Pardubice – Plzeň 0:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:3 (kon.) | Chomutov – Liberec 3:4 (po pr.)
Litvínov – Třinec 2:3 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 0:2 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 1:2 (po pr.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 1:4 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 05.11.2017, 15:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den všem fanouškům extraligového hokeje. Poslední utkání před reprezentační pauzou uvidí také fanoušci v Chomutově, místní Piráti vyzvou liberecké Tygry. Utkání o cenné body startuje v 15:30, buďte u toho s námi!
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (7.)

    Piráti se po skvělém startu dostali do pozic, které jsou cílem chomutovského celku. Severočeši jsou na sedmém místě se ziskem osmadvaceti bodů. Všeobecně je ovšem celá extraligová tabulka vyrovnaná, Piráti naposledy prohráli ve Vítkovicích 2:4. Nejproduktivnějším hráčem domácího celku zůstává stále Michal Vondrka.

    Nejproduktivnější hráči:
    Michal Vondrka – 19 zápasů, 19 bodů (9+10)
    Vladimír Růžička – 18 zápasů, 10 bodů (8+2)
    Michal Poletín – 19 zápasů, 10 bodů (6+4)
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC (11.)

    Liberec je v odlišné situaci. Bílí Tygři začali špatně, nyní se ovšem pomalu zvedají, naposledy dokonce porazili silný Třinec 5:3. Finalista posledních dvou finále a mistr z roku 2016 je aktuálně na jedenáctém místě se ziskem třiadvaceti bodů. Již v případě bodového zisku proti chomutovskému celku se Liberec může dostat z červené zóny, venku ovšem získal pouze tři body.

    Nejproduktivnější hráči:
    Martin Bakoš – 18 zápasů, 10 bodů (4+6)
    Michal Bulíř – 17 zápasů, 9 bodů (4+5)
    Petr Jelínek – 18 zápasů, 7 bodů (4+3)
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    24.9.2017
    Liberec 1:4 Chomutov

    42. Jašek (Bulíř) – 28. Růžička (Vondrka, Sklenář), 53. Huml (Valach, Tomica), 54. Chlouba, 60. Vondrka (Huml, Tomica)

    Liberec: Will – Pyrochta, Jánošík, Plutnar, Derner, Havlín, Kolmann, Maier – Lakatoš, Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, Ordoš – J. Stránský, Jašek, Špaček – Hrabík, Vantuch, Dlouhý.

    Chomutov: Laco – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Tomeček – Poletín, Skokan, Koblasa – Chlouba.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Valach, Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, L. Chalupa, Grman – Tomica, Skokan, Vondrka – Poletín, Huml, J. Havel – Koblasa, Šťovíček, Lauko – Chrpa, Chlouba, V. Tomeček.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc, Havlín, Šmíd, Jánošík, Derner, Kolmann – L. Krenželok, P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Redenbach, Bakoš – Ordoš, Bulíř, J. Stránský – J. Vlach, Vantuch, Bartovič.

    Rozhodčí: Hodek, Souček – Pešek, Zíka..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásné nedělní odpoledne všem fanouškům extraligového hokeje. Oba celky jsou na ledové ploše SD ARÉNY a utkání dvacátého kola brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Hosté vyhráli vhazování a Martin Ševc rozjížděl první akci svého celku. Liberec se hned dostal do útočné třetiny, kde se pokouší aktivně kombinovat.
     
    00:23
    Martin Ševc následně zakončoval od modré čáry a Petr Jelínek se pokoušel dorážet. Ani jeden ovšem nenašel recept na připraveného Lukeše v brance.
     
    00:44
    Následoval závar před brankou Štěpána Lukeše, který zakončoval u u levé tyčky Dominik Lakatoš. Hostující borec měl volný prostor, ale Lukeš se parádně přesunul a puk vyrazil!
     
    01:33
    Následně Tomáš Slovák nerozehrál úplně přesně a puk skončil až na icingu. Vhazovat se bude před brankou chomutovského brankáře.
     
    01:58
    Následoval další závar, který hosté zakončovali zblízka. Jeden z hráčů mířil do branky, kde ale trefil jen připraveného chomutovského obránce!
     
    02:47
    První akci Pirátů zakončoval Michal Vondrka, jenž si najel do pásma po pravé straně, aby si následně nabruslil mezi kruhy. Pokusem po ledě ale Willa nepřekvapil.
     
    03:45
    Liberečtí jsou sice aktivní v pásmu, ale žádné střelecké pokusy směrem na branku Štěpána Lukeše nelétají. Uvidíme, jak tomu bude v následujících momentech.
     
    04:16
    Lukáš Chalupa následně skončil po tvrdém zákroku Jana Stránského na ledové ploše a hra byla přerušena. Chomutovský bek pomalu opouští ledovou plochu.
     
    04:36
    Jakub Lauko byl v útočném výpadu následně faulován a uvidíme první přesilovou hru. Na lavici hanby usedá Jan Stránský za podražení.
     
    04:52
    Hosté se dostali podél pravého mantinelu do úniku, který po ledě zakončoval Petr Jelínek. Jeho pokus ale skončil jen na betonech Štěpána Lukeše.
     
    05:26
    Domácím se v početní výhodě zatím nedaří a puk je opět za brankou Štěpána Lukeše. Liberec již poněkolikáté vyhodil.
     
    05:54
    Až nyní přišla velká šance! Roman Chlouba našel přesnou přihrávkou najíždějícího Petra Koblasu, který ovšem v tváří tvář Willovi neuspěl!
     
    06:25
    Od levého mantinelu v posledních sekundách přesilové hry pálil bek Ondřej Dlapa. Jeho pokus Roman Will raději udržel ve své rukavici.
     
    06:36
    Hosté v plném počtu.
     
    06:53
    K puku se dostával ve střední třetině Jakub Lauko, jenž nahazoval za branku. Odpískán mu byl ovšem icing, pokračovat se tak bude před Lukešem.
     
    07:35
    Piráti se zmocnili kotouče a kombinují za svou brankou, odkud se následně budou chtít dostat do útočné třetiny. Zatím se hraje vyrovnaná bitva.
     
    07:46
    Piráti se prokličkovali do útoku a vybojovali útočné pásmo. Pokračovat se bude po pravici Romana Willa, vše až po komerční přestávce.
     
    08:13
    Po levé straně se do útoku vydal Michal Vondrka, jenž se následně dostal ke střeleckému pokusu. Kotouč byl lehce sražen bránícím hráčem, a tak skončil jen nad brankou.
     
    08:54
    Dobrá šance Jana Havla! Ten se podél pravého mantinelu dostal až do zakončení, kterým mířil do přední šibenice. Roman Will ale luxusně zakročil ramenem!
     
    09:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Parádní akce domácího celku, na jejímž konci je BRETT FLEMMING. Roman Chlouba se dostal ke kotouči na modré čáře, který nahazoval na branku. Mezi kruhy se nejlépe zorientoval právě Flemming, jehož teč skončila v brance Romana Willa. Asistence: Roman Chlouba.
    09:54 Brett FLEMMING - 1:0
     
    10:26
    Liberec může odpovědět, Michal Vondrka uniká na trestnou lavici. Provinil se v obranné třetině, kde sekal jednoho z hostů.
     
    10:47
    Martin Bakoš od levého mantinelu nepřesně přihrával na modrou čáru, přihrávka byla zachycena Michalem Poletínem. Piráti se tak osvobodili.
     
    11:17
    Střelu Michala Bulíře Štěpán Lukeš moc neviděl, ale i tak předvedl pohotový zákrok betony. Hostující útočník to z levého kruhu zkoušel pohotově.
     
    11:54
    Nyní měl Michal Bulíř ještě větší šanci! U pravé tyčky se dostal ke kotouči, který bekhendem posílal do branky. Nakonec ale zasáhl jen brankovou konstrukci!
     
    12:15
    V závěru přesilovky vybojoval pásmo aktivní a rychlonohý Jakub Lauko. Pokračovat se tak bude vhazováním po pravici Romana Willa.
     
    12:26
    Domácí v plném počtu.
     
    12:42
    Michal Vondrka vyletěl z trestné lavice a byl v samostatném úniku faulován. Chomutovský kapitán tak pojede trestné střílení!
     
    12:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to byla neskutečná kličkovaná MICHALA VONDRKY! Chomutovský útočník se rozjel proti Romanu Willovi, kterého neskutečně vymíchal a po vzoru Petera Forsberga zakončil do odkryté branky.
    12:42 Michal VONDRKA - 2:0
     
    13:34
    Individuálně se pokoušel proklouznout mezi obránci rychlík Lauko. Nakonec se to ale domácímu útočníkovi nepovedlo, což je možná škoda. Tato akce by proletěla světem.
     
    14:44
    Liberečtí hodně přitvrdili a agresivita na ledě vzrostla. Aktuálně v SD ARÉNĚ probíhá druhá komerční přestávka, po ní se bude vhazovat po levici Lukeše.
     
    15:08
    Martin Bakoš se dostal k odraženému kotouči, který z mezikruží zakončoval k pravé tyčce. Štěpán Lukeš se ovšem zaskvěl dalším povedeným zákrokem.
     
    15:16
    Následně se Pirátům nepovedlo rozjet rychlý protiútok, a tak se píská icing. Vhazovat se bude po pravici chomutovského brankáře.
     
    16:16
    Na levé straně se pokoušel něco vymyslet Lukáš Krenželok, jenž dlouho míchal s kotoučem. Ten se nakonec došoural až k Lukešovi, který hru přerušil.
     
    16:44
    Tomáš Havlín za brankou Romana Willa podrazil pronikajícího chomutovského hráče a inkasuje dvouminutový trest.
     
    17:07
    Piráti sice hned po vhazování tvrdě zakončovali do Willa, následně ale nic více nevymysleli a Libereckým se povedlo vyhodit za branku Lukeše.
     
    17:41
    Následně Michal Vondrka překazil přihrávku a hosté se vydali do útoku. Celou situaci zakončoval Ladislav Šmíd, který trefil připraveného obránce.
     
    18:18
    Následně v útočném pásmu zahrál Dominik Lakatoš vysokou holí a Piráti budou mít půl minuty přesilovku 5 na 3!
     
    18:33
    Juraj Valach tvrdě pálil jen vedle, následně se k němu kotouč nedostal a Liberec se dostal pryč ze své vlastní třetiny.
     
    18:44
    Následně si najel před branku Dávid Skokan, jenž zakončoval do levé šibenice. Svým pokusem ale mířil jen do ramena skvěle zasahujícího Willa.
     
    19:38
    Ivan Huml si najel až před branku, kde od pravé tyčky bekhendem přihrával na volného spoluhráče. Těsně před ním ovšem zahrál bránící hráč, jenž zamezil třetí brance.
     
    20:00
    V posledních sekundách se za brankou Willa pustila do mladého Jakuba Lauka čtveřice libereckých hráčů. Brett Flemming celou situaci chtěl pomstít a inkasuje tak dvě minuty.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina patřila Pirátům. Bílí Tygři sice vstoupili do utkání aktivně a měli několik šancí. Poté se ale hra vyrovnala a stříleli jen Piráti. Skóre otevřel tečí mezi kruhy Brett Flemming, o tři minuty parádní kličkou zvýšil vedení domácích na 2:0 kapitán Michal Vondrka.

    Střely na branku: 10:13
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Hosté v plném počtu.
     
    20:18
    Juraj Valach nyní dostal hodně podivný trest. Slovenskému obránci byla držena hokejka, přesto vidí dvě minuty. Prohřeškem je vysoká hůl.
     
    20:37
    Martin Bakoš posílal ve dvojnásobné přesilovce první střelecký pokus, z vrcholu kruhů ovšem mířil vysoko nad branku.
     
    21:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    A dvojnásobná výhoda hostů je rychle využita! MARTIN BAKOŠ dostal přihrávku mezi kruhy, puk si stáhl a zakončil k levé tyčce. Štěpán Lukeš na střelu zblízka nedosáhl! Asistence: Martin Ševc a Lukáš Jašek.
    21:13 Martin BAKOŠ - 2:1
     
    21:39
    Liberec se hned dostal do útočné třetiny, kde za brankou jeden z hráčů zahrál rukou. Pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.
     
    21:54
    Puk před branku nyní dostával hostující Tyler Redenbach, jenž zakončoval před brankou. Kotouč ovšem špatně trefil a ten skončil na betonech Lukeše.
     
    22:18
    Domácí v plném počtu.
     
    22:37
    Následně Liberec vyhodil na zakázané uvolnění, a tak se bude pokračovat vhazováním po pravici Romana Willa.
     
    22:54
    Vojtěch Tomeček to zkoušel od levého mantinelu, kde ale mezírku mezi tyčkou a Willem nenašel. Clonící Jakub Chrpa byl následně krosčekován a vznikla menší šarvátka.
     
    22:59
    Po vhazování přišlo další vyhození až na icing, buly před Willem se tak bude opakovat potřetí během jedné minuty.
     
    23:31
    Nyní se Liberci hra na hraně faulů nevyplatila. Ondřej Dlapa byl za brankou Lukeše zasažen vysokou holí, Petr Kolmann inkasuje dvouminutový trest.
     
    23:59
    Domácímu celku se zatím nepovedlo vymyslet útočnou akci, hraje se spíše ve střední třetině. Liberečtí své oslabení nyní brání hodně dobře.
     
    24:36
    Až nyní bylo k vidění přečíslení domácího celku. Roman Chlouba unikal po pravé straně a čekal na nájezd Ivana Humla do brankoviště. Přihrávka byla ovšem nakonec ztečována do ochranné sítě.
     
    25:31
    Hosté v plném počtu.
     
    26:46
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Oba celky se dostávají do útočných akcí, ani jedna ovšem není zakončena nějakou střelou.
     
    27:31
    Dávid Skokan si najel do pásma a přenechal kotouč Michalu Vondrkovi. Ten od levého mantinelu zakončoval, vyjetého Romana Willa ovšem překonat nedokázal.
     
    27:47
    Liberečtí následně vyhodili na zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat před brankou Romana Willa.
     
    28:55
    Bílí Tygři nyní svírají domácí celek v pásmu, zatím to ale bylo beze střely. Piráti dobře brání a napadají útočící hráče hostujícího celku.
     
    29:38
    Petr Koblasa se parádně dostal přes bránící hráče do pásma a již chtěl zakončovat. Místo toho ale přišel faul a domácí budou hrát přesilovku. Martin Ševc inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    29:44
    Hostujícímu celku se povedlo vyhrát vhazování a zpoza branky vyhodit až na Štěpána Lukeše. Ten rozjede první přesilovkovou akci Pirátů.
     
    30:25
    Po křižné přihrávce se do puku opřel Juraj Valach, jenž dělovka pálil ke vzdálenější tyčce. Roman Will se ovšem stihl přesunout a puk vyrazil.
     
    30:49
    Ivan Huml si následně najel do brankoviště a dával kotouč do branky. Před Willem byl neskutečný závar, kotouč v síti ale nakonec neskončil.
     
    31:38
    Brett Flemming zakončoval od modré čáry v momentě, kdy se vracel z trestné lavice Martin Ševc. Jeho dělovka ovšem skončila jen těsně vedle branky.
     
    32:49
    Jan Havel nevyhodil a Lukáš Derner si najel do střelecké pozice. Z mezikruží ovšem připraveného Lukeše v brance nedokázal překonat!
     
    33:35
    Dlouho hosté svírali domácí celek v pásmu, až nyní se Piráti osvobodili a mohou vystřídat. Bílí Tygři jsou ovšem nyní hodně aktivní.
     
    34:21
    Dlouho byli Piráti v pěti lidech, nyní vyhodili na icing. Vladimír Růžička tak sáhl k timeoutu, pokračovat se tak bude po pár sekundách.
     
    35:07
    Obrovské šance domácích! Michal Poletín dostal kotouč mezi kruhy a zakončoval jen do Willa. Ivan Huml dorážel bekhendem, ale kotouč skončil jen těsně vedle branky.
     
    35:53
    Následně byla hra přerušena v útočném pásmu Liberce, kde se bojovalo o kotouč v rohu. Hra bude pokračovat vhazováním po levé ruce Štěpána Lukeše.
     
    35:56
    Hned po vhazování to zkoušel Tomáš Havlín, ale jeho pokus skončil jen na Štěpánu Lukešovi. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 089 diváků.
     
    36:28
    A další vyloučení, Liberec si zahraje početní výhodu. Na trestnou lavici míří chomutovský Ondřej Dlapa, jenž držel protihráče u pravého mantinelu.
     
    36:36
    Petr Jelínek dostal kotouč před branku, kde byl sám a hned zakončoval. Jeho pokus ovšem skončil jen na betonech pozorného Štěpána Lukeše!
     
    37:14
    Kotouč byl následně nahrnut do brankoviště, kde se ale nikdo v bílém neprosadil. Piráti následně vyhodili kotouč, který po teči skončil mezi diváky. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    37:45
    Následně se Piráti poprvé v oslabení osvobodili a Liberec musí začít od své branky. Bílí Tygři tak musejí od své branky vymyslet nějakou útočnou akci.
     
    37:56
    Ladislav Šmíd usedá na trestnou lavici. Nejdříve zahrál vysokou holí a následně se mu moc nechtělo na trestnou lavici. Dostává tak čtyři minuty.
     
    38:25
    Petr Jelínek nevyužil šanci na levé straně a přišel protiútok Lauka. Ten si najel až před branku a tvrdě zakončoval mezi betony. Will se ale překonat nenechal!
     
    38:38
    Hned poté v obrovské šanci Lukáš Chalupa, jenž z vrcholku kruhů tvrdě pálil do levé šibenice. I nyní se ovšem luxusním zákrokem zaskvěl Roman Will!
     
    39:57
    Následně se domácím nepovedlo přihrát si do luxusní pozice a mohla přijít odměna. Tyler Redenbach ujížděl osamocen na Štěpána Lukeše, kterého po ledě ovšem nepřekonal!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla opět vyrovnaná a hned na začátku se povedlo Liberci ve dvojnásobné výhodě snížit na rozdíl jediné branky. Prosadil se Martin Bakoš. Následovaly šance na obou stranách, ale další branka již nepadla. Piráti jdou do třetí třetiny s početní výhodou.

    Střely na branku: 18:23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Piráti vyhráli vhazování a pokoušeli se dostat do útoku. Jejich rozehra ovšem skončila na icingu, a tak se bude vhazovat po levici Štěpána Lukeše.
     
    40:58
    Domácím se zatím nepovedlo v přesilové hře vjet do útočné třetiny a spíše se hraje ve středu ledové plochy. Uvidíme, jak tomu budu následně.
     
    41:38
    Až nyní přišel střelecký pokus. Od modré čáry to zkoušel Jaroslav Mrázek, který ovšem trefil jen betony pozorného Romana Willa v brance.
     
    41:55
    Hosté v plném počtu.
     
    42:24
    Podél levého mantinelu si až za branku najel Petr Jelínek, který následně u vzdálenější tyčky zakončoval. Nakonec ale trefil jen betony vyjetého Lukeše.
     
    43:34
    Jan Ordoš dlouho vymýšlel, co udělá s kotoučem. Nakonec to od levého mantinelu zkoušel před branku, kde se ale nikdo neprosadil. Lukeš zakročil.
     
    44:06
    Do útoku procházel Petr Koblasa, jenž byl povalen a po jeho zákroku vypadla branka. Následovala rozmíška mezi Skokanem a Havlínem, po které inkasuje dvě minuty chomutovský útočník.
     
    44:24
    Michal Bulíř našel parádní přihrávkou před branku Petra Jelínka, jenž zblízka zakončoval. Nakonec ale jen nad branku Štěpána Lukeše!
     
    45:14
    Od pravého kruhu zakončoval Martin Ševc, jenž dělovkou mířil na zadní tyčku. Branku se mu ovšem trefit nepovedlo, liberecký tlak ovšem pokračuje.
     
    45:26
    A zakončen byl pokusem z vrcholku kruhů, jenž skončil v lapačce připraveného Štěpána Lukeše. Ten dnes chytá opravdu velký zápas.
     
    45:37
    Dalším střílejícím byl Ladislav Šmíd, jenž to zkoušel od pravého mantinelu. Ani bývalý hráč NHL ovšem prostor tří tyči nedokázal trefit.
     
    46:06
    Domácí v plném počtu.
     
    46:34
    Vracející se Dávid Skokan z trestné lavice vyhazoval lehce na zakázané uvolnění a puk nakonec doklouzal až za čáru. Vhazování před Lukešem.
     
    46:38
    Lukáš Derner byl hráčem, který hned po vhazování zakončoval. Ani jeho pokus ovšem neskončil za zády připraveného Lukeše, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    46:43
    Střela Lukáše Dernera se od zadního mantinelu dostával do brankoviště. Štěpán Lukeš tak kotouč raději ukryl v lapačce a přerušil hru.
     
    47:40
    Dávid Skokan se po akci Petra Koblasy pokoušel dostat kotouč do branky. Skákavou gumu ale za záda Romana Willa nakonec nepropasoval.
     
    48:23
    Tvrdá rána Tomáše Slováka byla tečována před brankou Jakubem Laukem, který měl na hokejce branku. Roman Will ovšem zareagoval a kotouč ukryl v lapačce.
     
    48:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec se dočkává vyrovnání hodně šťastnou trefou! DOMINIK LAKATOŠ objížděl branku a dával kotouč do brankoviště, kde trefil brusli jednoho z bránících hráčů. Puk se následně dostal mezi betony Štěpána Lukeše. Bez asistence.
    48:46 Dominik LAKATOŠ - 2:2
     
    49:46
    Hosté se nadále snaží a z mezikruží jeden z hráčů bekhendem zakončoval. Skákavý kotouč mířil na zadní tyčku a nakonec skončil na betonech Lukeše.
     
    50:36
    Další liberecké snažení bylo zakončeno střelou od modré čáry, kterou Lukeš viděl a puk v pohodě ukryl ve své lapačce.
     
    50:55
    Následně byla hra přerušena odpískáním vysoké holi chomutovského hráče. Pokračovat se bude vhazováním po levici Štěpána Lukeše.
     
    51:44
    Obrovská šance hostů! Ti se dostali do přečíslení ve třech, Ladislav Šmíd dostal přihrávku před branku, kde svou akci trestuhodně nezakončil gólově!
     
    52:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    DOMINIK LAKATOŠ se dostal k volnému kotouči na levé straně a bleskově puk poslal do pravé šibenice! Na tento pokus Štěpán Lukeš nemohl zareagovat. Asistence: Jan Ordoš a Jan Stránský.
    52:04 Dominik LAKATOŠ - 2:3
     
    52:24
    Po hře vysokou holí v obranném pásmu Chomutova se hra přerušuje a pokračovat bude po komerční přestávce. Vhazovat se bude před Lukešem.
     
    52:34
    Jakub Lauko se pokoušel bleskově rozehrát z vlastní třetiny. Kotouč ovšem nikdo nezachytil, a tak se píská icing.
     
    52:41
    Následně domácí vyhodili na další icing, ačkoliv to tak neplánovali. Souboj Lauka s bránícím hráčem byl hodně vyrovnaný. Vhazování po pravici Lukeše.
     
    53:10
    Martin Bakoš se dostal k odraženému kotouči a po pravé straně postupoval do brankoviště. Štěpána Lukeše v brance ovšem rychlou střelou nepřekonal.
     
    54:14
    Z obranné třetiny se až do útoku dostal Jan Havel, který z úhlu zakončoval. Romana Willa v brance ovšem překvapit nedokázal, následně byl odpískán faul domácích.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Poletín – 2 min., sekání).
     
    54:51
    Liberci se zatím nic nepovedlo vymyslet, Mário Grman bekhendem po mantinelu kotouč poslal až za branku Romana Willa.
     
    55:31
    A další trest pro domácí. Jaroslav Mrázek zastavoval pronikajícího hráče Liberce háčkem, vidí tedy dvouminutový trest.
     
    55:44
    Martin Ševc to zkoušel od modré čáry ke vzdálenější tyčce, překonat se mu ale Lukeše nepovedlo. Zamířil totiž jen vedle branky.
     
    56:00
    Další pokus Martina Ševce od modré čáry. Štěpán Lukeš jeho ránu viděl a ramenem ji vytěsnil nad branku Pirátů, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    56:24
    U levé tyčky se nadvakrát pokoušel prosadit Lukáš Jašek, ani jeden jeho pokus ovšem za zády chomutovského brankáře neskončil.
     
    56:24
    Liberečtí dostávají dvě minuty hned po vhazování. Petr Jelínek inkasuje trest za zdržování hry.
     
    57:22
    Dlouho se hrálo bez ničeho, co by stálo za zmínku. Hra byla přerušena v momentě, kdy hosté vyhodili na icing. Brzy začne přesilovka domácího celku.
     
    57:29
    Nadvakrát po vhazování zakončoval Mário Grman, ani jeden pokus ale v brance neskončil. Piráti jsou v plném počtu.
     
    57:53
    Piráti hrají v šesti a Štěpán Lukeš je na střídačce!
     
    58:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    A nakonec Piráti hodně rychle vyrovnávají na 3:3! Střela Juraje Valacha byla před brankou tečována DÁVIDEM SKOKANEM, jenž tak vrací domácí celek zpátky do hry o body. Asistence: Juraj Valach a Michal Vondrka.
    58:00 Dávid SKOKAN - 3:3
     
    58:44
    Následně se hra přerušuje a vhazovat se bude po pravici Romana Willa. Domácí publikum si přeje ještě jednu branku.
     
    59:16
    Piráti se dostali před branku do závaru, kde se ale nikdo v tmavém dresu neprosadil. Puk zavezl Koblasa a dorážet se pokoušel Dávid Skokan.
     
    59:54
    V posledním snažení základní hrací doby se objevil Ladislav Šmíd v ofsajdu, uvidíme tedy prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina nám nabídla hned tři branky. Liberečtí díky Dominiku Lakatošovi otočili stav utkání, domácí odpověděli přesně dvě minuty před koncem, kdy se před brankou prosadil Dávid Skokan. Za dvě minutky startuje prodloužení.

    Střely na branku: 25:37
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Piráti se dostali jako první do zakončení. Petr Koblasa si najel mezi kruhy a zakončoval. Nakonec ale branku trefit nedokázal.
     
    60:47
    Jakub Lauko mohl rozhodnout již v první minutě prodloužení. Prokličkoval se před branku, ale z levé strany nenašel mezírku mezi Willem a tyčkou.
     
    61:21
    Piráti jsou stále u kotouče a nyní klidní hru kombinací za vlastní brankou. Mezitím dostřídávají oba celky.
     
    62:27
    Piráti sevřeli hostující celek a pokoušeli se něco vymyslet. Ani jedna z nabízených akcí ovšem nebyla zakončena.
     
    63:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácím nevyšel protiútok, kdy Jakub Lauko v přečíslení nepřihrál ideálně na Michala Poletína. Puk se dostal k vyjetému Lukešovi, jenž nerozehrál ideálně – MICHAL BULÍŘ jej obral o kotouč a dojel s ním do branky. Bez asistence.
    63:03 Michal BULÍŘ - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Šťastnějším celkem jsou dnes Liberečtí, kteří v prodloužení přežili některé nebezpečné situace a následně po chybě chomutovského Štěpána Lukeše rozhodli. Bod navíc tak putuje do Podještědí.

    Střely na branku: 26:39
    Nejlepší hráči utkání: Michal Vondrka – Dominik Lakatoš
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy u extraligy zase na počtěnou. (18:15:41)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 10. Flemming (Chlouba), 13. Vondrka (TS), 58. Skokan (Valach, Vondrka) – 22. Bakoš (Ševc, Jašek), 49. Lakatoš, 53. Lakatoš (Ordoš, J. Stránský), 64. Bulíř


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Valach, Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, L. Chalupa, Grman – Tomica, Skokan, Vondrka – Poletín, Huml, J. Havel – Koblasa, Šťovíček, Lauko – Chrpa, Chlouba, V. Tomeček.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc, Havlín, Šmíd, Jánošík, Derner, Kolmann – L. Krenželok, P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Redenbach, Bakoš – Ordoš, Bulíř, J. Stránský – J. Vlach, Vantuch, Bartovič.

    Rozhodčí: Hodek, Souček – Pešek, Zíka.

    Diváci: 4 089
    thejrc.org