Štěchovice – Zápy 4:2 (kon.) | Nymburk – Převýšov 1:1 (6:5 po pen.) | Brozany – Králův Dvůr 2:3 (kon.)
Jirny – Domažlice 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Benešov 1:0 (kon.)
konec
SK Sokol Brozany
2:3 (0:0)
FK Králův Dvůr
Neděle 05.11.2017, 14:00 • Hlavní stadion SK Sokol Brozany • Česká fotbalová liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobré odpoledne přeji všem fotbalovým příznivcům. Česká fotbalová liga má programu třinácté kolo. V rámci něj nás v neděli čeká utkání, ve kterém celek Sokol Brozany přivítá na svém hřišti FK Králův Dvůr.
     
    Sokol Brozany se momentálně s jednadvaceti body nachází na desáté příčce. Domácí dávají hodně branek, z dosavadního průběhu jich nastříleli už 28. O tom, že v zápasech domácího týmu padá spousta gólů, jsme se mohli přesvědčit v posledních dvou duelech. Brozany v obou případech prohrály poměrem 2:4. Chukwudi Chukwuma je momentálně s jedenácti přesnými zásahy nejlepším střelcem nejen domácích, ale zároveň také celé soutěže.
     
    Na druhé straně FK Králův Dvůr, který je na tom ještě o něco lépe. Hosté jsou na páté pozici, na svém kontě mají sedmadvacet bodů. Zajímavostí je to, že více branek dostali, než sami vstřelili. Hosté už tři zápasy v řadě neprohráli v základní hrací době. Naposledy, když prohráli, tak to bylo na půdě Vyšehradu, kde inkasovali hned sedmkrát! Nejlepším jejich střelcem je momentálně Martin Kraus, který zatím zaznamenal pět gólů.
     
    Těžko hledat favorita, kurzy sázkových kanceláří jsou naprosto vyrovnané. Utkání bude jako hlavní řídit Olga Zadinová. Na čarách ji budou pomáhat Josef Vnuk a Martin Leška.
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Brozany: Lipš – Stehlík, Tichý, Franc, Benda, Šollar, Cibulka (K), Studecký, Slanička, Bubeníček, Chukwuma.
    Náhradníci: Danko (B), Dunderovič, Spirkoski, Modr, Maruč, Hovorka, Barnat.

    FK Králův Dvůr: Krček – Zelenka, Růžička, Soldát, Břížďala, Bouček, Eliáš, Balšánek (K), Ježdík, Matas, Kraus.
    Náhradníci: Vávra (B), Hájek, Bican, Černý, Dochtor, Hlinka.

    Rozhodčí: Zadinová – Vnuk, Leška – Pešek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O první větší pozdvižení v úvodních minutách, se postarali hráči domácích Borzan. Studecký se dobře uvolnil na pravé straně soupeřova vápna, následně se pokusil o tvrdou střelu, po které ale míč skončil pouze na boční síti Krčkovy svatyně!
     
    3
    Další střelecký pokus si připsal za hranicí vápna domácí Benda, jeho rána ze skákajícího míče ale netrefila prostor tří tyčí. Přesto domácí pokračují u míče na soupeřově polovině.
     
    4
    Hosté se dostávají ze své poloviny pouze dlouhými nákopy, ty jim ale pozorná obrana domácího celku ihned vrací zpět.
     
    6
    Hosté se pokoušeli založit útočnou akci dlouhým autovým vhazováním, míč se ale po pár odrazech dostal na levé křídlo, poté se vložili do kombinaci hráči v červených dresech.
     
    8
    Už za začátku utkání se hraje opravdu tvrdě, dalšího faulu se dopustili domácí hráči. Standardní situace se ale hostům nepodařila, u míče tak pokračují Brozany.
     
    9
    Tvrdého nedovoleného zákroku se dopustil jeden z hostujících hráčů, i přes hlasité žádání domácích fanoušků o karetní potrestání, zůstává sudí Zadinová v klidu.
     
    10
    Domácím se nepovedla standardní situace a do brejku se dostali hosté. Centr z pravého křídla si ale našel pouze brankář Lipš, který tak může rozehrát další útočnou hru svého celku.
     
    11
    Benda se pokoušel centrovat z levého křídla, míč z jeho kopačky byl ale sražen do zámezí. Poté si hostující obránci lehce poradili s centrem od rohového praporku a další útočnou akci Brozan zastavil útočný faul.
     
    13
    Domácí zavedli svoji kombinaci až k vlastnímu brankáři, který se snažil dlouhým nákopem přenést hru zpět na útočnou polovinu. Míč z jeho kopačky ale doputoval až do zámezí.
     
    14
    Lipš si nyní také poprvé zahrál rukama. Po centru z pravého křídla a dalších odrazech v jeho vápně, musel uklidnit situaci a poslat svůj tým do brejku.
     
    15
    Na levé straně hřiště se výborně uvolnil domácí Slanička, následně se přesunul na hranici vápna a pokusil se o obstřel soupeřova brankáře. Jeho technická rána ale neprošla přes nohy jednoho z obránců a Brozany budou pokračovat od rohového praporku.
     
    16
    Ani ze dvou rohových kopů, se nepodařilo domácím hráčům vstřelit branku. První rohový kop hosté odvrátili do zámezí, po tom druhém se snažil o zakončení patou zřejmě Chukwuma, míč ale netrefil.
     
    17
    Nyní ale domácí tlačí svého soupeře a snaží se co nejvíce střílet. Ani čtvrtý rohový kop za poslední dvě minuty ale žádný úspěch nepřinesl.
     
    18
    Na druhé straně se dopustili útočného faulu hosté, dlouhým nákopem se pokusí poslat míč na druhou polovinu brankář Lipš.
     
    19
    Tentokrát to s útočnou snahou přehnali také domácí a po nedovoleném zákroku budou pokračovat hosté z vlastní polovině hřiště.
     
    20
    Hosté rozehráli standardní situaci na krátko, načež se poté k centru dostal jeden z jejich hráčů na pravém křídle, obrana domácího celku si ale s tímto nebezpečím poradila na jedničku.
     
    21
    Domácí hráči byli nyní dvakrát velmi blízko úvodní brance! Nejprve se do vynikajícího centru, ještě lépe položil hlavou nigerijský útočník Chukwuma, kterého ale neuvěřitelným zákrokem zneškodnil brankář Krček. Poté se z rohového kopu dostal ke střele z voleje zřejmě Benda, jeho rána minula horní tyč také jen o pár centimetrů!
     
    23
    Brozany jsou v útočné fázi stále aktivnějším celkem, nyní se pokoušely dostat míč do soupeřova vápna centrem za obranu, míč ale poslední z hostujících obránců dokázal zasáhnout a dokonce získat pro své spoluhráče.
     
    24
    Hosté se nemohou dostat do pořádné kombinační hry na soupeřově polovině, přesto nyní jednu z útočných akcí zhatil až pomezní sudí, který ale správně zamával ofsajdové postavení.
     
    26
    Domácí hráči se snaží střílet téměř z každé pozice a nyní to mohlo přinést žádané ovoce! Ivan Šollar napřáhl nějakých 5 metrů za hranicí soupeřova vápna a vzdálenější tyč minul jen o pár centimetrů!
    26.
     
    27
    Dvakrát se nyní o střelu pokoušel Nigerijec Chukwuma, ani jednou ale nedokázal tvrdou ránou překonat posledního z hostujících obránců.
     
    29
    Řadu tvrdých soubojů o míč, na středu hřiště, nyní můžeme sledovat od obou celků. Pomalu ale máme za sebou první 30 minut utkání a stále jsme neviděli úvodní branku.
     
    30
    Na polovině hřiště se dopustil nedovoleného zákroku zřejmě Hovorka, hosté poté měli příležitost standardní situace, kterou ale rozehráli na rychlo a pokračovat budou ze zámezí v blízkosti soupeřova vápna.
     
    31
    Ani další dlouhý aut v podání hostů nepřinesl potřebné ovoce, u míče jsou nyní opět domácí hráči, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    32
    Dlouhým nákopem se dostali do možné šance hosté, adresát tohoto pasu se ale nacházel ve vysokém ofsajdu, což nebylo opřeno očím pomezního sudího.
     
    34
    Dalšího nedovoleného zákroku se dopustili hostující hráči Královo Dvora, domácí tak budou mít zajímavou příležitost na vstřelení úvodní branky ze standardní situace.
     
    35
    Ta ale celek Brozan vyšla na prázdno, navíc se poté jeden z domácích borců dopustil útočného faulu a u míče budou pokračovat hosté.
     
    37
    Chukwuma si dvakrát pohrál s dvěma obránci na levém křídle, poté poslal míč do vápna a k jemu odraženému se dostal Franc. Ten se pokusil o technickou střelu na bližší tyč, vynikajícím zákrokem mu ale tuto šanci zhatil fantastický Krček!
    37.
     
    38
    Domácí hráči tlačí svého soupeře, ten se kolikrát nemůže dostat z vlastní poloviny a když už se mu to povede, je to většinou pouze za cenu ztráty kontroly nad míčem.
     
    39
    Na útočné polovině byl tvrdě, ale čistě, atakován domácí Šollar, po příchodu sudího se ale zvedl a vypadá to, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    40
    Hostující Balšánek hledal dlouhým pasem na levém křídle jednoho ze spoluhráčů, zmar hostů v dnešním utkání ale pokračuje a ani tato dlouhá přihrávka nepřinesla žádné ovoce.
     
    41
    O střelu z velké vzdálenosti, při skákajícím míči, se pokusil zřejmě domácí Slanička, jeho rána se mu ale totálně nevyvedla a míč z jeho kopačky pozdravil jedno z přistavených aut na parkovišti za hřištěm.
     
    43
    Nyní se na soupeřovu polovinu nastěhovali hostující hráči Královo Dvora, otázkou ale je, jak dlouho jim míč na kopačkách vydrží.
     
    44
    A opravdu to žádnou delší dobu nebylo. Poté se navíc jeden z hostujících hráčů dopustil nedovoleného zákroku na středu pole, po kterém budou domácí zahrávat další standardní situaci.
     
    45
    Tak tohle je pro domácí celek hodně nepříjemné, brankář Lipš se totiž zřejmě poranil při jednom ze soubojů mimo vlastní vápno a na trávník k němu musí i týmový lékař.
     
    45+1
    Tak nakonec to vypadá dobře a domácí ochránce svatyně zřejmě bude schopen ve hře pokračovat.
     
    45+2
    Do velké šance se mohli dostat také hostující hráči v modrých dresech, nakonec se ale po brejku nepovedl centr z pravé strany soupeřova vápna a míč tak nikým nehlídaný došel až do zámezí. Sudí už zanedlouho zřejmě ukončí první dějství.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Ano, první dějství dnešního utkání ČFL je minulostí! 45 minut nenašlo jediného úspěšného střelce a oba celky tak jdou do kabin za bezbrankového stavu! Větší převahu měli ale po většinu času domácí hráči, kteří tlačili svého soupeře do jejich vápna. Snažili se i často střílet na bránu Krčka, hostující brankář ale fantastickými zákroky zneškodnil řadu soupeřových gólovek a drží svůj celek v šanci na body!

    Druhý poločas začne přibližně v 15:03, zůstaňte u toho s námi!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Lipš, přichází Danko.
     
    46
    Úvodní rozehrávky se ujali domácí hráči Sokolu Brozany, kteří ale ihned poté míč ztratili a uvolnili jej svému soupeři.
     
    48
    Úvod druhého dějství svazuje oba celky v častých ztrátách míče, nyní se další útočnou akci snaží založit hráči domácího celku.
     
    49
    Dalšího tvrdého zákroku se dopustil jeden z hráčů Královo Dvora, následnou standardní situaci ale domácí rozehráli na krátko a ihned poté přišli o kontrolu nad míčem.
     
    51
    Na soupeřově polovině hřiště se nyní usadili hostující hráči, kterým se ale ani na dvakrát nepodařilo dostat míč do vápna domácího celku. Poté se dostali Brozany do brejku, nigerijský útočník se ale dopustil útočného faulu a umožnil založení další akce soupeři.
     
    52
    Exekuce další standardní situace se chopil domácí Franc, poté se pokoušel o dlouhý nákop do soupeřova vápna, kde ale úřadoval pouze hostující brankář Krček, který vyboxoval míč do bezpečného prostoru od jeho svatyně!
     
    54
    Domácí stále tlačí svého soupeře na vlastní polovině, zatím jim ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku a případná větší útočná efektivita.
     
    55
    Nyní sledujeme další řadu tvrdých soubojů na polovině hřiště, ani jeden z celků v nich nemá větší převahu.
     
    57
    Do šance se nyní dostali také hostující hráči Královo Dvora, kteří se poté pokoušeli neúspěšně o centr do soupeřova vápna.
     
    58
    Další nepovedená útočná akce proběhla i na druhé straně, po čemž bude odkopem od své brány rozehrávat brankář Krček.
     
    60
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Zelenka, přichází Hájek.
     
    62
    O centr do vápna, se z pravého křídla pokoušel jeden z hostujících borců, přetažený míč z jeho kopačky se ale nikým nedotknutelný dostat až do zámezí a další kombinační hru mohou založit domácí.
     
    63
    Brozany právě vstřelily branku!
    A domácí hráči se záhy dostávají do vedení! CHUKWUDI CHUKWUMA se výborně uvolnil na levé straně soupeřova vápna, načež si poté vynikajícím lobem poradil i s brankářem a poslední obránce, i přes obrovskou snahu o zastavení míče před brankovou čarou, nedokázal míč zastavit v cestě do sítě!
    63. CHUKWUMA - 1:0
     
    65
    Do další šance na vstřelení branky se nyní mohli opět dostat hráči domácího celku, po vynikající kombinaci ale nedokázali vyslat míč na brankáře Krčka.
     
    66
    Stále na míči jsou domácí hráči, kteří rozvážně kombinují na soupeřově polovině. Chybí jim ale nyní nějaký nápad, jak dostat míč do pokutového území hostů.
     
    68
    Brozany právě vstřelily branku!
    A domácí se v krátkém časovém rozmezí dostávají už do dvoubrankového vedení! Po standardní situaci z levé strany, se dokázal prosadit RUDOLF SLANIČKA!
    68. SLANIČKA - 2:0
     
    69
    Domácí hráči jsou stále velmi efektivní v útočné fázi, nyní se jim ale další akce nepodařila podle představ a míč se dostal až do zámezí. Odkopem od své svatyně tak může pokračovat brankář Krček.
     
    70
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Hosté se ale nečekaně dostávají už pouze do jednobrankového manka. MARTIN KRAUS se dostal k míči na hranici soupeřova vápna a vynikající střelou do horního rohu Lipšovy svatyně, dostal míč do sítě!
    70. KRAUS - 2:1
     
    71
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Slanička, přichází Dunderovič.
     
    72
    Po vynikajícím uvolnění nigerijského útočníka domácího celku, se jeden z hostujících hráčů dopustil nedovoleného zákroku. Brozany tak mají další příležitost standardní situace.
     
    73
    Sám faulovaný se postavil k exekuci volného přímého kopu, při pokusu o přímé ohrožení soupeřovy brány ale netrefil míč ideálně a ten se dostal až do zámezí.
     
    75
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Tak tohle je takřka neuvěřitelné! Co se zdálo téměř nemožným, se stalo skutečností! Hosté vyrovnávají stav další brankou MARTINA KRAUSE a dostávají se zpět do utkání!
    75. KRAUS - 2:2
     
    76
    Na druhé straně budou mít domácí příležitost další standardní situace. K míči se staví Šollar.
     
    77
    Při této útočné akce se ale jeden z domácích borců dopustil nedovoleného zákroku, načež připravil svůj celek o kontrolu nad míčem.
     
    78
    A nyní jsou to právě domácí hráči, kteří se spíše brání soupeřově tlaku. Ten totiž totálně ožil a nechybí mu ani potřebná efektivita v útočné fázi.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Petr Eliáš (FK Králův Dvůr).
     
    80
    Obrovskou šanci měl nyní na kopačce nigerijský útočník Chukwuma, který se ocitl sám před brankářem Krčkem. V pádu ale nedokázal soupeřova ochránce svatyně překonat!
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jakub Balšánek (FK Králův Dvůr).
     
    81
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwuma, přichází Hovorka.
     
    82
    Na pravém křídle se výborně uvolnil domácí Franc, následně ale nedokázal odcentrovat přesně na některého ze svých spoluhráčů.
     
    83
    Tentýž hráč se poté dobře vrátil do obranné fáze a zneškodnil další šanci hostujícího celku na obrat v utkání.
     
    84
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Tak tomuhle by nevěřil ani nejzaritější fanoušek dnes hostujícího celku! Jeho hráči totiž 6 minut před koncem základní hrací doby dokonávají obrat z 0:2 na 3:2! Na zadní tyči se ke střele hlavou dostal JAN MATAS, kterému už nedělalo potíže dostat míč do poloprázdné brány!
     
    86
    A nečekaně jsou to stále hosté, kteří jsou na míči v útočné části hřiště. Nyní budou pokračovat od rohového praporku.
     
    88
    Z další hrozbou inkasování branky ze standardní situace, si domácí obránci už poradili, navíc vyslali své spoluhráče do nadějného brejku.
     
    88
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Bouček, přichází Dochtor.
     
    89
    A domácí nyní měli jedinečnou šanci na vyrovnání stavu! Z levé strany soupeřova vápna stříleně centroval zřejmě Ježdík, míč si našel jeden z jeho spoluhráčů v bezprostřední blízkosti Krčka, nedokázal jej ale usměrnit mezi tři tyče!
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty!
     
    90+1
    Hosté nyní kontrolují stav na soupeřově polovině a zřejmě budou střídat.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Jiří Ježdík, přichází Jiří Černý.
     
    90+2
    Domácí se po kombinaci na soupeřově polovině dostali k centru, míč ale vyboxoval do bezpečí brankář Krček.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A máme tu konec utkání! Strhujícího utkání, po kterém si všechny 3 body překvapivě odváží hráči Královo Dvora za vítězství 3:2 z jejich pohledu!

    Druhý poločas byl o mnoho aktivnější, než ten první a také mnohem efektivnější v útočné fázi. Během čtyř minut se dostali domácí hráči do dvoubrankového vedení, o 3 minuty později ale snížil Kraus, což odstartovalo jízdu týmu hostí! během 13 minut totiž dokázali třemi brankami otočit vývoj utkání! Hosté si tak po infarktovém závěru připisují další 3 body do tabulky!
     
    Ode mne je to pro dnešní den vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek posledního víkendového dne. Někdy příště, například u ČFL, na počtenou. (15:53:36)

    Daniel Bertók

    Branky: 63. Chukwuma, 68. Slanička – 70. Kraus, 75. Kraus, 84. Matas

    Karty:   79. Eliáš (KDV), 80. Balšánek (KDV)


    SK Sokol Brozany: Lipš (46. Danko) – Stehlík, Tichý, Franc, Benda, Šollar, Cibulka (K), Studecký, Slanička (70. Dunderovič), Bubeníček, Chukwuma (81. Hovorka).
    Náhradníci: Danko (B), Dunderovič, Spirkoski, Modr, Maruč, Hovorka, Barnat.

    FK Králův Dvůr: Krček – Zelenka (61. Hájek), Růžička, Soldát, Břížďala, Bouček (88. Dochtor), Eliáš, Balšánek (K), Ježdík (91. Černý), Matas, Kraus.
    Náhradníci: Vávra (B), Hájek, Bican, Černý, Dochtor, Hlinka.

    Rozhodčí: Zadinová – Vnuk, Leška – Pešek

    Diváci: 100
    thejrc.org