
    Kemppainen se ve vlastním oslabení dostal do nájezdu, připravený Metsola únik svého krajana zakončil výborným zákrokem. Náskok domácích tak stále činí dvě branky.
     
    49:32
    Obrana hostujícího celku je hodně děravá, své štěstí teď z bezprostřední blízkosti klece postupně vyzkoušeli Jordán, Klopov a Ušenin. Ani jeden z nich ale na výborného gólmana Ufy nevyzrál!
     
    50:48
    Alexandre Picard se dlouho snažil udržet puk na své holi, nakonec o něj ale rychlým vypíchnutím přichází. Dopředu se tak nyní mohou pokusit jít hostující hráči.
     
    51:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak pozor, v Platinum Areně máme zaděláno na pěkně dramatický závěr základní hrací doby! Defenzíva Chabarovsku se v posledních sekundách sesypala jako domeček z karet, čehož dokonale využil GRIGORIJ PANIN. Ten se přesunul těsně před brankoviště a následně usměrnil odražený kotouč po Kemppainenově ráně od modré za záda domácího gólmana. Asistence: Joonas Kemppainen, Vjačeslav Soloduchin.
    51:56 Grigorij PANIN - 2:1
     
    52:42
    Hosté zamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu a snaží se přihrávkami propracovat do lepších střeleckých pozic. Jedna dobrá rána by teď mohla úplně změnit průběh utkání...
     
    54:05
    Za domácí brankou proběhla tahanice o kotouč, ze které nakonec odjeli vítězně hráči Chabarovsku. Tlak Ufy je tak aspoň na pár sekund u konce.
     
    55:00
    Loginov posílá puk dopředu, Salavat zkouší prorazit zpět do útočného pásma. Přes zpevněnou obranu Amuru to teď ale bude mít hodně těžké.
     
    56:26
    Ufa se stále nehodlá vzdát, její hráči stále dobývají soupeřovu svatyni. Výborný Metsola však zvládá všechny jejich pokusy krotit včas.
     
    57:19
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vladislav Ušenin – 2 min., držení protihráče).
     
    57:19
    Salavat Julajev si bere oddechový čas.
     
    58:00
    Do konce základní hrací doby zbývají přesně dvě minuty, hra se momentálně pohybuje výhradně v domácí části ledové plochy. Ufa teď tlačí ze všech sil a snaží se poslat utkání do prodloužení.
     
    59:05
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Chabarovsk si po výhře nad Kazaní dnes na své konto připíše další cenný skalp! Dlouhou kombinaci hostujícího celku utnul BOGDAN POTĚCHIN, který u modré čáry zachytil kotouč na svou hůl a obratem jej poslal až do prázdné ufské svatyně. Bez asistence.
     
    59:19
    Ušenin se vrací na led, Amur však bude i nadále v početní nevýhodě. Uralští totiž znovu zkouší hru bez brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 27 – 39
    Vhazování: 29 – 32
    Hity: 14 – 10
    Trestné minuty: 37 – 18
    Využití přesilovek: 1/8 – 0/6
     
    Československá stopa
    Michal Jordán (CHA) – 0+1, 1 střela, ice time 26:34
    Jan Kolář (CHA) – 0+1, 3 střely, ice time 26:25
    Tomáš Zohorna (CHA) – 0+0, 3 střely, ice time 19:51
     
    Dohráno! Chabarovský Amur dnes na svém ledě potvrdil dobrou formu a po vítězství 3:1 nad Ufou si připisuje další důležité body do tabulky! Hosté se neprezentovali nijak špatným výkonem, domácí však byli o něco málo lepší.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního dne. Na počtenou! (10:36:48)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 35. Litovčenko (O. Li, J. Kolář), 45. Vl. Ušenin (Klopov, Jordán), 60. Potěchin – 52. Panin (Kemppainen, Soloduchin)


    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – J. Kolář, Averin, Šviděnko, Jordán, Turbin, Berďukov, Jančevskij – Byvalcev, T. Zohorna, O. Li – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, Litovčenko, Potěchin – Klopov, Dědunov, Jurtajkin – Picard.
    Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Gončarov, Arzamascev, Loginov, Larsen, Panin, M. Osipov, S. Garejev – Kemppainen, Hartikainen, Fjodorov – Zubov, Omark, Burdasov – Lisin, Soloduchin, Juňkov – M. Majorov, Kuzmin, I. Makarov – Korotkov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Sazonov, Zacharenkov

    Diváci: 7 149 (vyprodáno)
    thejrc.org