Trnava – Ružomberok 1:1 (kon.) | Senica – Žilina 4:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:2 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:2 (2:2)
FC Nitra
sk Neděle 05.11.2017, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V Zlatých Moravciach sme sledovali na prvoligové pomery veľmi dobré stretnutie. V druhom polčase sa už nehral taký atraktívny futbal, no napriek tomu nechýbali šance, najmä na domácej strane. Timotej Záhumenský mohol v záverečnej desaťminútovke rozhodnúť, no jeho gól pre ofsajdové postavenie platiť nemohol. V nadstavenom čase odmietol rolu hrdinu zápasu aj Karol Karlík, a tak sa zápas končí remízou 2:2. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (18:54:18)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Cleber Silva Nascimento potiahol loptu smerom k pokutovému územiu. Následne Ewerton Paixao da Silva prenechával loptu svojmu spoluhráčovi, ale napokon loptu poslal do bezpečia Ondřej Vencl.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Ivan Kružliak pridáva ešte tri minúty. Na začiatku tej prvej mali domáci futbalisti výhodu rohového kopu. Na center z pravej strany si nabehol Karol Karlík, ale z hranice piatich metrov prestrelil bránu.
     
    90
    V poslednej minúte zápasu sme svedkami aj tretieho domáceho striedania. Na trávnik sa ešte dostane Dawid Szymonowicz, ktorý vymení Róberta Gešnábela.
     
    89
    Riadny hrací čas sa chýli k svojmu záveru. Nitrania teraz držia loptu na svojich kopačkách a vyzerá to tak, že so ziskom jedného bodu sú spokojní. Pri lopte je momentálne brankár Lukáš Hroššo.
     
    88
    Po zblokovanej strele spoza pokutového územia mali hostia k dispozícii rohový kop. Ten zahral Andrej Fábry, do koncovky sa tlačil Aurelien Ngeyitala, ale napokon ho odstavil jeden z domácich obrancov.
     
    87
    Tomáš Kóňa dostal trošku viac priestoru v strede ihriska a napokon to skúsil z podobnej pozície ako v prvom polčase Timotej Záhumenský. Hosťujúci hráč ale nebol taký úspešný a loptu poslal tesne nad bránu Pavla Kováča.
     
    86
    Timotej Záhumenský centrom z pravej strany hľadal Ľubomíra Urgelu, ale napokon našiel len rukavice Lukáša Hrošša. Následne sa domáci hráč predviedol aj v obrannom svetle, keď cez neho neprešiel Andrej Fábry.
     
    84
    Domáci futbalisti sa tešili zo strelenia tretieho gólu, no ten napokon pre ofsajdové postavenie neplatí. Ľubomír Urgela poslal krásny center na Timoteja Záhumenského, no tomu druhý gól v zápase zobral postranný rozhodca.
     
    83
    Obrovské zmätky v nitrianskej šestnástke. K strele sa mohol dostať Ewerton Paixao da Silva, následne aj Cleber Silva Nascimento, no v oboch prípadoch boli strely brazílskych legionárov zblokované.
     
    82
    Pavel Kováč sa teraz musel mať na pozore. Filip Balaj vnikol do pokutového územia, svojou prihrávkou hľadal Máriusa Charizopulosa, no ten tiesnený Martinom Dobrotkom nezakončil razantne.
     
    81
    Domáci futbalisti dostali pred šestnástkou súpera trošku viac priestoru. Mateus De Oliveira Silva mohol strieľať, ale namiesto toho hľadal šikovným oblúčikom v šestnástke Ľubomíra Urgelu. Ten ale jeho úmysel zjavne nepochopil.
     
    80
    Do konca dnešného duelu zostáva ešte desať minút. Pred pár sekundami si Lukáš Hroššo pripisuje na konto štvrtý úspešný zákrok, keď si poradil so strelou Karla Karlíka z veľkej diaľky.
     
    78
    Karol Karlík dlhým pasom hľadal za obranou súpera nabiehajúceho Martina Chrena. Krajný obranca si dokázal spracovať loptu, no pri snahe o kľučku na súperovho obrancu mu lopta ušla mimo ihriska.
     
    77
    Posledné striedanie na strane hostí. Na ihrisko sa dostane aj Márius Charizopulos, ktorý nahradí Andreja Ivančíka. Ten tak svoju trojgólovú zbierku z tejto sezóny nerozšíri.
     
    76
    Hostia teraz boli hneď so štyrmi hráčmi pred pokutovým územím súpera. Aurelien Ngeyitala priťukol loptu na kopačku Andreja Fábryho, no ten svojou ľavačkou bránu súpera minul.
     
    75
    Nitrania mali výhodu rohového kopu, ale nič z neho vyťažili. Loptu posielal do šestnástky Tomáš Kóňa, ale žiadneho spoluhráča pred Pavlom Kováčom nenašiel.
     
    74
    Andrej Ivančík sa presadil v krídelnom priestoru. V pokutovom území súpera hľadal číhajúceho Filipa Balaja, no pred ním odkopol loptu na rohový kop obranca Karol Karlík.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 1. Sládek (Chren), 43. Záhumenský – 25. Balaj (pen.), 28. Kóňa

    Karty:   31. Kuník (NIT), 47. Kotrík (NIT), 51. Vencl (NIT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:17.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Záhumenský, Horník (46. Bariš), Dobrotka (C), Chren – Paixao da Silva, De Oliveira Silva, Karlík, Gešnábel (90. Szymonowicz) – Sládek (73. Nascimento) – Urgela.
    Náhradníci: Novota – Bariš, Hamar, Nascimento, Szymonowicz.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Kotrík (60. Fábry), Kóňa (C), Machovec – Ivančík (77. Charizopulos), Balaj, Steinhübel (60. Ngeyitala).
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Valenta, Fábry, Abrahám, Charizopulos.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak – Tomáš Somoláni a Radoslav Bobko.
    thejrc.org