Barys – CSKA Moskva 5:3 (kon.) | Omsk – HC Slovan 5:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jokerit 0:3 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
Jokerit Helsinky
Neděle 05.11.2017, 12:30 • Arena Jugra, Chanty-Mansijsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle a co nejlepší vstup do nového pracovního týdne. Na počtenou! (14:56:22)
     
    Dohráno, Jokerit dnes ve středu Ruska triumfuje nad domácím Chanty-Mansijskem 3:0! Dalo by se říct, že o vítězi utkání bylo rozhodnuto už v prvních šesti minutách, během kterých hosté vstřelili všechny tři góly a zbytek zápasu už pouze svůj náskok bránili. Pro Helsinky se jedná o cenné vítězství, díky kterému se v tabulce bodově vyrovnaly druhému CSKA Moskva, zatímco Jugra zůstavá po porážce na dně Východní konference.
     
    Československá stopa
    Vojtěch Polák (JUG) – 0+0, 4 střely, ice time 18:46
    Martin Štajnoch (JUG) – 0+0, 1 střela, ice time 16:00
    Ondřej Vitásek (JUG) – 0+0, 0 střel, ice time 18:22
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 25 – 27
    Vhazování: 24 – 33
    Hity: 5 – 2
    Trestné minuty: 12 – 12
    Využití přesilovek: 0/6 – 2/6
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Helsinky se dostávají ke kotouči a rychle jej vyhazují ven ze svého obranného pásma, je konec. Tři body z dnešního zápasu půjdou na účet hostujících Finů.
     
    58:34
    Minuta a půl do konce, Jugra se snaží proniknout přes modrou čáru. Pevná obrana Jokeritu je ale nikam nepouští, Zapolski je bez práce.
     
    57:33
    Utkání se více méně dohrává, obě strany už jsou s konečným výsledkem zřejmě smířeny. Ani domácí už se nesnaží průběh hry nějak zvrátit ve svůj prospěch.
     
    56:43
    Jormakka Proskurjakova střelou z kruhu nijak nepřekvapil, kotouč se od vyrážečky strážce domácí svatyně odrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    56:05
    Jensen drží puk za svou klecí, Jokerit střídá. Jeho hráči se v posledních minutách vůbec neženou dopředu a jen brání svůj pohodlný náskok.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 650 diváků (66,36% kapacity).
     
    54:21
    Jugra ani tuto přesilovku nevyužije, Tolvanen už na trestné nervózně přešlapuje a nemůže se dočkat návratu do hry. Do konce základní hrací doby zbývají zhruba pět a půl minuty.
     
    53:10
    Zapolski po úspěšném zákroku přerušuje hru, po krátké pauze se bude vhazovat po jeho levé ruce. Brankář Jokeritu dnes jasně dokazuje, že patří mezi nejlepší v lize.
     
    52:28
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Eeli Tolvanen – 2 min., držení protihráče).
     
    51:36
    Hosté se usadili před Proskurjakovem, jenž zatím nemusel ani jednou zasahovat. Konec dlouhé helsinské kombinace je v nedohlednu.
     
    50:02
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Jevgenij Skačkov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    49:58
    Skačkov se po ohromném kiksu helsinské obrany dostal do bezprostřední blízkosti brankoviště, ani tentokrát se ale gólman Jokeritu nenechal pokořit! Tentokrát měl opravdu namále!
     
    48:31
    Znovu Viklund, tentokrát z pravého kruhu. Výsledek je ale stále stejný, Zapolski pokus švédského beka ve službách Jugry krotí dobře nastavenou vyrážečkou.
     
    47:49
    Ochozy se hlasitě dožadují branky, na ledě mezitím probíhá série přihrávek Chanty-Mansijsku. Ten se snaží dopracovat do dobrých střeleckých pozic.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. O'Neill (Lepistö), 6. Tolvanen (Norman, Lepistö), 6. Marjamäki (Mäki)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (6. Proskurjakov) – Viklund, Lekomcev, Vitásek, Štajnoch, Šulakov, Ugolnikov, Kozlovskij, Pereťagin – V. Polák, Varfolomejev, Savinainen – Koroljov, Pestuško, Šipov – Několenko, A. Michejev, Skačkov – K. Majorov, Ankudinov, Beljajev.
    Jokerit Helsinky: Zapolski (Rämö) – Lepistö, Rautanen, Kivistö, Gilroy, O. Lauridsen, J. Jensen – Palola, N Jensen, Regin – Joensuu, Tolvanen, O'Neill – Anttila, Jormakka, Norman – Wirtanen, Mäki, Marjamäki – Pihlström, H. Ikonen.

    Rozhodčí: Gamalej, Kulakov – Gordenko, Tomilov

    Diváci: 3 650 (66,36% kapacity)
    thejrc.org