Trnava – Ružomberok 1:1 (kon.) | Senica – Žilina 4:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:2 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:2 (2:2)
FC Nitra
sk Neděle 05.11.2017, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V Zlatých Moravciach sme sledovali na prvoligové pomery veľmi dobré stretnutie. V druhom polčase sa už nehral taký atraktívny futbal, no napriek tomu nechýbali šance, najmä na domácej strane. Timotej Záhumenský mohol v záverečnej desaťminútovke rozhodnúť, no jeho gól pre ofsajdové postavenie platiť nemohol. V nadstavenom čase odmietol rolu hrdinu zápasu aj Karol Karlík, a tak sa zápas končí remízou 2:2. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (18:54:18)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Cleber Silva Nascimento potiahol loptu smerom k pokutovému územiu. Následne Ewerton Paixao da Silva prenechával loptu svojmu spoluhráčovi, ale napokon loptu poslal do bezpečia Ondřej Vencl.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Ivan Kružliak pridáva ešte tri minúty. Na začiatku tej prvej mali domáci futbalisti výhodu rohového kopu. Na center z pravej strany si nabehol Karol Karlík, ale z hranice piatich metrov prestrelil bránu.
     
    90
    V poslednej minúte zápasu sme svedkami aj tretieho domáceho striedania. Na trávnik sa ešte dostane Dawid Szymonowicz, ktorý vymení Róberta Gešnábela.
     
    89
    Riadny hrací čas sa chýli k svojmu záveru. Nitrania teraz držia loptu na svojich kopačkách a vyzerá to tak, že so ziskom jedného bodu sú spokojní. Pri lopte je momentálne brankár Lukáš Hroššo.
     
    88
    Po zblokovanej strele spoza pokutového územia mali hostia k dispozícii rohový kop. Ten zahral Andrej Fábry, do koncovky sa tlačil Aurelien Ngeyitala, ale napokon ho odstavil jeden z domácich obrancov.
     
    87
    Tomáš Kóňa dostal trošku viac priestoru v strede ihriska a napokon to skúsil z podobnej pozície ako v prvom polčase Timotej Záhumenský. Hosťujúci hráč ale nebol taký úspešný a loptu poslal tesne nad bránu Pavla Kováča.
     
    86
    Timotej Záhumenský centrom z pravej strany hľadal Ľubomíra Urgelu, ale napokon našiel len rukavice Lukáša Hrošša. Následne sa domáci hráč predviedol aj v obrannom svetle, keď cez neho neprešiel Andrej Fábry.
     
    84
    Domáci futbalisti sa tešili zo strelenia tretieho gólu, no ten napokon pre ofsajdové postavenie neplatí. Ľubomír Urgela poslal krásny center na Timoteja Záhumenského, no tomu druhý gól v zápase zobral postranný rozhodca.
     
    83
    Obrovské zmätky v nitrianskej šestnástke. K strele sa mohol dostať Ewerton Paixao da Silva, následne aj Cleber Silva Nascimento, no v oboch prípadoch boli strely brazílskych legionárov zblokované.
     
    82
    Pavel Kováč sa teraz musel mať na pozore. Filip Balaj vnikol do pokutového územia, svojou prihrávkou hľadal Máriusa Charizopulosa, no ten tiesnený Martinom Dobrotkom nezakončil razantne.
     
    81
    Domáci futbalisti dostali pred šestnástkou súpera trošku viac priestoru. Mateus De Oliveira Silva mohol strieľať, ale namiesto toho hľadal šikovným oblúčikom v šestnástke Ľubomíra Urgelu. Ten ale jeho úmysel zjavne nepochopil.
     
    80
    Do konca dnešného duelu zostáva ešte desať minút. Pred pár sekundami si Lukáš Hroššo pripisuje na konto štvrtý úspešný zákrok, keď si poradil so strelou Karla Karlíka z veľkej diaľky.
     
    78
    Karol Karlík dlhým pasom hľadal za obranou súpera nabiehajúceho Martina Chrena. Krajný obranca si dokázal spracovať loptu, no pri snahe o kľučku na súperovho obrancu mu lopta ušla mimo ihriska.
     
    77
    Posledné striedanie na strane hostí. Na ihrisko sa dostane aj Márius Charizopulos, ktorý nahradí Andreja Ivančíka. Ten tak svoju trojgólovú zbierku z tejto sezóny nerozšíri.
     
    76
    Hostia teraz boli hneď so štyrmi hráčmi pred pokutovým územím súpera. Aurelien Ngeyitala priťukol loptu na kopačku Andreja Fábryho, no ten svojou ľavačkou bránu súpera minul.
     
    75
    Nitrania mali výhodu rohového kopu, ale nič z neho vyťažili. Loptu posielal do šestnástky Tomáš Kóňa, ale žiadneho spoluhráča pred Pavlom Kováčom nenašiel.
     
    74
    Andrej Ivančík sa presadil v krídelnom priestoru. V pokutovom území súpera hľadal číhajúceho Filipa Balaja, no pred ním odkopol loptu na rohový kop obranca Karol Karlík.
     
    73
    Druhé striedanie v podaní domáceho trénera Juraja Jarábka. Na ihrisko sa dostane aj tretí Brazílčan Cleber Silva Nascimento. Ten nahradzuje strelca úvodného gólu Petra Sládeka.
     
    72
    Exekútorom priameho kopu bol napokon Karol Karlík. Ten to skúšal priamo na Lukáša Hrošša, no nitriansky brankár si poradil bez väčších problémov. Následne chcel rýchlo rozohrať, no po súboji s ním spadol na zem Martin Dobrotka.
     
    71
    Ewerton Paixao da Silva sa teraz snažil presadiť individuálne. S loptou bol už tesne pred pokutovým územím, keď zrazu prišiel tvrdý zákrok Jaroslava Machovca. Domáci futbalisti tak budú mať výhodu priameho kopu z dobrej pozície.
     
    70
    Domáci futbalisti vysoko napádali rozohrávku súpera. Róbert Gešnábel išiel do súboja s Richardom Križanom dôrazne, no podľa Ivana Kružliaka si pomohol v rozpore s futbalovými pravidlami.
     
    69
    Martin Dobrotka sa teraz vysunul na úroveň stredovej čiary. Po tom čo si Filip Balaj prebral loptu ho zozadu atakoval a taktickým faulom prerušuje útočnú aktivitu futbalistov spod Zobora.
     
    67
    Tentokrát to Nitrania po akcii Andreja Fábryho skúsili cez pravú stranu. Na center si už nabiehal Filip Balaj, no v súboji s Karolom Karlíkom si podľa hlavného arbitra pomáhal rukami.
     
    66
    Andrej Ivančík sa presadil cez svoju ľavú stranu, následne poslal loptu do pokutového územia, ale v náročnej pozícii si skúseným spôsobom poradil obranca Martin Dobrotka.
     
    65
    Máme za sebou dvadsať minút druhého polčasu. Ten zatiaľ nie je taký atraktívny, ako bol ten prvý. Posledným skórujúcim hráčom je naďalej Timotej Záhumenský, no ten sa trafil skutočne parádnym spôsobom.
     
    64
    Teraz sa na ihrisku krátky časový úsek nehralo, pretože po predošlej akcii zostal na trávniku ležať s bolestivou grimasou Richard Križan. Napokon sa však postavil na nohy a nebude musieť byť ošetrovaný.
     
    63
    Po centri z pravej strany si spracoval loptu v pokutovom území súpera Ľubomír Urgela. Následne dokázal vystreliť cez Richarda Križana, no brankár Lukáš Hroššo loptu bez najmenších problémov chytá.
     
    62
    Hlavný rozhodca tentokrát prisudzuje loptu hosťom. V strede ihriska totiž fauloval Mateus De Oliveira Silva, ktorý takisto patrí k najaktívnejším hráčom dnešného zápasu.
     
    61
    Róbert Gešnábel opäť patrí k najlepším hráčom na ihrisku. Podobne ako pred niekoľkými minútami sa presadil po pravej strany, bol s loptou v pokutovom území, no jeho center spoluhráča nenašiel.
     
    60
    Tréner Ivan Galád posiela na trávnik hneď dvoch čerstvých hráčov. Po hodine hry sa zápas končí pre Reného Kotríka, ktorého nahradzuje Andrej Fábry. Takisto prichádza na trávnik aj Aurelien Ngeyitala, ktorý nahrádza Christiána Steinhübela.
     
    59
    Lukáš Hroššo namiesto odkopu volil kratšiu prihrávku na svojich obrancov. Následne vysoko napádal Ľubomír Urgela, ale podľa hlavného rozhodcu si počínal nedovoleným spôsobom.
     
    57
    Domáci hráči to teraz skúsili cez pravú stranu. Rýchly Peter Sládek centroval do šestnástky súpera, ale jediného muža v bielom drese, Róberta Gešnábela, nenašiel.
     
    56
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre domácich. Timotej Záhumenský rýchlo vhodil loptu do pokutového územia hostí. Róbert Gešnábel sa presadil cez Richarda Križana, no pred bránou nikoho nenašiel.
     
    55
    Christián Steinhübel sa snažil presadiť po ľavej strane, no v súboji s Martinom Dobrotkom neuspel. Následne zostáva ležať na trávniku, a tak obranca Richard Križan zakopol loptu do autu.
     
    54
    Priamy kop z hranice 30 metrov zahrávali aj hostia. Zrejme to bol Tomáš Kóňa, kto posielal center do domácej šestnástky. Napokon lopta končí len v moci skúseného brankára Pavla Kováča.
     
    53
    Priamy kop z pravej strany zahral Róbert Gešnábel. Do zakončenia sa dostával Peter Sládek, ale v rozhodujúcom momente loptu dobre netrafil a nasmeroval ju mimo brány Lukáša Hrošša.
     
    52
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Ten zahral Karol Karlík, ale lopta preletela celým pokutovým územím. Napokon ju zachytil ešte Mateus De Oliveira Silva a vybojoval pre domácich priamy kop.
     
    51
    A ďalší kartový test pre hráča hostí. Tentokrát je jej adresátom Ondřej Vencl, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Róbertom Gešnábelom. Niektorým fanúšikom sa karta žltej karty málila.
     
    50
    Začiatok druhého polčasu je poriadne rozkúskovaný. Vidíme množstvo vhadzovaní a tiež nie je núdza o nedovolené zákroky. Momentálne sú pri lopte hráči hostí, ktorí budú vhadzovať.
     
    49
    Ľubomír Urgela teraz kúzlil s loptou na hranici pokutového územia. Napokon sa ale do zakončenia nedostal a navyše sa domáci útočník previnil voči pravidlám útočným faulom.
     
    48
    Exekútorom priameho kopu domáceho tímu bol Peter Sládek. Svojim centrom z pravej strany našiel hlavičkujúceho Damiána Bariša, ale striedajúci hráč netrafil priestor nitrianskej brány.
     
    47
    Ivan Kružliak vyťahuje druhú žltú kartu dnešného duelu. Mateus De Oliveira Silva bol tvrdým spôsobom poslaný na trávnik, za čo dostáva kartový trest René Kotrík.
     
    46
    Domáci tréner Juraj Jarábek urobil počas prestávky jednu zmenu vo svojej zostave. Z ihriska odišiel Denis Horník, ktorého nahradil ofenzívnejšie ladený Damián Bariš. Na stopérsky post sa tak zaradí Karol Karlík.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného duelu máme za sebou. Videli sme v ňom štyri góly, po dvoch na každej strane. Už v 17. sekunde zápasu otvoril skóre Peter Sládek, keď s prispením nitrianskeho obrancu prekonal Lukáša Hrošša. Hostia sa následne skonsolidovali a otočili vývoj stretnutia. V priebehu troch minút skórovali Filip Balaj a Tomáš Kóňa. Najkrajším moment zápasu sme ale videli dve minúty pred koncom polčasu, keď sa parádnou strelou ľavačkou zaskvel Timotej Záhumenský. Druhý polčas sa začne krátko po 18:00 hod.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Prvý polčas nám priniesol už štyri presné zásahy. Domáci futbalisti povzbudení predošlou exportnou strelou Timoteja Záhumenského sa ešte snažia niečo vymyslieť, no času na strelenie gólu je už veľmi málo.
    43. Timotej ZÁHUMENSKÝ - 2:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    43
    Zlaté Moravce dali gól!
    Krásny futbalový moment! TIMOTEJ ZÁHUMENSKÝ sa riadil známym pravidlom – keď nevieš čo s loptou, vystrel! Domáci futbalista sa oprel do lopty z hranice dobrých 30 metrov a trafil krásne do pravého vinkla brány súpera. Lukáš Hroššo bol len v role štatistu.
     
    42
    Christián Steinhübel si teraz počínal nedovolene v súboji s Martinom Dobrotkom. Domáci kapitán sa snažil rýchlo rozohrať, no trafil len hráča Nitry. Domáci fanúšikovia si pýtali kartový trest pre hráča súpera, no hlavný rozhodca necháva hre voľný priebeh.
     
    41
    Hostia opäť pohrozili. V priestore pravého krídla sa individuálne presadil Christián Steinhübel a postupoval s loptou do šestnástky. Napokon vystrelil z ťažkého uhla, ale Pavel Kováč na dvakrát jeho strelecký pokus kryje.
     
    40
    Obrovská šanca na strane hostí! Andrej Ivančík centroval z pravej strany, našiel Filipa Balaja, no jeho zakončenie vyrazil Pavel Kováč. Následne sa útočník hostí dostal k dorážke, no z tesnej blízkosti napálil loptu do brvna.
     
    39
    Mateus De Oliveira Silva zachytil odkop Jána Chovanca a okamžite poslal loptu do šestnástky súpera. Peter Sládek krásne posunul loptu na Ewertona Paixao da Silvu, ale tomu strela nesadla a skončila len na tribúne.
     
    38
    Hostia sa nepresadili, pretože Ivan Kružliak píska nedovolený zákrok zrejme Jána Chovanca. Následne to Zlaté Moravce skúšali po pravej strane, ale obrancovia Nitry poslali loptu do autu.
     
    36
    Hostia sa teraz presadili na ľavej strane. Christián Steinhübel poslal kvalitný center do nebezpečného priestoru, ale pred Filipom Balajom dobre zasiahol brankár Pavel Kováč.
     
    35
    Hostia teraz zbytočne stratili loptu pred vlastným pokutovým územím. Využiť sa to snažil Ľubomír Urgela, zasekol si aj jedného z obrancov Nitry, no jeho následnému zakončeniu z vnútra šestnástky chýbala väčšia razancia.
     
    34
    Priamy kop hostí rozohral z pravej strany Tomáš Kóňa. Brankár Pavel Kováč celú situáciu kontroloval a vysoký center strelca druhého nitrianskeho gólu nechal doputovať mimo hracej plochy.
     
    33
    Domáci futbalisti sa previnili voči pravidlám dvakrát v priebehu jednej minúty, čo ťažko nesú aj ich fanúšikovia. Najskôr fauloval Ewerton Paixao da Silva a následne aj Karol Karlík.
     
    32
    Priamy kop domáceho tímu rozohral Peter Sládek. Strelec úvodného gólu zápasu poslal mäkučký center do šestnástky, ale napokon sa píska útočný faul Ewertona Paixao da Silvu na Andreja Ivančíka.
     
    31
    Hlavný rozhodca Ivan Kružliak prvýkrát siaha do svojho vrecka. Prvým potrestaným hráčom v zápase je Matúš Kuník, a tak budú mať domáci futbalisti výhodu štandardnej situácie.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného zápasu. Nitra v priebehu troch minút dokázala otočiť skóre na pôde Zlatých Moraviec prekvapujúco vedie 1:2. Domáci sa ale určite nebudú chcieť zmieriť s takýmto skóre.
    28. Tomáš KÓŇA - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    28
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti veľmi ľahko stratili loptu v strede ihriska. Následne si TOMÁŠ KÓŇA nabehol na kolmú prihrávku svojho spoluhráča a postupoval sám na bránu. Pavel Kováč síce dobre vybehol, ale strelecký pokus skúseného futbalistu nedokázal zneškodniť.
     
    27
    Róbert Gešnábel poslal vysoký center do pokutového územia, čo nebolo dobré riešenie. Lopta preletela celým pokutovým územím a na ihrisku ju nezachytil ani strelec prvého gólu Peter Sládek.
     
    26
    Domáci futbalisti sa po inkasovanom góle dostali na dostrel súperovej brány, ale Lukáš Hroššo zasahovať nemusel. Róbert Gešnábel trafil len Ondrěja Vencla, a tak bude nasledovať rohový kop.
    25. Filip BALAJ - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    25
    Nitra dala gól!
    Futbalistom spod Zobora sa podarilo vyrovnať skóre dnešného zápasu. Loptu si na biely bod postavil FILIP BALAJ a strelou k ľavej žrdi nedal brankárovi šancu. Pavel Kováč nevystihol smer strely, a tak v zápase prvýkrát inkasuje.
     
    24
    Hostia budú kopať pokutový kop! Po centri Matúša Kuníka stiahol Martin Dobrotka v pokutovom území Filipa Balaja a hlavný arbiter Ivan Kružliak podobne ako na liverpoolskom Anfield Road nariaďuje penaltu.
     
    23
    Timotej Záhumenský predviedol peknú individuálnu akciu po pravej strane. Následne pred šestnástkou súpera poslal loptu na Róberta Gešnábela, no toho dokázal odzbrojiť skúsený Tomáš Kóňa.
     
    22
    Domáci zahrali rohový kop nakrátko, čo sa neukázalo byť dobrým riešením. Pod tlakom centroval z pravej strany Timotej Záhumenský, ale nikoho v bielom drese nenašiel.
     
    21
    Registrujeme druhý ofsajd na strane hostí, tentokrát v ňom bol Christián Steinhübel. Na druhej strane sa individuálne presadil Róbert Gešnábel a po obrannom zákroku Ondřeja Vencla budeme svedkami rohu.
     
    20
    Po obrannom zákroku Karola Karlíka mali hostia výhodu rohového kopu. Christián Steinhübel poslal nebezpečný center do pokutového územia, ale napokon loptu odkopol do bezpečia krajný obranca Martin Chren.
     
    18
    Domáci to teraz skúšali cez ľavú stranu. Denis Horník pekný pasom chcel vysunúť Ewertona Paixao da Silvu, no ten bol tiesnený Matúšom Kuníkom a nedokázal loptu udržať na hracej ploche.
     
    17
    Obrancovia hostí boli teraz skutočne veľmi nedôrazní vo vlastnej šestnástky. Róbert Gešnábel ešte zachytil loptu na ihrisku, následne sa dostal k strele ľavačkou Karol Karlík, ale mieril len do Lukáša Hrošša.
     
    16
    Domáci futbalisti sa snažili zahrať akýsi signál, no hlavička z hranice pokutového územia nemohla prekvapiť skúseného brankára Lukáša Hrošša. Ten v úvode sezóny držal skvelú šnúru, keď inkasoval až v šiestom kole.
     
    15
    Róbert Gešnábel sa snažil presadiť individuálne, no v jeho snažení ho zastavil nedovolený zákrok súpera. Domáci tak budú mať výhodu priameho kopu, ktorého exekútorom bude Mateus De Oliveira Silva.
     
    14
    Mateus De Oliveira Silva bol zrejme ešte frustrovaný z predošlého momentu a veľmi tvrdo išiel do súboja s Richardom Križanom. Hlavný rozhodca Ivan Kružliak ani tentokrát žltú kartu neudeľuje.
     
    13
    Ivan Kružliak teraz zrejme mal pískať nedovolený zákrok na Mateusa De Oliveiru Silvu. Zozadu ho priadne prebrúsil Christián Steinhübel a môže byť rád, že sa svoj počin nedostal kartový trest.
     
    12
    Po faule na jedného z domácich hráčov to z polovice ihriska skúsil priamou strelou Karol Karlík. Lukáš Hroššo ale dokázal včas reagovať a strelu mieriacu do priestoru jeho brány bezpečne chytá.
     
    11
    Matúš Kuník teraz ustál súboj na ľavej strane, kde sa snažil preniknúť Martin Chren. Následne adresoval kolmú prihrávku na Filipa Balaja, no ten bol v momente prihrávky v postavení mimo hru.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút zápasu. Domáci môžu byť rozhodne spokojnejší, keďže už po 17 sekundách hry sa s prispením obrancu súpera gólovo presadil Peter Sládek.
     
    9
    Hostia majú zatiaľ pomerne veľké problémy s vysokým napádaním súpera. Teraz sa síce dostali na útočnú polovicu, ale po nepresnom centri Jána Chovanca bude nasledovať len odkop od domácej brány.
     
    8
    Róbert Gešnábel zachytil loptu na hracej ploche a z pravej strany centroval. Lopta ale nenašla nikoho v bielom drese. Naopak, pochválime Richarda Križana, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    7
    Domáci futbalisti teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Do problémov sa dostal aj brankár Lukáš Hroššo a po jeho nepresnom odkope bude nasledovať len vhadzovanie ViOnu.
     
    6
    Nitrania nedokázali nič vyťažiť z výhody rohového kopu. Lopta bola až príliš vysoká, preletela celým pokutovým územím a žiadny zo zverencov Ivana Galáda sa do zakončenia nedostal.
     
    5
    Hostia budú mať výhodu prvého rohového kopu. Cez Timoteja Záhumenského sa po ľavej strane presadil Jaroslav Machovec, no jeho prízemný center odvrátil do bezpečia Karol Karlík.
     
    4
    Ivan Kružliak píska nedovolený zákrok na útočnej polovici domáceho tímu. Na trávniku sa ocitol Jaroslav Machovec. Následne Lukáš Hroššo poslal dlhú loptu dopredu, ale trojica nitrianskych útočníkov sa nepresadila.
     
    3
    Domáci futbalisti sa dostali do ďalšej palebnej pozície. Spoza pokutového územia vystrelil Ewerton Paixao da Silva, ale jeho prízemný pokus neprešiel až k brankárovi Lukášovi Hroššovi.
     
    2
    Hostia mali teraz výhodu vhadzovania v okolí pokutového územia súpera. Napokon sa dostali aj k dvom strelám spoza šestnástky, no tie boli zblokované. Dobrú prácu odviedol aj ofenzívne ladený Róbert Gešnábel.
    1. Peter SLÁDEK - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    1
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti vstupujú do zápasu tým najlepším možným spôsobom a po 17 sekundách strieľajú gól. Na ľavom krídle sa presadil krajný obranca Martin Chren, po jeho centri sa dostal k strele PETER SLÁDEK a loptu nešťastne tečoval do siete zrejme Ondřej Vencl.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Záhumenský, Horník, Dobrotka (C), Chren – Paixao da Silva, De Oliveira Silva, Karlík, Gešnábel – Sládek – Urgela.
    Náhradníci: Novota – Bariš, Hamar, Nascimento, Szymonowicz.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Kotrík, Kóňa (C), Machovec – Ivančík, Balaj, Steinhübel.
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Valenta, Fábry, Abrahám, Charizopulos.

    Rozhodcovia: Ivan Kružliak – Tomáš Somoláni a Radoslav Bobko.
     
    Vážení fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Tá po včerajšej prestávke pokračuje ďalšími troma zápasmi 15. kola. Spoločne sa pozrieme ku rieke Žitave, kde sa odohrá veľké regionálne derby. Domáci ViOn Zlaté Moravce totiž privíta na vlastnom ihrisku FC Nitra.

    FC VION ZLATÉ MORAVCE

    Zlaté Moravce majú v tejto sezóne pomerne kolísavú formu. V doterajších 14 zápasoch nazbierali 19 bodov, vďaka čomu im patrí priebežná ôsma priečka. Na vytúženú prvú šestku, ktorá bude v závere sezóny bojovať o titul, strácajú momentálne päť bodov. Zlatomoravčania by mohli byť v tabuľke aj o niečo vyššie, ale to by museli dávať viac gólov. Zverenci trénera Juraja Jarábka totiž prekonali súperových brankárov zatiaľ len 17-krát. Najlepším strelcom mužstva je stredopoliar Róbert Gešnábel, ktorý má na svojom konte šesť presných zásahov. Na druhej strane, defenzíva mužstva, ktorej velí najstarší aktívny futbalista vo Fortuna lige Pavel Kováč, inkasovala v doterajšom priebehu sezóny iba 19 gólov. V tomto smere patrí ViOn k tomu lepšiemu, čo najvyššia súťaž ponúka. Jeho aktuálna forma je ako na hojdačke. Z ostatných piatich zápasov dvakrát vyhral, dvakrát prehral a raz remizoval. Naposledy sa museli Zlatomoravčania skloniť proti rozbehnutej Žiline, ktorej pod Dubňom podľahli 0:2.

    FC NITRA

    Nitrania sú veľkým prekvapením jarnej časti Fortuna ligy. Do najvyššej súťaže sa vrátili po niekoľkoročnej prestávke a od úvodu udivovali celú športovú verejnosť na Slovensku. Skvelé výkony zakladalo mužstvo skúseného trénera Ivana Galáda na kvalitnej defenzíve. Tá prvý gól inkasovala až v piatom kole od Dunajskej Stredy. Momentálne sa FC Nitra nachádza na piatom mieste so ziskom 25 bodov. Za určitých okolností by sa však Nitrania mohli po dnešnom zápase ocitnúť aj na treťom mieste. Tím spod Zobora sa trošku trápi v ofenzívne, keď zaznamenal len 16 gólov. Menej produktívnu ofenzívu majú už len posledné štyri tímy tabuľky. Zaujímavosťou je, že o drvivú väčšinu gólov Nitry sa postarala trojica futbalistov. Filip Balaj sa trafil päťkrát, Tomáš Kóňa štyrikrát a Andrej Ivančík má na konte tri zásahy do čierneho. Až do minulého týždňa ťahali Nitrania sériu šiestich zápasov bez víťazstva. Pred siedmimi dňami ju ale v domácom prostredí zlomili, keď zdolali Tatran Prešov 2:0. Vonku sa im ale príliš nedarí. Získali len osem bodov a posledné víťazstvo vonku si pripísali ešte v polovici augusta v Senici.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 1. Sládek (Chren), 43. Záhumenský – 25. Balaj (pen.), 28. Kóňa

    Karty:   31. Kuník (NIT), 47. Kotrík (NIT), 51. Vencl (NIT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:17.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Záhumenský, Horník (46. Bariš), Dobrotka (C), Chren – Paixao da Silva, De Oliveira Silva, Karlík, Gešnábel (90. Szymonowicz) – Sládek (73. Nascimento) – Urgela.
    Náhradníci: Novota – Bariš, Hamar, Nascimento, Szymonowicz.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Kotrík (60. Fábry), Kóňa (C), Machovec – Ivančík (77. Charizopulos), Balaj, Steinhübel (60. Ngeyitala).
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Valenta, Fábry, Abrahám, Charizopulos.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak – Tomáš Somoláni a Radoslav Bobko.
    thejrc.org