Vsetín – Havířov 4:5 (kon.) | HC Litvínov – Kladno 1:3 (kon.) | Liberec – Slavia 6:0 (kon.)
Třinec – Vítkovice 2:4 (kon.) | Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.) | HC Plzeň – K. Vary 2:3 (kon.)
Letňany – Mladá Boleslav 0:8 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:5 (0:0, 3:2, 1:3)
AZ Havířov
Sobota 04.11.2017, 12:00 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • Skupina E
Partner:
     
    Po skončení zápasu se u střídačky hostujícího celku strhla potyčka, nic vážnějšího se však nestalo a hosté se radují z výhry. Pliska vyrovnal v přesilové hře a následně se góly z brejku blýskli Janeček a Hilšer, který v zápase vsítil hattrick. Valaši ještě zásluhou Klímka zvládli snížit, kýženého vyrovnání se však nedočkali.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (14:11:00)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Petriska – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Bambula – 2 min., hrubost).
     
    59:57
    Klímek, Matiaško a Půček se v posledních sekundách vydali do útoku. Dufek však kotouč vyrazil k pravé tyčce, kde nestál nikdo ze Vsetínských. Domácí tak promarnili poslední šanci na vyrovnání.
     
    59:46
    Jenáček překazil Bambulovi vyhození a puk zůstává ve středním pásmu.
     
    59:18
    Chrástecký je na střídačce a Vsetín hraje v šesti.
     
    58:34
    Valaši si vytvořili tlak v útočném pásmu, gólman se po celou dobu vsetínské akce hlásil, nakonec ale na střídačku neodjel.
     
    58:09
    Po mele ve vsetínském brankovišti je hra přerušena a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    57:05
    Adámek poslal přihrávku na Bochnaka, který byl v dobré střelecké pozici. K Bochnakovi už dojížděl jeden ze Vsetínských, pokud by však hráč Havířova vystřelil, neměli by domácí šanci tuto střelu zastavit. Naštěstí pro Vsetín se puk odrazil od bruslí Bochnaka a Chrástecký má puk pod lapačkou.
     
    56:42
    Hra se odehrává v útočném pásmu Havířova, domácí ale nepouští soupeře ke střelám a drží naději na vyrovnání a body ze zápasu.
     
    55:24
    Bambulova přihrávka na najíždějícího spoluhráče nebyla přesná, a tak se puk dostal k Ondračkovi. Vsetínský kapitán zakládá útočnou akci.
     
    54:45
    Vsetín vyhazuje kotouč do útočného pásma a vydává se střídat. Na ledě je první formace, Ondračka rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    53:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši ještě zápas nevzdali a DANIEL KLÍMEK snižuje na 4:5. Po přihrávce od Půčka k levé tyčce neměl útočník s osmičkou na zádech sebemenší problém s dopravením puku do odkryté branky. Asistence: Roman Půček.
     
    53:09
    Velké střelecké šance na obou stranách. Zetocha minul odkrytou levou tyčku, na druhé straně prokličkoval vsetínskou obranou Janeček, střelou po ledě se ale neprosadil.
     
    51:16
    Havířov právě vstřelil branku!
    Další únik a další branka pro ADAMA HILŠERA. Havířovský střelec si sám nabruslil mezikružím až k brance a opět poslal puk mezi pravou tyčku a ruku brankáře. Asistence: Bez asistence.
     
    50:43
    Hosté v plném počtu.
     
    49:02
    Havířov právě vstřelil branku!
    V oslabení se do brejku dostal MICHAL JANEČEK, který dostal kotouč kolem pravé tyčky a nohy gólmana až za brankovou čáru. Asistence: Bez asistence.
     
    48:43
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Šěvěček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:01
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a vyrovnávají. Adámek nabruslil zpoza branky k pravé tyčce a snažil se procpat puk kolem tyčky a ruky gólmana, Chrástecký zvládl puk na několik sekund k tyčce přitisknout, nakonec jej však za jeho záda dostal MARTIN PLISKA. Asistence: Lukáš Adámek.
     
    47:38
    Matiaško přebral kotouč od Revaje a po levém křídle se vydal do útoku. Domácí hráč byl však těsně bráněn, a tak se ke střele nedostal.
     
    46:53
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Zetocha – 2 min., faul kolenem).
     
    46:19
    Havířov se drží v útočném pásmu, zatím si hráči hostujícího celku přihrávají pouze za brankou.
     
    44:58
    Lukačka si nabruslil do těsné blízkosti gólmana, střelou nad betony jej nepřekonal a k dorážce se dostal Krupa. Dufek proti střele druhého jmenovaného zasáhl lapačkou.
     
    44:05
    Bambula se dostal ke dlouhé střele z nulového úhlu. Kotouč jen prosvištěl brankovištěm a Chrástecký nemusel zasahovat.
     
    43:16
    Vsetín byl zatlačen hluboko do vlastního pásma. Odtud první formace rozehrála a vydala se střídat.
     
    42:37
    Lukačka bez větších problémů obešel bránícího hráče, čímž se dostal do výborné pozice mezi kruhy. Vsetínský útočník ale střelu nezvolil a nahrál na pravý kruh Krupovi. Ten s nahrávkou nepočítal, a proto si u levé tyčky nepočínal úplně ideálně.
     
    42:17
    Hosté v plném počtu.
     
    42:08
    Kožený se snažil prokličkovat mezi bránící čtveřicí Havířova, ale už podruhé v krátkém časovém sledu se píská vsetínské postavení mimo hru.
     
    41:14
    Valaši drží útočné pásmo, ale nedaří se jim rozestavit přesilovkovou formaci a hraje se u mantinelu.
     
    40:39
    Klímek dostal přesnou přihrávku od Půčka a vypálil z vrcholu levého kruhu. Od bruslí Tomečka se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    40:17
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Šěvěček – 2 min., vražení na hrazení).
     
    40:11
    Domácí v plném počtu.
     
    40:03
    Valaši vyhráli úvodní buly třetí třetiny, začátek tohoto dějství se odehraje ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po bezbrankové první třetině nám druhé dějství přineslo hned pět branek a tři střelce. Hned v úvodu třetiny mohl ve vlastním oslabení skórovat Vašenka, místo toho byl však o pár sekund později vyloučen a nebyl na vsetínské straně posledním provinilcem. V další hře v početní nevýhodě se ale domácí dokázali prosadit. Do přečíslení se dostal Půček s Matiaškem a předvedli úspěšnou souhru, na kterou jsou již vsetínští fanoušci v jejich podání zvyklí. Při následných zmatcích v útočném pásmu podržel Havířov gólman Dufek a hosté tak mohli vyrovnat. Matiaško přidal další branku ve 33. minutě a na 3:1 navýšil Ondračka. Svůj druhý gól v utkání si připsal také havířovský střelec – Adam Hilšer snížil dvě minuty před koncem druhé třetiny.
    Třetí třetina začne cca v 13:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    U mantinelu byl tvrdě sražen vsetínský Půček, Jenáček se ihned vydal do houfu Havířovských. Rozhodčí ale situaci rychle uklidnili a k potyčce nedošlo.
     
    39:13
    Grygarovu přihrávku na Hilšera vystihl Matiaško, a tak se dvougólový střelec k tutové šanci z mezikruží nedostal.
     
    38:40
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Mastič – 2 min., hákování).
     
    38:11
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Klímek – 2 min., podražení).
     
    38:01
    Havířov právě vstřelil branku!
    V předešlých chvílích nezbývalo hráčům Havířova nic jiného, než kroutit hlavou, teď už se však prosazují. Kotouč se po vyhraném buly dostal na ADAMA HILŠERA, který si sjel do mezikruží a střelou do pravého horního rohu překvapil Chrásteckého. Asistence: Ernest Bochnak, Vojtěch Pavelek.
     
    37:07
    Matiaško se ocitl sám před gólmanem, kotouč si však musel dobruslovat, a tak Dufek odpálil puk do bezpečí.
     
    36:20
    Zetocha zakončoval k pravé tyčce, Dufek se proti střele stačil přesunout.
     
    35:19
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Půček nastřelil betony Dufka, od kterých se puk odrazil na TOMÁŠE ONDRAČKU, který kotouč dopravil do odkryté brány. Asistence: Roman Půček, Michal Matiaško.
     
    34:43
    Po vhazování v útočném pásmu Havířova jsme viděli rychlou kombinaci, která skončila prudkou střelou Revaje z mezikruží. Chrástecký reflexivně zakročil a vzal havířovskému útočníkovi jasný gól.
     
    34:11
    Matiaško s Půčkem dlouho kombinovali v útočném pásmu a dařilo se jim držet kotouč na hokejkách. Hostující Bambula byl však proti a sám dokázal v několika krocích obrat soupeře o puk a dostat jej z pásma.
     
    32:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši si vedou vedení zpět. Přesilová hra nejprve z jejich pohledu nevypadala vůbec dobře, poté se ale dokázali usadit před brankou Havířova a dokombinovat až do branky. Druhou branku si v utkání si připisuje MICHAL MATIAŠKO, který poslal puk z levého křídla za nepřipraveného gólmana. Asistence: Roman Půček, Tomáš Ondračka.
     
    32:14
    Bambula nabruslil do útočného pásma, na nic nečekal a vypálil. Domácí gólman vyrazil kotouč k pravé tyčce.
     
    32:00
    Hosté jsou aktivní ve vlastním oslabení, Chrástecký během této výhody již dvakrát zasahoval.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Juhász – 2 min., podražení).
     
    31:24
    Havířov právě vstřelil branku!
    Vsetínský obránce ztratil kotouč na modré čáře, což bylo skvělou nabídkou pro rozjetého ADAMA HILŠERA. Hostující útočník se dostal do brejku a trefil mezeru mezi betony domácího brankáře. Asistence: Bez asistence.
     
    31:11
    První vsetínská formace kombinovala před brankou Havířova. Dufek kotouč vypíchl a ukrývá jej pod lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    30:23
    Karel Dufek si nenápadně nabruslil do pásma, obhodil obránce a ocitl se sám před gólmanem. Nejprve trefil Chrásteckého, při dorážce musel domácí gólman hlídat spodní patra branky.
     
    29:24
    Hra Havířova vypadá poněkud nervózně. Hilšer rozehrával zpoza branky, nahrál však jen na hokejku Petrisky, který se dostal k pokusu od levé tyčky.
     
    28:20
    Půček se dostal s kotoučem do pásma a ihned mu před branku najížděl Klímek. Půček poslal kotouč na teč před branku. Klímek usměrnil puk mimo branku.
     
    26:57
    Vsetínské branka nabudila. Lašák podržel puk před brankou a nahrál na druhou stranu brankoviště Lukačkovi, ten před prázdnou bránou promáchl. Puk skončil za brankou, odkud jej Lukačka poslal mezi kruhy na Klímka, který před sebou neměl nikoho z bránících hráčů, odkrytou horní tyčku ale minul.
     
    26:10
    Domácí v plném počtu.
     
    25:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Matiaško a Půček se ocitli v přečíslení 2 na 1. Přes bránícího hráče si vsetínští útočníci dvakrát přihráli a MICHAL MATIAŠKO zakončil z pravého kruhu do horních pater branky. Asistence: Roman Půček, Šimon Jenáček.
     
    25:13
    Grygar se dostal po pravém křídle do útočného pásma, k puku se ale dostávají domácí.
     
    24:22
    Petriska vystihl rozehrávku Havířova a dostává kotouč za branku Dufka.
     
    24:10
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondračka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:40
    Vsetín se usadil v útočném pásmu, Půčkova střela byla ztečována do rohu kluziště.
     
    23:33
    Na trestnou lavici měl zamířit vsetínský Krupa, rozhodčí však po diskuzi s domácím kapitánem Ondračkou faul odvolává.
     
    23:00
    Hilšerovo nahození od modré tečoval v mezikruží Revaj. Vsetínský gólman byl na zásah připraven, nakonec ale zasahovat nemusel, jelikož kotouč šel nad branku.
     
    22:45
    Domácí v plném počtu.
     
    22:25
    Tři hostující hráči se semkli u vsetínského brankoviště, Chrástecký za svá záda nepropustil ani jeden z pokusů.
     
    21:48
    Půček s Ondračkou se dostali do přečíslení. Ondračka si však najel moc hluboko do pásma a Půčkova přihrávka jej tak nenašla.
     
    20:45
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vašenka – 2 min., faul kolenem).
     
    20:42
    Hosté v plném počtu.
     
    20:30
    Vašenka se dostal do brejku, v blízkosti brankoviště však na gólmana nevyzrál. První pokus pokryl Dufek betonem, proti dorážce vytáhl lapačku.
     
    20:22
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Matiaško – 2 min., sekání).
     
    20:19
    Havířov nahodil do pásma a Janeček se dostal ke střele i přes oslabení. Chrástecký zasáhl betony.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodních minutách byli směrem dopředu aktivnější domácí, Havířov ale také od začátku zářil, a to ve forčekinku a práci v obraně. Vsetínským se první přesilová hra nepovedla podle představ, v početní výhodě neskórovali ani hosté, ty však přesilovka nabudila a stali se lepším týmem. Valaši se prezentovali spíše individuálně, Havířov měl šance z kombinací před brankou, neskóroval však ani jeden celek a skóre je po první třetině bezbrankové.
    Druhá třetina začne cca v 12:39.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Třetina končí střelou Půčka od modré, Dufek předvádí zákrok lapačkou.
     
    19:29
    Klímkovu střelu od modré zblokoval Grygar a dostává puk do středního pásma.
     
    19:14
    Matiaško nahrál od mantinelu do mezikruží na Klímka, a ten z první vypálil. Dufek byl připravený a ukrývá kotouč mezi betony.
     
    18:42
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Juhász – 2 min., sekání).
     
    18:23
    Krupova střela z pravého kruhu vytáhla Dufka z branky, a tak se před Zetochou otevřel volný prostor pro zakončení. Ten se však najel až příliš blízko k levé tyčce a snažil se zakončit od ní. Nebyl daleko od vstřelení branky, Dufek však svůj tým podržel.
     
    18:05
    Střela Plisky od modré neměla potřebnou razanci a ani směr, takže skončila za brankou.
     
    17:29
    Vsetín protečoval do pásma, tam se však puku ujal Bambula a vyhazuje.
     
    16:51
    Valaši se snaží rozehrát z vlastního pásma, hosté však rozehrávku aktivně napadají a domácí celek to má hodně těžké.
     
    15:12
    Půček nabruslil středem kluziště do útočného pásma, v dobré střelecké pozici se ale ještě rozhodl pro přihrávku na Matiaška. Druhý jmenovaný byl však ve velkém úhlu, a tak poslal pas na lépe postaveného Půčka. Zasáhl však třetí účastník tohoto přečíslení, havířovský Grygar, a přihrávku zablokoval.
     
    14:42
    Bochnak se dostal ke kotouči, který se odrazil od zadního mantinelu před branku Vsetína. Chrástecký nebyl na střelu připraven, se štěstím však proti havířovskému forvardovi zasáhl.
     
    13:44
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Havířov se snaží rozehrát ze středního pásma.
     
    12:45
    Po pravém křídle se před Dufkovu branku dostal Matiaško, do jeho střely z ostrého úhlu vložil hokejku obránce Grygar. Havířovský gólman příliš práce nemá.
     
    11:39
    Hilšerovi se nepodařilo projít přes tři hráče Vsetína, a tak se domácí mohou dostat ke kotouči. Akce nakonec končí vsetínským nahozením do pásma, které je následováno zákrok Chrásteckého po nahození Uhlíře, který získal útočné pásmo zpět pro svůj tým.
     
    11:07
    Vsetínu se nedaří dostat z pásma, nyní je Havířov výrazně lepším týmem.
     
    10:36
    Domácí v plném počtu.
     
    10:18
    Valaši vyhodili a kotouč si dobruslil Klímek, který z pravého kruhu nekompromisně vypálil. Střela byla však namířena příliš vlevo, a tak skončila v rohu kluziště.
     
    10:03
    Hosté se stále drží v útočném pásmu, zatím se ale ve větší šanci neocitli.
     
    08:48
    Revaj nahrál před branku Hilšerovi, který však na Chrásteckého nevyzrál. Nad ležícího gólmana mohl dorážet Bambula, střela mu však nesedla a brankář zasahovat nemusel.
     
    08:36
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Matiaško – 2 min., hákování).
     
    08:10
    Havířov hraje ve výhodě, hostům se ale nedaří dostat do pásma a hraje se mezi modrými čarami.
     
    07:18
    Lukačkovi se nepodařilo vyhodit kotouč z pásma, a tak začal Pliska s rozehrávkou. U pravé tyčky stál připravený Hilšer, jeho pokus skončil na boční síti vsetínské branky.
     
    06:55
    Hosté v plném počtu.
     
    06:24
    Pernický s Vašenkou prokombinovali do útočné třetiny a druhý jmenovaný poslal zadovku na Koženého, ten vypálil mimo.
     
    05:46
    Do útočného pásma o levém křídle nabruslil Ondračka a vystřelil přes obránce. Střela byla myšlena dobře, nebyla však přesná a Dufek nemusel zasahovat.
     
    05:13
    Kombinaci v útočné třetině zakončoval Půček. Střela z vrcholu pravého kruhu skončila na blokujícím Janečkovi.
     
    04:55
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Bochnak – 2 min., hákování).
     
    03:44
    Havířov se usadil v útočném pásmu a Dufkovu střelu od modré tečoval těsně před brankovištěm Tomeček. Kotouč proletěl okolo levé tyčky.
     
    02:32
    Půček probruslil obranou až do mezikruží a dělovkou trefil Dufkův pravý beton.
     
    02:02
    Bochnak opět zahrozil z mezikruží a našel si i od betonů odražený kotouč. Vsetínský gólman měl štěstí, jelikož vůbec neměl přehled o poloze puku. Do prázdné branky mohl dorážet Hilšer, Chrástecký se však včas přesunul.
     
    01:29
    Lašák odzbrojil u mantinelu Adámka, vsetínskému obránci se však nepovedlo dostat puk dál od branky a Bochnak se dostal ke střele z mezikruží. Puk zamířil nad branku Chrásteckého.
     
    00:50
    Pernický poslal zadovku na Jenáčka, Havířov od úvodní minuty předvádí dobrý forčekink a Vsetín se i v držení kotouče nemůže dostat do šance.
     
    00:08
    Havířov vyhrál úvodní vhazování a stáhl se do vlastního pásma. Rozehrávku napadl Klímek, ten byl ale s kotoučem vyhnán do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Kožený, Lašák, Vávra, Mikulenčák – Půček, Matiaško, Klímek – Pernický, Petriska, Vašenka – Krupa, Zetocha, Lukačka.

    AZ RESIDOMO Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Koubek, Pliska, Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Mastič, Adámek, Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Tomeček, Dufek K.

    Rozhodčí: Cabák – Gebauer, Novák.
     
    Slezskému týmu patří se sedmnácti body čtvrté místo tabulky. Stejný počet bodů má však také poslední Třinec a třetí Vsetín drží pouze jednobodový náskok. Dnešní vzájemný zápas tedy může hodně napovědět.

    Nejproduktivnějším hráčem Havířova je Lukáš Juhász (5+5), o post nejlepšího střelce se s ním dělí ještě Adam Hilšer (5+3).

    Ve vsetínských řadách můžeme najít vedoucího hráče kanadského bodování celé skupiny E, je jím Roman Půček (7+14), úspěšný je však také Michal Matiaško, který je s osmnácti body (7+11) druhým nejlepším hráčem Vsetína a třetí v celkovém pořadí skupiny.
     
    AZ RESIDOMO Havířov si v posledních třech kolech nepřipsal ani bod, naopak domácí celek VHK ROBE Vsetín se dostal do formy a v posledních třech zápasech vždy bodoval.

    Vzájemná utkání v sezóně:

    15.9.2017 Havířov – Vsetín 3:2
    30.9.2017 Vsetín – Havířov 1:0
    20.10.2017 Havířov – Vsetín 4:2

    Pro Havířov byla výhra nad Vsetínem právě tou poslední, z dosavadních výsledků však můžeme usoudit, že se ve vzájemných zápasech daří domácímu týmu, potvrdí Valaši tuto statistiku?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 26. Matiaško (Půček, Jenáček), 33. Matiaško (Půček, Ondračka), 36. Ondračka (Půček, Matiaško), 54. Klímek (Půček) – 32. Hilšer, 39. Hilšer (Bochnak, Pavelek), 49. Pliska (Adámek), 50. Janeček, 52. Hilšer


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Kožený, Lašák, Vávra, Mikulenčák – Půček, Matiaško, Klímek – Pernický, Petriska, Vašenka – Krupa, Zetocha, Lukačka.
    AZ Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Koubek, Pliska, Uhlíř, Thiel, Máca, Šěvěček, Pavelek, Grygar – Mastič, Adámek, Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Tomeček, Dufek K.

    Rozhodčí: Cabák – Gebauer, Novák
    ocianews.com