Jihlava – Kometa Brno 3:4 (po pr.) | HC Plzeň – Slavia 8:1 (kon.) | PZ Kladno – Chomutov 2:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Žďár n/S 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Warriors Brno – Přerov 1:5 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:7 (kon.) | Vítkovice – Technika Brno 8:0 (kon.) | Letňany – Pardubice 1:5 (kon.)
Třemošná – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Zlín – Vsetín 4:0 (kon.) | Ústí n/L – K. Vary 2:4 (kon.)
Sparta – Kladno 4:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:5 (1:0, 1:1, 0:4)
Mountfield HK
Sobota 04.11.2017, 12:00ELIOD extraliga mladšího dorostu • 14. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (13:51:45)
     
    59:01
    Matyáš Budina mohl ke dvěma asistencím přidat přesnou trefu, ale jeho bekhendový pokus z těsné blízkosti dokázal Lidák podržet a vytěsnit jej mimo tři tyče.
     
    57:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    O vítězi dnešního zápasu je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Petr Moravec vyhodil kotouč z obranného do středního pásma, kde se ho po chvíli ujmul DANIEL ŠEDIVÝ, který se tak také stává dvougólovým střelcem dnešního zápasu. Asistence: Matyáš Budina.
     
    57:17
    Václav Svach kontaktní gól nepřidává! Od modré čáry pohotovu střelou ze zápěstí trefil jen mantinel za Sajdlovo brankou.
     
    56:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí nyní budou mít co dělat, pokud ještě budou chtít pomýšlet na zisk bodů. KRYŠTOF LANG si sebral kotouč a poté ho dnes již podruhé dokázal neomylně zasunout za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    55:33
    Pelda hned po přechodu útočné modré vypálil, ale jen do zadního mantinelu. Ihned po něm se k puku dostal Matyáš Budina, kterého ale zablokoval první clonící hráč.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pojar – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Šedivý – 2 min., hrubost).
     
    54:05
    Pavel Pojar se pustil v obranném pásmu do šarvátky proti Danielu Šedivému. Z tohoto souboje nikdo nevyšel jako vítěz, rozhodčí ho totiž ukončil poměrně brzy.
     
    53:26
    Václav Svach to neudělal špatně! Prosmýkl se až před branku, kde ale neměl na jakékoli razantnější zakončení čas, a tak neměl s klouzajícím kotoučem Sajd žádné problémy, dokázal ho uschovat pod rukavicí.
     
    52:34
    Budina taktéž při průchodu do útočného pásma zkoušel z první přiklepnout přihrávku svému spoluhráči, ale neuspěl. Přihrávku poslal výrazně mimo.
     
    50:55
    Hrakholski přenechal při průchodu do pásma kotouč Jiřímu Michalovi, ten si ale kotouč nezpracoval úplně ideálně, díky čemuž se o chvíli později k puku opět dostávají Hradečtí.
     
    49:58
    Spolupráce Pavla Nováka s Tomášem Hanákem nevyšla. První jmenovaný adresoval přihrávku právě na Hanáka na vzdálenější tyče, ovšem tam se stihl vrátit i pozorný obránce Hradce, který pas nepropustil.
     
    48:13
    Petr Moravec dokázal vypíchnout Jaroslavu Pouzarovi při přechodu do pásma kotouč, načež ho bekhendovým obloučkem směřuje do bezpečné zóny. Přesilová hra Motoru se pomalu blíží ke konci.
     
    47:01
    Pavlu Novákovi byla adresována přihrávka na modrou čáru a také ji dostal. Jenže byl v tísni, čehož využil Jaroslav Kašpar, kterému se povedlo Nováka vytlačit z pásma ven.
     
    46:33
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Králik – 2 min., hákování).
     
    46:24
    Václav Svach dostal přihrávku od mantinel, načež zkusil své štěstí z nápřahu. Jeho pokus ale skončil poměrně výrazně mimo pravou tyč z pohledu Sajdla.
     
    45:13
    Jiří Michal velmi šikovně podržel kotouč při cestě kolem mantinelu. Poté zkoušel chytrou přihrávkou oslovit Jaroslava Pouzara, ovšem do ni stihl sáhnout ještě hostující bek, čímž ji zneškodnil a nepropustil.
     
    43:50
    Střídání v týmu HC Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Korytar, přichází Lidák.
     
    43:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ve vlastním oslabení Mountfield otáčí skóre a poprvé v zápase jde do vedení! Korytar si sjel za svou branku poté, co se dokázali Hradečtí osvobodit, jenže poté se puk dostal na hůl DANIELA ŠEDIVÉHO, který neměl se zasunutím kotouče do branky problém. Bez asistence.
     
    43:02
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Šlaichner.
     
    42:39
    Hostující hráči si příliš nerozuměli při zakládání další akce. Jejich rozehrávka skončila až za Korytarovou branku, a proto je pískáno zakázané uvolnění.
     
    41:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno! Matyáš Budina poslal kotouč na modrou čáru, kde stál připravený TOMÁŠ PEŘIČKA, který využil toho, že byl osamocený a vypálil. Jeho střela z větší vzdálenosti zaplula až za brankovou čáru! Asistence: Matyáš Budina.
     
    40:24
    Ve skrumáži se nejlépe vyznal Pavel Novák, který si vzal kotouč na svou hůl, jenže z otočky trefil jen bránícího hráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:51
    Václav Svach držel kotouč velmi dlouho a úspěšně, jenže jeho přihrávku v útočném pásmu z rohu kluziště nikoho z domácích hráčů nenašla.
     
    37:21
    Až konec přesilovky se domácím vyvedl o něco lépe, i přesto ale přežil Hradec Králové tuto početní nevýhodu bez inkasovaného gólu.
     
    36:20
    Ne, zatím se domácím vůbec nedaří usadit v útočném pásmu. Nejprve se provinili zakázaným uvolněním a následně se podařilo Hradci osvobodit se.
     
    35:21
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Budina – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:53
    Václav Svach si sjel s pukem blíže k brance, odkud jej poslal velmi dobře na Jana Janocha, kterému se ale z velmi výhodné pozice nepodařilo kotouč usměrnit za Sajdlova záda!
     
    33:35
    Daniel Šedivý clonil Korytarovi těsně před brankou ve výhledu, i přesto si ale brankář Motoru levou tyč dokázal pohlídat a puk vyrazit za svou branku.
     
    32:28
    Se střelou Jiřího Remty neměl Sajdl skoro žádnou práci. Remtova střela od modré totiž postrádala razanci a navíc na ni brankář Mountfieldu viděl.
     
    31:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté jdou opět do vedení! Václav Svach si připisuje asistenci poté, co našel JANA JANOCHA, který se se svou střelou nezmýlil! Asistence: Václav Svach, Jiří Remta.
     
    30:27
    Zatím hrají Českobudějovičtí skvělou přesilovku. Nejprve od modré čáry pálil Pavel Novák, jehož střelu dokázal Sajdl vytěsnit. O chvíli později pálil tentýž hráč, avšak jen do zadního mantinelu.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jušta.
     
    29:21
    Jaroslav Kašpar dokázal přebruslit jednoho z beků Motoru a ocitl se tváří v tvář Korytarovi. Ten se za jeho střelou jen ohlédl, skončila totiž nad břevnem domácí branky.
     
    28:15
    Zmatky na pomezí útočného pásma Hradce Králové ukončil až Dominik Brouček, který kotouč vyvezl do středního pásma a může rozjet útočný výpad na Sajdla.
     
    26:55
    Kryštof Lang si najel do rohu kluziště, odkud si následně dojel do menšího úhlu, ze kterého zacílil na branku. Korytar si svou bližší tyč dokázal pokrýt a Langův pokus uschoval ve své lapačce.
     
    24:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, začínáme od znovu! Matyáš Budina vyslal do samostatného úniku KRYŠTOFA LANGA, který bekhendem do blafáku dokázal překonat Korytara. Nutno říct, že s velkou dávkou štěstí. Korytar totiž měl svůj betonem nastaven dobře, ale kotouč dokázal zastavit až pár centimetrů za brankovou čárou. Asistence: Matyáš Budina, Tomáš Peřička
     
    22:42
    Jan Nevšímal nyní nevypálil tak přesně, jak by jeho tým potřeboval. Blíže z levého kruhu napálil kotouč po zemi, ale jen mimo levou tyč z pohledu Sajdla.
     
    21:56
    I druhou početní nevýhodu dokázali svěřenci Radka Kampfa ustát. Yahor Hrakholski se může opět zapojit do hry.
     
    20:39
    Přečíslení v poměru tři na dva hostujícím hokejistům nevyšlo. Přihrávka na Petra Moravce, který si sjížděl k brance, nevyšla, a proto jsou u puku hráči Motoru, jenž ukrajují cenné vteřinky z oslabení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Ještě před koncem třetiny zkoušel od modré vypálit Tomáš Perička, naneštěstí pro jeho tým ale trefil jen clonícího hráče. Hradec Králové poté ještě zkoušel vymyslet pohlednou kombinaci, ale nepřesná přihrávka na vzdálenější tyč nebyla z nejpřesnějších. První perioda pomalu končí.
     
    19:20
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hrakholski – 2 min., hákování).
     
    19:14
    K Jaroslavu Pouzarovi se dostal puk přímo do prostoru mezi oběma kruhy, ale domácí útočník z otočky trefil jen připravený levý beton brankáře Mountfieldu.
     
    18:34
    Pavlu Novákovi to nyní nevyšlo. Hned dvakrát zkoušel střílet z větší vzdálenosti, ale napoprvé trefil Petra Moravec, který stál v trajektorii puku, a poté druhou střelu nenamířil mezi tři tyče, ale jen do plexiskla za brankou Sajdla.
     
    17:49
    Po zásahu domácího brankáře Korytara se bude vhazovat po jeho pravé ruce. Tempo zápasu je zatím poměrně velké a na první hokejové ploše v Budvar aréně nevidíme vůbec špatný hokej!
     
    16:45
    Svach poslal v útočném pásmu při tahu na branku přihrávku na Yahora Hrakholského, který ale z mezikruží další branku v utkání nepřidává. Sajdl ho dokázal vychytat vyrážečkou, od které se kotouč ještě odrazil na Václava Svacha, který ale kotouč z výšky za brankovou čáru neusměrnil.
     
    15:41
    Nyní si domácí nerozuměli při rozehrávce ve středním pásmu, odkud nakonec skončil kotouč až za brankou Sajdla. Bude se vhazovat v obranném pásmu Motoru, a to z důvodu zakázaného uvolnění.
     
    15:04
    A Motor se následně dokázal osvobodit. Hrakholski míří na střídačku a jeho tým první oslabení přežil bez úhony.
     
    14:24
    Lang posunul kotouč na úroveň brankové čáry na Jaroslava Kašpara, který zkoušel rychlou kombinaci zakončit tím, že puk poslal do prostoru mezi kruhy, tam ale nikdo ze spřízněných spoluhráčů nebyl.
     
    13:31
    Střela Jakuba Naara ze zápěstí a od modré čáry nebyla vůbec špatná! Korytar si k ní ale dokázal najít cestu a vyrazit ji svým betonem. O pár chvil později se domácí osvobozují.
     
    13:07
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hrakholski – 2 min., hákování).
     
    12:27
    Jaroslav Kašpar to nemyslel zle, ale z prostoru mezi kruhy zamíchal s kotoučem a následně ho poslal jen do prvního clonícího beka domácích.
     
    11:58
    V posledních okamžicích jsou to zase hráči Motoru, kteří jsou na hřišti jasně aktivnější.
     
    10:55
    Střelu od modré čáry, kterou vyslal Pavel Pojar, před brankou ještě stačil tečovat Dominik Brouček. Dráhu puku ale změnil jen do boční sítě hostující klece.
     
    09:39
    Jaroslav Pouzar ujel se svým spoluhráčem v přečíslení dva na jednoho a dostal přihrávku, načež vzal akci na sebe svým bekhendovým zakončením, ovšem Sajdl si ho dokázal pohlídat a vyrazit.
     
    08:44
    Střelu Pavla Nováka, která šla po ledě, hostující brankář dobře viděl a nemohl s ní mít výraznější problémy. Poté, co si ji pohlídal betonem, kotouč rozehrává na dojíždějícího spoluhráče.
     
    07:45
    Sebastian Jasečko zůstal na ledě o něco déle než spoluhráči z jeho formace, tudíž nahodil kotouč do útočného pásma a odjíždí na střídačku svého týmu.
     
    06:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté sice měli úvodní tlak, ale jsou to domácí, kdo jde do vedení jako první! Jaroslav Pouzar dokázal v útočném pásmu v rohu kluziště vybojovat kotouč a dobře viděl najíždějícího si YAHORA HRAKHOLSKÉHO, který dostal pas přímo na hůl a z těsné blízkosti branky se nezmýlil! Asistence: Jaroslav Pouzar.
     
    05:31
    Střelu Jakuba Naara vyrazil Korytar nestandardním způsobem, a to helmou! Na jeho střelu dobře viděl a ta navíc nebyla vůbec razantní. Domácí brankář ji tedy helmou odklízí do bezpečnější zóny.
     
    04:49
    Boukal s Hynkem se srazili ve vlastním útočném pásmu, díky čemuž se k puku dostávají opět hráči Motoru, kteří se tak po delší době mohou zkusit usadit na druhé straně ledové plochy.
     
    03:30
    Marek Pelda si obešel s kotoučem na holi protihráče a následně se dostal do výhodné střelecké pozice, odkud ale trefil jen hráče stojící před domácí brankou.
     
    02:48
    O přechod na druhou stranu se pokoušeli Českobudějovičtí, které ale zastavuje pomezní rozhodčí, který signalizuje postavení mimo hru.
     
    02:20
    Hostující Filip Boštík to nyní v útočném pásmu udělal skvěle, když díky dobrému pohybu podržel kotouč na hostujících holích. Mountfield se tak stále může pokoušet o první gól v zápasu.
     
    01:18
    Daniel Šedivý neuspěl se svým pokusem projít přes Sebastiana Jasečka přímo před branku Korytara. Domácí bek mu kotouč vypíchl do rohu kluziště.
     
    00:19
    Pavla Nováka ve středním pásmu forčekoval Kryštof Lang, a proto domácí hráč raději zvolil jen nahození do útočného pásma, kde se puku ujímá hostující celek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Korytar (Lidák) – Jasečko, Pojar, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Hrakholski, Michal, Hanák, Novák, Kašpar, Nevšímal, Brouček, Schwartz, Janoch, Pouzar

    Mountfield HK: Sajdl (Tichý) – Pelda, Králik, Boukal, Havlíček, Naar, Drbal, Perička, Pinkas, Moravec, Souček, Budina, Kašpar, Lang, Jušta, Pajer, Šlaicher, Šedivý, Hynek, Boštík

    Rozhodčí: Poskočil – Vavruška, Brůha.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Hradečtí budou na jihu Čech působit za favorita zápasu. Jejich vítězná sérii a vůbec výsledky od začátku sezóny jsou působivé. Z třinácti zápasů prohrál mladší dorost Hradce Králové jen jeden. S třiceti třemi body tak Hradečtí vedou tabulku, kde je ale stíhají Tygři z Liberce. Ti mají na svém kontě jen o dva body méně.

    Kanadské bodování:
    1. Jaroslav Kašpar (6+11)
    2. Kryštof Lang (6+10)
    3. Jan Jušta (9+4)

    Brankáři:

    Tomáš Sajdl 92,9%, 1,78 ink. gólu na zápas
    Jakub Tichý 90%, 2,25 ink. gólu na zápas
     
    HC Motor České Budějovice

    Výkony mladšího dorostu Motoru se oproti začátku sezóny o něco zlepšili. Nyní se svěřenci Radka Kampfa mohli radovat z posledních dvou utkání z vítězství. V tabulce je Motor přesně uprostřed, což znamená, že je na místě pátém. V případě výhry za tři body by se mohl přiblížit na jediný bodový rozdíl brněnské Kometě.

    Kanadské bodování:
    1. Pavel Novák (17+10)
    2. Jan Janoch (7+11)
    3. Tomáš Hanák (5+10)

    Brankáři:

    Martin Lidák 90,24% 3,49 ink. gólu na zápas
    Jakub Korytar 88,37%, 3,78 ink. gólu na zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Hrakholski (Pouzar), 32. Janoch (Svach, Remta) – 25. Lang (Budina, Peřička), 42. Perička (Budina), 44. Šedivý, 57. Lang, 58. Šedivý (Budina)


    HC Motor České Budějovice: Korytar (Lidák) – Jasečko, Pojar, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Hrakholski, Michal, Hanák, Novák, Kašpar, Nevšímal, Brouček, Schwartz, Janoch, Pouzar
    Mountfield HK: Sajdl (Tichý) – Pelda, Králik, Boukal, Havlíček, Naar, Drbal, Perička, Pinkas, Moravec, Souček, Budina, Kašpar, Lang, Jušta, Pajer, Šlaicher, Šedivý, Hynek, Boštík

    Rozhodčí: Poskočil – Vavruška, Brůha
    ocianews.com