Tianjin Teda – Henan Jianye 1:0 (kon.)
konec
Tianjin Teda FC
1:0 (1:0)
Henan Jianye FC
Sobota 04.11.2017, 08:00 • Tianjin Olympic Sports Center Stadium • Čínská Super League • 30. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Všechny fotbalové nadšence vítám u posledního, tedy třicátého kola čínské Superligy. V jeho rámci se utkají celky ze spodní části tabulky, konkrétně Tianjin Teda FC hostí na svém stadionu celek Henan Jianye FC. Dnes hostující tým je pro oko českého fanouška rozhodně známým, jeho součástí je totiž Bořek Dočkal! Úvodní výkop je na programu už v 8:00, buďte u toho s námi!
     
    Tianjin Teda FC se nyní nachází na čtrnácté pozici čínské Superligy a jediné pozitivum pro letošní sezónu, je devítibodový náskok na sestupové pozice. Utkání posledního kola tak bude pro domácí hráče jen takovou prověrkou před zimní přípravou.

    Celek Tianjin Teda si zajistil udržení v lize především v posledních třech domácích zápasech, ve kterých vždy dokázal bodovat na plno! Poslední utkání ale s vědomím udržení se v Superlize prohrál, když nestačil na Guangzhou RaF.
     
    Henan Jianye FC se nachází na dvanácté pozici, s dvoubodovým náskokem na jejich dnešního soupeře. Pokud se tedy na této pozici chtějí udržet, musí dnes bezpodmínečně brát alespoň bod!

    Tým okolo Dočkala poráží především slabší celky, s týmy z vrchních pozic většinou neuhraje ani bod. Dnes se tak dá očekávat nějaký bodový příděl, v tomto utkání se ale už téměř o nic nehraje, tudíž uvidíme, jaké taktiky zvolí jeho kouč.
     
    Bořek Dočkal vstřelil v dosavadních třiadvaceti zápasech celkem 4 branky a stejný počet inkasoval žlutých karet. Tyto statistiky potvrdil i v posledním utkání proti Šanghajskému SIPG, ve kterém nejprve ve 31. minutě proměnil pokutový kop a v 58. minutě si připsal další žlutou kartu.
     
    Úvodní sestavy:

    Tianjin Teda FC: Jia Du – Yuenfeng Bai, Tianyi Qiu, Cao Yang (K), HongLue Zhao – Liyu Yang, John Obi Mikel, Mirahmetjan Muzepper, Huli Jiakang – Acheampong, Diagne.
    Náhradníci: Qipeng Yang (B), Ximing Pan, Zhao Yingjie, Qiuming Wang, Yi Guo, Jiarun Gao, Yuanyi Li.

    Henan Jianye FC: Yan Wu – Yao Lu, CHeng Long, Cao Gu (K) – Wang Fei, Chang Feng, Feng Zhuoyi, Zhao Ke – Chen Hao, Shong Jinbao – Jinghang Hu.
    Náhradníci: Gouming Wang (B), Liu Heng, Wei Long, Zhang Ziru, Heng Luo, Du Changjie, Zijie Chen.

    Rozhodčí: Nich Ma (Čína).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávky se ujali domácí hráči Tianjinu, při přechodu na útočnou polovinu ale míč ztratili a pokračovat mohou hosté.
     
    2
    Domácí se nyní dopustili už druhého faulu, následně se ale výborně uvolnil Diagne, který po zisku míč vybojoval rohový kop pro svůj celek.
     
    3
    Ani ze dvou těchto standardních situací po sobě jdoucích, nedokázali domácí hráči nic vytěžit. První rohový kop odvrátili obránci na další, druhý centr si pohlídal sám brankář Henanu.
     
    4
    Hostům se následně nepodařil přechod do útoku, o nic efektivnější ale nebyli ani domácí. Ti se poté pokoušeli o dlouhý nákop do vápna soupeře, kde úřadoval brankář Yan Wu.
     
    5
    Domácí hráči jsou ale stále na míči, kombinací na soupeřově polovině si tvoří volný prostor pro případné další útočné výpady.
     
    6
    Tentokrát budou mít dokonce zajímavou příležitost standardní situace poté, co byl Yang faulován těsně před vápnem soupeře.
     
    7
    Centrovaný míč odvrátila hostující obrana na rohový kop, po kterém se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Diagne. Jeho přízemní, za to ale tvrdá rána, skončila pouze v náruči brankáře.
     
    8
    Hosté si zatím příliš míč neosahali, ihned po dalším zisku jej ztrácejí a domácí kombinují na vlastní polovině.
     
    9
    Velmi aktivní v útočné fázi je domácí Diagne, který si nyní naběhl na centrovaný míč za soupeřovu obranu. Ten ale následně nedokázal zpracovat lépe a o šanci se připravil.
     
    10
    O první střelu se pokusili také hosté, jeden z jejich hráčů ale nedokázal z otočky ztlumit míč a poslal jej hodně mimo soupeřovy svatyně.
     
    11
    Domácí se nyní po zisku míče opět zformovali do jakéhosi půlkruhu a na polovině soupeře skvěle kombinují.
     
    12
    Další akce Tianjinu skončila pouze v zámezí, odkopem od své brány tak bude pokračovat brankář Yan Wu.
     
    13
    Hosté se nyní dobrou kombinací dostali z obrovského tlaku soupeře, přesto míč na kopačkách nemají.
     
    14
    Po zajímavém centru za obranu soupeře, se dostal do šance domácí Acheampong, brankář hostů mu ale fantastickým zákrokem zhatil šanci na vstřelení úvodní branky.
     
    15
    A nyní to mohlo být dokonce podruhé 1:0! Diagne se skvěle položil do souboje s obráncem, kterého nepustil k míči a následně dokázal, byť tísněn, vystřelit na bránu. Jeho tvrdá rána ale skončila na tyči!
     
    16
    Po faulu Fenga, budou mít domácí hráči další zajímavou příležitost standardní situace. Vzdálenost od brány soupeře je cca 22 metrů.
     
    17
    K exekuci standardní situace se postavil Mirahmetjan a jeho technická, za to ale tvrdá rána, nadělala hostujícímu ochránci svatyně pořádné potíže! Pokračovat se bude od rohového praporku!
     
    17
    Po následném centru od rohového praporku, byl ale hostující brankář faulován a bude pokračovat od své brány.
     
    19
    Hostům stále nevychází žádné útočné akce a za dosavadních necelých 20 minut, se hráči v modrém takřka nedostali k bráně soupeře. Obránci Tianjinu jim nenechávají ani kousek volného prostoru.
     
    20
    Za to hráči Henanu se musí bránit téměř po každé ztrátě míče, tentokrát dostali míč do bezpečí, pokračovat u něj ale nebudou.
     
    21
    Další útočná akce hostujícího týmu skončila pouze v zámezí a brankář Yan Wu tak může pokračovat odkopem ze svého vyhrazeného území.
     
    22
    Domácí hráči jsou stále více efektivní v útočné fázi. Po další povedené akci se dostal ke střele za hranicí soupeřova vápna Jiakang Hui, jeho utišená přízemní rána ale nebyla pro hostujícího brankáře ničím nechytatelným.
     
    23
    Pokud takhle budou hosté pokračovat, je jen otázkou času kdy inkasují! Po dalším centru z levého křídla, si na míč akrobaticky naskočil Acheampong, hlavou ale poté nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče, i když mu k tomu nechybělo moc!
     
    25
    Hosté se ani při zisku míče nedokáží dostat z vlastní poloviny hřiště a stále čelí neuvěřitelnému tlaku soupeře u pokutového území. Domácí si s nimi dělají téměř co chtějí.
     
    26
    Ani z následného rohového kopu se ale domácí prosadit nedokázali, už po několikáté si na centrovaný míč naskočil brankář Yan Wu a ukryl jej v náruči. Zatím je to právě on, kdo drží svůj celek od inkasované branky.
     
    27
    Po dlouhé době měli možnost dostat míč do vápna také hosté ze standardní situace a hned z toho mohla být branka! Domácí obrana si ale na poslední chvíli poradila a nyní uklidňuje hru na vlastní polovině.
     
    28
    I hráči Tianjinu budou mít možnost standardní situace po faulu na Diagneho, naloží s ní lépe, než s těmi předchozími?
     
    29
    Nenaloží. Po standardce, rozehrané na krátko, se odhodlal ke střele zřejmě Qiu, jakožto obránce ale nedodal míči v cestě do brány správný směr a nepovedeným pokusem pozdravil jednoho z podavačů míčů.
     
    30
    Domácí i výborně přenášení hru ze stany na stranu rychlými centry, nyní se ale dopustili útočného faulu a u míče po delší době pokračují hosté.
     
    31
    Ne ale na dlouho. Jejich útočná snaha skončila u druhé přihrávky, která zřejmě měla být tou finální, kromě dvou obránců a brankáře domácího celku, ji ale nikdo jiný nenašel.
     
    32
    Hru se snažili uklidnit hosté kombinací na vlastní polovině hřiště, následně do rozehrávky zapojili i svého brankáře, ten byl ale kvůli důslednému napadání soupeře, nucen míč za cenu ztráty odkopnout.
     
    34
    Diagne nyní dostal vynikající pas do soupeřova vápna, následně si chtěl ale svoji střeleckou pozici vylepšit kličkou, tu mu ale obránce zablokoval.
     
    35
    Tianjin Teda právě vstřelil branku!
    Tak tohle se ale domácím hráčům povedlo na jedničku! Vynikající kombinací na levé straně soupeřova vápna si udělali prostor, následně Jiakang Hui vylepšil pozici před odkrytou bránou svému spoluhráči a právě MBAYE DIAGNE neměl problém míč dopravit do nikým nehlídané sítě!
    35. DIAGNE - 1:0
     
    37
    A záhy to mohlo být už o dvě branky! Acheampong si udělala vynikajícím způsobem místo ve vápně soupeře, následně se pokusil o přízemní ránu proti směru, brankář hostí se ale natáhl a míč dokonce ztlumil v rukavicích!
    37.
     
    39
    Tak nyní jsou to právě hosté, kteří potřebují vymyslet konečně něco směrem dopředu. Domácí ale zatím jasně potvrzují favorizovanost v dnešním utkání a soupeře téměř nepouští k míči.
     
    40
    Ani jim samotným nechybí efektivita v útočné fázi, což se například nedá říct o hostujícím Chen Haovi, který zhatil akci svého celku školácky nepohlídaným ofsajdem.
     
    41
    Domácí hráči se nyní dožadují odpískání malé domů, sudí ale nevyhodnotili tuto situaci jako chtěnou přihrávku brankáři a protesty hráčů v bílém nevnímá.
     
    42
    A nyní vidíme i první žlutou kartu, kterou dostává hráč domácího celku Frank Acheampong! Ten totiž tvrdě přišlápl jednoho ze soupeřů u jeho vápna.
     
    43
    Tentokrát se o střelu ze střední vzdálenosti pokoušel Mirahmetjan, ani jeho rána se ale do prostoru tří tyčí nevešla a odkopem od své svatyně tak bude pokračovat Yan Wu.
     
    44
    Na trávníku se lehce přiostřilo a další nedovolený zákrok má na svém triku domácí Diagne. Sudí ale zůstává klidný a druhou žlutou v krátkém časovém rozmezí neuděluje.
     
    45
    Do další velké šance se hrnul domácí útočník Acheampong, při samostatném průniku obranou soupeře, se snažil udělat kličku na toho posledního, míč mu byl ale čistě odebrán dobíhajícím protihráčem.
     
    45+1
    Nyní se domácí hráči dostali do šance na centr vynikající kombinací, míč z kopačky Huie ale přeletěl vše a všechny, čímž sudí ukončuje první půli!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První dějství dnešního utkání je za námi a skóre po pětačtyřiceti minutách se měnilo pouze jednou. Ano, pouze jednou, protože domácí celek jasně přehrává svého dnešního soupeře a při troše štěstí to mohlo být klidně i o tři branky!

    Tým okolo Bořka Dočkala, který dnes mimochodem není ani na lavičce, nám doposud nepředvedl téměř vůbec nic. Pasivní obrana je nutí stahovat se k vlastnímu vápnu, kde čelí tlaku soupeře. Případné útočné výpady končí takřka ještě před jejich začátkem, někdy před soupeřovým vápnem, ve většině případů ale už před půlící čarou!

    Statistiky:

    Držení míče: 73% – 27%
    Střely na branku: 5 – 0
    Střely mimo branku: 3 – 1
    Rohové kopy: 7 – 0
    Fauly: 8 – 8

    Druhá půle začne přibližně v 9:02, zůstaňte u toho s námi!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu první půle byl faulován domácí Diagne, tedy autor první branky. Tianjin tak má míč na svých kopačkách a kombinuje na vlastní polovině.
     
    48
    Hosté se nyní snaží podniknout něco směrem dopředu, teď to zkoušeli dlouhým nákopem do vápna soupeře, na který si ale naskočil domácí brankář Jia Du.
     
    50
    Hostům pochopitelně pracují nervy a nyní se dopouštějí dalšího obranného faulu. Standardní situací tak budou pokračovat hráči Tianjinu.
     
    51
    Ti ji ale nezahráli zřejmě podle představ, Acheampong následně nedostihl míč u lajny a míč se nikým nedotknutelný dostal až do zámezí.
     
    52
    Domácí hráči se snažili uklidnit hru kombinací na vlastní polovině, následně ale míč ztratili a do šance se mohli dostat hosté. Útočná akce se jim sice příliš nepovedla, přesto pokračují u míče na polovině soupeře.
     
    53
    Po faulu na Acheamponga, budou mít domácí zajímavou příležitost další standardní situace. Tentokrát to bude obzvlášť nebezpečné, míč je jen kousek za hranicí vápna hostujícího celku.
     
    55
    Rozehrávka standardní situace se o chvíli zpozdila kvůli sudímu, který domlouval hráčům obou celků. Diagne se poté snažil obstřelit zeď z vnější strany, přičemž mu byla technická rána zablokována jedním z bránících hráčů.
     
    56
    Hra se téměř zcela změnila od první půle, nyní jsou více na míči hosté a domácí se pomalu ale jistě zavírají na vlastní polovině. Henanu ale chybí potřebná efektivita v útočné fázi.
     
    57
    Ani hráčům Tanjinu ale nyní nevychází útočné akce a takřka zdarma odevzdávají míč soupeři.
     
    58
    Sledujeme časté ztráty kontroly nad míčem od obou celků, ani jeden z týmů nyní nemůže přijít na soupeřovu obranu.
     
    60
    Domácí hráči se dostali do další pohledné kombinace na soupeřově polovině, následoval ale nepřesný centr Hognlue Zhaoa, po kterém bude pokračovat odkopem brankář hostí.
     
    61
    Hosté se zmocnili míče na soupeřově polovině, následně jim ale byla finální přihrávka zablokována, poté dokonce zachycena brankářem domácího celku.
     
    63
    Hostům se nedaří něco vymyslet k přechodu do soupeřova vápna a těží pouze z chybných odkopů domácích hráčů.
     
    64
    Po vynikajícím uvolnění, se pokusil o střelu za hranicí vápna soupeře bývalý hráč londýnské Chelsea John Obi Mikel, jeho utišená rána ale byla zablokována do zámezí. Pokračovat budou domácí od rohového praporku.
     
    65
    U míče jsou nyní hostující hráči Henanu, kteří rozvážně kombinují na soupeřově polovině. Kromě dlouhých centrů do vápna jim ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku, případně větší efektivita v nábězích.
     
    66
    Tentokrát ale už musel zasahovat i brankář Tianjinu, který se pořádně protáhl při soupeřově centru na zadní tyč, kam také dobíhal jeden z útočících borců.
     
    67
    Zatím sledujeme ale pouze možná podprůměrné utkání čínské Superligy. Domácí hráči se po vedoucí brance často stahují až k vlastní šestnáctce, hostům zase chybí nápady.
     
    68
    Do rychlého brejku se dostali domácí hráči a tato útočná akce mohla vygradovat i ve vyloženou. Obránce a kapitán v jedné osobě, Cao Gu ale vytáhl vynikající obranný zákrok v podobě skluzu.
     
    69
    Při dalším bránění ale tentýž hráč hostujícího celku fauloval, načež standardní situací budou pokračovat domácí.
     
    70
    K exekuci volného přímého kopu se postavil Mirahmentjan a technickou střelou se snažil o přímé ohrožení soupeřovy svatyně. Míč z jeho kopačky minul bránu jen těsně, tudíž vedení Tianjinu zůstává stále jednobrankové!
     
    72
    Dalším nepovedeným střeleckým pokusem se prezentoval jeden z domácích hráčů, načež se míč dostal do zámezí. Brankář hostí bude pokračovat odkopem z blízkosti své svatyně.
     
    73
    I příznivci domácího celku nyní vědí, že právě tohle je ta chvíle, kdy se může utkání rozhodnout a svůj milovaný celek hlasitě podporují chytlavými chorály.
     
    74
    Nejprve se do vynikající šance dostali domácí, když jeden z jejich hráčů prošel z levého křídla až k bráně soupeře nikým nehlídaný. Nedokázal míč usměrnit do brány, ani na žádného spoluhráče, následně proběhl tvrdý střet na půli hostů.
     
    75
    Žlutou kartu dostává John Obi Mikel (Tianjin Teda FC).
     
    75
    Střídání v týmu Tianjin Teda FC: ze hřiště odchází Liyu Yang, přichází Yuanyi LI.
     
    77
    Domácí se nyní s nutnou dávkou štěstí ubránili soupeřově útočné akci, následně se dokonce dostali do rychlého brejku, přečíslení 3 na 2 ale nevyřešili nejlépe.
     
    79
    Jeden z hostujících hráčů se dopustil nedovoleného zákroku v útočné snaze, čímž zhatil šance svého celku. U míče mohou pokračovat domácí.
     
    80
    Ani domácí ale nejsou v útočné fázi nyní tak efektivní, jako tomu bylo v prvních pětačtyřiceti minutách.
     
    81
    Při útočné akci to nyní s efektivitou ale přehnal domácí Muzepper Mirahmetjan a poté, co téměř odepsal jednoho ze soupeřů, dostává po zásluze žlutou kartu.
     
    82
    Žlutým kartónkem je také „odměněn“ domácí hráč Honglue Zhao, který váhal s rozehrávkou autového vhazování, což přišlo sudímu jako zdržování hry.
     
    84
    Další centr od rohového praporku lapil do rukavic hostující brankář Yan Wu, který takhle vyřešil, především v první půli, už několik standardních situací soupeře.
     
    85
    Hosté se snaží založit útočné akce dlouhými nákopy směrem k vápnu soupeře, vysocí obránci domácího celku jim ale tuto snahu hatí.
     
    86
    Hostující Zhao Ke byl nepříjemně atakován na choulostivé místa, na trávníku byli na chvíli i lékaři, vypadá to ale, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    87
    Po přihrávce za obranu soupeře, se do šance dostal hostující Zhuoyi Feng, jeho neproměněná akce ale poté byla zastavena pomezním sudím, který správně zamával ofsajd.
     
    88
    Střídání v týmu Tianjin Teda FC: ze hřiště odchází Zhao Jingjie, přichází Frank Acheampong.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Fei Wang (Henan Jianye FC).
     
    89
    Právě střídající hráč se nyní pokusil o střelu za hranicí vápna, rána z jeho kopačky se ale nedostala do cílového prostoru, načež bude odkopem od brány pokračovat brankář hostí.
     
    90
    Rozbíhá se nám poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme ale, kolik bude sudí nastavovat. U míče jsou na soupeřově polovině hráči domácího Tianjinu.
     
    90+1
    A nad rámec řádné základní hrací doby, se nastavují celé 3 minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Jinghang Hu, přichází Heng Liu.
     
    90+2
    O další střelu ze střední vzdálenosti se pokoušel domácí Jingjie Zhao, nedokázal ale trefit nic jiného, než náruč soupeřova brankáře.
     
    90+3
    Střídání v týmu Tianjin Teda FC: ze hřiště odchází Zhong Jinbao, přichází Wei Long.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je minulostí a domácí si v posledním utkání této sezóny připisují, nakonec celkem vydřenou výhru 1:0! Tým okolo Bořka Dočkala nám dnes opravdu moc nepředvedl, i když jejich hra se v druhé půli značně zlepšila. To ale nemění nic na faktu, že celý zápas rozhodla jediná vstřelená branka ze 34. minuty z kopačky domácího Diagneho! Mimo to jsme mohli vidět celkem 5 žlutých karet, které ale nemusí hráče mrzet.

    Dnes domácí celek tedy předběhl svého soupeře v tabulce, dostal se na 13. pozici s jednobodovým náskokem na Henan. Ten jej ale už nedožene, tímto utkáním totiž byla zakončena sezóna 2017!

    Bořek Dočkal se bohužel do utkání nepodíval, dokonce nebyl přítomen ani na lavičce, tudíž pro něj sezóna v čínské Superlize skončila už dříve.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:18.
     
    Ode mne je to pro tento zápas vše, děkuji vám za pozornost a přeji krásný začátek víkendu. Někdy příště, například u čínské Superligy, na počtenou. (09:56:10)

    Daniel Bertók

    Branky: 35. Diagne (Hui)

    Karty:   42. Acheampong (TIT), 75. Mikel (TIT), 81. Mirahmetjan (TIT), 82. Zhao (TIT) – 88. Wang (HNN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:18.
    Tianjin Teda FC: Jia Du – Yuenfeng Bai, Tianyi Qiu, Cao Yang (K), HongLue Zhao – Liyu Yang, John Obi Mikel, Mirahmetjan Muzepper, Huli Jiakang – Acheampong, Diagne.
    Náhradníci: Qipeng Yang (B), Ximing Pan, Zhao Yingjie, Qiuming Wang, Yi Guo, Jiarun Gao, Yuanyi Li.

    Henan Jianye FC: Yan Wu – Yao Lu, CHeng Long, Cao Gu (K) – Wang Fei, Chang Feng, Feng Zhuoyi, Zhao Ke – Chen Hao, Shong Jinbao – Jinghang Hu.
    Náhradníci: Gouming Wang (B), Liu Heng, Wei Long, Zhang Ziru, Heng Luo, Du Changjie, Zijie Chen.

    Rozhodčí: Nich Ma (Čína)
    ocianews.com