Trenčín – Lipt. Mikuláš 2:1 (po pr.) | Banská Bystrica – Nitra 3:0 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 3:4 (0:1 po s.n.)
Žilina – Poprad 1:2 (kon.) | Košice – Detva 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
HK Detva
sk Neděle 05.11.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    59:10
    Detva to ešte skúša hrou bez brankára.
     
    57:01
    Detva dala gól!
    Tak napokon je tu predsa len dramatizácia v podaní detvianskeho gólu. Hostia využili presilovú hru, postaral sa o to JOZEF TIBENSKÝ. Asistencia: Martin Chovan.
     
    55:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Klíma – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    55:28
    Košičania si ale vypracovali jednu z mála šancí v tretej tretiny. Opäť v nej mala prsty Kafkova formácia, ktorej ľavý krídelník má na svojom konte v dnešnom zápase už dva presné zásahy.
     
    51:01
    Detva sa niekoľkými výbornými prihrávkami dostala do šance, na konci ktorej bola dobrá strela k vzdialenejšej žrdi. Striedačka sa už chcela tešiť, napokon ale puk skončil mimo priestoru bránky.
     
    50:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Christián Michalčin – 2 min., hákovanie).
     
    47:48
    Kafka našiel peknou zadovkou korčuľujúceho Hovorku, ktorý sa pozrel na bránku a zakončil k bližšej žrdi. Jeho pokus ale Adam Nagy výborne vytlačil na zadný mantinel.
     
    43:07
    Petráš sa prezentoval veľkou bojovnosťou a pretlačil sa do zakončenia, keď si obkorčuľoval až troch hráčov Detvy. Jeho zakončenie skončilo na pozornom Adamovi Nagyovi.
     
    39:42
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Kuklev – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    38:54
    Gachulinec odkorčuľoval z ľadu s veľkými problémami. Zdalo sa, že má hráč Detvy problém so svojou nohou, a tak mu už na striedačku prichádza pomôcť košický lekársky tím.
     
    36:08
    Košice dali gól!
    Gól ale prišiel po návrate Ščurka na ľadovú plochu. Košice tak vedú pomerom 3:0, o čo sa postaral svojím druhým presným zásahom v zápase PETR KAFKA. Asistencia: Jakub Suja.
     
    33:38
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    28:36
    Toto už ale bolo o poznanie nebezpečnejšie! Až štvorica hráčov Detvy sa teraz dostala pred bránku Habala, ktorý bol na roztrhanie, keď musel niekoľkokrát zastaviť puk šmýkajúci sa po ľadovej ploche. Nanešťastie pre Detvu z toho lepšie zakončenie nebolo.
     
    24:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., držanie).
     
    24:01
    Tak to bol krásny hokejový moment! Surovka sa pri modrej čiare pozrel na bránku a skúsil to tvrdou ranou švihom, Habal ale podobné zakončenie očakával a strelcovi vystavil semafór par excellence.
     
    21:01
    Košice dali gól!
    Domáci využívajú zaváhanie súpera a zvyšujú svoje vedenie už na 2:0. PETR KAFKA sa teraz osamotený rútil proti Adamovi Nagyovi a dobre umiestnenou strelou mu nedal šancu na zákrok.
     
    13:40
    Koyš nedal dýchať Huňadymu, ktorý tak puk von z obranného pásma neposlal. Košice to okamžite využili na strelu spoza kruhov, ktorú pred bránkoviskom ešte dobre tečoval Pacan. Puk sa ale napokon do siete nezmestil.
     
    11:57
    Všetko sa ale zmenilo v tejto chvíli. Nenápadná košická strela bola zrejme ešte tečovaná, Nagy sa preto zahnal lapačkou len do vzduchu. Detviansky gólman mal veru poriadne šťastie, puk napokon skončil na jeho bránke.
     
    04:46
    Košičania v dobrej šanci! Strela od modrej bola zastavená, puk si ale na čepeľ stiahol Hričina. Ten preveril pozornosť Adama Nagya z uhla, gólman hostí v tomto zákroku uspel.
     
    04:35
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Michal Murček – 2 min., podrazenie).
     
    03:48
    Košice dali gól!
    Napriek tomu sa domáci hokejisti dostávajú do vedenia. Košičania získali buly v útočnom pásme, ktoré vyhrali a po sérii niekoľkých rýchlych prihrávok sa presadil JERE PULLI. Asistencie: Ladislav Nagy, Blake Kessel.
     
    03:34
    Košice sa teraz vydali do rýchleho prečíslenia dvoch proti jednému. Po prvej strele ešte pred Nagyom dobiedzal Boltun, avšak gólman Detvy mal puk pod kontrolou.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 4. Pulli (Nagy, Kessel), 22. Kafka, 37. Kafka (Suja) – 58. Tibenský (Chovan)


    HC Košice: Habal – Kessel, Pulli, Čížek, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Michalčin – Hričina, Boltun, L. Nagy – Kafka, Hovorka, Suja – Klíma, Pacan, Koyš – Novotný, Vrábeľ, Petráš
    HK Detva: A. Nagy – Mar. Chovan, Kuklev, Šimon, Sládok, Gachulinec, Jendroľ, Fekiač – Ščurko, Surovka, Novák – Tibenský, Murček, Milý – Piačka, Mat. Chovan, Surový – Ondris, Huňady, Abramov

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – Gavalier, Smrek
    thejrc.org