L. Mikuláš – Podbrezová B 1:0 (kon.) | Spiš. N. Ves – Lok. Košice 1:1 (kon.) | MFK Zvolen – Sereď 0:0 (kon.)
Poprad – Žilina B 1:1 (kon.)
konec
FK Poprad
1:1 (0:1)
MŠK Žilina B
sk Sobota 04.11.2017, 13:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 15. kola 2. ligy, v ktorom domáci FK Poprad privíta v NTC Poprad MŠK Žilina B. Stretnutie sa začína o 13:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradčania momentálne predvádzajú výkony ako na hojdačke, a to potvrdili aj v poslednom zápase, keď prehrali na pôde Šamorína 3:0. Predtým remízovali so Skalicou doma 0:0, porazili Nové Mesto 0:2 a Komárno 0:4. Poprad sa však drží na popredných priečkach, aktuálne mu patrí 5. miesto so ziskom 24 bodov a skóre 25:12.

    MŠK Žilina B
    Rezerva žilinského MŠK si taktiež drží stabilné miesto v hornej časti tabuľky. Momentálne sú Žilinčania o bod pred dnešným súperom z Popradu a zároveň na tretiu Skalicu strácajú 4 body. Žilinčania v poslednom kole zdolali Zvolen 2:1, predtým prehrali v Spišskej Novej Vsi 2:0 a remízovali s FK Pohronie 1:1.

    Oba tímy sa naposledy stretli ešte v nadstavbovej časti v sezóne 2014/15. Béčko Žiliny bolo vtedy úspešne v oboch stretnutiach. Najprv vyhralo pod Tatrami 1:3 a následne aj na domácom trávniku jasne 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Maťaš, Hric, Palša (C), Kica, Daško, Hatok, Gallovič, Jančo, Kukoľ, Šesták
    Náhradníci: Deronja, Medak, Kopúnek, Horodník, Šuľa, Dubec, Urbanič

    MŠK Žilina B: Holec – Michlík, Sluka, Bichakchyan, Gerebenits, Sebastian, Klec, Pečovský, Ďuratný (C), Jankauskas, Moško
    Náhradníci: Lacko, Václavik, Ďuriš, Chríbik, Petrák, Majštinik, Bajza

    Rozhodca: Michlian – Barenčík, Halíček.
     
    Na trávniku už máme oba celky. Popradčania v tmavomodrých dresoch a Žilinčania v tradičných žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii Žilinčania, no veľmi si loptu neprihrali. Moškova prihrávka skončila za postrannou čiarou.
     
    2
    Popradčania zatlačili súpera na útočnej polovici a loptu vyblokovali za postrannú čiaru. Žilina sa pokúša a znovurozohranie.
     
    3
    Kukoľ získal loptu v strede poľa, následne ju Hatok presunul na hranicu šestnástky Šestákovi. Pripraviť si streleckú pozíciu sa mu však nepodarilo.
     
    5
    Kukoľ získal loptu na ľavej strane, no ďaleko sa s ňou dostal. Proti nemu vystúpil Moško a loptu mu jednoznačne odobral.
     
    6
    Poprad následne získal rohový kop, ktorý zahrával Vladimír Kukoľ. Jeho center skončil v moci žilinských futbalistov.
     
    7
    Hatok potiahol loptu po pravej strane a následne vyslal center smerom do pokutového územia. Hostia opäť zlikvidovali pokus domácich hráčov.
     
    8
    Gallovič vybojoval loptu na obrannej polovici a poslal ju po ľavej strane. Šesták za ňou utekal, čo mu len sily stačili, ale nepodarilo sa mu ju dobehnúť.
     
    10
    Hatok prihral pred šestnástkou Jančovi, ktorý si pripravil pozíciu na strelu, ale veľmi neohrozil brankára Holeca. Bola to naozaj ľahučká prízemná strela.
     
    11
    Moško nepríjemne fauloval Galloviča, ktorému chvíľu trvalo, kým sa postavil na vlastné. Je však v poriadku, pokračuje sa v hre.
     
    12
    MŠK Žilina B dáva gól!
    Šošoni sa dostávajú do vedenia v stretnutí a trochu kurióznym gólom. Malec pochybil v šestnástke, prihrávka mu odskočila, pred bránku prišiel ROLAND GEREBENITS, ktorý si ho ešte vychutnal kľučkou a zakončil do prázdnej brány!
     
    14
    Popradčania sa hneď pokúsili o odpoveď! Kukoľ poslal do pokutového územia šikovný center, ktorý hlavičkoval Šesták, lopta sa odrazila od zeme a následne ju Holec len tak tak vyboxoval.
     
    15
    Sebastian sa zbavil jednoduchým spôsobom Kicu a loptu posielal na bránu. Vôbec sa však netrafil a nebol z toho ani center.
     
    16
    Kukoľ si preberal loptu v šestnástke, dopustil sa však útočného faulu na Joana Sebastiana. Rozohrávať bude brankár Holec.
     
    17
    Žilinčania sa dostali rýchlo na útočnú polovicu, Sebastianov center z pravej strany však nenašiel nikoho. Poprad loptu odkopol z obrannej polovice.
     
    19
    Teraz sme videli trochu kúskovanie hry. Popradčania najprv nemohli zahrávať aut, dostali ho Žilinčania a až tak sa pokračovalo.
     
    20
    Kicov center z ľavej strany do vnútra vápna si pýtal Šesták, dobre sa však vrátil Pečovský a loptu odpálil na rohový kop pre domácich.
     
    21
    Kukoľ loptu posielal bližšie k bráne a to bola jednoznačná záležitosť pre brankára Dominika Holeca.
     
    22
    Daško bol faulovaný v strede poľa a Popradčania môžu v pokoji rozohrať.
     
    24
    Odkop z kopačky brankára Holeca nik na útočnej polovici nezachytil, Popradčania získavajú autové vhadzovanie.
     
    26
    Žilinčania sa po dlhšej dobe dostali k šestnástke. Michlík strieľal spoza pokutového územia, ale poslal iba nepresnú ranu.
     
    27
    Sebastian si spracoval loptu na útočnej polovici, cez Kicu však ďalej neprešiel.
     
    28
    Spoza pokutového územia sa k strele dostal Eligijus Jankauskas. Jeho pokus bol veľmi nedôrazný, pre Maleca jednoduchý.
     
    29
    Šikovná príležitosť domácich. Kukoľ z ľavej strany krátkym centrom našiel v šestnástke Šestáka, ktorý sa vložil do strely hlavičkou a nasmeroval ju tesne vedľa ľavej žrde!
     
    30
    Denis Jančo si pripravil loptu na strelu. Vypálil spoza pokutového územia, jeho delovka však letela ponad bránku.
     
    32
    Sluka si spracoval dlhý center od Michlíka. Dopredu však nepokračoval, loptu vrátil dozadu na svojich spoluhráčov.
     
    34
    Michlík vysúval po ľavej strane Sluku, ale tentokrát táto spolupráca veľmi nefungovala. Sluka loptu nedobehol a tá poletela za postrannú čiaru.
     
    36
    Spoza pokutového územia sa podarilo vypáliť Jánovi Hatokovi. Holec sa však veľmi nepotrápil, prízemná strela kĺzala priamo k jeho rukám.
     
    37
    Kica z ľavej strany presunul loptu do šestnástky, kde ju čakal najmä Šesták. K hlavičke sa však nedostal, postrážil si ho Pečovský.
     
    38
    Z následného rohového kopu gólová situácia pre Poprad nepramenila. Lopta letela k Daškovi, ale zasiahol ju skôr Žilinčan Klec.
     
    39
    Šesták na útočnej polovici fauloval kapitána Ďuratného. Bol to iba taký ľahký zákrok. Lopta pre Holeca.
     
    42
    Kica posunul loptu na ľavú stranu Kukoľovi, ktorý sa snažil pokračovať ďalej, no nedovolil mu to Joan Sebastian.
     
    44
    Popradčania pokračujú v hre s desiatimi hráčmi, Jančo musel na nejaký moment odísť k striedačkám.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme nevideli veľmi zaujímavý futbal. Iba minimum šancí na oboch stranách. Miernu územnú prevahu mali hráči Popradu. Skóre však v 12. minúte otvoril hosťujúci Gerebenits.
    Druhý polčas sa začne približne o 14:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu už nezasiahne Denis Jančo, ktorý šiel predčasne z trávnika už ku koncu prvého polčasu, pravdepodobne pre zranenie. Nahradí ho Duje Medak.
     
    47
    Kukoľ utekal za nastrelenou loptou na ľavé krídlo, nepodarilo sa mu však získať ju. Skôr bol pri nej brankár Holec.
     
    48
    Kukoľ si spracoval loptu v pokutovom území, no zakončiť sa mu už nepodarilo.
     
    49
    Žilinčania získali štandardku. Z pravej strany ju zahrával Vahan Bichakchyan, no popradskí futbalisti sa dokázali ubrániť.
     
    51
    Futbalisti Popradu sa dostali dopredu, center Medaka z ľavej strany zakončoval zo šestnástky Šesták, no nepodarilo sa mu trafiť bránu.
     
    53
    Žilinský futbalista Vahan Bichakchyan ostal po strete s domácim hráčom ležať na trávniku. Bolo mu poskytnuté krátke ošetrenie a vyzerá to tak, že bude v poriadku.
     
    54
    Michlík odstavil Maťaša sklzom, vyzeralo to byť ako jasný nedovolený zákrok, no hlavný rozhodca hru neprerušoval.
     
    56
    Pečovský v strede poľa jednoducho odstavil Medaka, ale bolo to nedovoleným spôsobom.
     
    57
    Obrovská šanca pre Žilinu! Lopta sa z pravej strany dostala k Bichakchyanovi do šestnástky. Jeho strela ľavačkou smerovala do ľavej žrde! Domáci si mohli poriadne vydýchnuť.
     
    58
    Hatok poslal do šestnástky center, ktorý dostal pri žrdi Šesták, no rozhodol sa ho ešte vrátiť trochu späť na Kukoľa. To však nevyšlo.
     
    59
    Poprad si vytvoril akciu cez pravú stranu znovu. Medak poslal loptu do vápna, zasiahol ju Gallovič, ale vôbec sa netrafil do priestoru bránky.
     
    61
    Žilinčania trochu zazmätkovali na hranici vlastnej šestnástky, ale napokon sa im loptu podarilo dostať preč. Rozbehli aj protiútok, ale Gerebenitsovu prihrávku zastavil protihráč.
     
    63
    Sebastian posunul loptu na pravú stranu ku Gerebenitsovi. Ten ju posielal do šestnástky, ale tam našiel iba popradských futbalistov.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Miroslav Daško, prichádza Daniel Dubec.
     
    65
    Žilinčania vyrazili do dobrého protiútoku. Loptu ťahal po ľavej strane Bichakchyan. Pred bránu mu šprintoval osamotený Jankauskas. Prihrávku však pozorne vystihol brankár Malec a zmaril súperovi gólovú príležitosť.
     
    67
    Spoza pokutového územia loptu poslal na bránu opäť aktívny Bichakchyan, no veľmi Maleca nevystrašil. Popradský brankár ju bezpečne zachytil.
     
    67
    Poprad dal gól!
    Domáci vyrovnávajú stav stretnutia! Po ľavej strane potiahol útok Kukoľ a poslal center do vnútra šestnástky. Dobre sa tam pripravil STANISLAV ŠESTÁK a z tesnej blízkosti brány ho hlavičkou dopravil do brány!
     
    69
    Duje Medak získal loptu na útočnej polovici, urobil pár krokov, pripravil si ju a vypálil. Dominik Holec predviedol jednoduchý zákrok, loptu zachytil bezpečne do rúk.
     
    70
    Popradčania jednoznačne zvyšujú svoje nasadenie a vyprodukovali si ďalšiu šancu. Vladimír Kukoľ sa dostal k strele spoza šestnástky. Lopta sa kĺzala a skončila na ľavej žrdi!
     
    71
    Žilinský tréner Kentoš sa rozhodol pre prvé striedanie v zápase. Viktora Pečovského nahradí Rastislav Václavik.
     
    73
    Maťaš to teraz prepískol so svojím zákrokom, ktorým poslal k zemi Branislava Sluku. Aj sám si však privodil krátkodobé bolesti.
     
    75
    Popradčania sa dostali na útočnú polovicu. Maťaš prihrával Gallovičovi, ale Žilinčania už protihráčov do šestnástky nepustili.
     
    76
    Štandardka pre Poprad. Kukoľ z pravej strany našiel v pokutovom území centrom Šestáka. Jeho hlavička však skončila v rukách Holeca.
     
    77
    Poprad hrá aj naďalej aktívne v súperovej šestnástke. Hric loptu posunul Šestákovi, ale jeho strela letela iba priamo do Holeca.
     
    79
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Branislav Sluka, prichádza Stanislav Lacko.
     
    80
    Dubec vysúval prihrávkou dopredu Hatoka. K lopte však ako prvý pribehol brankár Holec.
     
    81
    Center Lacka z ľavej strany do šestnástky veľmi nevytvoril streleckú príležitosť. Žilinčania ešte získali roh, ale Michlíkov center odhlavičkoval jeden z domácich hráčov.
     
    83
    Kukoľov center do šestnástky sa snažil spracovať Šesták, no teraz mu to veľmi nevyšlo.
     
    84
    Maťaš stratil loptu pred šestnástkou na pravej strane a Žilinčania potom loptu okamžite odkopli. Chystá sa striedanie.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ján Hatok, prichádza Lukáš Urbanič.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Vahan Bichakchyan, prichádza Dávid Ďuriš.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 350 divákov.
     
    86
    Michlík loptu nepretlačil cez Medaka. Žilinčania, vyzerá to tak, že už to hrajú na remízu. Teraz vybojovali niekoľko cenných sekúnd a majú k dispozícii aut.
     
    87
    Urbanič posunul loptu do šestnástky, získal ju Medak a dokázal si vypýtať rohový kop.
     
    88
    A domáci si vypracovali zaujímavú príležitosť. Kukoľ z rohovej zástavky našiel v šestnástke Šestáka, no jeho hlavičku brankár Holec zachytil presne na bránkovej čiare!
     
    89
    Poprad získava štandardku po faule Joana Sebastiana, ktorý dostáva aj žltú kartu.
     
    90
    Kukoľ loptu poslal do šestnástky, ale žilinskí futbalisti si hráčov Popradu pozorne postrážili.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Spoza šestnástky vypálil Kukoľ, ale jeho delovka letela vysoko nad.
     
    90+2
    Stanislav Lacko trochu počkal s rozohrávkou zo stredu poľa. Loptu presunul na Maleca, ktorý ju okamžite dával dopredu. Poprad následne získava roh a to bude asi posledná možnosť.
     
    90+3
    Šesták sa k hlavičke nedostal, Žilinčania loptu posielajú von.
     
    90+3
    Ešte to skúšal Kukoľ z ľavej strany, Medak však už loptu pred bránkovou čiarou nespracoval.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase boli aktívnejší futbalisti Popradu, ktorým sa podarilo vyrovnať. V 67. minúte skóroval Šesták, a to bol posledný gól v tomto zápase. Oba tímy získavajú po bode.

    Ďakujeme za pozornosť. (15:20:46)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 67. Šesták – 12. Gerebenits

    Karty:   73. Maťaš (PPD) – 89. Sebastian (ZIN)


    FK Poprad: Malec – Maťaš, Hric, Palša (C), Kica, Daško, Hatok, Gallovič, Jančo, Kukoľ, Šesták
    Náhradníci: Deronja, Medak, Kopúnek, Horodník, Šuľa, Dubec, Urbanič

    MŠK Žilina B: Holec – Michlík, Sluka, Bichakchyan, Gerebenits, Sebastian, Klec, Pečovský, Ďuratný (C), Jankauskas, Moško
    Náhradníci: Lacko, Václavik, Ďuriš, Chríbik, Petrák, Majštinik, Bajza

    Rozhodčí: Michlian – Barenčík, Halíček

    Diváci: 350
    thejrc.org