Tottenham – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Manchester City – Arsenal 3:1 (kon.) | Chelsea – Manchester Utd. 1:0 (kon.)
Everton – Watford 3:2 (kon.)
konec
Chelsea FC
1:0 (0:0)
Manchester United
Neděle 05.11.2017, 17:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Tohle bude bitva jako hrom. V jasném šlágru 11. kola Premier League Chelsea FC na Stamford Bridge přivítá Manchester United a vy můžete být formou našeho textového přenosu u toho. Začínáme v 17:30, tak si to nenechte ujít!
     
    CHELSEA FC

    Obhájcům titulu se letos zatím nedaří navázat na výkony z minulé sezóny, svěřenci Antonia Conteho jsou momentálně čtvrtí s devítibodovou ztrátou na vedoucí Manchester City. Chelsea prohrála dva ze tří posledních zápasů, když po prohře s Citizens překvapivě padla i proti poslednímu Crystal Palace, pak se ale londýnský celek oklepal a v minulém kole přestřílel Watford 4:2.
     
    MANCHESTER UNITED

    Mourinhova parta se sice pohybuje na čelních příčkách tabulky, úhlavní rival Manchester City ale Rudým ďáblům pomalu uniká. Z posledních dvou kol United vytěžili jen bod za remízu s Liverpoolem, v minulém kole Manchesterští překvapivě prohráli 1:2 na půdě nováčka z Huddersfieldu. Fanouškům United může dělat radost alespoň působení jejich klubu v Lize mistrů, tam si svěřenci Josého Mourinha díky čtyřem výhrám ve čtyřech utkáních už předem zajistili postup ze skupiny.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Zappacosta, Kanté, Fàbregas, Bakayoko, Alonso – Morata, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Drinkwater, Pedro, Willian, Ampadu, Batshuayi.

    Manchester United: de Gea – Bailly, Smalling, P. Jones – A. Valencia, A. Herrera, Mchitarjan, N. Matić, Young – Rashford, R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Martial, Lingard, Blind, Darmian, Fellaini, McTominay.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Marcos Alonso se pokusil narazit si míč s Moratou, což se mu sice nepodařilo, útočník Chelsea byl ovšem faulován Rojem, a domácí tak budou zahrávat standardku z levé strany hřiště.
     
    2
    Zakončení vzal po přihrávce Cesca Fàbregase na sebe N'Golo Kanté, jehož ránu z dobrých dvaceti metrů ale de Gea čekal a bez problémů zasáhl.
     
    3
    Álvaro Morata byl tentokrát v roli faulujícího, což poblíž středového kruhu odnesl Romelu Lukaku. United tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    4
    Ashley Young se vydal kupředu po levé straně hřiště, jeho následný centr byl ovšem zblokován do zámezí, a následovat tak bude rohový kop pro manchesterský celek.
     
    5
    Z prvního rohu Mourinhovy party v zápase ale žádné velké nebezpečí pro Courtoise nepramenilo, gólman Chelsea bezpečně ukryl nákop do pokutového území ve své náruči.
     
    7
    Herrera šikovně přenesl hru na úplně volného Antonia Valenciu, který si ale na kličku netroufl, a United tak jen pokračují v kombinaci na polovině hřiště.
     
    8
    Cesc Fàbregas si vyměnil míč s Azpilicuetou a poté vyslal na zteč Marcose Alonsa, jehož centr do pokutového území si do vlastní sítě srazil Phil Jones, který byl ale přitom faulován Moratou, a gól Chelsea tak nemůže platit!
     
    9
    Šance i na druhé straně. Ashley Young našel v pokutovém území hlavu Marcuse Rashforda, který zavřel oči a poslal míč těsně nad břevno!
     
    10
    Ander Herrera se ochotně skácel k zemi po souboji s Edenem Hazardem ve středovém kruhu, hra je tak přerušena a Rudí ďáblové budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    11
    Deset minut hry je za námi a až nyní se dění na hřišti poprvé trochu uklidnilo, zatím sledujeme parádní fotbal ve strhujícím tempu a se šancemi na obou stranách.
     
    12
    S hlavou zbarvenou do modra hrající Tiemoué Bakayoko se uvnitř pokutového území zmocnil odraženého míče a okamžitě vypálil, střela mu ale nesedla, a David de Gea tak mohl zůstat v klidu.
     
    13
    Do posledního místečka zaplněné tribuny Stamford Bridge bouří. Bakayoko se dostal k další střele, která byla sražena do zámezí, a Chelsea tak bude zahrávat roh.
     
    14
    Z této standardky bezprostřední nebezpečí pro branku United nepramenilo a ani následný tlak Blues nakonec k ničemu nevedl, volného míče se ujal hostující Ashley Young.
     
    16
    Romelu Lukaku si připravil prostor ke střele a poté tvrdě vypálil, jeho přízemní střelu ale Thibaut Courtois dokázal vytěsnit.
     
    17
    Právě Lukaku se zmocnil míče po nepovedené rozehrávce Chelsea, sám ale poté nepřihrál Rashfordovi přesně, a na opačnou stranu už vyráží Cesc Fàbregas.
     
    18
    Další Bakayokův pokus zpoza hranice pokutového území byl zblokován, Zappacostovi se však následně podařilo vybojovat roh pro Chelsea.
     
    19
    Eden Hazard se náramně uvolnil na hranici pokutového území a poté vypálil, jeho ránu ale David de Gea dokázal vyrazit a v následném závaru už se nikdo v modrém dresu k dorážce nedostal.
     
    20
    Tiemoué Bakayoko za zbytečný útočný faul na Jonese vyfasoval žlutou kartu.
     
    21
    Nemanja Matić se v pokutovém území k centru z levé strany nakonec nedostal, Thibaut Courtois poté ukryl míč ve své náruči a uklidnil hru.
     
    23
    Svěřenci Antonia Conteho se usadili na útočné polovině, z čehož nakonec pramenil Fabregasův centr na jeho krajana Álvara Moratu, ten se ale uvnitř pokutového území do zakončení neprobil.
     
    24
    Herrerův prudký pas Matićovi přeskočil kopačku a kulatý nesmysl nakonec skončil v autu, Blues se tak snadno dostávají k autovému vhazování.
     
    25
    Eden Hazard se pokusil obhodit si svého strážce Baillyho, ten ale ve sprinterském souboji s belgickým křídelníkem nezaostal ani o metr a Hazard beka United posléze fauloval.
     
    27
    Dvacet minut před poločasovým hvizdem sledujeme hlušší pasáž hry, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát, ba dokonce se usadit na polovině soupeře.
     
    28
    Bailly s Matićem si několikrát vyměnili míč na vlastní půli, než je o něj obral Marcos Alonso a Chelsea už zakládá další protiakci.
     
    30
    Na konci této akce Blues stál zakončující Álvaro Morata, který ale netrefil míč podle svých představ, a jeho reprezentační kolega David de Gea si tak připsal snadný zákrok.
     
    31
    Svěřenci Antonia Conteho se postupnou kombinací dostávají blíže a blíže k šestnáctce United, Rudí ďáblové jsou teď sešikováni před vlastním pokutovým územím.
     
    32
    Blues o balon vzápětí přišli, rodící se protiútok Marcuse Rashforda však Azpilicueta zastavil hned v jeho zárodku.
    Bakayoko má nový účes...

     
    33
    Davide Zappacosta poslal zajímavý pas na osu hřiště, kde se ale k míči nikdo neměl, a balon tak nakonec propadl až k Marcosi Alonsovi.
     
    34
    Morata ochotně upadl v pokutovém území, zkušený sudí Taylor ale tak přísnou penaltu pochopitelně nenařídil, a hra tak plyne vesele dál.
     
    35
    Eden Hazard udržel napadajícího Jonese za svými zády, poté ale o míč přeci jen přišel a Herrera následně nakopl balon na útočnou polovinu.
     
    37
    Po drobném zaváhání Alonsa se k míči na pravém křídle dostal Antonio Valencia, jehož následný centr do pokutového území nikoho v červeném dresu nenašel.
     
    38
    Henrich Mchitarjan si nedokázal zpracovat prudký nákop a míč skončil v autu, svěřenci Antonia Conteho už rychle zakládají další protiútok.
     
    39
    Alonsův centr z levé strany byl Ericem Baillym sražen mimo hrací plochu, Chelsea tak bude mít k dispozici svůj třetí rohový kop.
     
    40
    Po Fabregasově centru se k hlavičce z hranice malého vápna dostal stoper Andreas Christensen, jeho zakončení ale postrádalo přesnost, a de Gea tak mohl zůstat v klidu.
     
    41
    V závěru první půle se svěřenci Josého Mourinha zatáhli na vlastní polovinu a nechávají hrát fotbalisty londýnského celku.
     
    43
    Marcos Alonso poslal do šestnáctky vcelku nepřesný centr, který nakonec bez povšimnutí doletěl až do zámezí, a následovat bude jen odkop od de Geovy svatyně.
     
    44
    Vše nasvědčuje tomu, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu, momentálně se na trávníku nic zajímavého neděje.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Skutečně tomu tak je. Šlágr víkendu mezi Chelsea a Manchesterem United začal parádní podívanou se šancemi na obou stranách, s postupem času se ale obranné hráze obou týmů zkonsolidovaly a na atraktivitě utkání jaksi ubylo. Dočkáme se po změně stran gólů? To začneme zjišťovat v 18:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhá půle začala tlakem Chelsea, svěřenci Antonia Conteho kombinují na útočné polovině a svého soka prakticky nepouštějí k míči.
    N'Golo Kanté je zpět v základní sestavě Chelsea a zatím předvádí bezchybný výkon ve středu pole.

     
    48
    Španělský reprezentant Álvaro Morata to vzal na sebe zpoza hranice pokutového území, jeho nepříliš přesná střela ale de Geu nakonec vůbec neohrozila.
     
    49
    Phil Jones naprosto zbytečně srazil k zemi Hazarda, za což mu sudí Taylor udělil žlutou kartu.
     
    50
    Nemanja Matić zastavil Edena Hazarda poněkud zápasnickým způsobem, Blues tak budou mít k dispozici další přímý kop, jehož exekuci si do své gesce vezme znovu Cesc Fàbregas.
     
    51
    S fauly na Edena Hazarda se doslova roztrhl pytel, tentokrát se nedovoleným zákrokem provinil Ander Herrera, který za svůj zákrok navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    52
    Blues ale o míč vzápětí přišli a díky zbytečnému faulu Marcose Alonsa na Erica Baillyho budou mít hosté čas a klid na rozehrávku.
     
    54
    Tribunami to jen zahučelo. Eden Hazard se uvnitř pokutového území dostal ke střele, ta mu ale nesedla a míč nakonec minul de Geovu svatyni.
     
    55
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Domácí se nakonec dočkali! César Azpilicueta dostal spoustu prostoru k odcentrování míče do pokutového území, kam si seběhl ÁLVARO MORATA a přesnou hlavičkou do levé šibenice nedal de Geovi sebemenší šanci!
    55. Álvaro MORATA - 1:0
     
    56
    Nechme se překvapit, jak Moratova trefa ovlivní zbytek zápasu, nutno dodat, že United okamžitě po inkasovaném gólu zvýšili aktivitu a momentálně kombinují na útočné polovině.
     
    58
    Aktivně napadající hráči Blues nakonec vytlačili Mourinhovu partu až k de Geovi, který vzápětí přenechal balon Philu Jonesovi.
     
    59
    Domácí stoper Christensen udržel za svými zády dotírajícího Lukaka a zkušeně nechal balon dokutálet do zámezí, Thibaut Courtois tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    60
    Svěřenci Antonia Conteho se po nějaké době opět usadili na útočné polovině, vzápětí ale o míč přišli a na opačnou stranu už vyráží Antonio Valencia.
     
    61
    Do hry se v této pasáži zápasu vkrádají nepřesnosti v podání obou celků.
     
    62
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Anthony Martial.
     
    63
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Phil Jones, přichází Marouane Fellaini.
     
    64
    José Mourinho nevyhrál ani jeden z posledních deseti ligových zápasů na hřištích klubů tzv. velké šestky, a po hodině hry nic nenasvědčuje tomu, že by United tuto nepříznivou sérii svého trenéra měli ukončit.
     
    65
    Centr Marcose Alonsa z levé strany sice nikoho v modrém dresu nenašel, po laxní rozehrávce střídajícího Fellainiho se k míči dostal Álvaro Morata, tomu se ale už nepodařilo vystřelit.
     
    66
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Antonio Rüdiger.
    Moratova trefa je zatím rozdílová, změní na tom něco posledních 25 minut zápasu?

     
    68
    Po narážečce Moraty s Hazardem se k míči dostal Tiemoué Bakayoko, jehož přízemní centr do pokutového území ale David de Gea bez problémů ukryl ve své náruči.
     
    69
    Ander Herrera se na hranici pokutového území zmocnil volného míče a bez váhání vypálil, jeho tečovaná střela ale nakonec výrazně minula Courtoisovu svatyni.
     
    70
    Hostující stoper Chris Smalling v předbrankovém prostoru vyskočil ze všech nejvýš, hlavička mu ale už nevyšla, a Courtois tak mohl zůstat v klidu.
     
    71
    Marouane Fellaini v hlavičkovém souboji trefil Moratu loktem do obličeje, za což si belgický reprezentant vykoledoval žlutou kartu.
     
    73
    Dvacet minut před koncem sledujeme hodně nervózní bitvu plnou faulů a osobních soubojů, vše podstatné se momentálně odehrává ve středu hřiště.
     
    75
    Marouane Fellaini opět zaváhal při rozehrávce a pustil do šance Tiemouého Bakayoka, jehož střela z hranice pokutového území ale těsně minula levou tyč!
    75. Tiemoué Bakayoko (CHE)
     
    76
    K zakončení z hranice šestnáctky se tentokrát dostal jediný střelec zápasu Morata, s jeho projektilem do středu brány si ale David de Gea poradil.
     
    77
    Chelsea je momentálně lepším a aktivnějším týmem, Rudí ďáblové přitom mají na vstřelení vyrovnávacího gólu už jen čtvrthodinu.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Jesse Lingard.
     
    79
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas, přichází Danny Drinkwater.
     
    80
    Álvaro Morata byl sražen k zemi na levé straně hřiště, svěřenci Antonia Conteho tak budou mít k dispozici další standardní situaci.
     
    81
    Obránce Antonio Rüdiger poslal z pravé strany zajímavý centr do předbrankového prostoru, tam se ale nikdo v modrém dresu k míči neprotlačil.
     
    82
    Fellainiho pas na Anthonyho Martiala byl příliš prudký a balon skončil v autu, Blues tak budou mít k dispozici autové vhazování.
    Zlatan Ibrahimović a Paul Pogba v tomto utkání United citelně chybí...

     
    83
    Marcus Rashford poslal z levé strany šestnáctky zajímavý centr na vzdálenější tyč, kam si seběhl Marouane Fellaini, zakončit se mu už ale nepodařilo.
     
    84
    United se dostávají k závěrečnému tlaku. Marcus Rashford teď tvrdě vypálil z hranice pokutového území a jeho projektil těsně minul pravou tyč branky Chelsea!
     
    86
    Romelu Lukaku zavezl míč až k pokutovému území soupeře, tam o něj ale přišel a na opačnou stranu už vyráží Danny Drinkwater.
     
    87
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Willian.
     
    88
    Tlak United s přibývajícím časem vrcholí. Nechme se překvapit, kolik minut nakonec sudí Taylor nastaví nad rámec druhého poločasu...
     
    89
    Střídající Marouane Fellaini měl na kopačce vyrovnání, bývalý hráč Evertonu ale tváří v tvář Courtoisovi na svého reprezentačního kolegu nevyzrál!
    89. Marouane Fellaini (MAN)
     
    90
    Druhý poločas nakonec bude hned o čtyři nastavené minuty delší.
     
    90+1
    Po Martialově faulu u pravé postranní čáry byla hra přerušena a Blues s rozehrávkou pochopitelně vůbec nespěchají.
     
    90+2
    Valenciův dalekonosný nákop adresovaný Fellainimu srazil César Azpilicueta do zámezí, svěřencům Josého Mourinha se čas už začíná rychle krátit.
     
    90+3
    Willian vyslal povedenou kolmicí na zteč Álvara Moratu, který se dostal až do pokutového území, poté ale zakopl a ztratil rovnováhu.
     
    90+4
    Eric Bailly přepadl přes bránícího Christensena, načež sudí Taylor přerušil hru a nařídil přímý kop pro United. To už se nám rozběhla poslední minuta nastavení...
     
    90+4
    Exekuce přímého kopu se ujal Marcus Rashford, jehož jemně tečovaná střela proletěla těsně nad břevnem. Ještě jeden roh pro Manchester!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Návrat na Stamford Bridge Josému Mourinhovi nevyšel, tři body ve šlágru 11. kola Premier League nakonec zůstávají v Londýně. Chelsea vstoupila do druhého poločasu skvěle a její zvýšená aktivita nakonec pramenila v trefu Álvara Moraty z 55. minuty. United v závěru tlačili, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Rozdíl mezi těmito dvěma týmy se tak smrskl na jediný bod!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:20.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (19:25:05)

    Vojtěch Balon

    Branky: 55. Morata (Azpilicueta)

    Karty:   20. Bakayoko (CHE) – 49. P. Jones (MAN), 51. A. Herrera (MAN), 71. Fellaini (MAN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:20.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Zappacosta (66. Rüdiger), Kanté, Fàbregas (79. Drinkwater), Bakayoko, Alonso – Morata, E. Hazard (87. Willian).
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Drinkwater, Pedro, Willian, Ampadu, Batshuayi.

    Manchester United: de Gea – Bailly, Smalling, P. Jones (63. Fellaini) – A. Valencia, A. Herrera, Mchitarjan (62. Martial), N. Matić, Young (78. Lingard) – Rashford, R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Martial, Lingard, Blind, Darmian, Fellaini, McTominay.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org